TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Fri, 23 Oct 2020 08:22:52 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 /favicon.ico TaxiPro https://www.taxipro.nl 32 32 ‘Taxi’s weren van tram- en busbaan werkt averechts’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/23/taxis-weren-van-tram-en-busbaan-werkt-averechts/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/23/taxis-weren-van-tram-en-busbaan-werkt-averechts/#comments Fri, 23 Oct 2020 08:21:14 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64432 Vakbond FNV en werkgeversorganisatie KNV vragen de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma om taxi’s niet van de tram- en busbanen in de stad te weren. Die maatregel wil de gemeente nemen met het oog op een schone en autoluwe stad. FNV en KNV vrezen echter een averechts effect omdat taxichauffeurs dan moeten omrijden en dat bovendien […]

The post 'Taxi's weren van tram- en busbaan werkt averechts' first appeared on TaxiPro.

]]>
Vakbond FNV en werkgeversorganisatie KNV vragen de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma om taxi’s niet van de tram- en busbanen in de stad te weren. Die maatregel wil de gemeente nemen met het oog op een schone en autoluwe stad. FNV en KNV vrezen echter een averechts effect omdat taxichauffeurs dan moeten omrijden en dat bovendien moeten uitleggen aan hun passagiers.
De partijen verzoeken de wethouder dan ook dringend om de voorgenomen inperking van de OV-banen door taxi’s terug te draaien. “Voor alle (direct) betrokkenen en de stad heeft het gebruik van de OV-banen door taxi’s positieve effecten met betrekking tot de verkeersveiligheid, de mobiliteit van kwetsbare mensen en de dienstverlening aan de klanten. Het afsluiten van OV-banen voor taxi’s heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit van de stad: taxi’s moeten omrijden en maken daardoor meer kilometers dan nodig”, staat er in de brief.

Meer kilometers

FNV en KNV staan op zich achter het idee van een schone en autoluwe stad. Maar alleen als er ook rekening gehouden wordt met de belangen van klanten, chauffeurs en vervoerders. Straattaxi en zorgvervoer spelen een belangrijke rol in de mobiliteit van (kwetsbare) mensen die vaak niet met het OV kunnen reizen. Als taxi’s moeten omrijden, maken ze meer kilometers en is het effect op de luchtkwaliteit juist negatief, betogen de partijen. En wie meer rijdt, zet ook meer druk op de verkeersdrukte en -veiligheid.

“De klanten zijn door deze maatregel langer onderweg en moeten meer betalen. Voor mensen met een kleine beurs betekent dit simpelweg minder mobiliteit. Klanten zullen het omrijden niet begrijpen en de discussie aan gaan met de taxichauffeur, wat kan leiden tot sociaal onveilige situaties. Voor het zorgvervoer en vervangend OV door taxi’s betekent het dat afgesproken contractprijzen niet meer kostendekkend zijn.”

Alleen maar negatieve gevolgen

Taxi- en zorgvervoerondernemers willen hun klanten op een veilige en op de meest economisch voordelige manier van A naar B brengen. Het gebruik van de bus- en trambanen door hun voertuigen draagt daar in grote mate aan bij. Een beperking daarvan heeft voor alle betrokkenen, ook voor uw als gemeente, eigenlijk alleen maar negatieve gevolgen”, besluiten KNV en FNV hun betoog. Zij hopen dan ook dat het college van B&W van het voorgenomen besluit afziet.

The post 'Taxi's weren van tram- en busbaan werkt averechts' first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/23/taxis-weren-van-tram-en-busbaan-werkt-averechts/feed/ 2
Tweede generatie waterstofauto Toyota Mirai fors goedkoper https://www.taxipro.nl/innovatie/2020/10/23/tweede-generatie-waterstofauto-toyota-mirai-fors-goedkoper/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2020/10/23/tweede-generatie-waterstofauto-toyota-mirai-fors-goedkoper/#respond Fri, 23 Oct 2020 06:57:45 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64429 Toyota presenteert in het eerste kwartaal van volgend jaar de definitieve versie van de nieuwe Mirai. De tweede waterstofauto van het Japanse merk wordt niet alleen langer, het nieuwe model wordt daarnaast fors goedkoper dan de uitgaande versie. De nieuwe Toyota Mirai is 4,97 meter lang tegenover 4,89 meter voor het oude model. Daarnaast spreekt […]

The post Tweede generatie waterstofauto Toyota Mirai fors goedkoper first appeared on TaxiPro.

]]>
Toyota presenteert in het eerste kwartaal van volgend jaar de definitieve versie van de nieuwe Mirai. De tweede waterstofauto van het Japanse merk wordt niet alleen langer, het nieuwe model wordt daarnaast fors goedkoper dan de uitgaande versie.
De nieuwe Toyota Mirai is 4,97 meter lang tegenover 4,89 meter voor het oude model. Daarnaast spreekt Toyota van een hoogwaardiger interieur en een groter rijbereik. Naar schatting zal de actieradius met 150 kilometer toenemen tot 650 kilometer. De uiteindelijke specificaties en technische gegevens worden in begin volgend jaar verwacht.

Minder dan 70.000 euro

Het bovenstaande betekent echter niet dat de aanstaande Mirai duurder zal uitvallen, in tegendeel. Toyota stelt dat het nieuwe model voor minder dan 70.000 euro in de prijslijst zal komen. Ter vergelijking, het huidige model kost minimaal 80.095 euro.

Doordat de 12 procent bijtelling bij een waterstofauto over de hele cataloguswaarde wordt gerekend, belooft de nieuwe Mirai in 2021 een interessante zakelijke aanbieding te worden.

The post Tweede generatie waterstofauto Toyota Mirai fors goedkoper first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2020/10/23/tweede-generatie-waterstofauto-toyota-mirai-fors-goedkoper/feed/ 0
Taxibedrijven zien omzet opnieuw teruglopen door coronaregels https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/22/taxibedrijven-zien-omzet-opnieuw-teruglopen-door-coronaregels/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/22/taxibedrijven-zien-omzet-opnieuw-teruglopen-door-coronaregels/#respond Thu, 22 Oct 2020 08:58:20 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64423 Toen de coronaregels steeds meer werden versoepeld, zagen taxibedrijven hun werkzaamheden en omzet langzaam herstellen. Maar nu de duimschroeven weer zijn aangedraaid, valt met name in de straattaximarkt die omzet fors terug. Dat blijkt uit een enquête onder de lezers van TaxiPro. Het onderzoek was de derde in een reeks sinds de start van de […]

The post Taxibedrijven zien omzet opnieuw teruglopen door coronaregels first appeared on TaxiPro.

]]>
Toen de coronaregels steeds meer werden versoepeld, zagen taxibedrijven hun werkzaamheden en omzet langzaam herstellen. Maar nu de duimschroeven weer zijn aangedraaid, valt met name in de straattaximarkt die omzet fors terug. Dat blijkt uit een enquête onder de lezers van TaxiPro.
Het onderzoek was de derde in een reeks sinds de start van de coronacrisis. En geen enkele keer was de uitkomst erg positief te noemen. De eerste enquête werd in maart gehouden, kort nadat er strenge coronamaatregelen waren genomen door het kabinet. Zo ging de horeca dicht, net als veel bestemmingen voor toeristen en dagjesmensen. Mensen werd aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven, ook voor werk. Nederland kwam min of meer tot stilstand en dat werd gevoeld over de hele linie van het taxivervoer, zowel in de straattaxi als het zorgvervoer. Dat kwam ook naar voren in de enquête, want de respondenten gaven aan niet of nauwelijks nog werk te hebben.

Weinig verbetering door versoepeling

De tweede enquête werd gehouden in de periode dat de maatregelen weer versoepeld werden. Onder diverse voorwaarden mochten Nederlanders weer naar de kroeg en uit eten en een museum of theater bezoeken. Het leerlingenvervoer ging feitelijk weer naar het oude niveau, maar ook voor de wmo-taxi en de straattaxi verbeterden de perspectieven. Desondanks wees de enquête in juli uit dat ze het werk nog maar in zeer beperkte mate zagen toenemen.

Omdat het aantal coronabesmettingen bleef toenemen, gelden sinds kort weer strengere regels. Er zijn daardoor simpelweg minder bestemmingen voor consumententaxi’s. In het zorgvervoer is voor het leerlingenvervoer niets veranderd, maar in de wmo-taxi, het dagbestedingsvervoer en ander vraaggestuurd vervoer namen de volumes weer af. Met het nieuwste onderzoek wilde TaxiPro de gevolgen van de strengere coronaregels in kaart brengen.

Slinkende omzetten

De honderden respondenten werken voor 60 procent in de opstap- en bestelmarkt. Ze rijden in normale tijden ook veel zakelijke ritten en luchthavenvervoer. Alle soorten doelgroepenvervoer zijn eveneens goed vertegenwoordigd in de enquête.

Terugblikkend op afgelopen maart geeft ruim de helft van alle deelnemers nu aan dat de omzet toen (vrijwel) helemaal verdween. Nog eens 35 procent zag de omzet met de helft tot driekwart slinken. Voor slechts een enkeling viel een kwart of nog minder van de omzet weg.

Waar het vorige onderzoek uitwees dat het herstel nog zeer beperkt was, is dat in de tussenliggende maanden wel voor een deel veranderd. Een kwart zag eigenlijk geen verbetering, bij nog eens een kwart was dat zeer beperkt. Ruim 30 procent pakte zo’n 25 tot 50 procent van het werk terug. En 14 procent zelfs de helft tot driekwart, terwijl sommige taxiondernemers zelfs hun oude niveau weer haalden.

58% heeft vrijwel geen werk meer

Nu zegt 8 procent weinig tot niets te merken van de strengere coronaregels. Nog eens 34 procent ziet de omzet echter opnieuw afnemen. En de grootste groep, 58 procent van de respondenten, heeft ook het slechtste nieuws: zij hebben nu vrijwel of zelfs helemaal geen werk meer. Zo’n 16 procent zegt nu geen gebruik meer te (zullen) maken van de diverse steunmaatregelen, de rest is dat wel van plan. Opvallend is verder dat doorbetaald worden voor weggevallen werk in het contract vervoer in veel gevallen niet of in elk geval niet volledig gebeurt.

Veel deelnemers zouden graag zien dat er nieuwe regelingen komen om ondernemers te steunen en zzp’ers te compenseren. Ook wil een grote groep dat er druk wordt gezet op opdrachtgevers in het zorgvervoer om weggevallen werk door te betalen. Ruim 30 procent zou graag een nieuwe versoepeling van de coronaregels zien. Op de vraag wat de sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisaties) kunnen doen, wordt opvallend vaak “niets” of “geen idee” geantwoord. Anderen pleiten toch voor meer lobbywerk om de moeilijke situatie in de sector onder de aandacht te brengen.

Overleeft het bedrijf de crisis?

Hoe nu verder? Op de vraag ‘Gaat uw bedrijf de coronacrisis overleven?’ antwoordt slechts 15 procent bevestigend. Voor ruim de helft zal het de komende weken en maanden duidelijk moeten worden. Nog eens 20 procent denkt dat het bedrijf de crisis niet overleeft en de rest weet het niet. Toch is er wel bereidheid om te knokken, want 55 procent gaat door zolang het kan. Nog eens 20 procent heeft daar wel een snelle verbetering van de situatie voor nodig. 17 procent verwacht binnenkort te stoppen, 1 procent heeft dat intussen al gedaan en de rest kan geen antwoord op de vraag geven.

The post Taxibedrijven zien omzet opnieuw teruglopen door coronaregels first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/22/taxibedrijven-zien-omzet-opnieuw-teruglopen-door-coronaregels/feed/ 0
Raalte gaat door met open house wmo-vervoer https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/10/22/raalte-gaat-door-met-open-house-wmo-vervoer/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/10/22/raalte-gaat-door-met-open-house-wmo-vervoer/#comments Thu, 22 Oct 2020 07:52:57 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64421 Voor het wmo-vervoer in Raalte hebben en houden gebruikers de keuze uit alle vervoerders die aan de vooraf gestelde eisen voldoen. De gemeente heeft een nieuwe inkoopprocedure voor deze open house-constructie in de markt gezet. Raalte, een gemeente in Overijssel met een kleine 40.000 inwoners, koos in 2017 voor het open house-systeem nadat de provincie […]

The post Raalte gaat door met open house wmo-vervoer first appeared on TaxiPro.

]]>
Voor het wmo-vervoer in Raalte hebben en houden gebruikers de keuze uit alle vervoerders die aan de vooraf gestelde eisen voldoen. De gemeente heeft een nieuwe inkoopprocedure voor deze open house-constructie in de markt gezet.
Raalte, een gemeente in Overijssel met een kleine 40.000 inwoners, koos in 2017 voor het open house-systeem nadat de provincie stopte met de regiotaxi. Dat is de afgelopen jaren blijkbaar goed bevallen, want bij een nieuwe aanbesteding is opnieuw voor deze opzet gekozen. Het is dus geen aanbesteding in de traditionele zin, waarbij inschrijvers zich van elkaar proberen te onderscheiden en er uiteindelijk een vooraf bepaald aantal winnaars wordt aangewezen.

Elke vervoerder die aan de gestelde voorwaarden kan voldoen, mag deelnemen. En de gebruikers kiezen vervolgens een vervoerder. In het document met de uitvoeringseisen stelt de gemeente wel dat er door de aard van het systeem geen garanties zijn op welk vervoersvolume dan ook.

Volledige keuzevrijheid

De rol van de gemeente in dit geheel is bescheiden. Service Vervoer Raalte is er puur en alleen om wmo-reizigers en vervoerders bij elkaar te brengen. Die reizigers hebben dan ‘volledige keuzevrijheid’ in het bestellen van hun rit. En als dat gebeurt, krijgt de vervoerder daar een vast tarief van 1,58 euro exclusief btw per kilometer voor, plus een starttarief van vier maal die kilometerprijs. De tarieven kunnen na verloop van tijd worden aangepast. De vervoerders zijn van 07.00 tot 01.00 uur beschikbaar om ritten te rijden en nemen alles, van aanname tot afhandeling, voor hun rekening.

De eisen die worden gesteld hebben onder meer betrekking op de uitvoering, chauffeurs, reismogelijkheden, de centrale en de inzet van voertuigen. In dat laatste kader is bijvoorbeeld de eis opgenomen dat het vervoer voor tenminste 15 procent wordt uitgevoerd met elektrisch aangedreven voertuigen.

Lees ook: Den Helder start inkoop voor open house taxivervoer

The post Raalte gaat door met open house wmo-vervoer first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/10/22/raalte-gaat-door-met-open-house-wmo-vervoer/feed/ 1
Belgische ondernemer rolt concept met privéchauffeur uit in Engeland https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/21/belgische-ondernemer-rolt-concept-met-privechauffeur-uit-in-engeland/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/21/belgische-ondernemer-rolt-concept-met-privechauffeur-uit-in-engeland/#respond Wed, 21 Oct 2020 09:34:30 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64397 Gunther Ghyssels, die met zijn bedrijf Get Driven zakenlui rondrijdt in hun eigen auto, is zijn concept aan het uitrollen in Engeland. TaxiPro sprak met de jonge ondernemer, die tot de coronacrisis een groei van 800 procent noteerde in drie jaar. In Nederland is het idee al wijdverspreid: zakenlui rondrijden in hun eigen auto tijdens […]

The post Belgische ondernemer rolt concept met privéchauffeur uit in Engeland first appeared on TaxiPro.

]]>
Gunther Ghyssels, die met zijn bedrijf Get Driven zakenlui rondrijdt in hun eigen auto, is zijn concept aan het uitrollen in Engeland. TaxiPro sprak met de jonge ondernemer, die tot de coronacrisis een groei van 800 procent noteerde in drie jaar.
In Nederland is het idee al wijdverspreid: zakenlui rondrijden in hun eigen auto tijdens business trips. “In België bestond het nog nauwelijks”, vertelt Gunther Ghyssels. Het idee van Get Driven kreeg vorm in zijn studententijd. “Ik had een aantal contacten, vooral in het Antwerpse, die ik buiten studietijd om rondreed in hun eigen auto.”

Kosten aftrekbaar

In 2016 besloot de jonge ondernemer zijn studentenjob te vercommercialiseren: Get Driven, met hoofdkantoor in Kortrijk, was geboren. “Wij houden ons vooral bezig met macromobiliteit en vervoeren vooral zakenlui die een afspraak hebben. Door een privéchauffeur in te huren kunnen zij hun reistijd gebruiken om te werken. De gemiddelde rittijd is zeven uur”, zegt hij.

Voor de CEO’s is het concept om nog een andere reden interessant: “De kosten zijn volledig aftrekbaar. Bij een taxirit is dat maar vijftig procent”, vertelt Gunther. Een tweede doelgroep zijn mensen die ver op restaurant gaan en alcohol willen gebruiken.

600 chauffeurs in dienst

Na de start van het bedrijf ging het snel. Get Driven sloot 2019 af met een omzet van 1,7 miljoen euro. “We hadden toen 600 freelance chauffeurs in dienst.” De chauffeurs van Get Driven zijn in hoofdzaak studenten. Zij moeten twee jaar hun rijbewijs hebben en worden gescreend en opgeleid door het bedrijf.”

Lees de rest van dit artikel verder op TaxiPro.be

The post Belgische ondernemer rolt concept met privéchauffeur uit in Engeland first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/21/belgische-ondernemer-rolt-concept-met-privechauffeur-uit-in-engeland/feed/ 0
Chauffeur leerlingenvervoer was dronken tijdens aanrijding https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/10/20/chauffeur-leerlingenvervoer-was-dronken-tijdens-aanrijding/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/10/20/chauffeur-leerlingenvervoer-was-dronken-tijdens-aanrijding/#respond Tue, 20 Oct 2020 11:57:21 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64389 Een 58-jarige taxichauffeur die onlangs met drie leerlingen aan boord van zijn taxibus op een politievoertuig botste, was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol. Willemsen-de Koning heeft de man op non-actief gesteld. Het ongeval vond vorige week vrijdag plaats in Alphen aan den Rijn. Daar botste het busjes met drie leerlingen van ieder […]

The post Chauffeur leerlingenvervoer was dronken tijdens aanrijding first appeared on TaxiPro.

]]>
Een 58-jarige taxichauffeur die onlangs met drie leerlingen aan boord van zijn taxibus op een politievoertuig botste, was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol. Willemsen-de Koning heeft de man op non-actief gesteld.
Het ongeval vond vorige week vrijdag plaats in Alphen aan den Rijn. Daar botste het busjes met drie leerlingen van ieder vijf jaar oud aan boord op een politiebusje. Dit gebeurde pal voor het politiebureau en er raakte niemand gewond. De taxichauffeur moest echter wel een blaastest ondergaan en Studio Alphen weet te melden dat hij daarbij 890 ug/l noteerde, ofwel vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij is dan ook aangehouden en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Over zijn (beoogde) straf zal later meer duidelijk worden.

Verschrikkelijk

Intussen heeft zijn werkgever, Willemsen-de Koning, de man op non-actief gesteld. “Wij vinden het verschrikkelijk om te constateren dat de chauffeur onder invloed zijn werk heeft uitgevoerd”, citeert Studio Alphen een medewerker van het bedrijf. Hij is ook per direct vervangen door een andere chauffeur, zo is de betrokken ouders meegedeeld.

WdK laat verder weten dat de man over een Verklaring Omtrent Gedrag en een chauffeurspas beschikt, en dat tijdens zijn training en screening geen signalen zijn opgevangen over alcoholgebruik en mogelijk onverantwoord (rij)gedrag. Het bedrijf betreurt het dat dit incident ondanks het traject dat de chauffeur had doorlopen heeft plaatsgevonden.

The post Chauffeur leerlingenvervoer was dronken tijdens aanrijding first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/10/20/chauffeur-leerlingenvervoer-was-dronken-tijdens-aanrijding/feed/ 0
Pilot met pakketbezorging door taxi’s goed van start https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/20/pilot-pakketbezorging-door-taxis-goed-van-start/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/20/pilot-pakketbezorging-door-taxis-goed-van-start/#comments Tue, 20 Oct 2020 06:50:03 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64385 De eerste anderhalve week van een pilot met YesHugo Delivery, waarbij taxi’s naast mensen ook pakketjes vervoeren, is naar tevredenheid verlopen. Steeds meer bedrijven willen hun pakketjes op deze manier laten versturen en ook vanuit de taxisector groeit de belangstelling. De pilot betreft een samenwerking tussen YesHugo Delivery en Taxibrainport, onderdeel van de Van Gerwen […]

The post Pilot met pakketbezorging door taxi's goed van start first appeared on TaxiPro.

]]>
De eerste anderhalve week van een pilot met YesHugo Delivery, waarbij taxi’s naast mensen ook pakketjes vervoeren, is naar tevredenheid verlopen. Steeds meer bedrijven willen hun pakketjes op deze manier laten versturen en ook vanuit de taxisector groeit de belangstelling.
De pilot betreft een samenwerking tussen YesHugo Delivery en Taxibrainport, onderdeel van de Van Gerwen Groep. In de regio Eindhoven worden dus voor het eerst de tenen in het water gestoken om te kijken hoe de markt voor zo’n bezorgdienst is. De samenwerking speelt op twee ontwikkelingen in: het volume in het taxivervoer is door de coronacrisis sterk afgenomen en mensen zijn tegelijk veel meer spullen online gaan bestellen. Die moeten allemaal thuis worden bezorgd, en als er veel vraag is duurt dat soms wat langer.

Direct ophalen en afleveren

YesHugo Delivery ziet een gat in de markt op dat snijvlak. Taxi’s hebben al relatief veel lege kilometers en door de coronacrisis is het aantal ritten ook nog eens fors afgenomen. Door de pakketjes direct bij de verzender af te halen en snel bij de ontvanger af te leveren, wordt de schakel van het distributiecentrum en alle kilometers die daarbij horen overgeslagen. De taxi’s zullen niet omrijden met passagiers aan boord om eerst even snel een pakketje te bezorgen, maar de voertuigen en chauffeurs worden met deze aanpak wel beter inzetbaar, is het idee.

Dat concept is ontwikkeld door Eric de Laat van YesHugo, een bedrijf dat zich al zo’n tien jaar bezighoudt met de ontwikkeling van software voor taxiondernemingen en andere mobiliteitsbedrijven. Hij is goed te spreken over de anderhalve week sinds de start op 9 oktober. “We hebben veel publiciteit gehad en er melden zich steeds meer partijen aan die op deze manier hun pakketten willen versturen. Na een check van het bedrijf krijgen ze een account om dat te doen. We hebben daarvoor een handboek opgesteld met de planners van Van Gerwen.”

Geen miskleunen

Met Van Gerwen vindt nu in de regio Eindhoven de eerste operationele test plaats. De markt wordt getest en de bezorgdienst werkt aan zijn naamsbekendheid, terwijl de eerste pakketjes momenteel voor bezorging worden aangemeld. De praktijk moet dan uitwijzen hoe goed de theorie werkt, waarbij De Laat onderstreept dat de pilot daarvoor ook bedoeld is.

“De eerste ervaringen zijn goed, er hebben geen miskleunen plaatsgevonden. Tot nu toe zijn het vooral specialistische bedrijven die hun pakketjes willen laten bezorgen door een taxi. Denk aan specifieke producten die snel op een bouwplaats zijn, of aan dure schoenen en andere zaken die in het hogere winkelsegment worden verkocht. Het retourneren gaat trouwens net zo snel als het bezorgen, dus daar is het bijkomende voordeel dat winkels zo hun voorraad goed op peil houden.”

Same day delivery

De volgende stap is uitbreiding. Steeds meer taxibedrijven zien het wel zitten om op deze manier wat omzet te genereren. De Laat praat ook al met grotere winkelbedrijven over de mogelijkheid dat YesHugo Delivery voor hen de pakketbezorging gaat verzorgen op piekmomenten, zoals rond de aankomende feestdagenperiode. “Maar we kunnen ook een rol spelen in ‘same day delivery’, waar steeds meer vraag naar is. Pakketdiensten kunnen de vraag nu al amper aan dus ik denk echt dat er voor taxibedrijven die pakketjes bezorgen een gat in de markt is.”

The post Pilot met pakketbezorging door taxi's goed van start first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/20/pilot-pakketbezorging-door-taxis-goed-van-start/feed/ 23
TaxiPro-enquête over impact strengere coronaregels op taxisector https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/19/taxipro-enquete-naar-impact-coronacrisis-op-taxisector/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/19/taxipro-enquete-naar-impact-coronacrisis-op-taxisector/#respond Mon, 19 Oct 2020 13:40:38 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64376 Met een enquête wil TaxiPro in beeld brengen wat de gevolgen van de nieuwste coronamaatregelen zijn voor taxibedrijven en taxiondernemers. Het is de derde enquête in deze reeks. De anonieme resultaten worden in een artikel op TaxiPro verwerkt. Toen afgelopen maart de eerste maatregelen werden genomen om het coronavirus het hoofd te bieden, kwam het […]

The post TaxiPro-enquête over impact strengere coronaregels op taxisector first appeared on TaxiPro.

]]>
Met een enquête wil TaxiPro in beeld brengen wat de gevolgen van de nieuwste coronamaatregelen zijn voor taxibedrijven en taxiondernemers. Het is de derde enquête in deze reeks. De anonieme resultaten worden in een artikel op TaxiPro verwerkt.
Toen afgelopen maart de eerste maatregelen werden genomen om het coronavirus het hoofd te bieden, kwam het taxivervoer in Nederland grotendeels stil te staan. Uit de eerste enquête die we toen hielden, bleek dat veel bedrijven het somber inzagen voor de toekomst. Met name vanaf 1 juli werden veel regels versoepeld. Het tweede onderzoek was er dan ook op gericht om uit te vinden of die versoepelingen voor meer lucht zorgden. In die eerste periode bleek echter dat het werk nog nauwelijks was toegenomen, en dat over de hele linie van het taxi- en zorgvervoer.

Impact op straattaxi’s en contractvervoer

De laatste weken zijn de coronaregels weer strenger geworden omdat het virus opnieuw om zich heen grijpt. De horeca is weer dicht en uitstapjes zijn aan veel voorwaarden verbonden, terwijl mensen wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven. En misschien kan en mag er binnenkort zelfs nóg minder. Welke impact heeft dat op de straattaxi’s, het contractvervoer en de ondernemers achter deze bedrijven? Dat willen we achterhalen met deze nieuwe enquête. Het invullen duurt zo’n 6 minuten en is volstrekt anoniem. De resultaten worden later deze week verwerkt in een artikel op TaxiPro.

The post TaxiPro-enquête over impact strengere coronaregels op taxisector first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/19/taxipro-enquete-naar-impact-coronacrisis-op-taxisector/feed/ 0
Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/19/kosten-voor-taxivervoer-stijgen-in-2021-met-1-procent/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/19/kosten-voor-taxivervoer-stijgen-in-2021-met-1-procent/#comments Mon, 19 Oct 2020 09:36:57 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64373 Panteia heeft berekend dat de kosten voor taxivervoer in 2021 met 1 procent zullen stijgen. In de nieuwe NEA-index is 1,5 procent loonsverhoging in de nieuwe cao meegenomen. De afspraken in die cao moeten trouwens nog wel definitief worden. De leden van de vakbonden en KNV stemmen er momenteel over. Maar de kans op groen […]

The post Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent first appeared on TaxiPro.

]]>
Panteia heeft berekend dat de kosten voor taxivervoer in 2021 met 1 procent zullen stijgen. In de nieuwe NEA-index is 1,5 procent loonsverhoging in de nieuwe cao meegenomen.
De afspraken in die cao moeten trouwens nog wel definitief worden. De leden van de vakbonden en KNV stemmen er momenteel over. Maar de kans op groen licht is groot en de loonsverhoging is daarmee meteen de belangrijkste ontwikkeling voor het toenemen van de kosten voor taxivervoer in 2021. Door deze en enkele andere ontwikkelingen zouden de kosten met 1,9 procent toenemen. Maar de brandstofkosten vielen in 2020 0,9 procent lager uit. Daardoor komt de NEA-index voor 2021 op 1 procent uit. Panteia stelt deze index jaarlijks op in opdracht van het Sociaal Fonds Mobiliteit.

Meerkosten en impact corona

Hoewel de coronacrisis een grote impact op de taxisector heeft, is dat niet meegenomen in de NEA-index. Een groot deel van die impact betreft namelijk de omzet van taxibedrijven, en daar gaat de index niet over. Daarnaast heeft de crisis natuurlijk wel degelijk invloed op kostenontwikkelingen in de taxibranche. Denk aan de meerkosten voor de schoonmaak van voertuigen en voor solo-vervoer, maar ook aan meer ziekteverzuim omdat iedereen met lichte klachten nu ook thuis moet blijven. Die kosten variëren echter zodanig per bedrijf en soort taxivervoer dat Panteia geen mogelijkheid zag om de effecten van corona in één cijfer uit te drukken en dit mee te nemen in de NEA-index.

Onderstaand het volledige overzicht van ontwikkelingen en ramingen voor de NEA-index 2021:

NEA 2021

The post Kosten voor taxivervoer stijgen in 2021 met 1 procent first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/10/19/kosten-voor-taxivervoer-stijgen-in-2021-met-1-procent/feed/ 2
eVito Tourer goed voor 9 passagiers en actieradius van 360 kilometer https://www.taxipro.nl/innovatie/2020/10/16/evito-tourer-goed-voor-9-passagiers-en-actieradius-van-360-kilometer/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2020/10/16/evito-tourer-goed-voor-9-passagiers-en-actieradius-van-360-kilometer/#comments Fri, 16 Oct 2020 07:13:02 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64365 Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer van Mercedes-Benz. Het emissievrije voertuig leent zich volgens de producent zowel prima voor vervoer in de stad als voor de langere afstanden. Deze […]

The post eVito Tourer goed voor 9 passagiers en actieradius van 360 kilometer first appeared on TaxiPro.

]]>
Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer van Mercedes-Benz. Het emissievrije voertuig leent zich volgens de producent zowel prima voor vervoer in de stad als voor de langere afstanden.
Deze zomer lanceerde Mercedes-Benz de 100 procent elektrisch aangedreven eVito Tourer. Kenmerkend is de flexibele indeling van het interieur. De eVito is zelfs leverbaar met negen zitplaatsen. Dit maakt tal van interieurindelingen mogelijk. De opstelling voor een volledige bezetting van acht passagiers is in een handomdraai te veranderen in een configuratie voor exclusief shuttlevervoer met een ruimtelijke vis-à-vis-indeling voor vier passagiers.

Focus op comfort

Het voertuig beschikt over een elektrische aandrijflijn. Het accupakket is in de vloer van de auto verwerkt en heeft een capaciteit van 100 kWh. De elektromotor voorin levert een piekvermogen van 150 kW (204 pk) en zorgt niet alleen voor soepele prestaties, maar heeft bovendien een verbruik van minimaal 27,8kWh/100 km . Dit kan resulteren in een gemiddeld rijbereik van zo’n 360 kilometer volgens de WLTP-norm. Wanneer de auto uitsluitend voor stedelijk vervoer wordt gebruikt – zodat de accu minder stroom hoeft te leveren – ligt onder ideale omstandigheden een actieradius van 625 kilometer binnen bereik.

De lage positie van de accu in de vloer heeft nauwelijks nadelige gevolgen voor het laadvolume en geeft de eVito Tourer stabiele en comfortabele rijeigenschappen. Dat comfortniveau wordt in de auto’s verder versterkt door de pre entry climate control, die optioneel is op de eVito. Deze krijgt af-fabriek bovendien halfautomatische airco en DAB+ digitale radio mee, en kent bovendien nieuwe opties voor airmatic en een nieuwe audio line-up.

In 45 minuten weer 80% gevuld

Met een gemiddeld rijbereik van circa 360 kilometer is de Mercedes-Benz eVito Tourer bij uitstek geschikt voor personenvervoer in en om de stad – ook binnen de milieuzones. Naast de tastbare milieuvoordelen en flexibel vervoer in de (binnen)stad kunnen taxiondernemers met deze modellen hun duurzame bedrijfsvoering visueel tot uiting brengen, terwijl beide uitvoeringen ook geschikt zijn voor langere ritten buiten de stad. Het laden van de accu bij de taxistandplaats of een openbare laadpaal wordt vereenvoudigd door de wisselstroom (AC) onboard-lader van 11 kW. Met de gelijkstroom (DC) aansluiting kan bij een snellader met een maximum vermogen van 110 kW worden geladen. In dit geval neemt het nog geen 45 minuten in beslag om de accu van 10% bij te laden tot 80 procent.

Geen BPM

De eVito Tourer is beschikbaar in twee carrosserievarianten, met een lengte van 5.140 of 5.370 mm. Voorzien van negen zitplaatsen komt de eVito Tourer in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36 procent, tot maximaal 75.000 euro van het investeringsbedrag in 2020. Prijzen van de eVito Tourer beginnen bij 56.990 euro exclusief BTW. Daarop hoeft geen BPM te worden afgedragen.

The post eVito Tourer goed voor 9 passagiers en actieradius van 360 kilometer first appeared on TaxiPro.

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2020/10/16/evito-tourer-goed-voor-9-passagiers-en-actieradius-van-360-kilometer/feed/ 2