TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Mon, 18 Dec 2017 06:41:43 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.1 Onvrede in Utrechtse opstapmarkt laait weer op https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/18/onvrede-in-utrechtse-opstapmarkt-laait-weer-op/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/18/onvrede-in-utrechtse-opstapmarkt-laait-weer-op/#respond Mon, 18 Dec 2017 06:41:43 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56551 Utrechtse taxichauffeurs hebben de gemeente opnieuw gevraagd om werk te maken van het handhaven op naleving van de regels voor de opstapmarkt in Utrecht. Tijdens het slechte weer van vorige week zouden veel snorders en chauffeurs van elders zich tegen woekerprijzen het nodige werk hebben toegeëigend. Het lijkt opnieuw een signaal dat gemeente en taxibranche in Utrecht niet op één lijn zitten.

Utrecht werkt met een keurmerksysteem en een taxiverordening om de kwaliteit van de opstapmarkt naar een hoger plan te tillen. Het is echter al tijden behoorlijk onrustig in deze markt. Zo was er veel te doen omtrent Stichting TaxiKeur Utrecht. Deze organisatie vond het in 2012 opgerichte keurmerk botsen met de in 2015 bedachte taxiverordening.

SKTU gaf aan zijn controlerende taken onvoldoende te kunnen uitvoeren en dreigde zijn werkzaamheden te staken als er in de situatie geen verandering kwam. Intussen zegde een groep van zeker zestig ontevreden chauffeurs het vertrouwen in SKTU op. Zij vonden net als de stichting dat er te weinig werd gecontroleerd, maar waar SKTU naar de gemeente wees gaven de chauffeurs de stichting de schuld. Op 1 januari van dit jaar nam de gemeente de controlewerkzaamheden van SKTU over. Later werd, na een kritisch rapport, besloten het keurmerk en de verordening aan te passen.

Woekerprijzen

Maar nu blijkt dat er wat de chauffeurs betreft nog steeds niet voldoende wordt gehandhaafd als er bijvoorbeeld bijzondere omstandigheden zijn, zo meldt AD Utrechts Nieuwsblad. Met het winterweer van vorige week ontstonden er grote problemen op het spoor en trokken veel meer mensen dan gebruikelijk naar de taxistandplaats op het Jaarbeursplein. Maar volgens een woordvoerder van de keurmerkchauffeur zouden vooral snorders en chauffeurs van buiten de stad hun slag hebben geslagen en woekerprijzen voor de ritjes hebben gerekend, iets waar de TTO-chauffeurs vervolgens scheef op aangekeken zouden worden.

In een reactie op raadsvragen gaf wethouder Lot van Hooijdonk aan dat de chauffeurs zich aan de regels van het keurmerk moeten houden, wat bij de chauffeurs die dit naar eigen zeggen doen weer in het verkeerde keelgat schoot. Zij zeggen al vaak om controles te hebben gevraagd, maar deze zouden uitblijven. In een aanvullende reactie in het AD laat een woordvoerder van de wethouder weten dat de wethouder niemand expliciet beschuldigde, maar dat zij benadrukte dat er regels zijn en dat deze wel degelijk met controles gehandhaafd worden.

Wel lasten, geen lusten

De huidige onrust lijkt een zoveelste bewijs dat de gemeente Utrecht en de plaatselijke taxibranche het maar lastig met elkaar eens worden. De gemeente heeft, in tegenstelling tot Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, niet gekozen voor een systeem met Toegelaten Taxi Organisaties. Wel zijn er dus aanvullende regels gesteld. Het resultaat lijkt hetzelfde als in met name Amsterdam en Rotterdam. De chauffeurs die zich aan de regels houden, hebben het idee dat ze vooral de lasten van het systeem ervaren, en niet de lusten.

In Utrecht blijkt wel vaker dat de taxichauffeurs zich niet gehoord voelen. Niet zelden komt het daarbij tot een vorm van protest. Zo vinden de chauffeurs dat er bij wegwerkzaamheden soms wel erg weinig rekening wordt gehouden met hen. En het heetste hangijzer blijft de standplaats op het Jaarbeursplein. Deze is al meerdere keren verplaatst en biedt slechts plaats aan twee taxi’s, terwijl de rest enkele tientallen meters verderop moet wachten op één van die twee plekjes. Probleem hiermee is onder meer dat het lijkt alsof er nauwelijks taxi’s beschikbaar zijn. Op maandag zitten de gemeente en de chauffeur om tafel voor hun reguliere overleg en daarbij zal weer genoeg te bespreken zijn.

Lees ook: Utrecht past taxikeurmerk en verordening aan na kritisch rapport

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/18/onvrede-in-utrechtse-opstapmarkt-laait-weer-op/feed/ 0
‘Oplossen vraagstuk arbeidstijd wordt forse uitdaging’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/15/oplossen-vraagstuk-arbeidstijd-wordt-forse-uitdaging/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/15/oplossen-vraagstuk-arbeidstijd-wordt-forse-uitdaging/#respond Fri, 15 Dec 2017 08:00:28 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56548 Een nieuwe Code VVR, alsnog een nieuwe cao Taxivervoer en aandacht voor dementievriendelijkheid in de taxi: deze thema’s stonden voor Sociaal Fonds Taxi centraal in 2017. SFT-directeur Henk van Gelderen neemt deze onderwerpen nog eens onder de loep en kijkt ook alvast vooruit naar 2018.

“In 2017 is er een nieuwe code VVR verschenen. De oude code was veel te uitgebreid en daardoor ontoegankelijk geworden. Bovendien is in de nieuwe code duidelijk geregeld wanneer er sprake is van veilig vervoer van rolstoelinzittenden. Dat is het geval als het vastzetsysteem ISO-gecertificeerd is en de rolstoel botsveilig is bevonden middels een crashtest. Aan de sticker met het haaksymbool is te zien dat een rolstoel veilig vervoers kan worden. Vanaf 1 juli 2019 geldt dat rolstoelen zonder die sticker niet meer worden meegenomen.

Ook kent de vernieuwde Code VVR een duidelijk standpunt over het vervoeren van de scootmobiel. Deze wordt uitsluitend als bagage meegenomen. De klant stapt bij voorkeur via de zijingang in. Is dat niet mogelijk, dan wordt er staand via de lift ingestapt.

Aan de nieuwe code werkten verschillende partijen mee. KNV Taxi en Zorgvervoer namens de taxibedrijven, FNV en CNV namens de chauffeurs, TX-keur, Ieder(in) als vertegenwoordiger van de rolstoelgebruikers en Firevaned, de brancheorganisatie voor de rolstoelleveranciers. Ook de ILT is betrokken geweest bij het opstellen van de code. Chauffeurs kunnen een handige instructiekaart bestellen via de website van Sociaal Fonds Taxi.

Uiteindelijk toch een nieuwe cao

Halverwege 2017 leek het erop dat de taxisector een compleet nieuwe cao had, maar na de zomer ontstond er een interpretatieverschil tussen de vakbonden en werkgeversorganisatie KNV. De nieuwe cao ging daarom van tafel. Uiteindelijk is er toch een andere, nieuwe cao gekomen met een looptijd tot eind 2018. Behalve de 3 procent loonsverhoging is er een andere inschalingsmethodiek gekomen en mogen meeruren per kwartaal worden verrekend onder bepaalde voorwaarden. Tevens geldt de loondoorbetaling voor AOW’ers die in 2018 ziek worden voor een periode van dertien weken. Ook is de cao SFT verlengd. Voor volgend jaar geldt een premie van 0,9 over de maanden mei tot en met december.

Dementievriendelijk

Dementie wordt wel de ziekte van de toekomst genoemd. Maar ook nu al lijden veel mensen aan deze oudersdomsziekte. In samenwerking met de Alzheimer Nederland heeft Sociaal Fonds Taxi een online cursus ontwikkeld die gratis te volgen is via onze website. Daarnaast is er ook een cursus voor taxileraren ontwikkeld, zodat zij in hun eigen bedrijven klassikaal een op maat gesneden cursus over dementie kunnen geven.

Wat brengt 2018?

Begin 2018 starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De OPOV-regeling lijkt aan vernieuwing toe en het oplossen van het vraagstuk van de arbeidstijd (flexibiliteit versus voorspelbaarheid en betaalde tijd versus onbetaalde tijd) belooft een forse uitdaging te worden. SFT wordt verder in 2018 door TX-Keur ingezet om opleidingen bij te wonen bij bedrijven. De bedoeling is de leraar te helpen met het verbeteren van de lessen.”

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/15/oplossen-vraagstuk-arbeidstijd-wordt-forse-uitdaging/feed/ 0
Aantal overvallen op taxi’s licht gestegen https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/14/aantal-overvallen-op-taxis-licht-gestegen/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/14/aantal-overvallen-op-taxis-licht-gestegen/#comments Thu, 14 Dec 2017 08:40:27 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56530 In 2017 hebben er meer overvallen op taxichauffeurs plaatsgevonden dan in 2015 en 2016. In die jaren bleef de teller telkens op twaalf beroofde taxichauffeurs staan. In 2017 hebben er tot nu toe al vijftien van deze overvallen plaatsgevonden.

In 2009 werd er nog 91 keer aangifte van een overval op een taxichauffeur gedaan. De jaren nadien nam dat gestaag af tot twaalf incidenten in zowel 2015 als 2016. Nu staat de teller voor 2017 al op zeker vijftien overvallen. Bovendien ligt het daadwerkelijke aantal mogelijk nog iets hoger. In de registratie van overvallen worden dergelijke incidenten soms niet specifiek aan de taxibranche toegewezen, maar onder ‘overig’ ingeboekt.

De eerste twee overvallen van het jaar vonden in januari plaats. Eerst was het op 18 januari raak in de Haagse Hobbemastraat. Vijf dagen laten werd in Rotterdam een chauffeur door maar liefst vijf daders beroofd. Bij dit incident raakte de taxichauffeur gewond, iets wat bij de overige zaken niet zo was.

Twee of drie verdachten

Februari is weliswaar de kortste maand van het jaar, maar er werden die maand wel drie taxichauffeurs beroofd. Samen met juni spant februari met dat aantal de kroon. Op 9 februari was het raak in Almere, twee dagen later in Dordrecht en nog eens twaalf dagen daarna in Amsterdam. Bij al deze overvallen waren twee of drie verdachten betrokken. Opvallend genoeg is die laatste overval de enige die niet ’s avonds laat of in de nacht plaatsvond, maar rond 19.00 uur. De veertien andere berovingen vonden plaats tussen 22.20 uur en 05.30 uur.

Na een rustige periode was het in april in korte tijd twee keer raak. Op 26 april maakten vier mannen onder meer de taxi van een chauffeur buit in Groningen. Twee dagen later werd een vakgenoot onder dreiging van een mes beroofd in Amsterdam. Ook in mei en juni is eenzelfde patroon te zien, zij het zonder ogenschijnlijk onderling verband: op 19 mei een overval in Almere en ruim een week later in Amersfoort. In juni was het weer drie keer raak: op 9 juni in Heerlen, op 17 juni een beroving in Leiden en de dag daarna in Groningen.

Beroofd tijdens afrekenen

Na deze drukke junimaand bleef het een hele tijd rustig, maar op 22 oktober werd in Rotterdam een chauffeur beroofd van onder meer zijn taxi, telefoon en diverse pasjes. Op 17 november startte om 23.30 uur in Amsterdam een rit. Tijdens het afrekenen op de plaats van bestemming, de Vuursteen in Hoofddorp, werd de chauffeur door zijn passagier beroofd. En op 10 december werd een taxichauffeur beroofd in Voorhout, waarmee de teller nu op vijftien taxi-overvallen staat.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/14/aantal-overvallen-op-taxis-licht-gestegen/feed/ 2
Voertuigdata omzetten in kostenbesparing https://www.taxipro.nl/innovatie/2017/12/14/voertuigdata-omzetten-in-kostenbesparing/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2017/12/14/voertuigdata-omzetten-in-kostenbesparing/#comments Thu, 14 Dec 2017 08:06:32 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56532 Vervoersbedrijven kunnen flink besparen op kosten door de transactiegegevens van een BP-tankpas te laten koppelen aan voertuiggegevens en informatie over de prestaties van bestuurders. Dat is het uitgangspunt van BP FleetMove, dat BP samen met TomTom Telematics heeft ontwikkeld.

Het programma is speciaal ontwikkeld om bedrijven met wagenparken, zoals taxibedrijven, te helpen met efficiënt werken en besparen op brandstof en tijd. FleetMove werkt op zowel pc als smartphone met interfaces die op gebruiksgemak zijn ingesteld.  Zo worden de gebruikers in staat gesteld om de administratie van de eigen vloot eenvoudig en volledig onder controle te houden.

BP FleetMove kent twee versies: Plug-in & Go en de uitgebreidere Pro-variant. In beide versies wordt een overzicht gegeven van de prestaties van de chauffeurs, de toestand van het voertuig en het brandstofverbruik.  Inzake het voertuig gaat het dan bijvoorbeeld om zaken als een lage spanning van de accu of de banden en andere mogelijke problemen die onderhoud vergen. Dit helpt bedrijven niet alleen om op de kosten die hiermee gepaard gaan te anticiperen, maar ook om ze soms te voorkomen.

Onderweg adviseren

De hardware van deze toepassing kan op bestaande systemen worden aangesloten en vergt dus geen professionele installatie. De gegevens van voertuigen en tankpashouders kunnen makkelijk door beheerders worden toegevoegd, bekeken en beheerd. De toegang tot specifieke data maakt het mogelijk chauffeurs zelfs onderweg te adviseren over een efficiënter brandstofverbruik. En de registratie van gegevens in voertuigen maakt dat onderhoud niet als een verrassing komt maar steeds beter voorspelbaar wordt.

Ook voor de chauffeurs biedt het gebruik van dit systeem mogelijkheden. Zij kunnen voorkeuren instellen voor het dichtstbijzijnde tankstation van BP, ARAL of ROUTEX, gebaseerd op de locatie waar de chauffeur zich op dat moment bevindt. Ook is het mogelijk om gegevens van eerdere reizen in te zien, evenals de brandstofgegevens onderweg.  Dit alles moet ze helpen om het eigen rijgedrag naar een hoger plan te tillen.

Naast dit instapmodel kent BP FleetMove ook een uitgebreidere variant met meer mogelijkheden voor de gebruikers. De Pro-versie combineert informatie over voertuiglokalisatie, het rijgedrag van chauffeurs en het onderhoud dat aan de voertuigen moet worden verricht. Dat gebeurt vanuit TomTom Webfleet met gegevens die afkomstig zijn van de BP-tankpas.

Tanklocatie vinden

FleetMove Pro belooft een complete oplossing voor brandstofbeheer te zijn. Zo is onder meer voorzien in vergelijking van brandstofniveaus en voertuiglocaties met behulp van de transactiehistorie. Bij afwijkend tankgedrag wordt een melding gegeven. Het inzien van tankpas- en aankoopgegevens in Webfleet maakt het makkelijk om de brandstofkosten in de gaten te houden, terwijl een geautomatiseerde kilometerteller het verbruik in kaart brengt.

Verder is het onder meer mogelijk om in real time de locaties van alle voertuigen bij te houden en op elk moment contact te houden met de chauffeurs over hun rijgedrag en brandstofverbruik. Een rechtstreekse dienst helpt de bestuurders om de optimale routes te kiezen, de dichtstbijzijnde tanklocatie te vinden en files en ander oponthoud te vermijden. Dashboardrapporten op basis van de verzamelde gegevens zorgen voor inzicht en overzicht aangaande het brandstofverbruik. Verder helpt BP FleetMove Pro met het in de gaten houden en controleren van arbeids- en rusttijden.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2017/12/14/voertuigdata-omzetten-in-kostenbesparing/feed/ 1
Verzekeraar springt in gat taxiverzekering https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/13/verzekeraar-springt-in-gat-taxiverzekering/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/13/verzekeraar-springt-in-gat-taxiverzekering/#comments Wed, 13 Dec 2017 11:32:43 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56527 Het leek de laatste tijd steeds lastiger te worden om ook in 2018 een taxi te verzekeren. De Vereende heeft echter de benodigde dekkingscapaciteit gerealiseerd en stelt daarmee de taxisector uit de brand te kunnen helpen op verzekeringsgebied. De premie-aanpassing voor de WA-dekking is “fors maar noodzakelijk”, terwijl de cascopremies gelijk blijven aan die van dit jaar.

Ook TaxiPro kreeg vanuit de markt te horen dat er problemen zijn met het verzekeren van taxi’s. Steeds meer verzekeraars zien geen heil meer in deze tak van sport. Als gevolg daarvan zouden de premies voor de verzekeringen die nog wel bestaan steeds hoger worden. Door al deze ontwikkelingen dreigde een situatie te ontstaan waarbij verzekeraars niet meer de gezamenlijke capaciteit hadden om de in Nederland rijdende taxi’s verzekerd te houden.

Oplossing voor taxiondernemers

De Vereende, een verzekeraar uit Rijswijk met 130 medewerkers, is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken. “Voor risico’s waarbij het maatschappelijk relevant is om een verzekeringsdekking te verlenen, maar waarbij reguliere verzekeraars hier niet aan willen, komt De Vereende in actie.” De situatie in de taxisector vraagt volgens de verzekeraar om deze benadering. Directievoorzitter Ingrid Visscher: “De zekerheid waar de tijd om vraagt is niet voor niets onze merkbelofte. Ondanks de vele haken en ogen aan het verzekeren van taxi’s willen we aan de taxiondernemers in Nederland een oplossing bieden.”

Uiteraard ging het bedrijf daarbij niet over één nacht ijs. De taxibranche is uitgebreid geanalyseerd, inclusief de schadestatistieken in de eigen, al bestaande portefeuille. Deze bestaat momenteel uit enkele honderden taxi’s en taxibedrijven, meldt Amweb.nl. Vervolgens is door de Vereende gesproken met diverse herverzekeraars: partijen verzekeraars hun risico op moeten uitkeren (deels) kunnen afdekken.

Forse aanpassing WA-premie

Nico Barendse, directeur bij de Vereende: “Op basis van onze inhoudelijke expertise, ruime ervaring met bijzondere risico’s, maar vooral ook onze betrouwbare reputatie bij de herverzekeraars hebben wij de gevraagde dekkingscapaciteit weten te realiseren. Het is goed dat onze adviseurs aan hun klanten een oplossing van de Vereende kunnen bieden. De premieaanpassingen voor WA-dekking zijn fors maar noodzakelijk; de cascopremies voor taxi’s hebben we op hetzelfde niveau weten te houden als in het afgelopen jaar.”

Aangezien de verzekeraard hiermee in een omvangrijk gat lijkt te duiken, verwacht het de komende periode veel aanvragen. “Het worden hectische weken, maar we zijn goed voorbereid. Het feit dat we steeds meer digitaal met onze adviseurs kunnen samenwerken helpt daarbij enorm, maar wachttijden zijn natuurlijk niet uit te sluiten. We weten dat juist op dit soort momenten onze relevantie binnen de branche heel zichtbaar is”, aldus Ingrid Visscher.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/13/verzekeraar-springt-in-gat-taxiverzekering/feed/ 15
DVG viert jubileum met uitje voor franchisenemers https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/13/dvg-viert-jubileum-met-uitje-voor-franchisenemers/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/13/dvg-viert-jubileum-met-uitje-voor-franchisenemers/#respond Wed, 13 Dec 2017 08:51:25 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56520 Vervoersbedrijf DVG bestaat 25 jaar en vierde dat onlangs met een tweedaags jubileumuitje naar Duitsland voor alle franchisenemers. Daar werd onder meer een bezoek gebracht aan de fabriek van Mercedes-Benz in Bremen.

DVG (De Vier Gewesten) werd in 1992 opgericht als organisatie waarin taxibedrijven samen kunnen inspelen op de veranderingen in het contractvervoer, terwijl ze wel gewoon hun zelfstandigheid behouden. Met de komst van de Europese aanbesteding werd de rol van DVG alleen maar belangrijker voor de franchisenemers. TaxiPro sprak daar onlangs uitgebreid over met Wim Brouwer, die al sinds de oprichting directeur van het bedrijf is.

Het aantal aangesloten bedrijven bedraagt anno 2017 ongeveer honderd, met in totaal zo’n 160 vestigingen, 5.000 voertuigen en ongeveer 8.000 medewerkers. Het lag dus voor de hand dat het jubileumuitje met de franchisenemers werd gereden in touringcars van franchisenemer IJsseltours. Na een lunch bij Van der Valk in Emmen ging de eerste etappe naar Papenburg voor een bezoek aan Meyer Werft, een bedrijf dat grote cruiseschepen bouwt.

Blijk van waardering

Na een rondleiding en diverse presentaties werd de reis voortgezet naar Bremen. Tijdens een uitgebreid diner werd door Wim Brouwer in een speech teruggeblikt op 25 jaar DVG. Brouwer werd op zijn beurt weer toegesproken door DVG-commissaris Rob Koelemeijer, waarna alle aanwezigen als blijk van waardering een horloge ontvingen.

De volgende dag stond een bezoek aan Mercedes-Benz in Bremen op het programma. In deze fabriek worden diverse modellen uit de C-klasse gemaakt, evenals de C-klasse cabriolet. Daar werden de aanwezigen opgedeeld in groepen, onder meer voor rondleidingen door de fabriek en het testrijden met de Mercedes-Benz GLC. De deelnemers toonden zich onder de indruk van het productieproces, waar elke dag 1.800 voertuigen van de band rollen. Diezelfde avond keerden de DVG-franchisenemers weer terug in Emmen.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/12/13/dvg-viert-jubileum-met-uitje-voor-franchisenemers/feed/ 0
Minister Slob grijpt niet in bij leerlingenvervoer https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2017/12/12/minister-slob-grijpt-niet-in-bij-leerlingenvervoer/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2017/12/12/minister-slob-grijpt-niet-in-bij-leerlingenvervoer/#respond Tue, 12 Dec 2017 14:12:51 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56516 Minister Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs ziet op dit moment geen aanleiding maatregelen te nemen op het gebied van leerlingenvervoer. De problemen die aan het begin van dit schooljaar in veel regio’s speelden, zijn volgens hem opgelost. Het modelbestek voor doelgroepenvervoer kan wat Slob betreft bijvoorbeeld helpen om ouders meer te betrekken bij aanbestedingen voor leerlingenvervoer. Maar boven alles blijft goed leerlingenvervoer de verantwoordelijkheid van gemeenten, zo benadrukt de bewindsman.

Slob reageert middels een brief op aanbevelingen van Ieder(In) om het leerlingenvervoer te verbeteren. Bij aanvang van het huidige schooljaar ging het in verschillende regio’s mis. Vanwege die problemen was er overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, geeft Slob aan. “De klachten zijn door de gemeenten waar de knelpunten zich voordeden opgepakt en inmiddels opgelost”, aldus de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs. Voordat hij in zijn brief reageert op de aanbevelingen, stelt hij nog dat de gemeente verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het leerlingenvervoer.

Criteria kwaliteit

Ieder(In) stelt onder meer voor dat het leerlingenvervoer op wordt genomen in het ontwikkelingsperspectief van leerlingen. Maar Slob geeft aan dat zo’n perspectief alleen wordt opgesteld als een leerling extra ondersteuning op school nodig heeft. Andersom heeft niet ieder kind met zo’n ontwikkelingsperspectief recht op leerlingenvervoer. Daarom kan deze oplossing de waargenomen knelpunten niet helpen oplossen. Bovendien legt dit voorstel de verantwoordelijkheid bij de scholen, terwijl het dus een zaak van gemeenten is.

Een ander advies van Ieder(In) luidt ‘zorg voor naleving van de kwaliteitscriteria voor leerlingenvervoer’. Slob geeft aan dat gemeenten hier door VNG en het ministerie van OCW bij worden geholpen met het handboek ‘Professioneel Aanbesteden Leerlingenvervoer’, geeft minister Slob aan. Dit handboek heeft ook informatie over de kwaliteit waar het vervoer aan zou moeten voldoen. Veel gemeenten hebben bovendien een klachtenlijn en laten regelmatig tevredenheidsonderzoeken houden om die kwaliteit op het juiste peil te houden.

Modelbestek

Verder zou Ieder(In) graag zien dat de inspraak van ouders bij het leerlingenvervoer wettelijk wordt vastgelegd, maar Slob ziet geen reden om daartoe stappen te ondernemen. Enerzijds omdat de verantwoordelijkheid wettelijk bij gemeenten is gelegd en anderzijds omdat aanpassing van de regels in strijd zou kunnen zijn met het idee van decentralisatie.

Wel moedigt hij het gebruik van het modelbestek voor doelgroepenvervoer door gemeenten aan. Organisatie als Ieder(In) en Anbo hebben hier als belangenorganisaties voor cliënten immers input voor geleverd, dus het gebruik ervan kan volgens Slob bijdragen aan een grotere betrokkenheid van die cliënten en hun ouders bij vervoersaanbestedingen. Mocht het modelbestek op termijn niet het gewenste effect sorteren, dan zal minister Slob alsnog andere mogelijkheden bekijken om de betrokkenheid van cliënten te vergroten.

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2017/12/12/minister-slob-grijpt-niet-in-bij-leerlingenvervoer/feed/ 0
Taxichauffeur beroofd in Voorhout https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/12/taxichauffeur-beroofd-in-voorhout/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/12/taxichauffeur-beroofd-in-voorhout/#comments Tue, 12 Dec 2017 08:39:10 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56513 In het Zuid-Hollandse Voorhout hebben drie mannen de taxichauffeur beroofd die hen kort daarvoor had vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

De taxichauffeur haalde afgelopen zondag rond 03.45 uur drie mannen op in Noordwijk. Hij bracht hen vervolgens met zijn taxi naar een pinautomaat aan het Kerkzicht in Voorhout. Daar ontstond een worsteling tussen de drie mannen en de taxichauffeur, waarbij het drietal de taxichauffeur probeerde te beroven.

Halflang haar

Wat er precies is buitgemaakt, heeft de politie niet meegedeeld. De mannen sloegen in elk geval in onbekende richting op de vlucht. Eén van hen is jong en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft lichtblond halflang haar en droeg een zwarte jas met daaronder een capuchontrui. De twee andere daders hadden allebei donker haar en droegen ieder een donkere jas, maar meer is van hen niet bekend. De politie vraagt mensen die iets van de beroving hebben gezien zich met die informatie te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/12/taxichauffeur-beroofd-in-voorhout/feed/ 1
Wmo -en leerlingenvervoer Noordoost-Friesland verder als Jobinder https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2017/12/11/wmo-en-leerlingenvervoer-noordoost-friesland-verder-als-jobinder/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2017/12/11/wmo-en-leerlingenvervoer-noordoost-friesland-verder-als-jobinder/#respond Mon, 11 Dec 2017 11:22:14 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56504 Nu er eindelijk groen licht is voor een nieuw systeem voor doelgroepenvervoer in Noordoost-Friesland, heeft dat systeem ook een nieuwe naam: Jobinder. Dat staat voor een taxirit zoals het hoort, maar ook voor een organisatie die er is voor de gebruikers. Het vervoer onder deze nieuwe vlag gaat op 8 januari van start.

Dat wat nu Jobinder heet, had in de totstandkoming wel enige voeten in aarde. De eerste aanbesteding liep uit op een kort geding, waarin de rechter een heraanbesteding gebood. In de aanbesteding was door de opdrachtgever onvoldoende gedaan om te voorkomen dat er met te lage tarieven was ingeschreven. Daarmee was niet gezegd dat er onder kostprijs was ingeschreven, maar het kon ook niet worden uitgesloten.

Opnieuw kort geding

De heraanbesteding kende een iets andere uitkomst. Net als bij de eerste poging was het Waaksma dat een kort geding aanspande, ditmaal samen met taxibedrijf De Jong. VMNN en Dorenbos zouden volgens hen ongeldig hebben ingeschreven, maar de rechter verklaarde alle bezwaren ongegrond. Daarmee was er eindelijk groen licht voor het nieuwe wmo- en leerlingenvervoer in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

Afgelopen vrijdag werd dat nog eens bekrachtigd toen opdrachtgevers en vervoerders samen de nieuwe naam Jobinder bekendmaakten. Deze term is afgeleid van het Friese ‘jo binne der’, wat zich laat vertalen als ‘u bent er’. Dat staat enerzijds voor een taxirit die naar wens verloopt, en anderzijds voor een organisatie die zijn cliënten waar nodig zal helpen.

Naleving contracten

Met de samenwerking binnen Jobinder start in het Noordoost-Friese doelgroepenvervoer een andere manier van werken. Er is een mobiliteitscentrale, verzorgd door Connexxon, die de ritten aanneemt en inplant. Taxi NOF, Waaksma, Postma, VMNN, Dorenbos, De Jong en Nuis nemen het vervoer van leerlingen en wmo-pashouders voor hun rekening. Het Mobiliteitsbureau houdt de naleving van de contracten in de gaten en zal onderzoeken hoe het vervoersysteem op basis van ervaringen kan worden verbeterd en uitgebreid.

“Het logo maakt een verbinding van ‘u’ naar ‘bent’ naar ‘er’. En dat is waar het om gaat: Jobinder (u-bent-er)”, legt wethouder en voorzitter van het Mobiliteitsbureau Pytsje de Graaf uit. “U komt veilig op uw plaats van bestemming. Maar ook: wij zijn er voor u. Want wij doen dit als vervoerders en overheden met elkaar. We zijn straks klaar voor de toekomst. Wij kunnen ook in de toekomst al onze inwoners op hun plaats van bestemming brengen. Het heeft even geduurd, maar we kunnen 8 januari echt los met dit vervoer. We zullen er met elkaar voor zorgen dat de overgang voor alle cliënten zo soepel mogelijk verloopt.”

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2017/12/11/wmo-en-leerlingenvervoer-noordoost-friesland-verder-als-jobinder/feed/ 0
Carnaval: taxivignet in Tilburg en TTO-taxi’s in Eindhoven https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/11/carnaval-taxivignet-in-tilburg-en-tto-taxis-in-eindhoven/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/11/carnaval-taxivignet-in-tilburg-en-tto-taxis-in-eindhoven/#respond Mon, 11 Dec 2017 07:27:02 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=56501 Carnaval laat nog ruim twee maanden op zich wachten, maar taxichauffeurs die tijdens het feest in Tilburg willen rijden kunnen nu al het daarvoor benodigde vignet aanvragen. Om het vignet te krijgen moeten de chauffeurs aan de wettelijke eisen voldoen en onder meer hun stratenkennis aantonen. In Eindhoven moet het onlangs ingevoerde TTO-systeem zorgen voor voldoende kwaliteit van het taxivervoer tijdens carnaval.

In Brabantse steden zorgt carnaval altijd voor een grote toestroom van feestvierders uit de rest van het land. En dat trekt ook veel chauffeurs uit andere plaatsen aan. Zij rijden normaal weinig of niet in die steden, maar verwachten met een feest als carnaval wat bij te kunnen verdienen. Daar zit de plaatselijke taxibranche doorgaans weer niet op te wachten, en vaak worden ze daar vanuit de gemeente in ondersteund.

TTO of verordening

In Den Bosch is een taxiverordening van kracht en daar mochten ook afgelopen carnaval alleen de 166 plaatselijke keurmerkhouders taxivervoer aanbieden op de standplaatsen in de stad. Eindhoven heeft sinds september een TTO-systeem en zou daarmee moeten kunnen slagen in het buiten de deur houden van chauffeurs van elders. Wie niet bij een TTO hoort, mag niet in de opstapmarkt van de stad werken.

Dat bevestigt de gemeente ook in een korte reactie: “Per 1 september 2017 heeft de gemeente Eindhoven het TTO-model ingevoerd. Dat houdt in dat alléén nog toegelaten taxiorganisaties hun diensten op de opstapmarkt mogen aanbieden. Ook voor carnaval 2018 betekent dit dus dat chauffeurs die niet bij een Eindhovense TTO zijn aangesloten, géén taxidiensten op de standplaatsen mogen aanbieden. De gemeente Eindhoven handhaaft daar ook stevig op.”

Tilburg en Breda kennen tijdens carnaval dezelfde uitdagingen als Den Bosch en Eindhoven: veel bezoekers aan de stad en meer taxichauffeurs dan normaal die de feestvierders willen vervoeren. Eindhoven behoort tot de zeven Nederlandse gemeenten die het TTO-systeem mogen hebben. In Zowel Breda als Tilburg wordt aan een verordening met bijbehorend keurmerk gewerkt. Tot die tijd moeten vignetten uitkomst bieden tijdens carnaval en andere grote evenementen, zoals het Jazz Festival in Breda en de Tilburgse Kermis.

Wisselgeld

Tijdens de laatste editie van die kermis was in Tilburg ook al een taxivignet van kracht. Dat wordt nu dus weer van stal gehaald. Taxichauffeurs die in en rond het weekend van 10 en 11 februari willen rijden in Tilburg, kunnen tot tot en met 21 januari een vignet aanvragen. Alles wat na die datum binnenkomt, wordt niet meer in behandeling genomen. En wie geen vignet heeft, komt tijdens carnaval met zijn of haar taxi geen Tilburgse standplaatsen op.

Naast de wettelijke eisen aan het vignet, zoals KvK-inschrijving en boordcomputer aan boord, stelt de gemeente Tilburg 23 aanvullende criteria aan de vignethouders. Hij of zij moet altijd voldoende wisselgeld bij zich hebben en goed op de hoogte zijn van de straten en eventuele wegafzettingen in de stad. Verder is het onder meer verboden om actief klanten te werven op de standplaatsen.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2017/12/11/carnaval-taxivignet-in-tilburg-en-tto-taxis-in-eindhoven/feed/ 0