TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Tue, 04 Aug 2020 07:45:07 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 /favicon.ico TaxiPro https://www.taxipro.nl 32 32 Kijk nu aflevering 5 van TaxiPro TV terug https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/08/04/kijk-nu-aflevering-5-van-taxipro-tv-terug/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/08/04/kijk-nu-aflevering-5-van-taxipro-tv-terug/#respond Tue, 04 Aug 2020 07:45:07 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63833 De nieuwste aflevering van TaxiPro TV gaat over het doorgaan van vakbeurs Taxi Expo en over een nieuw boek vol verhalen van touringcarchauffeurs. De uitzending kan worden bekeken op het YouTube-kanaal van TaxiPro.
Dat boek, getiteld ‘Chauffeursverhalen – dit is de touringcarbranche’, kon samengesteld worden omdat er tijdens de coronacrisis nu eenmaal tijd voor was. Vivian Looij vertelt in de uitzending waarom ze dit boek heeft gemaakt en wat voor verhalen er zoal instaan, maar ze gaat ook in op wat de coronacrisis voor impact heeft op haar eigen touringcarbedrijf.

Organisatie aan het woord

Deze aflevering staat verder in het teken van Taxi Expo 2020, dat op 8 oktober plaatsvindt in Expo Houten. Uiteraard in andere vorm dan in coronavrije jaren. Over vorm en inhoud komen Manouk Rietbroek en Jasper Rodenhuis namens de organisatie van het vakevenement aan het woord. De uitzending kan hieronder terug worden bekeken; de volgende aflevering van TaxiPro TV is op maandag 17 augustus om 14.00 uur.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/08/04/kijk-nu-aflevering-5-van-taxipro-tv-terug/feed/ 0
Van Meurs wint leerlingenvervoer 16 Limburgse gemeenten https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/08/03/van-meurs-wint-leerlingenvervoer-16-limburgse-gemeenten/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/08/03/van-meurs-wint-leerlingenvervoer-16-limburgse-gemeenten/#respond Mon, 03 Aug 2020 12:58:21 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63829 Taxibedrijf van Meurs heeft de aanbesteding gewonnen voor het leerlingenvervoer in zestien Limburgse gemeenten. De opdracht heeft een looptijd van zes jaar en start in deze maand.
Het gaat om een opdracht die in de markt is gezet door drie samenwerkingsverbanden van gemeenten. Daaronder vallen Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal. Overigens sluit de gemeente Simpelveld een jaar later dan de anderen aan, dus per augustus 2021.

Duurzaamheid en prijs

Het gaat om een omvangrijke opdracht voor het vervoer van zo’n 2.100 leerlingen. Na de eerste zes jaar kan de samenwerking nog tweemaal met een jaar worden verlengd. Op twee van de drie gunningscriteria haalde Taxi van Meurs de eerste plek: duurzaamheid en prijs. Met deze criteria waren respectievelijk maximaal 30 en 50 punten te behalen. Met gebruikstevredenheid waren dat er maximaal 20; op dit vlak eindigde Van Meurs als tweede.

Vier percelen

De aanbesteding is verdeeld in vier percelen: Maastricht / Heuvelland (negen locaties), Westelijke Mijnstreek (twaalf locaties), Parkstad (elf locaties) en een vierde perceel inzake de ritten met een tijdelijk karakter en/of beperkte deelname. Dat laatste perceel is niet gegund en alle vervoerders die hebben ingeschreven, is gevraagd om een offerte af te geven. Taxibedrijf van Meurs laat weten “ontzettend blij” te zijn met het verwerven van de opdracht.

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2020/08/03/van-meurs-wint-leerlingenvervoer-16-limburgse-gemeenten/feed/ 0
Acht tips tegen tankpasfraude https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/08/03/acht-tips-tegen-tankpasfraude/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/08/03/acht-tips-tegen-tankpasfraude/#respond Mon, 03 Aug 2020 06:28:13 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63823 De vakantieperiode is bij uitstek een tijd waarin tankpassen gekopieerd of gestolen worden. Daarom geeft BP een aantal tips om misbruik en oneigenlijk gebruik van deze tankpassen te voorkomen.
Blijft alert – Het lijkt heel simpel, maar door goed opletten kan al veel ellende worden voorkomen. Onderdeel van alert zijn is ook de pas nooit in bijvoorbeeld je taxi te laten liggen, hoe kort de stop ook duurt.

Trap niet in trucjes – Criminelen maken gebruik van bepaalde trucs om mensen die ze willen benadelen af te leiden. Word je bijvoorbeeld opmerkelijk lang aan de praat gehouden door iemand die je niet kent? Dat zou een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn.

Hou de pincode geheim – Dit lijkt een overbodige tip, maar een analyse van oneigenlijk tankpasgebruik heeft uitgewezen dat in meer dan de helft van de gevallen de pincode gewoon op de achterkant van de pas stond genoteerd.

Let op onzichtbare inbraken – Geoefende criminelen zijn in staat om in een auto in te breken, bijvoorbeeld op zoek naar opgeschreven pincodes, zonder veel sporen achter te laten. Daarom is het belangrijk om ook het kleinste teken van zo’n inbraak serieus te nemen.

Snel actie ondernemen

Gebruik de veiligheidsopties – De tankpassen van BP zijn standaard voorzien van een aantal oplossingen tegen misbruik. Denk aan een kaartnummer en hologram, maar ook de mogelijkheid om een bestedingslimiet in te stellen.

Extra pinopties benutten – Naast een unieke viercijferige code voor elke pas, is het bij BP ook mogelijk om een pincode per chauffeur of per voertuig te krijgen.

Meld verdachte situaties  – De afdeling Security van BP analyseert voortdurend transactiepatronen van alle tankpassen om snel actie te kunnen ondernemen bij vermoedens van oneigenlijk gebruik. Verdachte situaties meteen melden helpt om dit misbruik nog beter tegen te gaan.

Check voor vertrek – Gaat de reis weer verder? Controleer voor het wegrijden altijd of je jouw eigen tankpas nog in je bezit hebt.

Een uitgebreidere versie van deze tips staat op een pagina die BP daarvoor heeft ingericht. Daarop staat ook wat je als tankpashouder kunt doen als het onverhoopt toch misgaat.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/08/03/acht-tips-tegen-tankpasfraude/feed/ 0
TaxiPro TV over Taxi Expo 2020 en verhalen van touringcarchauffeurs https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/31/taxipro-tv-over-taxi-expo-2020-en-verhalen-van-touringcarchauffeurs/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/31/taxipro-tv-over-taxi-expo-2020-en-verhalen-van-touringcarchauffeurs/#respond Fri, 31 Jul 2020 08:32:18 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63820 De zesde aflevering van TaxiPro TV wordt maandag 3 augustus om 14.00 uur live uitgezonden. Op het programma staan gesprekken met de organisatie van Taxi Expo 2020 en met de samensteller van een boek vol verhalen van touringcarchauffeurs.
Die verhalen werden de afgelopen tijd verzameld door Vivian Looij van De Dagtochten Specialist in Amsterdam. In negentig korte hoofdstukken wordt een beeld geschetst van wat touringcarchauffeurs zoal meemaken in hun werk. In de uitzending vertelt Looij over hoe dit boek tot stand kwam en hoe haar eigen bedrijf de coronacrisis ervaart.

Veilig en verantwoord naar de beurs

Op 8 oktober vindt de volgende editie van Taxi Expo plaats in Expo Houten. Uiteraard in andere vorm dan de markt gewend is, en daarover wordt in TaxiPro TV gesproken met Manouk Rietbroek en Jasper Rodenhuis van de organisatie. Wat is er die dag allemaal te zien en doen? En hoe wordt gezorgd voor een veilig en verantwoord bezoek aan de beurs? Op die en andere vragen wordt in de uitzending antwoord gegeven. Deze is vanaf 14.00 uur live te bekijken op het YouTube-kanaal van TaxiPro en blijft daarna op datzelfde kanaal beschikbaar.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/31/taxipro-tv-over-taxi-expo-2020-en-verhalen-van-touringcarchauffeurs/feed/ 0
Sociaal Fonds en TX-Keur verzorgen twee Taxilerarendagen https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/31/sociaal-fonds-en-tx-keur-verzorgen-twee-taxilerarendagen/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/31/sociaal-fonds-en-tx-keur-verzorgen-twee-taxilerarendagen/#respond Fri, 31 Jul 2020 07:51:06 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63804 Sociaal Fonds Mobiliteit en TX-Keur verzorgen op 2 en 10 september Taxilerarendagen in respectievelijk Rosmalen en Lelystad. Het thema is die dagen ‘competentieversterking van de taxileraar’. 
Op beide dagen worden de deelnemers in twee groepen verdeeld. De ene groep volgt ’s ochtends een training op de openbare weg, inclusief rij-analyse en theorieles, de andere groep doet dat ’s middags. Het andere dagdeel wordt voor beide groepen gevuld met twee workshops van elk ongeveer anderhalf uur. De ene sessie gaat over het omgaan met stress, de andere over het toepassen van moderne didactische werkvormen in een lesprogramma.

Chauffeurs opleiden

Sociaal Fonds Mobiliteit en TX-Keur geven aan dat TX-leraren verplicht zijn een nascholing te volgen. Met het bijwonen van één van deze dagen is aan die verplichting voldaan. Maar de partijen benadrukken dat het programma ook de moeite waard is voor mensen die geen TX-leraar zijn, maar wel chauffeurs opleiden. Deelname is gratis, maar vanwege de coronamaatregelen is er plek voor maximaal veertig personen per dag.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/31/sociaal-fonds-en-tx-keur-verzorgen-twee-taxilerarendagen/feed/ 0
Vier jaar cel voor neersteken taxichauffeur https://www.taxipro.nl/special/2020/07/30/vier-jaar-cel-voor-neersteken-taxichauffeur/ https://www.taxipro.nl/special/2020/07/30/vier-jaar-cel-voor-neersteken-taxichauffeur/#comments Thu, 30 Jul 2020 08:24:03 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63812 Een man is in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar celstraf voor een poging tot doodslag op een taxichauffeur. Hij stak de chauffeur in 2019 meerdere keren in de schouder en borst. Van het betoog dat er sprake zou zijn van noodweer wilde het Gerechtshof niets weten.
Het incident vond iets meer dan een jaar geleden plaats binnen de grenzen van de gemeente Apeldoorn. De taxichauffeur werd op zijn oog geslagen, in zijn hand gesneden en gestoken in de borst- en schouderstreek. In het hoger beroep in deze zaak voerden de verdachte en zijn advocaat aan dat er sprake was van noodweer. Er zou volgens hen het nodige onduidelijk zijn over de aard van de verwondingen en de “gerichtheid van de mesbewegingen.” Maar het gerechtshof is het er niet mee eens dat de man vrijgesproken moet worden, omdat het bewijs van zijn daden er wel degelijk is.

Het steken van de taxichauffeur vond plaats na een conflict over de betaling van de taxirit. De advocaat voerde aan dat het niet kan worden vastgesteld of er is gestoken of gesneden. Maar de man zelf heeft zowel in de eerste rechtszaak als in het hoger beroep erkend dat hij de taxichauffeur gestoken heeft. Dat sluit ook aan bij de verwondingen van de chauffeur en de bevindingen van de arts die hem onderzocht. Dus op dit punt is er voor het Hof geen twijfel over wat er gebeurd is.

Mes weggegooid

Dat de verdachte het mes na afloop van het incident weggooide in het eerste slootje dat hij tegenkwam, bewijst voor het Gerechtshof nog een ander belangrijk punt. De man had namelijk beweerd dat de taxichauffeur een mes had gepakt om zichzelf te verdedigen tegen de slaande passagier. Die zou het mes hebben afgepakt en zichzelf ermee hebben verdedigd. Volgens de chauffeur had de man echter zelf het mes bij zich. En dat laatste vindt het Hof het meest logische. Want waarom zou hij een mes weggooien, als dat mogelijk zou kunnen bewijzen dat hij juist slachtoffer was in deze zaak?

Zo vindt het Hof het ook niet aannemelijk dat de man pas dagen later iets aan zijn partner vertelde over het incident als hij inderdaad zelf het slachtoffer was. Zoiets dagenlang verzwijgen voor degene waar je mee samenleeft, wordt niet erg logisch gevonden. Zeker niet omdat die partner nog had gevraagd naar de verwonding die de man aan zijn hand had. Hij beweerde later dat dit kwam door het afpakken van het mes, maar gezien de plek van de verwonding vindt het Hof ook dat niet geloofwaardig. Kortom: het verhaal van de taxichauffeur dat de verdachte zijn eigen mes trok, wordt geloofd.

Poging tot doodslag

Op basis van al het bewijsmateriaal staat voor het gerechtshof vast dat er meermalen gericht is ingestoken op de taxichauffeur. Dat gebeurde in de taxi, dus er was ook geen ontkomen aan. Het Hof twijfelt er dan ook niet aan dat het de bedoeling was om de taxichauffeur zwaar letsel toe te brengen. Insteken op iemands bovenlichaam brengt het risico mee dat er vitale organen of slagaders worden geraakt. Dat dit niet is gebeurd, doet aan de mogelijkheid niets af.

Daarom is er in de ogen van het Gerechtshof sprake van poging tot doodslag. En daarvoor krijgt de man een celstraf van 48 maanden opgelegd, ofwel vier jaar. Daarnaast moet hij de taxichauffeur een schadevergoeding betalen van iets meer dan 15.700 euro, onder meer voor het geleden inkomstenverlies en medische kosten.

]]>
https://www.taxipro.nl/special/2020/07/30/vier-jaar-cel-voor-neersteken-taxichauffeur/feed/ 3
Registratie voor Taxi Expo 2020 is geopend https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/29/registratie-voor-taxi-expo-2020-is-geopend/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/29/registratie-voor-taxi-expo-2020-is-geopend/#respond Wed, 29 Jul 2020 12:36:27 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63806 Taxi Expo 2020 vindt plaats op donderdag 8 oktober en de registratie voor deelname is nu geopend. Het evenement heeft dit jaar vanwege de coronamaatregelen een aangepaste vorm, zodat een bezoek aan de beurs veilig en verantwoord kan plaatsvinden.
Zoals elk jaar zijn ook in 2020 tientallen exposanten van de partij in Expo Houten en worden er diverse interessante workshops verzorgd waaraan de bezoekers gratis kunnen deelnemen. Het workshopprogramma wordt momenteel ontwikkeld en binnenkort wordt daar meer over bekend. Net als de laatste jaren wordt tijdens de beurs de Taxi Innovatie Prijs uitgereikt. Vanwege de coronabeperkingen vindt er dit jaar geen afsluitend netwerkdiner plaats.

Het team van Taxi Expo zorgt met diverse maatregelen voor een veilige dag voor bezoekers en exposanten. Zo dienen mensen die zich aanmelden te kiezen voor één van de twee tijdslots, zodat er niet te veel mensen tegelijk op de beursvloer zijn. Met eenrichtingsverkeer, bredere gangpanden, hygiënemaatregelen en ‘walk & talk’-zones wordt een veilige beursdag mogelijk gemaakt. Aanmelden voor gratis deelname aan de beurs kan via de registratiepagina.

Congres Contractvervoer: impact van corona

Tegelijk met de beurs vindt ook het Nationaal Congres Contractvervoer 2020 plaats. Dat draait uiteraard om de impact van de coronacrisis op het doelgroepenvervoer in Nederland. In de congreszaal mogen maximaal vijftig stoelen bezet zijn, dus het aantal deelnemers ter plaatse is beperkt. Wel is het tegen een gereduceerd tarief online te volgen. Het congres is verder opgedeeld in een ochtendsessie en een middagsessie, teneinde zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om deel te nemen. De sessies gaan (onder voorbehoud van wijzigingen) over de volgende onderwerpen:

  • Ochtend: Moeten aanbestedingen ‘gewoon’ doorgaan of is uitstellen beter?
  • Middag: Hoe verandert de coronacrisis ons mobiliteitsgedrag en daarmee het systeem van doelgroepenvervoer?

Binnen deze sessies wordt gekeken naar onder meer de ontwikkeling van de vraag naar contractvervoer, de impact op budgetten en andere financiële gevolgen, het inzetten van vrijwilligers en de integratie met openbaar vervoer. Daarbij worden zowel de beperkingen als de mogelijkheden die de coronacrisis met zich meebrengt belicht. En we gaan in op de centrale vraag: hoe maken we inzichtelijk wat de waarde van goed doelgroepenvervoer is, zodat het nooit meer zo onder druk komt te staan als de afgelopen tijd? Het programma wordt momenteel samengesteld en binnenkort op de congrespagina bekendgemaakt.

Het is mogelijk om aan één van beide sessies deel te nemen; aan beide kan ook. Daarvoor is de registratie nu al geopend. Binnenkort volgt ook de optie om het congres als webinar te volgen.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/29/registratie-voor-taxi-expo-2020-is-geopend/feed/ 0
Taxi de Reest failliet verklaard https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/29/taxi-de-reest-failliet-verklaard/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/29/taxi-de-reest-failliet-verklaard/#respond Wed, 29 Jul 2020 07:00:33 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63801 Taxi de Reest uit Meppel is failliet verklaard door de rechtbank van Noord-Nederland. Het faillissement is aangevraagd door chauffeurs die al maanden geen salaris zouden hebben ontvangen. De eigenaar van het bedrijf heeft volgens de curator gezegd dat door de coronacrisis de omzet van het bedrijf volledig is weggevallen, met het faillissement tot gevolg.
Het Dagblad van het Noorden maakt melding van de faillissementsaanvraag door een groep chauffeurs in dienst van Taxi de Reest. De curator sprak met de eigenaar van het bedrijf en die zou hebben aangegeven dat de coronacrisis de onderneming in grote financiële problemen heeft gebracht, met het uiteindelijke faillissement als gevolg.

Doorstart onderzoeken

Er zijn twee vennoten; de curator praat woensdag met hen om meer zicht te krijgen op wat er allemaal is gebeurd de afgelopen maanden. Daarbij zal het ook gaan over het conflict over achterstallig salaris dat zou samenhangen met een mislukte poging om acht werknemers te ontslaan. De curator gaat onderzoeken hoeveel mensen er op de loonlijst staan en wil tevens bekijken of een doorstart van Taxi de Reest tot de mogelijkheden behoort.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/29/taxi-de-reest-failliet-verklaard/feed/ 0
Bakker Travel hoeft touringcars niet meer handmatig te wassen https://www.taxipro.nl/special/2020/07/28/bakker-travel-hoeft-touringcars-niet-meer-handmatig-te-wassen/ https://www.taxipro.nl/special/2020/07/28/bakker-travel-hoeft-touringcars-niet-meer-handmatig-te-wassen/#respond Tue, 28 Jul 2020 12:16:47 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63796 Touroperator Bakker Travel uit Westknollendam wilde een moderniseringsslag slaan en het wasproces versnellen. Het bedrijf kocht een nieuw pand dat specifiek bedoeld was voor de reiniging van het wagenpark en vroeg WashTec om een buswasinstallatie te plaatsen. Toen sloeg de coronacrisis keihard toe. Het weerhield planner Max van Dijk er niet van om door te zetten. Hij is blij dat hij dat gedaan heeft.
Bakker Travel is behalve touroperator ook een busverhuurbedrijf. De vloot moet er representatief en dus schoon uitzien. Voor de komst van de buswasinstallatie werden de touringcars handmatig gewassen. Dat was een intensief proces, waarbij de bovenkant van het voertuig niet meegenomen werd. “Het dak bleef dus vies”, zegt Van Dijk. “Daarnaast was het handmatig wassen van de voertuigen een behoorlijk complex proces, omdat het wassen op dezelfde plek plaatsvond als waar getankt werd.”

Na het wassen moest een chauffeur achteruit sturen om ruimte te bieden aan zijn wachtende collega die ook aan een schoonmaakbeurt toe was. “Het kostte behoorlijk wat tijd om de hele vloot te wassen. Het leverde onze chauffeurs ook spanning en frustratie op, omdat het lang duurde voordat een reinigingssessie klaar was. Dat moest anders en beter kunnen”, zegt Van Dijk. Er is gekozen voor een moderniseringsslag en dat begon met de aanschaf van een nieuw pand dat als washal fungeert. Naast een wasstraat werd er ook een straat met tankinstallatie geplaatst. Laatstgenoemde straat is voorzien van drie tankmogelijkheden en twee opvangputten voor de toiletten aan boord van de touringcars.

Veel tijdswinst

Volgens Van Dijk is veel veranderd sinds de wasinstallatie een feit is: “Er zijn bij de wasinstallatie witte banen geplaatst die de chauffeurs op de juiste wijze naar de wasinstallatie loodsen. De aanrijroute is ook veel gemakkelijker geworden, zodat chauffeurs elkaar niet meer in de weg zitten. Vroeger nam een wasbeurt inclusief het achteruit rijden zo’n twintig minuten in beslag. Met de komst van de machine van WashTec neemt dit proces vijf minuten in beslag. Terwijl de buitenkant van de bus gewassen wordt, kan ook het interieur gereinigd worden tijdens de wasbeurt. Dat levert ons heel veel tijdwinst op”

Er is bewust gekozen voor deze leverancier. “We zijn een aantal bedrijven langs geweest om te vragen en bekijken hoe de wasstraten van verschillende merken het deden. Opvallend was dat WashTec ondervertegenwoordigd is bij touringcarbedrijven. Wij hebben juist voor deze partij gekozen vanwege de bedrijfszekerheid en het bedieningsgemak”, stelt de planner.

Chemie

Het eisenpakket van Bakker Travel was vrij uitgebreid. “De wasinstallatie moet voertuigen met een hoogte van vier meter kunnen reinigen. Daarnaast moet het systeem bussen met een lengte van veertien meter wassen wat inhoudt dat de installatie groot moest zijn. Een minimum van zestien meter was een vereiste.”

WashTec heeft naast de wasinstallatie ook de chemie van AUWA en de spuitlans geleverd. Omdat de bussen dagelijks worden gewassen, is de hoeveelheid chemicaliën tijdens de wasbeurt vrij beperkt. “De velgen worden handmatig gereinigd met een spuitlans dat eerst schuim spuit en dat vervolgens wordt ingezet om dat goedje met hoge druk weg te spoelen. We hebben een onderhoudscontract met WashTec afgesloten, zodat we zeker weten dat alles naar behoren werkt en blijft werken. We hebben zelf spatschermen geplaatst, omdat het water behoorlijk ver kwam. Tokheim heeft een tankinstallatie geplaatst. Ook kan er AdBlue getankt worden”, besluit Van Dijk.

Dakborstel

Een andere eis van ons was dat er een dakborstel op de installatie moest zitten en er een spiegelwasprogramma beschikbaar moest zijn. “Aangezien wij over een aantal hop on – hop off touringcars beschikken met een dak van polycarbonaat, hebben wij gekozen voor de SofTecs wasborstels van WashTec. Zo blijven de daken en de touringcars als nieuw.”

“Gebruiksvriendelijkheid was voor ons een scherpe eis. Het bedieningspaneel moest zo eenvoudig mogelijk zijn, omdat het door veel verschillende personen bediend moet worden. Er zijn twee programma’s waaruit men kan kiezen en that’s it. Het laatste dat we willen, is dat de instellingen continue aangepast moeten worden omdat verschillende personen eraan sleutelen. De installatie is niet bedoeld voor commercieel gebruik. We gebruiken het alleen om onze zestig touringcars dagelijks te reinigen.”

Van Dijk is erg blij dat de nieuwe washal een feit is, al had de timing beter gekund. Vlak na de bestelling sloeg de coronacrisis toe. “We besloten om de vernieuwingen toch door te laten gaan. Op een gegeven moment stonden al onze bussen stil, maar nu komt er verandering in. Ons wagenpark telt zestig voertuigen, waarvan er nu twintig in bedrijf zijn. Onze internationale lijndiensten zijn inmiddels weer volop in bedrijf. Nu het project is afgerond, kan ik niet anders zeggen dat we heel tevreden zijn, en blij dat we het gedaan hebben.”

]]>
https://www.taxipro.nl/special/2020/07/28/bakker-travel-hoeft-touringcars-niet-meer-handmatig-te-wassen/feed/ 0
Europese taxibeurs Keulen gaat niet door https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/28/europese-taxibeurs-keulen-gaat-niet-door/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/28/europese-taxibeurs-keulen-gaat-niet-door/#respond Tue, 28 Jul 2020 08:04:54 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=63793 De Europese Taximesse in Keulen, die stond ingepland voor 6 en 7 november, gaat niet door. Het bleek onder meer lastig om voldoende exposanten aan het evenement te verbinden. In Nederland gaat Taxi Expo op 8 oktober vooralsnog wel door, uiteraard in aangepaste vorm vanwege de coronamaatregelen.
De organisatie geeft aan dat zich weliswaar verschillende exposanten hadden aangemeld, maar dat ook veel ‘vaste klanten’ hadden besloten om dit jaar van deelname af te zien. Dat deden deze partijen vanwege de coronapandemie en de (verwachte) beperkingen die dit op een vakbeurs met zich meebrengt.

En die beperkingen zijn volgens de organisatie te groot om een volwaardige beurs te kunnen organiseren. Zo zou iedereen op de beursvloer mondkapjes moeten dragen en zouden er ook allerlei andere maatregelen op het vlak van veiligheid en hygiëne genomen moeten worden. Ook de verplichte online registratie werd als een onoverkomelijkheid gezien en bovendien wil de organisatie geen risico nemen met de gezondheid van deelnemers en exposanten. Om al die redenen is de beurs uitgesteld naar het najaar van 2021.

Taxi Expo 2020 gaat door

In Nederland staat dit najaar nog wel een taxivakbeurs op het programma. Op 8 oktober vindt in Expo Houten een aangepaste editie van Taxi Expo 2020 plaats. Met tijdslots, routing en diverse hygiënemaatregelen wordt gezorgd voor een veilig en verantwoord bezoek aan het evenement. Dat geldt ook voor het Nationaal Congres Contractvervoer, dat voor een beperkt aantal deelnemers toegankelijk is en daarnaast als webinar wordt aangeboden. Indien nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, kunnen beurs en congres doorgeschoven worden naar 3 december.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2020/07/28/europese-taxibeurs-keulen-gaat-niet-door/feed/ 0