TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Tue, 22 May 2018 09:19:27 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Taxichauffeur gezocht als getuige schietpartij https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/22/taxichauffeur-gezocht-als-getuige-schietpartij/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/22/taxichauffeur-gezocht-als-getuige-schietpartij/#respond Tue, 22 May 2018 09:19:27 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57839 De politie in Amsterdam is op zoek naar een taxichauffeur die afgelopen weekend getuige is geweest van een schietpartij op de Stromarkt. Bij dat incident raakte een 55-jarige man zwaargewond.

Op zijn site meldt de politie dat de identiteit van de man is vastgesteld en dat het gaat om iemand zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het Parool weet echter te melden dat het gaat om Allan P., een geboren Brit die al een kleine veertig jaar in Nederland zou wonen. In die tijd is hij geregeld met politie en justitie in aanraking gekomen.

Taxibusje

De man werd op zaterdag 19 mei in het hoofd geschoten op de Stromarkt. Hij overleefde dat maar belandde wel zwaargewond in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Specifiek gaat het dan om “een taxichauffeur van wie bekend is dat hij in een Mercedes taxibusje reed. Omstreeks 23.45 uur zou hij een man hebben opgepikt die overstapte vanaf een fietstaxi in zijn taxibusje op de Nieuwezijds Voorburgwal, ter hoogte van de Magna Plaza.”

Getuigen van de schietpartij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/22/taxichauffeur-gezocht-als-getuige-schietpartij/feed/ 0
Munckhof laat 135 taxibusjes ombouwen naar groengas https://www.taxipro.nl/innovatie/2018/05/22/munckhof-laat-135-taxibusjes-ombouwen-naar-groengas/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2018/05/22/munckhof-laat-135-taxibusjes-ombouwen-naar-groengas/#respond Tue, 22 May 2018 08:30:43 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57824 Vervoersbedrijf Munckhof laat 135 Volkswagen Transporter T6 2.0 taxibusjes ombouwen zodat ze op groengas kunnen rijden. Prins Autogassystemen en Auto Speciaal Uden hebben daarvoor samen het VSI-2.0 DI CNG-systeem voor de T6 ontwikkeld. Auto Speciaal heeft ook de inbouw verzorgd.

Recent won Munckof diverse aanbestedingen voor personenvervoer en de taxibusjes op groengas zijn nodig voor de uitvoering daarvan. De keuze voor groengas is weloverwogen, legt directeur Eric van den Munckhof uit. “De goede reputatie, kwaliteit en service, als ook de lagere CO2- en fijnstof-uitstoot, dus het groene karakter, gaven bij ons de doorslag om de voertuigen om te laten ombouwen naar groengas. Natuurlijk speelt ook mee dat groengas goedkoper is per liter dan benzine en schoner is dan diesel.” Munckhof heeft vorig jaar in samenwerking met Prins en Autospeciaal Uden ook al 120 Volkswagen T6-busjes laten ombouwen naar groengas.

Het vervoersbedrijf is landelijk actief en laat weten de nieuwe reeks busjes op groengas over de diverse vestigingen te zullen verdelen. “Het gros zal echter naar onze vestiging in Zaandam gaan en ingezet worden voor het leerlingenvervoer in Amsterdam.”

Kostenbesparing

John Wouters van Prins is blij met de voortzetting van de samenwerking en signaleert een trend. “De Transporter wordt in dit geval ingezet voor personenvervoer maar ook bestelbusjes kunnen op groengas worden omgezet. Zeker voor het bedrijfsleven levert dat een enorme kostenbesparing op, en een groenere uitstraling. Steeds meer mensen en bedrijven worden geconfronteerd met milieuzones in gemeenten. Rijden op CNG of groengas kan dan de uitkomst zijn.”

Zitopstelling

De ombouw wordt in verschillende uitvoeringen gedaan. Zo zijn er voertuigen met een korte en en lange wielbasis en met verschillende zitopstellingen. Met bi-fuel is de basisuitvoering +/- 24 kilogram CNG, afhankelijk van de zitopstelling uit te breiden met 8 tot 15 kilogram. Bij mono-fuel word de standaard benzinetank vervangen door een tank van 15 liter en is er in de basisopstelling ruimte voor +/- 36 kilogram CNG.

Voor beide sets is de aslastverdeling zo optimaal mogelijk gemaakt. Daardoor zijn de stabiliteit en het rijgedrag gelijk aan dat van een gelijkwaardig voertuig op benzine. De omgebouwde voertuigen zijn voorzien van gaskwaliteitherkenning (H of L) en hebben laag benzineverbruik en goede bestuurbaarheid als kenmerken, laat Auto Speciaal Uden weten. Bij de ombouw komen diverse werkzaamheden kijken, zoals een On Board Diagnostics-connector en gasdisplay plaatsen in het dashboard en een CNG-vuller monteren achter de benzinevulklep. Ook het plaatsen van onder meer tankpakketten en beschermkappen is onderdeel van de ombouw.

Netwerk van tankstations

Bij de keuze voor ombouw van voertuigen speelt ook mee dat er op voldoende locaties groengas kan worden getankt. PitPoint is groengas-leverancier van Munckhof en werkt voortdurend aan de uitbreiding van het landelijke netwerk van CNG-tankstations in Nederland. PitPoint is ook actief in tankstations voor waterstof, LNG en Elektrische laadpunten.

“Dit jaar openen wij in totaal acht CNG-tankstations in Nederland, waarmee de dekking van CNG-tankstations in Nederland verder wordt verbeterd”, laat het bedrijf desgevraagd weten. “De eerste van deze acht is reeds geopend in Lisse. Daarnaast komen er in ieder geval vier openbare locaties in Herten, Nederweert, Eersel en Amsterdam. De andere drie locaties worden binnenkort bekendgemaakt. Eind 2018 moeten er in heel Nederland zo’n 190 CNG/groengas-tankstations operationeel zijn. Daarvan zijn er meer dan tachtig in bezit van PitPoint.”

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2018/05/22/munckhof-laat-135-taxibusjes-ombouwen-naar-groengas/feed/ 0
Taxibranche Vlaanderen heeft moeite met hervormingsplannen https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/22/taxibranche-vlaanderen-heeft-moeite-met-hervormingsplannen/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/22/taxibranche-vlaanderen-heeft-moeite-met-hervormingsplannen/#respond Tue, 22 May 2018 06:00:06 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57832 De Vlaamse taxisector maakt zich zorgen over de manier waarop minister Ben Weyts de taxiwetgeving in Vlaanderen wil veranderen. De branche vindt dat de tekst van het wetsontwerp veel vragen onbeantwoord laat. Verder vrezen zij dat de plannen vooral diensten als Uber in de kaart zullen spelen.

Brancheorganisaties GTL, ACV Transcom en ABVV – BTB zijn gezamenlijk in de pen geklommen om hun bedenkingen bij de plannen van Weyts duidelijk te maken. Hij wil onder meer de taxitarieven vrijgeven en een einde maken aan het maximum van één taxivergunning per duizend inwoners van een gemeente. Ook wil hij af van het concept dat chauffeurs alleen klanten mogen oppikken in de gemeenten waar ze hun vergunning hebben gekregen, ongeacht waar de vorige rit is geëindigd. Verder wil Weyts duidelijkheid scheppen in de regels, die soms per gemeente verschillen.

‘Lokale overlast en stijgende prijzen’

De brancheorganisaties zeggen in hun brief dat ze niet twijfelen aan de bedoelingen van Weyts om taxivervoer aantrekkelijker, toegankelijker en moderner te maken. Maar ze zijn ook van mening dat het wetsontwerp nog veel vragen oproept. De organisaties vrezen ook dat achter de retoriek van het gelijke speelveld “waarbij platformen moeten beantwoorden aan dezelfde regels als klassieke taxidiensten, vooral een plan schuilgaat om de taxidienst aan te passen aan de regels (of het ontbreken ervan) die Uber wereldwijd tracht op te leggen.”

Weyts wil dus dat taxichauffeurs met een vergunning in heel Vlaanderen kunnen werken tegen vrije tarieven, en dat het maximum op de vergunningen vervalt. Volgens de brancheverenigingen is dit echter geen “toverformule” die zal leiden tot goedkopere taxi’s, maar wel tot “lokale overlast, een sociaal bloedbad en tenslotte ook stijgende prijzen.”

Strijd zoals in Amsterdam

De organisaties betogen dat vooral steden extra chauffeurs gaan trekken, waardoor een hevige strijd om de klant zoals in Amsterdam kan ontstaan, met alle overlast die daarbij hoort. In deze strijd zullen lokale Vlaamse taxiondernemers het afleggen tegen grote internationale bedrijven die “werken met schijnzelfstandigen of andere deeleconomie-statuten.” En als dat is gebeurd, zo betogen de organisaties, kunnen de overgebleven spelers doen wat ze willen met de vrije taxitarieven.

GTL, ACV Transcom en ABVV – BTB zien als gevolg van het wetsontwerp de taxichauffeur in loondienst verdwijnen, samen met de sociale en financiële zekerheden die loondienst biedt. Taxi’s die vanuit een bepaald gebied activiteiten ontplooien komen in de concurrentie zwak te staan tegen bedrijven die voortaan vrij de hele Vlaamse markt kunnen bedienen. De drie organisaties vragen zich ook af wie gaat controleren of alle spelers in de hervormde taximarkt wel dezelfde regels volgen. En in het vullen van de lege kilometers geloven zij ook niet: het zal op bepaalde plekken alleen maar drukker worden met chauffeurs op zoek naar die ene klant die een rit naar dezelfde stad wil.

Maximum aantal vergunningen

Om al die redenen doen GTL, ACV Transcom en ABVV – BTB ook een aantal voorstellen. Zij willen graag dat er wetgeving komt die taxiplatformen als Uber duidelijke verplichtingen oplegt. Voor individueel vervoer willen ze graag dat het maximum aantal vergunningen van kracht blijft en dat niet elke lege taxi zomaar op elke plek op zoek kan naar een rit. Ze willen verder dat potentiële taxi-uitbaters aan bepaalde voorwaarden voor solvabiliteit moeten voldoen, zodat ze niet in de praktijk op een houtje moeten bijten. Minimumtarieven moeten er wat de drie brancheorganisaties voor helpen zorgen dat grote bedrijven niet eerst de markt kunnen uitknijpen met wurgprijzen om vervolgens, als die markt wordt gedomineerd, de prijzen weer fors te kunnen verhogen.

Lees ook: Vlaamse taximarkt: vrije tarieven en einde aan quota

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/22/taxibranche-vlaanderen-heeft-moeite-met-hervormingsplannen/feed/ 0
Handhaver trok vergunning TTO-chauffeur onterecht in https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/18/handhaver-trok-vergunning-tto-chauffeur-onterecht-in/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/18/handhaver-trok-vergunning-tto-chauffeur-onterecht-in/#respond Fri, 18 May 2018 08:40:18 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57828 Van een Amsterdamse taxichauffeur is ten onrechte zijn taxivergunning voor de opstapmarkt in de hoofdstad aangenomen. Een handhaver verdacht hem ervan taxivervoer te willen aanbieden terwijl zijn lijnbusbaanontheffing was geschorst. Maar wat de rechter betreft heeft de handhaver zijn vermoedens niet kunnen onderbouwen met bewijs.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven deed onlangs uitspraak in deze zaak, die eind februari 2016 aan het rollen kwam. Toen werd de lijnbaanbusontheffing van de TTO-chauffeur ingetrokken wegens een verkeersovertreding. Tijdens zo’n schorsing mag je als chauffeur geen vervoer aanbieden in de opstapmarkt.

Ongeveer twee weken later leek het er volgens een handhaver op dat de taxichauffeur dit toch wilde doen. Hij zag “dat de chauffeur met zijn voertuig stil wilde gaan staan. Ik zag dat doordat hij zijn stuur naar rechts deed en zijn auto in een nisje wilde zetten op de Warmoesstraat, hoek Papenbrugsteeg. Ik zag dat de chauffeur remde doordat zijn remlichten opgloeiden. Kennelijk zag hij ons, waardoor hij meteen doorreed.”

‘Kenmerkend gedrag’

Even verderop werd de chauffeur met zijn taxi aangehouden en werd zijn taxivergunning ingenomen. De handhaver “herkende het rijgedrag van appellant als kenmerkend voor taxichauffeurs die klanten werven op de opstapmarkt”, aldus het verslag van de zitting. Dat zou bewijs zijn dat de man met een geschorste vergunning taxivervoer aanbood op de opstapmarkt.

De taxichauffeur tekende bezwaar aan tegen het innemen van zijn vergunning. Hij stelde op dat moment uitsluitend belwerk te doen. Bovendien voerde hij geen daklicht en was hij op weg naar huis. Dat hij geen daklicht voerde, is volgens de handhaver juist bewijs dat hij met gedoofd daklicht taxivervoer aanbood op een moment dat hij dat niet mocht.

Alleen afremmen is aangetoond

De rechter vindt echter dat niet is aangetoond dat de chauffeur op die dag en locatie taxivervoer aanbood in de opstapmarkt. Uit het rapport van de handhaver blijkt alleen dat hij op de hoek van de Warmoesstraat en de Papenbrugsteeg. Het rapport vermeldt niet dat de taxi op dat moment een daklicht voerde. De chauffeur gaf later zelfs aan dat hij toen helemaal geen daklichtinstallatie voerde. Volgens de handhaver zou dat in tegenspraak zijn met wat de chauffeur in zijn bezwaarschrift beweert, maar ook daar gaat de rechter niet in mee.

Daarom is volgens de rechter niet bewezen dat er reden was om de taxichauffeur zijn vergunning voor de opstapmarkt af te nemen. Dat besluit is dan ook vernietigd.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2018/05/18/handhaver-trok-vergunning-tto-chauffeur-onterecht-in/feed/ 0
Sharon Dijksma wordt taxiwethouder Amsterdam https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/17/sharon-dijksma-wordt-taxiwethouder-amsterdam/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/17/sharon-dijksma-wordt-taxiwethouder-amsterdam/#respond Thu, 17 May 2018 13:16:23 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57816 Nadat Sharon Dijksma zich eerder als staatssecretaris met taxibeleid bezighield, gaat zij dat nu ook in Amsterdam als wethouder doen. Dijksma wordt in de hoofdstad wethouder van verkeer en vervoer.

Hoewel Sharon Dijksma nog geen vijftig is, beschikt ze over een veel politieke ervaring op landelijk niveau. Van 1994 tot 2007 was ze Tweede Kamerlid, net als van 2010 tot 2012 en van 2017 tot nu. Tussen de genoemde periodes door diende ze als staatssecretaris in drie kabinetten. Van 2015 tot 2017 deed ze dat op het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waar de taxibranche tot haar portefeuille behoorde. De Telegraaf meldt dat ze nu wethouder in Amsterdam wordt en stopt als Kamerlid voor de PvdA.

BCT en taxibevoegdheden

Een van de zaken waar ze zich mee bezighield, was de boordcomputer taxi. Dat liep al voor haar aantreden en is nog steeds onderwerp van gesprek nu Dijksma is opgevolgd, maar in de jaren dat zij staatssecretaris was zorgde de BCT voor veel discussie. Tegen het einde van haar ambtstermijn zei ze nog de onvrede over de BCT te snappen, maar voorlopig geen alternatief te zien. Ook gaf zij rond diezelfde tijd aan geen brood te zien in het afschaffen van gemeentelijke taxibevoegdheden en moedigde ze partijen in het doelgroepenvervoer aan om te experimenteren met budgetten.

Nu Dijksma verkeerswethouder wordt in Amsterdam, gaat ook de grootste gemeentelijke opstapmarkt van het land tot haar verantwoordelijkheden behoren. Daar is nog een hoop werk aan de winkel. Dijksma zal als staatssecretaris geen reden om aan de gemeentelijke taxibevoegdheden te tornen, maar onlangs bleek dat zes jaar Amsterdams taxibeleid met TTO’s nog geen vruchten heeft afgeworpen. Recent werd de verordening aangepast, waardoor de TTO’s nog meer verantwoordelijkheid krijgen voor de kwaliteit van het vervoer.

Overvolle taximarkt

FNV kwam onlangs met een oproep dat de gemeente moet ingrijpen in de overvolle taximarkt in Amsterdam. Brancheorganisatie KNV had er echter vertrouwen in dat een nieuw college van burgemeester en wethouders voor de nodige verandering zou gaan zorgen. Met Sharon Dijksma is in elk geval iemand aangetrokken met veel politieke ervaring en de nodige kennis van mobiliteit, waaronder de taximarkt. Voor de taximarkt en andere zware vervoersdossiers die haar wachten in Amsterdam zal ze die kennis en ervaring ook hard nodig hebben.

KNV is alvast erg enthousiast over de benoeming, zo blijkt op Twitter. “Met Sharon Dijksma op Verkeer en Vervoer haalt Amsterdam een van de allerbesten binnen. Flink door de wol geverfd maar met behoud van verstand.”

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/17/sharon-dijksma-wordt-taxiwethouder-amsterdam/feed/ 0
‘Niet gokken op compensatie voor lagere inkomsten vervoersopdracht’ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/05/17/niet-gokken-op-compensatie-voor-lagere-inkomsten-vervoersopdracht/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/05/17/niet-gokken-op-compensatie-voor-lagere-inkomsten-vervoersopdracht/#respond Thu, 17 May 2018 07:49:33 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57808 Tijdens de uitvoering van een vervoersopdracht nieuwe prijsafspraken maken kan alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerde uitspraak van de rechter. In dit geval veranderde in de loop der tijd het aantal leerlingen en bestemmingen, waardoor het werk verliesgevend werd. Maar daar had het bedrijf volgens de rechter rekening mee moeten houden bij de inschrijving en het tekenen van de vervoerscontracten.

De uitspraak dateert al van begin 2017 maar is recent pas gepubliceerd. Dat neemt niet weg dat deze een trend bevestigt van vervoerders die het niet lukt om iets te veranderen aan de afspraken in een gesloten vervoerscontract. Het betreft hier het leerlingenvervoer in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Dat werd per 1 augustus 2014 voor twee jaar aan Connexxion gegund. Na die twee jaar werd er met een jaar verlengd en de opdrachtgever wilde ook de laatste verlengoptie lichten, van 1 augustus 2017 tot dezelfde datum een jaar later.

Connexxion gaf in oktober 2016 echter al aan de opdracht niet meer te zien zitten omdat met de uitvoering ervan verlies werd geleden. Dat zou komen door een gedaald vervoersvolume en een gegroeid aantal bestemmingen, met een veel slechtere bezettingsgraad tot gevolg. De gemeenten gaven aan dat er niet over andere prijzen en tarieven te praten viel, want deze waren nu eenmaal in een Europese aanbesteding en de overeenkomst afgesproken.

Gemeenten in gelijk gesteld

Connexxion staakte daarop een deel van het vervoer, om precies te zijn dat van leerlingen naar adressen die in het oorspronkelijke bestek niet waren genoemd. De opdrachtgevers moesten daarom voor dat vervoer een andere, duurdere opdrachtnemer inhuren. De gemeenten eisten bij de rechter dat Connexxion per 1 augustus 2017 de overeenkomst na zou komen. De rechter stelde de gemeenten in het gelijk.

Aanbestedingsadvocate Liesbeth Haverkort van Infense Advocaten ziet in de uitspraak naar voren komen dat aanbestedingsbeginselen ook doorwerken in de uitvoeringsperiode. En dit betekent dat de voorwaarden in het contract gedurende de hele looptijd goed in acht moeten worden genomen. Er kan dus niet zomaar van worden afgeweken. “Het ligt dan ook niet voor de hand om tijdens de looptijd van zo’n vervoerscontract de prijsafspraken aan te passen, enkel omdat de vervoerder er anders te weinig aan zou verdienen. Er is ten opzichte van de concurrentie immers met een bepaalde prijs ingeschreven en dat is ook meegewogen in de gunning.”

Risico’s voor de opdrachtnemer

“Eigenlijk wordt hier gezegd, in de zin van het aanbestedingsrecht, dat je een opdracht niet wezenlijk mag wijzigen”, legt Haverkort uit. Sinds 1 juli 2016 staat dat ook zo in de Aanbestedingswet en sindsdien komt dit aspect steeds vaker terug in uitspraken over aanbestedingen. De rode draad in de uitspraak is dat er alleen in geval van zeer bijzondere omstandigheden, die bij het sluiten van de overeenkomst niet waren te voorzien, sprake zou kunnen zijn van een substantiële wijziging van de opdracht.

En dat was in deze kwestie niet het geval. Uit een Nota van Inlichtingen bleek duidelijk dat er een vaste prijs per rit moest worden opgegeven. Ook was helder dat er risico’s bestonden dat volume en bezettingsgraad zouden wijzigen en dat deze risico’s voor de opdrachtnemer waren. Connexxion won de aanbesteding; dat bracht met zich mee dat de opdrachtgever de vastgestelde criteria in acht moet nemen en dat de opdrachtnemer zich aan de voorwaarden in het contract moet houden, zo oordeelt de rechter.

Verliesgevend

“Omstandigheden of veranderingen waar Connexxion in de verste verte geen rekening mee had kunnen houden zijn hier volgens de rechter niet aan de orde”, constateert Haverkort. “Het was bekend dat er veranderingen konden optreden en dat het risico daarvan voor de vervoerder zou zijn. Het risico dat de opdracht op enig moment verliesgevend zou zijn, heeft de opdrachtnemer volgens de rechter bewust genomen.”

Haverkort adviseert taxibedrijven om lering te trekken uit deze en soortgelijke uitspraken. “Je wordt niet zomaar gecompenseerd voor lagere inkomsten tijdens de uitvoeringsfase van een opdracht en het is ook onverstandig om daar op te gokken. In dit geval hebben de gemeentes volgens de rechter verder het volste recht op de optie op verlenging te lichten, want ook dat is in de overeenkomst afgesproken door beide partijen.”

Wijzigingsclausule kan verstandig zijn

Volgens Haverkort is het voor vervoersbedrijven dus raadzaam om goed te bedenken hoe zij inschrijven op aanbestedingen en waar ze, in het geval ze de opdracht gegund krijgen, mee instemmen. Dat geldt in zekere zin ook voor de aanbestedende dienst. “Als alle inschrijvers het risico op grote wijzigingen in het vervoer gaan afdekken door met hogere ritprijzen in te schrijven, dan worden de ritten duurder. Als die wijzigingen dan niet of nauwelijks plaatsvinden, betaal je stelselmatig te veel voor het vervoer. Het kan dus zeker verstandig zijn voor een aanbestedende dienst om een aantal wijzigingsclausules in de overeenkomst op te nemen. Of om verschillende tarieven uit te vragen die passen bij de verschillende bandbreedtes van volume”, adviseert Haverkort.

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/05/17/niet-gokken-op-compensatie-voor-lagere-inkomsten-vervoersopdracht/feed/ 0
‘Taxiondernemers zijn eigenlijk de makkelijkste klanten’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/17/taxiondernemers-zijn-eigenlijk-de-makkelijkste-klanten/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/17/taxiondernemers-zijn-eigenlijk-de-makkelijkste-klanten/#respond Thu, 17 May 2018 07:20:06 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57800 Als specialist in Mercedes-Benz kent Autobedrijf Van Os veel taxiondernemers onder zijn klanten. Zij weten het bedrijf vanuit heel Nederland te vinden. Volgens Enno van Os is dat te danken aan een combinatie van aanbod, prijs en service. “Taxiondernemers weten vaak precies wat ze willen.”

Autobedrijf Van Os uit Loon op Zand werd in 1990 opgericht in Uden. Anno 2018 is het een kleinschalig bedrijf met negen medewerkers, dat wordt gerund door vader en zoon Van Os. Het specialisme in Mercedes-Benz is er altijd geweest. “We hebben nooit als dealer voor dit merk gewerkt, maar we zijn wel volledig op Mercedes-Benz ingericht. Service verlenen is daarbij het belangrijkst. Vanwege onze kleinschaligheid kunnen we dat ook goed”, legt Enno van Os uit. “We kennen eigenlijk al onze klanten bij naam.”

Volledig gratis

Met name de gratis haal- en brengservice valt bij veel van die klanten goed in de smaak. “Wij hebben klanten in heel Nederland. Om hun auto’s toch door ons te laten onderhouden, keuren of repareren, halen we die auto’s in het hele land op en brengen we ze ook weer terug. In de tussentijd krijgt die klant dan een vervangende auto tot zijn beschikking, zodat hij gewoon kan blijven rijden. De haal- en brengservice is volledig gratis en dat maakt ons voor klanten aantrekkelijk.”

Tekst loopt door onder foto

Vanzelfsprekend heeft Autobedrijf van Os een hoop klanten in de eigen regio, maar ook taxiondernemers vanuit Rotterdam, Amsterdam en andere steden weten het bedrijf goed te vinden. “Daar heeft de service wel wat mee te maken, maar ook ons aanbod. De nieuwe E-klasse doet het natuurlijk erg goed bij taxichauffeurs. Daarnaast hebben we altijd wel een paar exemplaren van de S-Klasse op voorraad staan en met name chauffeurs die zich in grote steden met VIP-vervoer bezighouden tonen daar steeds meer belangstelling voor.”

“Bovendien kunnen we onze auto’s vanwege onze kleinschalige bedrijfsvoering ook nog eens tegen scherpe prijzen aanbieden”, legt Enno van Os uit. “In een tijd waarin mensen altijd online vergelijken voordat ze een grote aankoop doen, is dat nog eens een extra voordeel.” Sowieso ziet Van Os taxiondernemers graag komen. “Dat zijn eigenlijk de makkelijkste klanten. Ze weten vaak precies wat ze willen en waar een auto van is voorzien. Ze komen ook vaak gericht voor een specifieke auto waarmee we adverteren. Het zijn eigenlijk allemaal individuele ondernemers voor wie de auto die ze bij ons kopen de grootste investering is.”

Tekst loopt door onder foto

Een auto uitkiezen kent een vervolgstap: een auto financieren. De meeste mensen hebben immers niet de middelen om een nieuwe of jonggebruikte taxi ineens te betalen. Voor taxiondernemers is het niet altijd even makkelijk om de financiering van een nieuwe auto rond te krijgen. Autobedrijf van Os werkt dan ook samen met verschillende bemiddelaars in financiering, waaronder sinds kort Financial Auto Lease.com.

Dit bedrijf uit Vleuten heeft jarenlange ervaring in het bemiddelen tussen vraag en aanbod van autofinancieringen. “Sinds enige tijd bemiddelen we ook steeds meer voor taxiondernemers bij de financiering van een nieuwe taxi. Wij zijn in staat om die bemiddeling te verzorgen voor alle soorten taxi’s”, legt Rob Bink uit.

Taxi verzekeren

“Daarbij gelden wel een paar voorwaarden”, vervolgt hij. “Zo moet de taxi-ondernemer in kwestie zelf de btw voorfinancieren. Ook moet hij of zij een aanbetaling van 10 procent van de aankoopprijs kunnen doen en geen negatieve BKR-registratie hebben.” Als aan die eisen is voldaan en de bemiddeling leidt tot financiering, dan kan Financial Auto Lease.com de taxiondernemer ook met een ander heet hangijzer helpen. Bink: “We kunnen de taxi-ondernemer via een tussenpersoon ook vrijblijvend een aanbod doen voor het verzekeren van de taxi”, aldus Bink.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/17/taxiondernemers-zijn-eigenlijk-de-makkelijkste-klanten/feed/ 0
PlusOV kostte vorig jaar 1,8 miljoen euro meer dan begroot https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/05/16/plusov-kostte-vorig-jaar-18-miljoen-meer-dan-begroot/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/05/16/plusov-kostte-vorig-jaar-18-miljoen-meer-dan-begroot/#respond Wed, 16 May 2018 08:34:31 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57793 Vervoerssysteem PlusOV heeft in 2017 ruim 1,8 miljoen euro meer gekost dan was begroot. Deze overschrijding hangt samen met de moeizaam verlopen integratie van met name het leerlingenvervoer in PlusOV. Ook in 2018 zal PlusOV nog fors meer kosten dan oorspronkelijk was berekend: ruim 2,3 miljoen euro. In 2019 moet alles weer lopen zoals het in eerste instantie was bedacht en begroot.

PlusOV is de publieke regiecentrale voor doelgroepenvervoer in negen gemeenten, waaronder Apeldoorn, Zutphen, Voorst en Deventer. Op 1 januari 2017 werd gestart met wmo-vervoer. Per 1 augustus kwamen daar het leerlingenvervoer,  jeugdwetvervoer en dagbestedingsvervoer bij. Dit verliep echter verre van goed. Uiteindelijk werden er allerlei tekortkomingen vastgesteld in de organisatie, aansturing en techniek van PlusOV. Met een plan van aanpak en vervangingen in directie en bestuur kreeg men de situatie beter onder controle, al gaf men rond de jaarwisseling aan dat het echt oplossen van alle problemen nog wel even zou duren.

1,5 miljoen voor bedrijfsvoering

Gezien de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, en de inspanningen die nodig waren en zijn om ze te boven te komen, komt het wellicht niet als een verrassing dat PlusOV in 2017 meer lasten had dan was begroot. In eerdere bestuursrapportages is dat ook al aangekondigd. Er was 11.682.162 euro begroot en de lasten bedroegen 13.437.992, ofwel 1.809.830 euro meer. Voor het grootste deel, zo’n 1,5 miljoen euro, zijn dat kosten voor de bedrijfsvoering.

Van een verlies kan overigens niet worden gesproken: “Het gerealiseerde resultaat is nul. De lasten van PlusOV worden volledig gedekt door de bijdragen van gemeenten en provincie. Het totaal van de baten en lasten is in principe dus altijd gelijk.”, aldus de verantwoording bij de cijfers. Deze overheden leggen het verschil dus bij volgens de verdeelsleutels die daarvoor zijn afgesproken.

Dienstverlening verbeterd

Interim-directeur Jan Akerboom schrijft in het jaarverslag het vervoer binnen PlusOV na de 1 augustus de rest van het jaar onder de maat was. Hij stelt verder dat onderzoek naar de problemen en een plan van aanpak voor het oplossen ervan hun vruchten hebben afgeworpen. “Inmiddels is de situatie gestabiliseerd en de dienstverlening sterk verbeterd.”

Die verbeteringen in organisatie en processen zijn in de eerste helft van 2018 doorgezet. “De directie voorziet voor het jaar 2018 nog wel extra kosten als gevolg van de extra inzet van adviseurs en interim-krachten. In de tweede helft van 2018 zullen deze extra kosten grotendeels zijn verdwenen”, stelt Akerboom. In 2019 verwacht PlusOV een “gestroomlijnde organisatie te hebben, zonder interim-krachten, die in staat is de processen en kosten effectief en met goede kwaliteit uit te voeren”, valt aanvullend in de conceptbegroting voor de komende jaren te lezen.

Vervoer bijna 1 miljoen duurder

Voor 2018 valt de gewijzigde begroting fors hoger uit dan eerder was gedacht: de lasten worden verwacht 2.340.000 euro hoger uit te vallen dan aanvankelijk begroot. Een belangrijk onderdeel betreft de inhuur van interim-medewerkers, waaronder de huidige directeur, en adviseurs. Dit zal zo’n 665.000 euro extra kosten. Met name in het eerste deel van het huidige jaar is er ook sprake van inzet van extra personeel en de inhuur van een extern callcenter. Deze en aanverwante zaken kosten bijna een miljoen euro.

Verder heeft PlusOV eerder besloten een geplande optimalisatieslag in de routes uit te stellen tot de start van het nieuwe schooljaar. Vanwege de vele onrust de afgelopen tijd wilde men de reizigers niet ook nog eens met deze wijzigingen opzadelen. De optimalisatie moet de kosten met 15 procent reduceren. Omdat dit nog niet is gebeurd, kost het vervoer in 2018 een kleine 700.000 euro meer dan oorspronkelijk was begroot. In 2019 moeten de vervoerskosten en andere lasten weer op het peil van de originele begroting zijn.

Lees ook:

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2018/05/16/plusov-kostte-vorig-jaar-18-miljoen-meer-dan-begroot/feed/ 0
Dorenbos Vervoer Management begint met vervanging volledige vloot https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/16/dorenbos-begint-met-vervanging-volledige-vloot/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/16/dorenbos-begint-met-vervanging-volledige-vloot/#respond Wed, 16 May 2018 07:38:27 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57788 Met de aanschaf van 75 Mercedes-Benz Citans heeft het nieuwe bedrijf Dorenbos Vervoer Management de eerste stap gezet in het vervangen van de gehele vloot. Over twee jaar moet het wagenpark van 650 voertuigen helemaal vervangen zijn.

Dorenbos Vervoer Management ontstond vorig jaar toen Taxi- en Bergingsbedrijf Dorenbos de aandelen overnam van VMNN. De overname kwam tot stand omdat beide partijen tot de conclusie kwamen dat dit belangrijke synergievoordelen oplevert, met name in de schaalgrootte. Door de samenvoeging ontstond namelijk een bedrijf met destijds 600 voertuigen en zo’n 800 medewerkers, verdeeld over acht vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Taxi Dorenbos bracht zo’n 230 voertuigen en 320 mensen in, de rest kwam van VMNN.

Ingezet op contractvervoer

Dorenbos Vervoer Management wil met de vervanging van zijn vloot meer standaardiseren, legt algemeen directeur Bert Jakobs uit. “Met de aankoop van 75 Mercedes-Benz Citans is de eerste stap gezet in een proces dat we binnen twee jaar willen hebben afgerond”, zegt Jakobs. “De voertuigen worden ingezet op het contractvervoer, deels als taxi en deels als rolstoeltaxi. Inmiddels zijn er ook al keuzes gemaakt als het gaat om rolstoelbussen en bussen voor het leerlingenvervoer. Op deze manier hebben we over twee jaar ons gehele wagenpark van ruim 650 voertuigen vervangen.”

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/16/dorenbos-begint-met-vervanging-volledige-vloot/feed/ 0
Registratie Taxi Expo 2018 geopend https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/15/registratie-taxi-expo-2018-geopend/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/15/registratie-taxi-expo-2018-geopend/#respond Tue, 15 May 2018 13:47:58 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=57782 De inschrijving voor Taxi Expo en het Nationaal Congres Contractvervoer 2018 is geopend. De vakbeurs en het congres vinden plaats op donderdag 11 oktober in Expo Houten. Dit jaar vinden Taxi Expo en het Congres Contractvervoer bovendien tegelijk plaats met vakbeurs BusVision.

Taxi Expo is het jaarlijkse vakevenement voor de taxibranche dat wordt georganiseerd door ProMedia in samenwerking met KNV. De vakbeurs kent dit jaar iets ruimere openingstijden dan in 2017, namelijk van 09.00 tot 19.00 uur. In die periode kunnen bezoekers terecht bij tientallen exposanten.

Een kleine vijf maanden voor de beurs staat al vast dat de volgende exposanten op 11 oktober van de partij zullen zijn: TAXIWERQ, Ford, inTaxiSolutions, Aanpassingsbedrijf Bierman, Pensioenfonds Vervoer, Volvo Cars, PitPoint, FUEGO, Consolid, VB-Airsuspension, Toyota, BP, Barclay, Korton, Tribus, Sociaal Fonds Taxi, JUPE Software, Nissan, Volkswagen Bedrijfswagens, Skoda en KNV.

Workshops

De komende tijd zal het aantal exposanten nog fors worden uitgebreid. Ook zal dan meer bekend worden over de aanbieders op de Proefrit Experience, waar beursbezoekers zelf de nieuwste taximodellen van verschillende automerken kunnen uitproberen. Taxi Expo kent verder een workshopprogramma dat de komende tijd ingevuld zal worden met relevante en actuele onderwerpen voor de taxibranche. Dan zal het onder meer gaan om de nieuwe cao Taxivervoer, het eerste jaar van de vernieuwde Code VVR en nog veel meer.

Nationaal Congres Contractvervoer

Op 11 oktober vindt tevens het Nationaal Congres Contractvervoer plaats. Vorig jaar werd voor het eerst gewerkt met parallel-sessies voor meer interactie en verdieping. Die opzet wordt ook dit jaar toegepast. Op het programma staan onder meer sessies over Publiek Vervoer Groningen Drenthe, het verduurzamen van doelgroepenvervoer, het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit, de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en reizigersparticipatie. Binnenkort worden meer details van het programma bekendgemaakt.

Inschrijven

Voor taxibedrijven en overheden is deelname aan Taxi Expo gratis. Voor toeleveranciers en consultants geldt tot een met 9 september een bijdrage van 49 euro; daarna wordt dat 99 euro. Deelname aan het Nationaal Congres Contractvervoer 2018 kost voor taxibedrijven, busbedrijven en overheden 199 euro (249 euro na 9 september). Toeleveranciers en consultants betalen tot 9 september 329 euro, daarna 399 euro. Aanmelden kan via de registratiepagina op taxi-expo.nl. Op die site brengen we ook regelmatig updates over exposanten, workshops en het congres.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2018/05/15/registratie-taxi-expo-2018-geopend/feed/ 0