TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Thu, 28 Oct 2021 08:00:03 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.1 /favicon.ico TaxiPro https://www.taxipro.nl 32 32 ‘Vergroening taxi’s en touringcars kan nog sneller als overheid regie pakt’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/28/vergroening-taxi-en-touringcars-kan-nog-sneller-als-overheid-regie-pakt/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/28/vergroening-taxi-en-touringcars-kan-nog-sneller-als-overheid-regie-pakt/#respond Thu, 28 Oct 2021 07:38:33 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71276 De internationale klimaattop in het Schotse Glasgow staat voor de deur. Ook Nederland zal hier beloftes doen om verdere klimaatontwrichting te voorkomen, die ook weer van invloed zijn op de taxi- en touringcarbranche. KNV vertelt hoe de branches er momenteel voor staan op het gebied van vergroening, waar nog uitdagingen liggen en wat zij eisen […]

The post ‘Vergroening taxi’s en touringcars kan nog sneller als overheid regie pakt’ first appeared on TaxiPro.]]>
De internationale klimaattop in het Schotse Glasgow staat voor de deur. Ook Nederland zal hier beloftes doen om verdere klimaatontwrichting te voorkomen, die ook weer van invloed zijn op de taxi- en touringcarbranche. KNV vertelt hoe de branches er momenteel voor staan op het gebied van vergroening, waar nog uitdagingen liggen en wat zij eisen van de overheid. 
Van 1 tot 12 november proberen de deelnemende landen de afspraken uit het akkoord van Parijs verder uit te werken op de klimaattop. De grootste ambitie van dit akkoord is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden. Nederland heeft hierdoor als doel om de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent te verminderen en in 2050 met 95 procent.

In aanloop naar de top zijn de resultaten van de Nederlandse Innovatie Monitor 2021 gepubliceerd. Zo’n zeshonderd bedrijven gaven hiervoor antwoord op vragen over zaken als innovatie en duurzaamheid, de gevolgen van corona, de digitale transformatie en milieu- en klimaatbeleid. Een belangrijke conclusie die hieruit voortkwam was dat tienduizenden, mogelijk zelfs honderdduizenden bedrijven in Nederland niet verwachten deze eeuw nog klimaatneutraal te zijn.

Vergroening taxi en touringcar de goede kant op

De verwachtingen voor taxi- en touringcarbedrijven zijn daarentegen minder negatief, vertelt KNV-voorzitter Bertho Eckhardt. De technologische ontwikkelingen gaan volgens hem hard, waardoor het de goede kant op gaat met de vergroening van de sector. “Waren er tien jaar geleden nog minder dan 2.000 volledig elektrische auto’s in Nederland, is dit aantal inmiddels gestegen tot over de 200.000. Dit terwijl de aanschafprijs nog steeds erg hoog is.” De verwachting is dat er de komende jaren steeds meer modellen op de markt komen die ook nog eens goedkoper zijn.

Dezelfde ontwikkeling geldt volgens Eckhardt ook voor OV-bussen. Meer dan een kwart van deze bussen is al uitstootvrij. “Het aanbod van personenvervoerbusjes voor het doelgroepenvervoer en van touringcars zal daardoor positief beïnvloed worden.” Op dat vlak is de markt namelijk nog verre van volledig ontwikkeld. “Maar omdat het nu heel snel gaat, verwachten we zeker dat de branches nog voor het midden van deze eeuw klimaatneutraal zijn. Ook wat betreft zwaardere voertuigen dus.”

Ambities later gehaald dan bedacht

Uit de Nederlandse Innovatie Monitor 2021 blijkt verder dat het aantal bedrijven dat zijn ecologische voetafdruk tot nul probeert te reduceren tussen 2031 en 2051 flink is gedaald. Ook dit is volgens Eckhardt niet aan de orde in de taxi- en touringcarsector. “We hebben niet voor niets een aantal bestuursakkoorden en convenanten getekend die ervoor moeten zorgen dat we ver voor het midden van deze eeuw emissievrij zijn.” Hij doelt hiermee op het bestuursakkoord dat moet leiden tot volledig zero emissie doelgroepenvervoer vanaf 1 januari 2025, en de routekaart Zero Emissie Taxivervoer met de ambitie dat alle nieuwe taxi’s in Nederland schoon en stil zijn in 2025.

Eckhardt benadrukt echter dat er wel randvoorwaarden aan deze ambities vastzitten, zoals voldoende laadinfrastructuur, beschikbaarheid van voertuigen die min of meer ingezet kunnen worden zoals hun fossiele voorgangers maar ook zaken als een gelijk speelveld voor de opstap- en bestelmarkt. “Deze randvoorwaarden gaan er waarschijnlijk voor zorgen dat het in de praktijk later wordt in bijvoorbeeld de consumententaximarkt. Daar gaat het eerder richting 2027-2028.”

Dergelijke afspraken zijn er niet voor de touringcarsector. “Toch zijn er bedrijven die uit eigen beweging meedoen aan regionale initiatieven, zoals Ecostars in de Rijmond.” Wat momenteel echter de belangrijkste reden is om niet te vergroenen als touringcarbedrijf is volgens Eckhardt dat de branche keihard geraakt is door corona. “Alle reserves – dus ook die om te investeren in een kleinere ecologische voetafdruk – zijn verdwenen.”

Gebrek aan regie vanuit de overheid

Voor de verdere verduurzaming van het taxi- en touringcarvervoer kijkt KNV ook naar de overheid. “Zij spelen hierin een sleutelrol. In het doelgroepenvervoer ontbreekt op dit moment bijvoorbeeld regie, waardoor er bij overheidsaanbestedingen heel verschillende eisen worden gesteld. Dat maakt het voor ondernemers moeilijker om te vergroenen, want zonder duidelijkheid over de lange termijn kunnen ondernemers dit maar moeilijk plannen. Het is door de hogere prijzen en andere infrastructuur immers meer dan even een auto of bus vervangen.”

Onder meer in het creëren van voldoende laadmogelijkheid ligt een belangrijke rol voor de overheid. “Zij gaan immers over zaken als verzwaring van het netwerk en de energieinfrastructuur in steden.” Voor nu vraagt KNV opdrachtgevers en overheden om realistische verwachtingen te hebben van verdere verduurzaming in het personenvervoer. “Denk aan realistische overgangsperiodes en ingroeimodellen voor zero emissie-vervoer, maar ook bijvoorbeeld hogere vergoedingen waardoor rendementen omhoog gaan en investeringen mogelijk worden.”

Lees ook: 

The post ‘Vergroening taxi’s en touringcars kan nog sneller als overheid regie pakt’ first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/28/vergroening-taxi-en-touringcars-kan-nog-sneller-als-overheid-regie-pakt/feed/ 0
Taxichauffeur weer betrapt zonder BCT: 1.200 euro boete https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/10/28/taxichauffeur-weer-betrapt-zonder-bct-1-200-euro-boete/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/10/28/taxichauffeur-weer-betrapt-zonder-bct-1-200-euro-boete/#respond Thu, 28 Oct 2021 06:51:22 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71238 Een man van zeventig is voor de tweede keer in vier weken betrapt op het verrichten van taxivervoer zonder BCT. Dit keer in het Noord-Hollandse De Rijp. Eerder kreeg hij geen boete, maar omdat hij binnen de gestelde termijn van twee jaar weer de fout in is gegaan, moet hij nu wel 1.200 euro betalen.   […]

The post Taxichauffeur weer betrapt zonder BCT: 1.200 euro boete first appeared on TaxiPro.]]>
Een man van zeventig is voor de tweede keer in vier weken betrapt op het verrichten van taxivervoer zonder BCT. Dit keer in het Noord-Hollandse De Rijp. Eerder kreeg hij geen boete, maar omdat hij binnen de gestelde termijn van twee jaar weer de fout in is gegaan, moet hij nu wel 1.200 euro betalen.  
Drie weken voordat de man werd gecontroleerd in De Rijp, werd hij in zijn auto met blauw kenteken al staande gehouden in Zandvoort. Ook toen reed hij zonder boordcomputer. Zelf beweerde de man toen dat hij geen boordcomputer nodig had, omdat hij alleen contractwerk deed. Alles zou volgens hem gevolgd worden via GPS.

De man moet rondkomen van een AOW-uitkering en heeft schulden bij de bank voor twee leaseauto’s waar hij het contract niet van kan ontbinden, waardoor hij 2.000 euro per maand moet betalen. Rekening houdend hiermee heeft het hof na zijn eerste fout bepaald dat hij enkel een geldboete van 1.800 euro moet betalen als hij zich binnen twee jaar opnieuw aan een strafbaar feit schuldig maakt.

Telefonisch contract

Dit gebeurde dus drie weken later al. De man werd opnieuw staande gehouden door een aanrijdingselecteur in het Noord-Hollandse dorp, nadat er mensen bij hem waren ingestapt. Al gauw zag de selecteur dat er geen BCT aanwezig was in het voertuig. Daarbij vertelden de passagiers ook dat ze geen prijs hadden afgesproken en zouden betalen bij het hotel waar ze naartoe werden gebracht.

De chauffeur reageerde toen dat de rit de passagiers twintig euro zou kosten. De man zou een telefonisch contract hebben waarbij de klant hem belt en hij dan vervolgens komt voorrijden. Toen de aanrijdingselecteur hem naar dit contract vroeg, zei hij dat hij deze thuis had liggen.

Bij uitblijven betaling in hechtenis

Tijdens de zitting stelde de man dat het klopt dat hij die dag geen boordcomputer in de auto had. Daarom heeft de economische politierechter hem in eerste aanleg veroordeeld tot een geldboete van 1.800 euro. Uiteindelijk heeft het hof in verband met de financiële situatie van de man gekozen voor een lagere boete van 1.200 euro. Als deze boete niet betaald wordt, zal de straf aangepast worden naar 22 dagen hechtenis.

Lees ook: 

The post Taxichauffeur weer betrapt zonder BCT: 1.200 euro boete first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/10/28/taxichauffeur-weer-betrapt-zonder-bct-1-200-euro-boete/feed/ 0
STN vindt actie nodig: ‘Werkdruk taxibranche opnieuw hoog’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/27/stn-vindt-actie-nodig-werkdruk-taxibranche-opnieuw-hoog-2/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/27/stn-vindt-actie-nodig-werkdruk-taxibranche-opnieuw-hoog-2/#respond Wed, 27 Oct 2021 09:34:54 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71248 Door het grote tekort aan taxichauffeurs kan er niet altijd meer worden voldaan aan de vraag naar ritten en aan de planning. De werkdruk bij de nog overgebleven chauffeurs loopt volgens Stichting Taxibelangen Nederland (STN) tegelijkertijd hoog op. Hier moet iets aan worden gedaan, vindt de branchevereniging. Dit stelde Jip Meijer namens STN in de […]

The post STN vindt actie nodig: ‘Werkdruk taxibranche opnieuw hoog’ first appeared on TaxiPro.]]>
Door het grote tekort aan taxichauffeurs kan er niet altijd meer worden voldaan aan de vraag naar ritten en aan de planning. De werkdruk bij de nog overgebleven chauffeurs loopt volgens Stichting Taxibelangen Nederland (STN) tegelijkertijd hoog op. Hier moet iets aan worden gedaan, vindt de branchevereniging.

Dit stelde Jip Meijer namens STN in de laatste uitzending van TaxiPro TV. Hij was te gast om onder meer te vertellen hoe het momenteel gaat met de doelgroep die zij vertegenwoordigen: de kleinere ondernemers en zzp’ers in de taxibranche. Ook zij hebben last van de grote uitstroom van chauffeurs in coronatijd en de nog  geldende beperkingen.

Zijn idee is dat zeker mensen die om een andere reden dan liefde voor het vak taxichauffeur zijn geworden, nu uitgestroomd zijn en niet meer terugkomen. “Het werk en de werktijden moeten je echt liggen”, stelt Meijer. Daarom zouden taxibedrijven ook mensen moeten aantrekken die écht enthousiasme voor het vak hebben.

Meer lucht in het hele bedrijfsmodel

Actie is volgens Meijer echter nodig om dit enthousiasme bij mensen aan te wakkeren. Het verlagen van de werkdruk zou hierbij kunnen helpen, denkt hij. “Mensen willen niet meer heel hard werken, telkens weer te laat komen, dat weer moeten uitleggen aan de klant en dat soort dingen. Er moet binnen het hele bedrijfsmodel meer lucht komen om de taxi voor iedereen aantrekkelijker te maken.”

Bekijk het hele interview over de huidige situatie van kleine taxiondernemers en zzp’ers, waar STN zich momenteel voor inzet, en hun kijk op deeltaxiconcepten hier:

Lees ook:

The post STN vindt actie nodig: ‘Werkdruk taxibranche opnieuw hoog’ first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/27/stn-vindt-actie-nodig-werkdruk-taxibranche-opnieuw-hoog-2/feed/ 0
Chauffeurs in gevaar na evenementen: ‘incidenten amper te voorkomen’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/27/chauffeurs-in-gevaar-na-evenementen-incidenten-amper-voorkombaar/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/27/chauffeurs-in-gevaar-na-evenementen-incidenten-amper-voorkombaar/#respond Wed, 27 Oct 2021 07:11:12 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71215 Taxi- en touringcarchauffeurs komen vaak in chaotische situaties terecht als zij uitgaanspubliek ophalen bij een groot evenement. Vaak gaat het nét goed, maar het kan ook misgaan. Zo kwam afgelopen zondag een negentienjarige jongen onder een touringcar terecht na een tentfeest in Twente.  Zulke incidenten zijn bijna niet te voorkomen, zeggen vervoerders tegen het regionale […]

The post Chauffeurs in gevaar na evenementen: ‘incidenten amper te voorkomen’ first appeared on TaxiPro.]]>
Taxi- en touringcarchauffeurs komen vaak in chaotische situaties terecht als zij uitgaanspubliek ophalen bij een groot evenement. Vaak gaat het nét goed, maar het kan ook misgaan. Zo kwam afgelopen zondag een negentienjarige jongen onder een touringcar terecht na een tentfeest in Twente. 
Zulke incidenten zijn bijna niet te voorkomen, zeggen vervoerders tegen het regionale nieuwsmedium Tubantia. De chauffeur die de jongen aanreed stelt dat de situatie na afloop het tentfeest in Rossum te vergelijken was met een zwerm bijen die op nectar afkomt. Er waren zo’n zevenduizend bezoekers bij het evenement. De meeste mensen hadden volgens hem geen idee meer met welke bus ze waren gekomen.

De jongen werd na de aanrijding met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen geholpen is. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend. De eigenaar van het bedrijf waar de chauffeur werkt is er in ieder geval van overtuigd dat de chauffeur niks te verwijten valt, maar doet geen verdere uitspraken in verband met lopende onderzoek. De organisatoren van het feest gaan nog evalueren of de situatie ter plekke veilig genoeg was.

Vragen om problemen

Vaak ontstaat de chaos bij tentfeesten en discotheken doordat veel feestgangers tegelijk naar huis willen en op zoek gaan naar vervoer. Mensen gaan door elkaar heen lopen maar leunen ook tegen voertuigen aan of lopen vlak voor en achter een wagen langs. Een andere chauffeur die zondag aanwezig was in Rossum, stelt dan ook dat het bij het ophalen van uitgaanspubliek vaak vragen om problemen is.

Hij doet geen uitspraken over dit incident, maar zegt dat het uitgaanspubliek over algemeen niet beseft hoe gevaarlijk hun eigen gedrag is. Daarbij is ook de organisatie van het feest niet altijd goed. Sommige bedrijven zien zichzelf genoodzaakt om maatregelen te treffen zoals buiten het feestterrein wachten, geen mensen meenemen die niet geboekt hebben en zich stipt aan de afspraak houden.

Lees ook: 

The post Chauffeurs in gevaar na evenementen: ‘incidenten amper te voorkomen’ first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/27/chauffeurs-in-gevaar-na-evenementen-incidenten-amper-voorkombaar/feed/ 0
ILT werkt aan betere controle rolstoelvervoer met cursus van ABC https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/26/ilt-werkt-aan-betere-controle-rolstoelvervoer-met-cursus-van-abc/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/26/ilt-werkt-aan-betere-controle-rolstoelvervoer-met-cursus-van-abc/#respond Tue, 26 Oct 2021 08:24:56 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71146 De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert door heel Nederland controles uit op het rolstoelvervoer. Hiervoor is een groep van twintig nieuwe inspecteurs opgeleid. Om meer te weten over de vastzetsystemen waarmee wordt gewerkt, hebben zij een workshop bij ABC Advies en Training gevolgd. Belangrijk hierbij was dat zij zouden ervaren waar chauffeurs in de […]

The post ILT werkt aan betere controle rolstoelvervoer met cursus van ABC first appeared on TaxiPro.]]>
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert door heel Nederland controles uit op het rolstoelvervoer. Hiervoor is een groep van twintig nieuwe inspecteurs opgeleid. Om meer te weten over de vastzetsystemen waarmee wordt gewerkt, hebben zij een workshop bij ABC Advies en Training gevolgd. Belangrijk hierbij was dat zij zouden ervaren waar chauffeurs in de praktijk tegenaan lopen. 
“Het zijn hele lastige situaties waar chauffeurs mee te maken kunnen krijgen in het rolstoelvervoer”, vertelt directeur van ABC Yvonne Botterhuis. “Zo zijn er veel verschillende soorten rolstoelen en kan het hierbij moeilijk zijn om een gordel precies goed vast te maken.” Ondanks dat er al jaren cursussen zijn voor chauffeurs voor veilig rolstoelvervoer, bestaat de kans dat zij de fout in gaan. Dit kan een boete van de ILT tot gevolg hebben.

De inspecteurs van de ILT moeten hier uiteraard wel de juiste kennis voor hebben. Zij controleren voornamelijk hoe een rolstoel is vastgezet en of de gordel juist is bevestigd. Ook wordt er gekeken of er spullen losliggen in het rolstoelvoertuig, zoals retractoren of rollators. Dit kan namelijk tot gevaarlijke situaties leiden, mocht er onverhoopt een ongeval plaatsvinden.

In de huid van de passagier

Het valt inspecteurs op dat de wetgeving over rolstoelvervoer heel beperkt en weinig gedetailleerd is. Zo staat er niet in detail in hoe een rolstoel het veiligst vervoerd kan worden. In de code VVR staat dit wel, maar hierop wordt niet gecontroleerd door de ILT. Dit is immers geen wetgeving, legt Botterhuis uit. Mede daarom heeft ABC samen met de ILT het ‘Rolstoel ABC’ geactualiseerd. Dit is een online rolstoelcursus voor chauffeurs die inmiddels zelfs bij een aantal vervoerscontracten wordt geëist.

ABC organiseerde aantal workshops voor de inspecteurs van de ILT, die aansluit op de rolstoelcursus voor chauffeurs. De inspecteurs hebben tijdens deze workshop onder andere geleerd hoe de verschillende soorten vastzetsystemen werken. Ook kropen ze in de huid van de passagier. Zo kregen ze de mogelijkheid om mee te maken hoe het zelf is om in een rolstoel te zitten, met de lift omhoog te gaan, hoe de rolstoel wordt vastgezet en de veiligheidsgordel op de juiste manier wordt omgedaan.

Tekst loopt verder onder foto. 

ILT-inspecteurs tijdens de rolstoelcursus van ABC.
ILT-inspecteurs tijdens de rolstoelcursus van ABC.

Nieuwe chauffeur na flinke boete meteen weer weg

De inspecteurs zijn inmiddels gestart met de controles op het rolstoelvervoer. Botterhuis hoopt en vindt het belangrijk dat zij dit naast controlerend, ook met een educatieve instelling doen. “Het is namelijk heel makkelijk om alle chauffeurs die niet juist hebben gehandeld een bekeuring te geven. Ik zou veel liever zien dat ze bij een eerste overtreding aangeven wat ze zien en uitleggen wat hierbij beter zou kunnen. Vervolgens kunnen ze mededelen dat er voor deze keer geen bekeuring wordt gegeven, enkel de gegevens worden genoteerd maar dat er bij een volgende keer wel wordt opgetreden. Ik denk dat dit veel beter werkt.”

Volgens Botterhuis is dit ook belangrijk gezien het grote chauffeurstekort in de branche. “Als je nu een chauffeur die dertien of veertien euro bruto per uur verdient in zijn eerste week een flinke bekeuring geeft, gaat hij gelijk weg. Dan gaat hij wel ergens anders werken. Het is dus heel belangrijk om de chauffeurs én inspecteurs goed op te leiden.”

Lees ook:

The post ILT werkt aan betere controle rolstoelvervoer met cursus van ABC first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/26/ilt-werkt-aan-betere-controle-rolstoelvervoer-met-cursus-van-abc/feed/ 0
Video: geslaagde ‘keertje op de busdag’ van Pouw Vervoer https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2021/10/26/video-keertje-op-de-busdag-van-pouw-vervoer/ https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2021/10/26/video-keertje-op-de-busdag-van-pouw-vervoer/#respond Tue, 26 Oct 2021 07:42:22 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71173 Pouw Vervoer organiseerde op zaterdag 23 oktober een grote wervingsdag in Vianen. Potentiële chauffeurs kregen hierbij de kans om een testrit te maken in een bus of een touringcar. TaxiPro nam een kijkje.  Tijdens een interview voor TaxiPro TV legt Els Kuijs van Pouw Vervoer uit dat de ‘keertje op de busdag’ is georganiseerd om […]

The post Video: geslaagde ‘keertje op de busdag’ van Pouw Vervoer first appeared on TaxiPro.]]>
Pouw Vervoer organiseerde op zaterdag 23 oktober een grote wervingsdag in Vianen. Potentiële chauffeurs kregen hierbij de kans om een testrit te maken in een bus of een touringcar. TaxiPro nam een kijkje. 
Tijdens een interview voor TaxiPro TV legt Els Kuijs van Pouw Vervoer uit dat de ‘keertje op de busdag’ is georganiseerd om mensen te enthousiasmeren voor het vak. “Door corona heeft ook Pouw Vervoer een hele moeilijke tijd gehad”, stelt zij. Nu er weer steeds meer mag, staan er nu echter weer veel evenementen op de planning van de vervoerder.

Mensen opleiden

Hier hebben zij hard chauffeurs voor nodig. Dit blijkt door het grote chauffeurstekort in de hele personenvervoerbranche, maar ook in vele andere branches, ook voor hen niet gemakkelijk te zijn. “De buschauffeurs die rijbewijzen hebben zijn al onder de pannen dus we zullen mensen moeten gaan opleiden”, legt Kuijs uit.

Haar hoop is dat deze wervingsdag ertoe leidt dat mensen het opleidingstraject aan willen gaan. Met bijna vijftig aanmeldingen en veel enthousiasme bij de deelnemers kan er in ieder geval gesproken worden van een geslaagde dag.

Bekijk de video-impressie hier:

The post Video: geslaagde ‘keertje op de busdag’ van Pouw Vervoer first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2021/10/26/video-keertje-op-de-busdag-van-pouw-vervoer/feed/ 0
Avan voert per 1 januari toeslag in bij kort van tevoren reserveren https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/25/avan-voert-per-1-januari-toeslag-in-bij-kort-van-tevoren-reserveren/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/25/avan-voert-per-1-januari-toeslag-in-bij-kort-van-tevoren-reserveren/#respond Mon, 25 Oct 2021 09:22:35 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71163 Om een betere balans te krijgen tussen de kosten en de kwaliteit van het doelgroepenvervoer, betalen reizigers van Avan vanaf 1 januari 2022 een toeslag als zij een rit kort van tevoren reserveren. De vervoersorganisatie hoopt de voorziening hiermee ook op de langere termijn in stand te houden.  Onderzoeksbureau Moventem heeft in 2020 een marktonderzoek […]

The post Avan voert per 1 januari toeslag in bij kort van tevoren reserveren first appeared on TaxiPro.]]>
Om een betere balans te krijgen tussen de kosten en de kwaliteit van het doelgroepenvervoer, betalen reizigers van Avan vanaf 1 januari 2022 een toeslag als zij een rit kort van tevoren reserveren. De vervoersorganisatie hoopt de voorziening hiermee ook op de langere termijn in stand te houden. 
Onderzoeksbureau Moventem heeft in 2020 een marktonderzoek gedaan naar diverse maatregelen om het vervoer van Avan kwalitatief goed maar ook betaalbaar te houden. Een van deze maatregelen was een toeslag bij het kort van tevoren reserveren van een rit. Hoe eerder een rit namelijk wordt geboekt, hoe efficiënter de vervoerder een planning kan maken.

Elke reiziger die een rit boekt binnen drie en één uur voor de afgesproken ophaaltijd, moet eenmaal extra het opstaptarief van het wmo-tarief met korting betalen. Dit jaar is dit 0,99 eurocent. De toeslag geldt voor iedere reiziger die een eigen bijdrage betaalt, dus ook voor medereizigers en sociaal begeleiders. Kinderen onder de drie jaar en medisch begeleiders betalen geen eigen bijdrage, dus voor hen geldt de toeslag niet.

Wijziging in de reis, ziekenhuisbezoek en de calamiteitenlijn

Met deze maatregel hoopt Avan reizigers te motiveren om eerder hun rit te boeken, maar ook om minder vaak op het laatste moment de reis te wijzigen. Daarom moet de toeslag ook bij een wijziging binnen drie tot één uur voor de ophaaltijd worden betaald. Dit kan bijvoorbeeld een wijziging zijn in de vertrektijd of locatie, maar ook een extra medereiziger of een hulpmiddel zoals een rolstoel.

Een uitzondering op deze maatregel geldt voor de terugrit na een afspraak in het ziekenhuis. De eindtijd is hierbij namelijk niet altijd voorspelbaar, stelt Avan. Als wmo’ers een rit willen boeken vanuit het ziekenhuis, kan dit tot één uur van tevoren zonder toeslag. Mocht men een rit gereserveerd hebben maar de taxichauffeur niet treffen, kan de calamiteitenlijn nog steeds gebeld worden. Binnen dertig minuten wordt er dan een taxi gestuurd zonder extra kosten.

Lees ook:

The post Avan voert per 1 januari toeslag in bij kort van tevoren reserveren first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/25/avan-voert-per-1-januari-toeslag-in-bij-kort-van-tevoren-reserveren/feed/ 0
Flink aantal taxichauffeurs beboet bij speciale politieactie in Amsterdam https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/10/25/flink-aantal-taxichauffeurs-beboet-bij-speciale-politieactie-in-amsterdam/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/10/25/flink-aantal-taxichauffeurs-beboet-bij-speciale-politieactie-in-amsterdam/#comments Mon, 25 Oct 2021 07:29:54 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71153 De politie in Amsterdam heeft afgelopen weekend bij een speciale actie 29 taxichauffeurs beboet voor verschillende overtredingen. De reden voor de actie was het hoge aantal ongelukken waarbij taxichauffeurs betrokken zijn. De politie maakte gebruik van onopvallende auto’s, meldt AT5. De boetes werden onder andere uitgedeeld voor te hard rijden, het negeren van een rood […]

The post Flink aantal taxichauffeurs beboet bij speciale politieactie in Amsterdam first appeared on TaxiPro.]]>
De politie in Amsterdam heeft afgelopen weekend bij een speciale actie 29 taxichauffeurs beboet voor verschillende overtredingen. De reden voor de actie was het hoge aantal ongelukken waarbij taxichauffeurs betrokken zijn.
De politie maakte gebruik van onopvallende auto’s, meldt AT5. De boetes werden onder andere uitgedeeld voor te hard rijden, het negeren van een rood stoplicht, rijden zonder verzekering of hinderlijk of gevaarlijk stilstaan. Twee taxichauffeurs zijn hun rijbewijs kwijtgeraakt wegens gevaarlijk rijgedrag en een te hoge snelheid.

Een van hen moet een cursus gaan volgen bij het CBR. De kosten hiervan bedragen bijna 1200 euro en moet de chauffeur voor eigen rekening nemen. Daarnaast is zijn ontheffing voor de lijnbusbaan ingenomen en is er een procedure gestart om zijn chauffeurskaart in te nemen.

Onevenredig veel taxi’s betrokken bij zware ongevallen

De actie was volgens de politie nodig omdat uit onderzoek van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is gebleken dat ‘onevenredig veel taxi’s betrokken zijn bij zware verkeersongevallen’. In Amsterdam gaat het om 8,1 procent van alle ongevallen.

“De resultaten liegen er niet om”, schrijft het politieteam op social media. Zij kondigen daarom aan dat er meer van zulke controles zullen gaan plaatsvinden. “Wij hopen dat het voordeel van ‘sportief’ rijden hierdoor minder wordt. Dit zorgt voor meer veiligheid op de openbare weg en een eerlijkere taximarkt voor het merendeel van de chauffeurs, die zich wél aan de regels houden.”

Lees ook:

The post Flink aantal taxichauffeurs beboet bij speciale politieactie in Amsterdam first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/10/25/flink-aantal-taxichauffeurs-beboet-bij-speciale-politieactie-in-amsterdam/feed/ 7
RMC nog duurzamer met elektrische rolstoelbusjes in DUO-gemeenten https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/22/rmc-nog-duurzamer-met-elektrische-rolstoelbusjes-in-duo-gemeenten/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/22/rmc-nog-duurzamer-met-elektrische-rolstoelbusjes-in-duo-gemeenten/#respond Fri, 22 Oct 2021 10:09:08 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71095 RMC verzorgt sinds augustus het wmo-vervoer in de DUO-gemeenten: Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Een belangrijke reden om met de vervoerder in zee te gaan was dat ze duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel hebben. Dit bewijst RMC met de inzet van de eerste elektrische rolstoelbusjes en de verdere verduurzamingsplannen die zij aankondigen.  De vervoerder […]

The post RMC nog duurzamer met elektrische rolstoelbusjes in DUO-gemeenten first appeared on TaxiPro.]]>
RMC verzorgt sinds augustus het wmo-vervoer in de DUO-gemeenten: Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Een belangrijke reden om met de vervoerder in zee te gaan was dat ze duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel hebben. Dit bewijst RMC met de inzet van de eerste elektrische rolstoelbusjes en de verdere verduurzamingsplannen die zij aankondigen. 
De vervoerder zal zeker tot en met 31 juli 2025 verantwoordelijk zijn voor het wmo-vervoer in de drie gemeenten. Bij de aanbesteding van deze opdracht woog duurzaamheid voor twintig procent mee. Het materieel dat ingezet wordt voor de opdracht moet minimaal voldoen aan de Euro-6 norm. En indien er tijdens de looptijd van het contract nieuwe voertuigen aangeschaft worden, moeten deze aan de hoogst geldende milieunorm voldoen.

Het wagenpark van RMC bestaat voor zo’n 80 procent uit elektrische voertuigen. Hiertoe behoren sinds een paar maanden ook elektrische rolstoelbusjes, legt manager Pascal van Houtum uit. “Wij hebben nu zeven van deze voertuigen en deze zetten we ook in voor het wmo-vervoer in de DUO-gemeenten. Bij rolstoelvervoer is elektrisch geen vanzelfsprekendheid, daarom is dit ook zo uniek.”

De vervoerder doet nu de eerste ervaringen op met de voertuigen waar zes of zeven personen en een rolstoel in meekunnen. Tot dusver zijn de chauffeurs volgens de manager heel tevreden. “De busjes hebben een goede actieradius. Er kan minstens driehonderd kilometer mee gereden worden, dus ze hoeven niet te laden tijdens de dienst. Bovendien rijden ze goed. Voor de chauffeurs is het een fijne auto.” Het streven van RMC is om op termijn nog meer elektrische rolstoelbussen aan het wagenpark toe te voegen.

‘Inwoners moeten op goed vervoer kunnen vertrouwen’

Wethouders uit alledrie drie gemeenten namen de proef op de som en kregen uitleg over de bussen van Van Houtum en vestigingsdirecteur Ron van de Peppel. Wethouder Rineke Korrel van Ouder-Amstel benadrukt dat het belangrijkste volgens haar is dat inwoners erop kunnen vertrouwen dat het wmo-vervoer goed is geregeld.

Tekst loopt door onder de foto. 

DUO-gemeenten RMC
Wethouders José de Robles (Uithoorn), Jeroen Klaasse (Diemen) en Rineke Korrel (Ouder-Amstel) samen met Ron van de Peppel en Pascal van Houtum van RMC.

“Op de wagens van RMC staat de kreet ‘mobiliteit is vrijheid’. En daar sluiten wij ons bij aan”, aldus Korrel. “Dat er daarnaast oog is voor duurzaamheid en milieu past bovendien bij ons streven om op alle gebieden te zoeken naar duurzame oplossingen en toepassingen.”

Hoge klanttevredenheid

Vervoerders in het hele land hebben te maken met een groot personeelstekort. Dit kan een reden zijn waarom opdrachten niet altijd in lijn met de voorwaarden uit het contract kunnen worden uitgevoerd. Zo lukt het niet altijd om mensen volgens de afgesproken tijdstippen op te halen. Van Houtum stelt dat RMC het vooralsnog goed aankan met het aantal chauffeurs dat zij hebben. “Daarnaast hebben we goede afspraken met onderaannemers.”

De manager meent dat zij momenteel met goede resultaten rijden. “We hebben een hoge klanttevredenheid en weinig klachten, dus het gaat goed. Maar als we er honderden ritten per dag bij krijgen, dan wordt het ook voor ons spannend. Daarom hebben ook wij vacatures openstaan.”

Lees ook: 

The post RMC nog duurzamer met elektrische rolstoelbusjes in DUO-gemeenten first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/10/22/rmc-nog-duurzamer-met-elektrische-rolstoelbusjes-in-duo-gemeenten/feed/ 0
Voormalig chauffeur van leerlingen de cel in voor seksueel misbruik https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/22/voormalig-chauffeur-van-leerlingen-de-cel-in-voor-seksueel-misbruik/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/22/voormalig-chauffeur-van-leerlingen-de-cel-in-voor-seksueel-misbruik/#respond Fri, 22 Oct 2021 08:29:21 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=71116 Een voormalig taxichauffeur heeft een gevangenisstraf van zes maanden gekregen voor het seksueel misbruiken van een verstandelijk beperkte jongen van zeventien jaar. De man vervoerde de jongen dagelijks naar het speciaal onderwijs en ze bouwden een speciale band op.  Het slachtoffer heeft een laag IQ en een hechtingsstoornis. De verdachte vervoerde hem elke dag van […]

The post Voormalig chauffeur van leerlingen de cel in voor seksueel misbruik first appeared on TaxiPro.]]>
Een voormalig taxichauffeur heeft een gevangenisstraf van zes maanden gekregen voor het seksueel misbruiken van een verstandelijk beperkte jongen van zeventien jaar. De man vervoerde de jongen dagelijks naar het speciaal onderwijs en ze bouwden een speciale band op. 
Het slachtoffer heeft een laag IQ en een hechtingsstoornis. De verdachte vervoerde hem elke dag van de zorginstelling waar hij woont naar het speciaal onderwijs. De band die zij met elkaar opbouwden was zo sterk dat beiden het als vader-zoonrelatie omschrijven. De echte vader van de jongen was ook recent overleden.

Toen de jongen eenmaal niet meer werd vervoerd door de man, ging hij een keer in de twee weken langs bij hem thuis. Dit wilde de jongen graag omdat hij het gezinsleven miste nu hij in een zorginstelling woonde en in verband met het overlijden van zijn vader. Zijn gezinsvoogd en de groepsleiding gingen hier na een kennismakingsgesprek met de voormalig taxichauffeur mee akkoord.

Spullen in ruil

De bezoekjes mondden echter uit in seksueel misbruik. De man wist het slachtoffer bij elk bezoek te betasten en maakte foto’s van zijn geslachtsdeel. Soms deed hij dit zomaar en soms bedacht hij een situatie waarin hij dit kon doen. Zo zei de verdachte een keer dat ze samen een tatoeage moesten zetten in de omgeving van de lies. Hij zei tegen het slachtoffer dat hij de plaats met een fineliner wilde aanwijzen, maar betastte hem vervolgens.

De jongen kreeg in ruil hiervoor spullen van de verdachte, zoals een pakje shag, drank, geld, beltegoed en kleding. Na vijf maanden kwam de jongen minder vaak langs bij het gezin en nadat hij een keer wegliep van de instelling, vertelde hij zijn moeder dat hij niet meer naar de man wilde omdat hij hem had misbruikt. Later heeft de jongen aangifte gedaan.

Aan zijn zorg en waakzaamheid toevertrouwd

Ondanks dat de voormalig chauffeur in de rechtbank ontkende dat hij de jongen seksueel had misbruikt, zag de officier van justitie hier genoeg bewijs voor. Zo zijn er getuigenverklaringen afgelegd, onder andere door een vriendin van zijn dochter. De dochter zou haar verteld hebben dat haar moeder had gezien dat er seksuele handelingen plaatsvonden tussen het slachtoffer en haar vader. Later heeft de dochter dit nogmaals verteld in het bijzijn van drie anderen, waaronder de moeder van de vriendin. Zij hebben ook allemaal een getuigenis afgelegd.

Uit Whatsapp-gesprekken blijkt verder dat de verdachte duidelijk een verzorgende rol aannam naar het slachtoffer toe en hem met ‘schat’ aansprak. Onder andere hierdoor is vastgesteld dat het slachtoffer aan zijn zorg of waakzaamheid toevertrouwd was. Ook zijn er foto’s van het geslachtsdeel van de jongen aangetroffen op de telefoon van de verdachte. De man bevestigde dat hij deze had gemaakt.

Geen beroepsverbod

Uit het reclasseringsrapport is naar voren gekomen dat de man psychische klachten heeft ontwikkeld na zijn aanhouding. Hiervoor is hij vrijwillig op zoek gegaan naar hulp. Momenteel is hij onder behandeling en krijgt hij medicatie. Mede daarom heeft de officier besloten om de helft van de gevangennisstraf, dus drie maanden, voorwaardelijk op te leggen. Wel gelden er bijzondere voorwaarden, zoals een meldplicht bij de reclassering en het volgen van behandeling gericht op zedendelinquenten.

De man krijgt daarentegen geen verbod om als taxichauffeur of vervoerder van minderjarigen te werken. Dit besluit is genomen omdat hij al een jaar geen chauffeur meer was van het slachtoffer toen hij hem seksueel misbruikte. Wat ook meewoog in deze beslissing is dat er inmiddels drieënhalfjaar verstreken is sinds hij voor het laatst als chauffeur heeft gewerkt. In de tussentijd is hij niet meer de fout in gegaan.

Lees ook:

The post Voormalig chauffeur van leerlingen de cel in voor seksueel misbruik first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/10/22/voormalig-chauffeur-van-leerlingen-de-cel-in-voor-seksueel-misbruik/feed/ 0