TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Mon, 19 Nov 2018 11:46:23 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Haltetaxi Zeeland gaat vaker rijden https://www.taxipro.nl/innovatie/2018/11/19/haltetaxi-zeeland-gaat-vaker-rijden/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2018/11/19/haltetaxi-zeeland-gaat-vaker-rijden/#respond Mon, 19 Nov 2018 11:41:12 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59138 De haltetaxi in Zeeland stopt sinds kort op meer plaatsen en op diverse trajecten rijdt de taxidienst ook vaker. Dit moet de aansluiting tussen lijnbussen en de haltetaxi ten goede komen. 

Het concept van de haltetaxi werd in Zeeland enkele geleden ingevoerd. Op de drukkere routes is de reguliere busdienst beschikbaar. Op dunnere trajecten en rustige tijden kunnen mensen gebruik maken van buurtbus of haltetaxi. Bij de start van die laatste was het uitgangspunt dat er eens per uur werd vertrokken, waarbij de vertrektijden aansluiten op de dienstregeling van de lijnbus. Ritten met de haltetaxi moeten vooraf worden aangevraagd door mensen met een gebruikerspas.

Overstaptijd

Sinds 15 november rijdt de haltetaxi vaker op verschillende trajecten. Ook gaan de taxi’s op meer plekken stoppen. Buurtschappen met meer dan vijftig inwoners en grotere recreatieparken krijgen een eigen stopplek. Met alle uitbreidingen moet er een betere aansluiting tussen lijnbussen en haltetaxi’s tot stand komen. Daarbij is een overstaptijd van maximaal 10 minuten het uitgangspunt.

Foto: Anda van Riet

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2018/11/19/haltetaxi-zeeland-gaat-vaker-rijden/feed/ 0
NS breidt Zonetaxi’s uit naar 377 stations https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/19/ns-breidt-zonetaxis-uit-naar-377-stations/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/19/ns-breidt-zonetaxis-uit-naar-377-stations/#comments Mon, 19 Nov 2018 07:00:41 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59134 De NS Zonetaxi is vanaf 3 december op 244 extra treinstations beschikbaar. Vanaf die datum kunnen treinreizigers op in totaal 377 stations gebruikmaken van deze dienst om de reis te completeren. De ritten worden uitgevoerd door regionale taxivervoerders die worden aangestuurd door Transvision.

Overigens gaat het starttarief voor de taxidienst wel wat omhoog, want dat was al zes jaar niet aangepast. Waar het starttarief voor de NS Zonetaxi nu nog 6 euro is, wordt dat met de uitbreiding van het aantal stations 7,30 euro. Over de eerste vier kilometer kost de taxi maximaal 10,30 euro en tot zes kilometer is dat 13,30 euro. De kosten worden berekend op basis van de kortste route en zijn vooraf berekend.

Reis van deur tot deur

Met de uitbreiding van het aantal stations is de NS Zonetaxi volgens de spoorvervoerder in heel Nederland beschikbaar. Zo moet reizen van deur tot deur nog beter mogelijk worden, aldus de NS. Vooraf registeren als lid van de dienst is niet meer nodig. En vanaf 3 december kunnen de taxi’s ook vooraf worden geboekt en meteen betaald via iDEAL. De taxi’s rijden conform de treindienstregeling van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en bieden.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/19/ns-breidt-zonetaxis-uit-naar-377-stations/feed/ 2
Vrouw meegesleurd door taxi https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/16/vrouw-meegesleurd-door-taxi/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/16/vrouw-meegesleurd-door-taxi/#respond Fri, 16 Nov 2018 13:42:30 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59130 Bij een ruzie tussen een taxichauffeur en zijn vrouwelijke passagier is die laatste enkele meters meegesleurd door de taxi. Zij liep daar verschillende verwondingen bij op. De taxichauffeur ging er na het incident direct vandoor.

Het voorval vond een week geleden al plaats in Amsterdam, maar de politie vraagt in verband met de zoektocht naar de chauffeur nu aandacht voor het incident. De vrouw stapte rond 21.45 uur op het Centraal Station in de taxi. De rit ging naar het westen van de stad. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, kregen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit.

Op dat moment had de vrouw het portier al geopend en was ze bezig met uitstappen. Voordat ze dit echt kon doen, gaf de taxichauffeur gas. Daardoor werd de vrouw eerst enkele meters meegesleurd door de optrekkende taxi. Vervolgens viel ze uit de taxi en bleef ze gewond op straat achter. Meerdere omstanders bekommerden zich om haar, maar de taxichauffeur ging er snel vandoor.

Signalement

De vrouw kwam zelf thuis, maar schakelde daar alsnog de hulpdiensten in. Een arts stelde vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen had opgelopen. De Amsterdamse recherche wil graag weten wie de taxichauffeur is. Ook hoopt de politie getuigen van het incident te vinden.

Het gaat om een man van rond de 20 jaar oud, die 1.70 tot 1.80 meter lang is. Hij heeft donker, kortgeknipt haar, een lang symmetrisch gezicht en donkere ogen. De taxichauffeur heeft een lichte huidskleur en een gladgeschoren gezicht. Hij sprak Engels met een Nederlandse stem en heeft een vrij lage stem. Zijn taxi was licht van kleur. Het betreft een vijfdeurs model zonder schuifdeuren. Wie meer weet over de chauffeur of het voorval waarbij de vrouw gewond raakte, kan zich bij de politie melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/16/vrouw-meegesleurd-door-taxi/feed/ 0
Tweede Kamer stemt in met afschaffen BPM-teruggave taxi’s https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/11/16/tweede-kamer-stemt-in-met-afschaffen-bpm-teruggave-taxis/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/11/16/tweede-kamer-stemt-in-met-afschaffen-bpm-teruggave-taxis/#comments Fri, 16 Nov 2018 11:37:01 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59127 De BPM-teruggaveregeling voor taxivoertuigen wordt definitief afgeschaft. Wel zal er worden gemonitord of er voldoende aanbod is in hybride of volledig elektrische taxibusjes. Brancheorganisatie KNV is erg teleurgesteld over deze uitkomst en voorspelt desastreuze gevolgen, onder meer in de vorm van taxibedrijven die ten onder zullen gaan.

Over de straattaximarkt wordt eigenlijk al niet meer gesproken. Daarvoor was al duidelijk dat het kabinetsbesluit om de BPM-teruggave af te schaffen niet meer zou worden teruggedraaid. Voor het zorgvervoer was die hoop op uitstel of afstel er nog wel, omdat een deel van de politiek zich achter de sector schaarde. Een motie namens de SP pleitte voor uitstel met twee jaar, en in een amendement werd zelfs voorgesteld om de maatregel helemaal terug te draaien.

Maar gisteren stemde de Tweede Kamer in met de belastingplannen van het kabinet, en dus ook met deze maatregel voor de taxisector. Het afschaffen van de BPM-teruggave moet de taxisector stimuleren om snel over te stappen op uitstootvrije voertuigen. De BPM-teruggave kan namelijk duizenden tot tienduizenden euro’s belopen. Zeker voor de zwaarder taxibussen in het doelgroepenvervoer loopt dit snel op. Voor taxibusjes met weinig of geen uitstoot is er sprake van weinig of geen BPM.

Zorgvervoer 14 procent duurder

Het punt is alleen: die busjes zijn er nu nog nauwelijks. Er wordt wel aan gewerkt, onder meer middels een bestuursakkoord voor uitstootvrij doelgroepenvervoer in 2025, maar dat heeft tijd nodig. De sector vindt dat ze onevenredig hard wordt geraakt. KNV liet een onderzoek uitvoeren waaruit blijkt dat de kosten voor zorgvervoer door de maatregel met 14 procent zal stijgen. Tegelijk vormen taxibusjes slechts zo’n 2 procent van de totale vloot busjes in het land, dus de milieu-impact zal ook gering zijn.

Dat betoogt de sector, die dinsdag ook een petitie aanbood in Den Haag. Deze werd gesteund door gebruikers van het doelgroepenvervoer en leveranciers van voertuigen. De redenatie is ook dat de hogere kosten voor het vervoer op het bordje van de gebruikers komt, want gemeenten en vervoerders kunnen die extra miljoenen niet ophoesten. “Onbegrijpelijk dat de Kamer zo’n breed gesteunde petitie gewoon naast zich neerlegt”, vindt KNV.

‘Deel vervoerders zal failliet gaan’

De afschaffing van BPM-terrugave voor taxivoertuigen gaat dus gewoon door. Deze wordt ook niet met twee jaar uitgesteld en dan gelijkgetrokken voor alle voertuigen, zoals nog werd gehoopt. De enige motie die het wel redde, was het voorstel om dan maar te monitoren of er voldoende aanbod is in ‘groene’ taxibusjes. Volgens KNV is dat er nu gewoonweg niet en gaat dat monitiren niks opleveren wat nu ook al niet bekend is. “We weten al wat uit de monitoring gaat komen: verschraling van het aanbod en/of opdrachtgevers die duurder uit zijn en een deel van de vervoerders die, vanwege langlopende contracten, financieel klem komen te zitten en failliet gaan.”

Beraden op verdere steun

De brancheorganisatie had op zijn minst graag twee jaar uitstel van de maatregel gezien, maar ook dat bleek niet haalbaar. Nu wordt de branche volgens KNV onevenredig hard geraakt terwijl er juist wel werk wordt gemaakt van uitstootvrij doelgroepenvervoer. “KNV is en blijft, samen met haar leden, uiteraard wel vóór duurzaam vervoer. Van alle taxi’s rijdt al 20 procent op alternatieve brandstoffen. Dat is wereldwijd gezien op taxigebied nergens zo en is ook vele malen meer dan rest van het totale Nederlandse wagenpark. Maar KNV gaat zich, gelet op deze uitkomsten, wel beraden over verdere steun aan initiatieven om versneld tot verdere verduurzaming van de taxivloot te komen.”

Lees ook: SP: draai afschaffen BPM-teruggave taxi’s terug

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/11/16/tweede-kamer-stemt-in-met-afschaffen-bpm-teruggave-taxis/feed/ 8
Acht maanden cel voor aanranding taxichauffeuse https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/16/acht-maanden-cel-voor-aanranding-taxichauffeuse/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/16/acht-maanden-cel-voor-aanranding-taxichauffeuse/#respond Fri, 16 Nov 2018 07:49:27 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59122 Een 28-jarige man uit Hoorn heeft acht maanden celstraf gekregen omdat hij een taxichauffeuse heeft aangerand tijdens een taxirit. Ook moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen.

Het incident dateert van afgelopen mei, zo meldt Medemblik Actueel. Olaf N. zat sindsdien vast. Hij had al een ellenlang strafblad toen hij stomdronken bij de vrouw in de taxi stapte. Hij had geen geld bij zich, maar wilde wel van Opperdoes naar zijn woning in Hoorn worden gebracht.

Tijdens de rit stond de vrouw doodsangsten uit. De man kneep hard in haar borst en probeerde haar te zoenen. Tevens probeerde hij in haar broek te komen en maakte hij ongepaste opmerkingen. De vrouw bestuurde met één hand de taxi, terwijl ze met haar andere hand Olaf N. probeerde af te weren. Dat lukte maar voor een deel. Uiteindelijk vroeg ze om hulp bij een politiebureau, waar haar belager direct werd opgepakt.

Geen verkrachting

De rechter vindt het erg kwalijk wat de man heeft gedaan omdat de vrouw geen kant op kon. Zij heeft dan ook nog steeds te lijden onder het gebeurde en kan haar werk niet meer doen zoals in het verleden. Dat de straf voor N. niet hoger uitvalt dan 8 maanden cel, komt omdat hij alleen voor aanranding van de taxichauffeuse is veroordeeld. Van verkrachting werd hij vrijgesproken. Hij moet de vrouw verder een schadevergoeding van 4.000 euro betalen, waarvan 2.500 euro smartengeld.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/16/acht-maanden-cel-voor-aanranding-taxichauffeuse/feed/ 0
SP: draai afschaffen BPM-teruggave taxi’s terug https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/15/sp-draai-afschaffen-bpm-teruggave-taxis-terug/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/15/sp-draai-afschaffen-bpm-teruggave-taxis-terug/#comments Thu, 15 Nov 2018 10:38:20 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59118 De SP wil dat het kabinet afziet van het plan om de BPM-teruggaveregeling voor taxi’s af te schaffen. SP-Kamerleden Cem Laçin en Renske Leijten hebben een amendement ingediend op de belastingplannen waar de Tweede Kamer donderdagmiddag over stemt.

De BPM-teruggaveregeling betekent per taxivoertuig een belastingvoordeel van duizenden tot tienduizenden euro’s. Met name voor de grotere taxibusjes kunnen deze bedragen sterk oplopen. Het kabinet wil deze regeling gefaseerd afschaffen, waarschijnlijk om de sector versneld te laten vergroenen. Op uitstootvrije voertuigen is namelijk weinig of geen BPM van toepassing.

Onevenredig hard geraakt

Maar de taxisector stelt dat er nu nog te weinig van zulke taxibusjes zijn. De maatregel zal het doelgroepenvervoer alleen maar duurder maken, waarbij de kosten voor de gebruikers zijn. Het effect zal bovendien gering zijn, want de taxibusjes vormen slechts zo’n 2 procent van alle busjes in Nederland. Dat brengt ook iets anders met zich mee: de sector voelt zich door de maatregel onevenredig hard geraakt.

Eerder deze week werd er een petitie aangeboden. Daarbij kwam al ter sprake dat er meerdere moties zouden worden ingediend ten aanzien van de belastingplannen waar de Tweede Kamer donderdag over stemt. Laçin en Leijten komen zelfs met een amendement. Zij willen dat het kabinet helemaal afziet van het afschaffen van de BPM-teruggave voor taxivoertuigen, omdat het doelgroepenvervoer onevenredig hard wordt geraakt. “Het huidige, zeer beperkte aanbod van hybride of volledig elektrische voertuigen rechtvaardigt het afschaffen van de teruggevaregeling niet”, stellen beide Kamerleden.

Monitoren voertuigaanbod

Daarmee scharen zij zich achter de taxisector, die wil dat de maatregel wordt afgesteld of uitgesteld. Mocht dat eerste met het amendement niet lukken, dan heeft de motie die Leijten en Laçin indienden wellicht meer succes. Deze pleit voor uitstel van de maatregel met twee jaar. Een andere motie, ingediend door D66-Kamerlid Steven van Weyenberg en ondertekend door negen andere namens andere partijen. Deze motiet stelt voor om de maatregel door te voeren, maar wel te monitoren of er voldoende en tijdig aanbod is van geschikte voertuigen.

Lees ook: Taxisector naar Tweede Kamer voor behoud BPM-teruggave

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/15/sp-draai-afschaffen-bpm-teruggave-taxis-terug/feed/ 5
Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijke aanrijding https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/15/taxichauffeur-vrijgesproken-van-dodelijke-aanrijding/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/15/taxichauffeur-vrijgesproken-van-dodelijke-aanrijding/#respond Thu, 15 Nov 2018 09:59:57 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59116 Een nu 22-jarige Uber-chauffeur wordt niet gestraft voor de aanrijding met dodelijke afloop van een 22-jarige fietster, vorig jaar in Amsterdam. De rechtbank oordeelt dat de verkeersfout die de chauffeur maakte los moet worden gezien van de aanrijding.

De man was op het moment van het ongeval naar eigen zeggen rondjes aan het rijden in afwachting van een nieuwe rit via taxi-app Uber. Hij hield daarbij de app in de gaten. De zaak draaide voor de familie van het slachtoffer, Mare Welkers, daarom ook om de vraag of Uber verantwoordelijkheid draagt voor de omstandigheden waarin het plaatsvond. De rechtbank oordeelde dat dit niet het geval was.

Chauffeur besloot in te halen

Op 31 maart 2017 Op 31 maart 2017 reed de taxichauffeur achter een bus op de Molukkenstraat. Toen die bus stopte om passagiers in te laten stappen, besloot de chauffeur in te halen, hoewel dat daar niet mocht. Nadat hij de bus was gepasseerd, kwam ongeveer 80 meter verderop de 22-jarige fietsster de weg oprijden. De chauffeur raakte haar met zijn auto, waarbij zij zwaargewond raakte. Ze overleed later in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

De rechtbank vindt het een “verschrikkelijk en betreurenswaardig ongeluk”. Maar om iemand in zo’n geval te veroordelen, moet worden bewezen dat die persoon aanmerkelijk onvoorzichtig of onoplettend is geweest. Ook moet er een direct verband zijn tussen de verkeersfout en het ongeluk. En dat is hier niet het geval, zo concludeert de rechter.

Niet harder dan toegestaan

De taxichauffeur is bij het passeren van de bus weliswaar over een doorgetrokken streep gereden, maar hij was alweer op weg terug naar zijn eigen weghelft voorrdat het ongeluk plaatsvond. Ook heeft hij niet harder gereden dan was toegestaan. “De rechtbank komt daarom tot de conclusie dat het ongeluk niet het gevolg is van aanmerkelijk onzorgvuldig gedrag van de chauffeur, maar door het feit dat de fietsster pas zo laat zichtbaar was: het zicht werd belemmerd door een bestelbus die voor de uitrit van een kruisende straat stond geparkeerd.”

Lees ook: 240 uur taakstraf geëist tegen Uber-chauffeur voor dodelijk ongeval

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/11/15/taxichauffeur-vrijgesproken-van-dodelijke-aanrijding/feed/ 0
Directeur PlusOV: ‘Nieuwe aanbesteding ligt voor de hand’ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/15/directeur-plusov-nieuwe-aanbesteding-ligt-voor-de-hand/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/15/directeur-plusov-nieuwe-aanbesteding-ligt-voor-de-hand/#respond Thu, 15 Nov 2018 09:10:49 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59109 PlusOV had twee jaar op rij een moeilijke start met het leerlingenvervoer, maar volgens directeur Jan Akerboom zijn de zaken nu op orde. Toch wordt dit vervoer hoogstwaarschijnlijk opnieuw aanbesteed, onder meer omdat diverse gemeenten uit het systeem stappen en het aantal te vervoeren leerlingen daardoor veel kleiner wordt. Intussen wordt het huidige vervoer nog steeds verbeterd en gaat PlusOV werk maken van nieuwe mobiliteitsdiensten.

PlusOV ging in augustus 2016 van start met het leerlingenvervoer in Apeldoorn en een pilot voor dagbestedingsvervoer in dezelfde gemeente. Een jaar later kwam daar het leerlingenvervoer in de andere acht gemeenten bij: Deventer, Zutphen, Lochem, Epe, Hattem, Heerde, Voorst en Brummen. Tussendoor was op 1 januari 2017 het vraagafhankelijke vervoer ingestroomd. Dat ging en gaat goed, waarover later meer. Maar met het opschalen naar leerlingenvervoer voor negen gemeenten ging het mis. Daar is veel over gezegd en geschreven. De korte versie: in de organisatie, aansturing en met de techniek ontbrak het aan nogal wat zaken.

Cissonius deed er onderzoek naar, Partners in Mobiliteit schreef een verbeterplan en hielp met het implementeren daarvan. Het verbeterplan voor PlusOV voorzag onder meer in een nieuwe directeur om alles in goede banen te leiden. Voor die interimfunctie werd Jan Akerboom aangetrokken, die veel ervaring heeft met verbetertrajecten in met name logistiek en dienstverlening. Hij begon in januari van dit jaar bij PlusOV.

Waar is het misgegaan met het leerlingenvervoer binnen PlusOV?

“Het opstarten van het vervoer van zo’n 1.450 leerlingen is gewoon een hele grote klus. Er is destijds bewust gekozen voor een publieke regiecentrale. Dat betekende ook een nieuwe organisatie opzetten met alles wat daar bij komt kijken. Die organisatie kreeg te maken met inregelvraagstukken, terwijl de gemeenten op tijd alle data moesten aanleveren en we met twee grote vervoerders gingen werken. Terugblikkend was het misschien verstandiger geweest om wat kleiner te beginnen.”

In zekere zin zijn jullie ook kleiner begonnen. Het leerlingenvervoer in Apeldoorn startte immers een jaar eerder al, en dat is toch één van de grote gemeenten binnen dit geheel.

“Klopt, Apeldoorn heeft zo’n 350 leerlingen met een vervoersindicatie. Toch denk ik, en met mij velen, dat een trede tussen alleen de leerlingen uit Apeldoorn en die uit alle negen gemeenten verstandig was geweest. Dan had de nieuwe organisatie daar geleidelijk in kunnen meegroeien.

Wat trof u aan toen u in januari 2018 aan deze opdracht begon?

“Logistiek was het redelijk op orde. Wel was er in de organisatie het nodige te doen, maar afgelopen juni hadden we dat ook op de rit. Dat betreft dan het leerlingenvervoer, want in het vraagafhankelijke vervoer speelden en spelen deze problemen niet. Een klanttevredenheidsonderzoek leverde vervolgens bemoedigende resultaten op. Het routegebonden vervoer kreeg gemiddeld een 7,1, het vraagafhankelijke vervoer een 7,4. En we hadden ons goed voorbereid op het nieuwe schooljaar.”

Toch deden zich opnieuw problemen voor. Hoe kan dat?

“Het ging een stuk beter dan in 2017, maar de problemen bleken toch hardnekkiger dan gedacht. Inregelvraagstukken hou je bij leerlingenvervoer altijd, maar het zijn er toch te veel geweest. En het beroep dat op ons callcenter werd gedaan, was toch nog groter dan verwacht. Onze bereikbaarheid was zeker in die eerste weken gewoon slecht, net als het afhandelen van klachten en vragen. Maar daar zijn we doorheen gekomen. We zitten met stiptheid en punctualiteit op het niveau dat we nastreven. Tegelijk valt er nog het nodige te verbeteren en daar werken we ook hard aan. Vooral in het routegebonden vervoer, maar ook in het vraagafhankelijke vervoer kunnen we nog stapjes zetten.”

Waarom gaat het in het vraagafhankelijke vervoer wel goed?

“Dat is een heel ander logistiek proces; het klassieke regiotaxi-traject. Daarin krijg je niet te maken met ineens een heleboel gegevens die in korte tijd in een planning moeten worden vertaald, en vervolgens met een opstart waarin de reizigers en hun families afhankelijk zijn van het schema. De samenstelling van het reisgezelschap ligt ook niet zo gevoelig. Dus dat is allemaal veel beter te beheersen.”

Apeldoorn, Zutphen en Deventer stoppen na deze contractperiode met leerlingenvervoer door PlusOV. De andere zes gemeenten gaan wel door, en op Deventer na gaan ze allemaal door met vraagafhankelijk vervoer. Maar er zijn straks wel fors minder leerlingen te vervoeren. Is dat dan de oplossing voor PlusOV?

“Als die drie grotere gemeenten inderdaad stoppen met het routegebonden vervoer via PlusOV, dan gaan we van zo’n 1.450 leerlingen naar ongeveer 600. De gemeentes die dan overblijven, zijn relatief kleiner en hebben minder leerlingen en mutaties. Zij zullen makkelijker op tijd hun gegevens klaar hebben voor ons. Dat is voor grote gemeenten gewoon lastig, hoe hard ze daar ook aan trekken. Dus die opstartfase zal in elk geval een stuk overzichtelijker zijn.”

Wat betekent dit voor de vervoerders? Krijgen zij straks opeens fors minder leerlingen te vervoeren of wordt er opnieuw onderhandeld over de tarieven?

“De contracten lopen tot augustus 2019. Daarna kan er verlengd worden, maar zeer waarschijnlijk gaan we het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteden. De vervoersvolumes gaan wezenlijk veranderen, net als de percelen. En we willen een aantal zaken in het bestek beduidend anders doen dan vier jaar geleden. De gemeenten hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor lokale vervoerders. Dus met dat alles in gedachten ligt een nieuwe aanbesteding voor de hand.”

In de eerste weken van het nieuwe schooljaar was er een flink verschil van inzicht tussen PlusOV en vervoerders over de binnengekomen klachten. Hoe zijn de verhoudingen nu?

“Er is het nodige gebeurd, maar het heeft geen zin om daar elke keer opnieuw bij stil te staan. We dienen het contract samen netjes uit en werken operationeel goed samen, zodat onze reizigers op goed vervoer kunnen rekenen.”

Wat zijn de uitdagingen voor de komende tijd?

“PlusOV is niet alleen opgericht voor het routegebonden en vraagafhankelijke vervoer. Het moet ook een soort fabriek voor het ontwikkelen van mobiliteitsconcepten zijn. Door de problemen met het leerlingenvervoer en de druk op onze organisatie is dat nog niet van de grond gekomen. Maar dat gaat wel gebeuren. Volgend jaar zal het openbaar vervoer hier in de regio voor een periode van tien jaar worden aanbesteed. We zien andere organisaties als de onze participeren in de laatste kilometer tussen bushalte en eindbestemming, of in het verzorgen van de dunne buslijnen. Zo’n rol kunnen wij wellicht ook gaan vervullen, al dan niet samen met andere organisaties.”

Wat zijn andere voorbeelden van zulke concepten?

“Vervoer binnen wijken is een andere mogelijkheid, waarin je ook het opleiden van chauffeurs kunt meenemen – en zo weer een antwoord formuleren op het groeiende tekort aan chauffeurs. Maar we denken ook na over programma’s die mensen helpen om, indien mogelijk, meer zelfstandig te reizen in plaats van met de taxi. En zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken. We kijken ook goed om ons heen. Hoe pakken organisaties zoals PlusOV dat in hun verzorgingsgebieden aan? Juist om dit soort dingen te kunnen doen, is gekozen voor een publieke regiecentrale.”

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/15/directeur-plusov-nieuwe-aanbesteding-ligt-voor-de-hand/feed/ 0
Brand in taxibus Leeuwarden https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/14/brand-in-taxibus-leeuwarden/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/14/brand-in-taxibus-leeuwarden/#respond Wed, 14 Nov 2018 08:52:28 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59104 In Leeuwarden is woensdagochtend brand ontstaan in een taxibusje. Op het moment van de brand waren er geen mensen aan boord.

Net voorbij het kruispunt met het Valeriusplein in Leeuwarden stond een taxibusje van een bedrijf uit de regio op de ventweg in brand. Het vuur bevond zich aan de voorkant van het voertuig. De brandweer was snel na de melding ter plaatse en had het vuur ook vlug onder controle.

Oorzaak onderzocht

Hoe de brand is ontstaan, moet nog worden onderzocht. Het taxibusje is na de bluswerkzaamheden door een bergingsbedrijf afgesleept. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Foto: GinoPress

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/11/14/brand-in-taxibus-leeuwarden/feed/ 0
Taxibusje even zoek na aanrijding met politieauto https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/11/14/taxibusje-even-zoek-na-aanrijding-met-politieauto/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/11/14/taxibusje-even-zoek-na-aanrijding-met-politieauto/#respond Wed, 14 Nov 2018 07:58:45 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59102 In de verwarring na een aanrijding tussen een politieauto en een taxibus in Amersfoort verdween die laatste een paar uur uit beeld bij de politie. Uiteindelijk liep de kwestie met een sisser af.

Het incident vond dinsdagochtend plaats, zo meldt de politie van Amersfoort op zijn Facebook-pagina. De politieauto was met spoed op weg naar een melding. Onderweg botsten de politieauto en de taxibus met elkaar. De agenten reden door naar hun melding, maar collega’s van hen kwamen snel naar de locatie van het ongeval. Daar stelden zij vast dat het met de inzittenden goed ging.

Niet gemeld op politiebureau

Vervolgens gingen ook deze agenten naar de melding waar hun collega’s zich al bevonden. Afgesproken werd dat de agenten van de aanrijding zo snel mogelijk naar de plaats van het incident zouden terugkeren om de zaak af te handelen. Dat gebeurde vijf tot tien minuten later, maar toen was het taxibusjes niet meer te vinden. Ook had de chauffeur zich niet gemeld op het politiebureau, op een steenworp afstand van de locatie waar de aanrijding plaatsvond.

De politie plaatste daarom een oproep op social media. “Zijn er mensen die hiervan toevallig getuige waren en die kenteken genoteerd hebben van die taxibus?”, luidde de vraag. Een paar uur later werd gemeld dat er inmiddels contact was geweest met de bestuurder van de taxibus. De aanrijding is dan ook afgehandeld.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/11/14/taxibusje-even-zoek-na-aanrijding-met-politieauto/feed/ 0