TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Fri, 18 Jan 2019 18:18:28 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 Verzekeraars willen dat taxibranche iets aan schades doet https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/01/18/verzekeraars-willen-dat-taxibranche-iets-aan-schades-doet/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/01/18/verzekeraars-willen-dat-taxibranche-iets-aan-schades-doet/#comments Fri, 18 Jan 2019 17:44:28 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59590 Het is door steeds meer taxischades al veel lastiger geworden om een taxi betaalbaar te verzekeren, maar als het zo doorgaat zou het zelfs onmogelijk kunnen worden. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars in reactie op de vele ongelukken met vooral Uberchauffeurs van de laatste tijd.

Eind 2017 begon het verzekerd krijgen van een taxi een stuk lastiger en duurder te worden, met name voor zzp’ers in en rond de grote steden. De verklaring: in de taxibranche werden steeds meer schades gereden en de premies moesten omhoog om dat te kunnen dekken. Eind vorig jaar bracht een herhaling van zetten: minder verzekeraars, hogere premies en strengere voorwaarden voor veel taxiverzekeringen.

De laatste dagen is er landelijk veel aandacht voor de taxibranche. Dat komt doordat in ongeveer een maand tijd bij drie verschillende verkeersongelukken met taxi’s vier mensen om het leven kwamen. En bij al die ongelukken bleek de bestuurder van de taxi voor Uber te rijden. Daarnaast vonden er in Amsterdam veel andere ongelukken plaats, naar het zich laat aanzien vrijwel allemaal met Uberchauffeurs.

Relatief vaak schade

In reactie op die aandacht sprak de NOS met het Verbond van Verzekeraars. Volgens het Verbond zijn taxi’s drie keer zo vaak bij een ongeluk betrokken als normale personenauto’s. Dat komt deels doordat taxi’s veel meer kilometers maken, maar ook vergeleken met andere risicogroepen als vrachtwagenchauffeurs rijden taxi’s relatief vaak schade. Het wordt niet apart bijgehouden wat het aandeel van Uberchauffeurs in deze schades in. Wel staat volgens de verzekeraars vast dat met name jonge zzp’ers in de randstad vaak schade rijden met hun taxi’s.

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat het nu vijf voor twaalf is en dat de taxibranche echt in actie moet komen om het aantal schades terug te dringen. De laatste jaren werden de premies telkens verhoogd om de toegenomen schades door taxi’s te kunnen dekken, maar ook daar komt volgens de verzekeraars een keer een eind aan.

Lees ook:

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/01/18/verzekeraars-willen-dat-taxibranche-iets-aan-schades-doet/feed/ 2
Weer Uberchauffeurs bij aanrijdingen betrokken https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/18/weer-uberchauffeurs-bij-aanrijdingen-betrokken/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/18/weer-uberchauffeurs-bij-aanrijdingen-betrokken/#comments Fri, 18 Jan 2019 13:17:54 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59585 In Amsterdam hebben opnieuw meerdere verkeersongevallen plaatsgevonden met taxi’s zonder daklicht. Uit de berichten die taxichauffeurs hierover met elkaar uitwisselen, blijkt dat het ook nu Uberchauffeurs betreft. Intussen heeft staatssecretaris Van Veldhoven gezegd dat ze eerst goed onderzoek wil doen voordat ze eventueel maatregelen tegen Uber neemt.

De twee meest recente ongevallen zijn aanrijdingen waar in beide gevallen een Toyota Prius met blauw kenteken betrokken was. Vanuit de online berichtengroepen waarin taxichauffeurs hier foto’s en informatie met elkaar over uitwisselen, blijkt dat het taxi’s zonder daklicht zijn die werden bestuurd door Uberchauffeurs. Het ene incident vond donderdagavond plaats bij de Nieuwe Kerk in het centrum van Amsterdam.

Het andere voorval betrof een aanrijding met een personenwagen op een niet nader genoemd kruispunt, waarschijnlijk op vrijdagochtend. En aan het eind van de middag ging het weer mis, nu in de Panamalaan.

Dodelijke ongevallen

In korte tijd vond er een reeks ongelukken plaats waarbij steeds weer Uber-chauffeurs betrokken bleken te zijn. Tot voor kort werd gedacht dat het om twee incidenten met dodelijke afloop ging: één in december en één afgelopen zondag. Maar TaxiPro bracht gisteren aan het licht dat ook bij het ongeval op de A9, waarbij twee mensen om het leven kwamen, een chauffeur betrokken was die op dat moment voor Uber reed. 

Donderdagochtend reed een taxichauffeur een negenjarig meisje aan dat daarbij zwaargewond raakte. Hij reed in eerste instantie door, maar meldde zich nadat zijn auto was gevonden later op de dag bij de politie. Het zou om een Uberchauffeur gaan, maar dat is niet bevestigd. In de dagen en weken daarvoor vonden in Amsterdam ook diverse andere aanrijdingen en verkeersongevallen plaats waar taxi’s zonder daklicht bij betrokken waren. In de meeste gevallen raakten daarbij mensen gewond. Of dat bij de meest recente ongelukken ook zo was, is nog niet bekend.

Minimumleeftijd en Kamervragen

Intussen wordt de roep om maatregelen steeds luider. Zo heeft Veilig Verkeer Nederland in De Telegraaf gepleit voor gelijke regels voor alle taxi’s, dus ook voor taxi’s die via Uber rijden. Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft Kamervragen gesteld over het onderwerp, nadat de PvdA in Amsterdam gisteren al pleitte voor een minimumleeftijd van 23 jaar voor taxichauffeurs.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil echter nog geen maatregelen nemen tegen Uber, zo bevestigt haar woordvoerder. Zij gaat eerst met de gemeente Amsterdam uitzoeken wat er precies speelt voordat ze eventueel ingrijpt. Overigens is het ministerie al wel langere tijd met Uber in gesprek over mogelijkheden om de veiligheid in het verkeer te verbeteren.

Lees ook:

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/18/weer-uberchauffeurs-bij-aanrijdingen-betrokken/feed/ 1
Voorlopig geen vervolg op taxistaking Den Bosch https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/18/voorlopig-geen-vervolg-op-taxistaking-den-bosch/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/18/voorlopig-geen-vervolg-op-taxistaking-den-bosch/#respond Fri, 18 Jan 2019 10:10:49 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59582 De spontane staking die taxichauffeurs in Den Bosch onlangs hielden, krijgt vooralsnog geen vervolg. Een goed gesprek tussen vertegenwoordigers van de taxibranche en de directeur stadsbeheer haalde de ergste kou uit de lucht.

Dat laatste zegt Turgut Cihanoglu, woordvoerders van de taxichauffeurs in Den Bosch, in het Brabants Dagblad. Afgelopen weekend liep een conflict tussen taxichauffeurs en handhavers zo uit de hand dat die eerste groep besloot het werk neer te leggen. Het incident was de druppel die de emmer deed overlopen, want volgens de chauffeurs zouden de toezichthouders van de gemeente het op hen gemunt hebben. Het gesprek heeft de lucht op dit vlak geklaard.

Standplaats verhuizen

Dat neemt niet weg dat er wat de taxiondernemers betreft nog werk te verzetten is. Zo willen zij ruimer toegang tot de standplaats aan de Visstraat. Juist om die toegangstijden ging het conflict dat afgelopen weekend tot de staking leidde. Het liefst zou de sector deze standplaats zelfs zien verhuizen naar een plek waar ook de omwonenden veel minder overlast zullen ervaren. Volgens Cihanoglu wordt daar nu serieus over nagedacht. Intussen moeten toezichthouders vanaf het tweede kwartaal de zaken in goede banen leiden bij de bestaande standplaats.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/18/voorlopig-geen-vervolg-op-taxistaking-den-bosch/feed/ 0
Taxichauffeur die meisje aanreed meldt zich bij politie https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/taxichauffeur-die-meisje-aanreed-meldt-zich-bij-politie/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/taxichauffeur-die-meisje-aanreed-meldt-zich-bij-politie/#comments Thu, 17 Jan 2019 14:21:10 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59576 De man die donderdagochtend met zijn taxi een 9-jarig meisje aanreed en er daarna vandoor ging, heeft zich later op de dag bij de Amsterdamse politie gemeld. Het meisje raakte zwaargewond bij het ongeluk.

Op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en Jan van Galenstraat in Amsterdam werd donderdagochtend rond 08.30 uur een meisje van 9 jaar aangereden door een auto met blauwe kentekenplaten. Kort daarvoor had de bestuurder op dezelfde locatie een aanrijding met een fietser. De man ging er na beide aanrijdingen vandoor. De fietser bleef ongedeerd maar het meisje moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Gemeld op politiebureau

De politie beschikte wel over het kenteken en sprak met getuigen van het ongeval. De auto, een Toyota Prius, werd later op de dag in Amsterdam West aangetroffen. Kort daarna meldde de vermoedelijke 33-jarige bestuurder zich op een politiebureau. Hij is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ernstig ongeval en het vervolgens verlaten van de plaats van het ongeluk.

Lees ook:

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/taxichauffeur-die-meisje-aanreed-meldt-zich-bij-politie/feed/ 2
Taxi dodelijke aanrijding A9 bestuurd door Uberchauffeur https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/taxi-dodelijke-aanrijding-a9-bestuurd-door-uberchauffeur/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/taxi-dodelijke-aanrijding-a9-bestuurd-door-uberchauffeur/#comments Thu, 17 Jan 2019 09:42:43 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59559 De man die begin januari met zijn taxi betrokken was bij een dodelijke aanrijding op de A9, reed op dat moment voor Uber. Dat blijkt uit gesprekken die Uberchauffeurs met elkaar over het ongeluk voerden via een berichtendienst. Uber bevestigt dat het om een Uberchauffeur gaat en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek naar het ongeval.

Bij het ongeluk op 3 januari kwamen twee mensen uit Amsterdam om het leven. De man en zijn dochter hadden net familie op Schiphol afgezet en waren op weg naar huis toen hun auto het begaf. Dat gebeurde op de plek waar de A9 en de A4 elkaar kruisen. De inzittenden stapten uit en werden kort daarna geschept door de taxi.

In gesprekken tussen Uberchauffeurs via een online berichtendienst wordt de chauffeur in kwestie herkend als Uberchauffeur. Hij zou net als veel collega’s vaak te vinden zijn op P41 Schiphol, waar veel Uberchauffeurs hun klanten oppikken. De man is volgens zijn vakgenoten regelmatig via Uber aan het werk op Schiphol en in Amsterdam.

Onderzoek loopt nog

Uber bevestigt dat de chauffeur op het moment van het ongeval reed via Uber. Thijs Emondts, general manager Uber Benelux: “Onze gedachten gaan uit naar de naasten en familie van de slachtoffers. Op dit moment verlenen wij al onze hulp in het onderzoek naar het ongeval.” Uber geeft verder aan dat, direct nadat van het ongeval werd vernomen, er contact is opgenomen met de politie om medewerking aan het onderzoek te verlenen. Dat onderzoek loopt nog. Ook wil het bedrijf zijn medeleven aan de nabestaanden betuigen zodra ze de contactgegevens krijgen. Uber stelt tot slot veiligheid prioriteit te geven en daar ook fors in te investeren.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/taxi-dodelijke-aanrijding-a9-bestuurd-door-uberchauffeur/feed/ 12
PvdA wil minimumleeftijd taxichauffeurs https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/pvda-wil-minimumleeftijd-taxichauffeurs/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/pvda-wil-minimumleeftijd-taxichauffeurs/#comments Thu, 17 Jan 2019 09:42:11 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59564 Met steun van de Tweede Kamer-fractie pleit de PvdA in Amsterdam ervoor dat taxichauffeurs minstens 23 jaar oud moeten zijn. Het voorstel is een reactie op een reeks ongevallen met voornamelijk Uber-taxi’s in de stad. Bij meerdere van deze ongelukken kwamen mensen om het leven.

Afgelopen weekend reed een 21-jarige man die op dat moment voor Uber aan het rijden was een 24-jarige fietster aan. Zij overleefde dat niet. Het was het zesde ongeval met een taxi zonder daklicht in Amsterdam in een maand tijd en het tweede met dodelijke afloop. In december kwam een voetganger bij zo’n ongeval om het leven. Bij de tussenliggende aanrijding raakten mensen gewond.

Intussen blijft het aantal opmerkelijke verkeersincidenten met taxi’s in Amsterdam maar oplopen. Afgelopen woensdagmiddag raakte een scooterrijder gewond bij een aanrijding met een taxi zonder daklicht, zo meldt AT5. En donderdagochtend reed een taxi door na een aanrijding met een negenjarig meisje, aldus Het Parool. Wel is duidelijk dat het om een grijze Toyota Prius ging waarvan het kenteken bij de politie bekend is. Of deze taxi wel van een daklicht was voorzien, wordt niet vermeld.

Vaak jonge chauffeurs

Omdat het in veel gevallen Uberchauffeurs betreft, zijn gemeente en taxidienst in gesprek met elkaar over het verbeteren van de verkeersveiligheid. De PvdA-fractie in Amsterdam heeft alvast een voorstel: stel een minimum leeftijd van 23 jaar in voor taxichauffeurs, die bovendien minstens twee jaar over een rijbewijs beschikken. Volgens de partij blijkt uit onderzoek dat bij de ongelukken vaak jonge chauffeurs betrokken zijn. Zij rijden rond “in een systeem waarin ze slecht betaald worden en daarom veel uren moeten maken”, aldus de partij. 

“De vermoeidheid die daardoor optreedt in combinatie met leeftijd en onervarenheid leidt tot potentieel gevaarlijke situaties en vergroot het ongevalsrisico,” aldus raadslid Dennis Boutkan. “We zijn van mening dat we stevige maatregelen moeten nemen om zowel kwetsbare Amsterdamse mede-weggebruikers als de jonge chauffeurs in bescherming te nemen.”

De maatregel zal volgens de partij vooral gevolgen hebben voor diensten en chauffeurs van Uber, omdat voor chauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties al strengere eisen gelden. Ook geeft de PvdA aan dat het om een eerste stap zou gaan op weg naar verdere verbetering van de taximarkt in Amsterdam. 

Wilde westen

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk ziet het plan van zijn partijgenoten als noodzakelijk. “Met Uber is de taxiwereld echt het wilde westen geworden. Er is een toename van ongelukken, er wordt gesjoemeld met accounts en er is oneerlijke concurrentie. Ook Uber chauffeurs zijn hier uiteindelijk de dupe van. Zij verdienen ook bescherming. De staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat moet aan de slag. Geef gemeenten de mogelijkheid maatregelen te nemen voor meer veiligheid op de weg. Ik ga hierover Kamervragen stellen aan de staatssecretaris.”

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/17/pvda-wil-minimumleeftijd-taxichauffeurs/feed/ 12
Gemeente en taxisector praten verder over standplaats station Assen https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/16/gemeente-en-taxisector-praten-verder-over-standplaats-station-assen/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/16/gemeente-en-taxisector-praten-verder-over-standplaats-station-assen/#comments Wed, 16 Jan 2019 11:16:40 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59551 In Assen is het laatste woord over de taxistandplaats bij het treinstation nog niet gesproken. De taxibranche blijft aandringen op uitbreiding en krijgt daarbij steun van de plaatselijke VVD. Sector en gemeente gaan nog verder met elkaar in gesprek over dit onderwerp.

De kwestie ontstond vorig jaar toen het verbouwde station van Assen feestelijk werd heropend. Tot grote verbazing van de taxiondernemers was er geen standplaats aanwezig. Die richtten ze dan maar zelf in, met instemming van de gemeente. Uiteindelijk kwam er een standplaats voor vijf taxi’s, aangevuld met een bufferzone voor nog eens drie taxi’s. Maar, zo vinden veel ondernemers die er hun brood moeten verdienen: op drukke momenten is dat niet genoeg. 

Veertien ondernemers, met samen zo’n twintig taxi’s, proberen hun belangen te behartigen via de Gezamenlijke Asser Taxi Organisatie (GATO). Voorzitter Wietze Mast: “Eind oktober kregen we er na overleg met de gemeente drie bufferplaatsen bij. Daar waren we blij mee. Maar onlangs besloot de gemeente dat het bij vijf plekken op de standplaats blijft en dat is in onze ogen niet genoeg.”

Geen reden voor uitbreiding

De gemeente Assen breidde het aantal standplaatsen wel tijdelijk uit naar zeven door de Kiss & Ride-plekken in te perken. Gedurende die periode werd onderzocht of deze oplossing permanent kon worden. Die noodzaak werd niet ontdekt. “Op basis van de vraag naar taxi’s is er geen aanleiding om het aantal taxistandplaatsen uit te breiden”, vond het college van burgemeester en wethouders. 

“Afgelopen maandagochtend stonden er tien taxi’s bij het station, waarbij er voor twee dus eigenlijk geen plaats is. En het komt vaker voor dat er zo veel taxi’s staan. Daar heb ik foto’s van dus ik kan het ook aantonen. Nog los van het feit dat je dan soms uren moet wachten op een rit, waardoor er dan nauwelijks iets te verdienen is, hebben we aan vijf standplaatsen en drie plekken op de bufferzone dus lang niet altijd genoeg”, betoogt Wietze Mast. 

“De gemeente gedoogt wel dat taxi’s een kwartiertje op de Kiss & Ride staan, maar ook dat is vaak niet genoeg. Met als resultaat dat mensen zelf maar een plaats gaan creëren om met de taxi te wachten tot er plek is op de bufferzone of standplaats.”

Te veel taxi’s in Assen

De VVD-fractie in de gemeenteraad van Assen is ook nog niet klaar met het onderwerp. Raadslid Bert Homan stelde onlangs vragen aan het college van B&W over de opstaplaatsen, zoals dat vorig jaar ook al een keer gebeurde. Ditmaal wil de VVD vooral meer weten over het onderzoek dat is uitgevoerd naar de noodzaak om de standplaats uit te breiden. De partij wil niet dat er bij het station een situatie ontstaat waarbij taxiondernemers in hun bedrijfsvoering worden gehinderd.

Tussen GATO en de gemeente is er nog wel overleg gaande over ‘Dossier Standplaats’, geeft Mast aan. “Eind januari gaan we met gemeente, handhaving, politie en GATO bespreken hoe we nu verder gaan. Want de gemeente vraagt ook: zijn er niet gewoon te veel taxi’s? En het eerlijke antwoord is: ja, in Assen zijn er te veel taxi’s. Soms moet je uren wachten op een rit van tien euro. Maar die situatie is niet door ons in het leven geroepen. Bovendien is er wel ruimte voor meer standplaatsen of een grotere bufferzone. Komt die uitbreiding er niet, dan is dat voor ons taxiondernemers echt een probleem.”

Lees ook: Geen extra standplaatsen op station Assen

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/16/gemeente-en-taxisector-praten-verder-over-standplaats-station-assen/feed/ 1
Jan de Wit Group rekent met nieuwe brandstof op 90% minder CO2-uitstoot https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2019/01/16/jan-de-wit-group-rekent-met-nieuwe-brandstof-op-90-minder-co2-uitstoot/ https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2019/01/16/jan-de-wit-group-rekent-met-nieuwe-brandstof-op-90-minder-co2-uitstoot/#respond Wed, 16 Jan 2019 09:08:54 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59548 Door zijn touringcars voortaan op de brandstof HVO 100 te laten rijden, verwacht de Jan de Wit Group zijn CO2-uitstoot met ongeveer 90 procent te verminderen. Het bedrijf ziet de overstap naar HVO 100 als de beste tussenoplossing op weg naar rijden op waterstof.

De Haarlemse onderneming heeft een vloot van zo’n 100 touringcars die sinds kort niet meer rijden op diesel, maar op Hydrotreated Vegetable Oil, ofwel HVO 100. Dit product is gebaseerd op plantaardige oliën en vetten die behandeld zijn met waterstof. Bij het maken van de brandstof wordt uitsluitend gebruikgemaakt van afvalstromen uit landbouw en de voedingsindustrie. Deze ontwikkeling maakt het ook mogelijk om de opdrachtgevers duurzaam vervoer aan te bieden.

Eerst twee jaar getest

Met de nieuwe brandstof denkt Jan de Wit Group zijn CO2-uitstoot te kunnen terugdringen met 90 procent ten opzichte van het rijden op diesel. “Die 90 procent is een algemeen geaccepteerd gegeven dat onder meer wordt gecommuniceerd door de gecertificeerde fabrikanten”, licht Walter de Wit toe. De keuze voor HVO 100 is niet zomaar genomen. Er is eerst twee jaar getest met verschillende Scania Euro 6 touringcars. In die periode werden zonder operationele nadelen vele kilometers gereden met de nieuwe brandstof.

“We besloten om als eerste touringcarbedrijf in Nederland deze stap op het gebied van duurzaamheid te zetten. Bij de winning van grondstoffen voor HVO 100 en bij de daadwerkelijke productie wordt geen schade berokkend aan het milieu of aan ecosystemen. Onze bussen verstookten in 2018 miljoenen liters diesel. We vinden het mooi dat we als één van de grotere touringcarbedrijven in Nederland dankzij HVO 100 de CO2-reductie van Jan de Wit Group nu sinds januari met 90% reduceren”, aldus Walter de Wit.

Hogere verwachtingen van waterstof

Bovendien wordt al aan de volgende ontwikkeling op het gebied van schone brandstoffen gedacht. Voor het bedrijf is HVO 100 een tussenstap op weg naar rijden op waterstof. “We denken dat door waterstof aangedreven touringcars met de benodigde infrastructuur binnen vijf tot tien jaar realiteit kunnen zijn en verwachten daar méér van dan van elektrisch rijden. Dat is in onze branche alleen al vanwege de veel te beperkte actieradius niet realistisch. Bovendien is elektrisch rijden voor het touringcarvervoer nog steeds een vervuilende optie. Dat komt onder meer omdat de productie van de elektriciteit, accu’s en de voor busmotoren benodigde magneten in veel gevallen verre van duurzaam is.”

]]>
https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2019/01/16/jan-de-wit-group-rekent-met-nieuwe-brandstof-op-90-minder-co2-uitstoot/feed/ 0
Theo Vegter nieuwe commissaris DVG https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/01/15/theo-vegter-nieuwe-commissaris-dvg/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/01/15/theo-vegter-nieuwe-commissaris-dvg/#respond Tue, 15 Jan 2019 14:44:37 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59539 Theo Vegter is met ingang van 1 januari toegetreden tot de raad van commissarissen van de DVG Holding. Vegter heeft een ruime ervaring in het personenvervoer, onder meer bij Connexxion en Taxi Centrale Amsterdam.

Per 31 december 2018 stopte Marius Vermaas als voorzitter van de raad van commissarissen. Hij vervulde deze functie maar liefst elf jaar. Met het toetreden van Vegter kent de raad weer voldoende commissarissen om vooruit te kunnen. Vegter is voor een periode van vier jaar benoemd.

Kennis en ervaring

De afgelopen decennia was Theo Vegter in diverse directie- en bestuursfuncties actief in het Nederlandse personenvervoer. Zo was hij bij Connexxion divisiedirecteur Taxi, Tour en Ambulance en chief operating officer. Ook was hij als materiedeskundige verbonden aan het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit, dient hij als commissaris bij TCA en is hij sinds kort voorzitter van Busvervoer Nederland. DVG verwacht dat Vegter met zijn kennis en ervaring kan bijdragen aan de ontwikkeling van de DVG Holding en de diverse BV’s die daar deel van uitmaken.

Lees ook het TaxiPro-interview met Theo Vegter als voorzitter van Busvervoer Nederland: ‘De touringcar moet veel meer omarmd worden’

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/01/15/theo-vegter-nieuwe-commissaris-dvg/feed/ 0
Taxibranche wil verbod op Uber na reeks ongelukken https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/15/taxibranche-wil-verbod-op-uber-na-reeks-ongelukken/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/15/taxibranche-wil-verbod-op-uber-na-reeks-ongelukken/#comments Tue, 15 Jan 2019 09:01:09 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=59535 Een dodelijke aanrijding afgelopen weekend waarbij een Uberchauffeur betrokken was, is voor de taxisector aanleiding om met een petitie voor een verbod op Uber te pleiten. De Amsterdamse verkeerswethouder Sharon Dijksma wil dat de taxidienst meer verantwoordelijkheid neemt voor zijn chauffeurs. Uber vindt het zelf ook zorgelijk dat er de laatste tijd veel ongelukken met Uberchauffeurs plaatsvinden en zegt te bekijken wat er kan worden gedaan om de verkeersveiligheid te vergroten.

In de nacht van zaterdag op zondag ging het in Amsterdam mis. Bij een aanrijding tussen een 21-jarige taxichauffeur en een 24-jarige fietster kwam die laatste om het leven. Uber bevestigt dat de chauffeur ten tijde van het ongeluk via Uber reed. In maart 2017 reed een toen 21-jarige Uberchauffeur een fietster van 22 aan, die daarbij om het leven kwam. De man werd onlangs vrijgesproken maar het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep. 

Het dodelijke ongeval van afgelopen zondag is het zesde met een taxi in Amsterdam in ongeveer een maand tijd, rekent AT5 voor. Begin december kwam een voetganger bij zo’n ongeluk om het leven. Bij de andere incidenten raakten mensen gewond. Bij al deze ongevallen waren taxi’s zonder daklicht betrokken, wat aangeeft dat ze in elk geval op het moment van de aanrijding niet in de opstapmarkt aan het werk waren. Daarin is het gebruik van een daklicht van één van de Toegelaten Taxi Organisaties namelijk verplicht.

Roekeloos en onverantwoord

Vanuit de traditionele taxibranche, voor een groot deel toch al geen liefhebber van Uber, gaan nu geluiden op om Uber te verbieden. Daarvoor is de petitie ‘Uber moet verboden worden’ online gezet. Volgens de initiatiefnemer rijden veel Uberchauffeurs roekeloos en onverantwoord, met de reeks ongevallen van de laatste tijd tot gevolg. Ten tijde van de publicatie van dit artikel was de petitie meer dan 700 keer ondertekend. Ook vond er maandagavond een protest plaats van naar verluidt zo’n 500 chauffeurs van de verschillende TTO’s. Daarbij bevestigden de chauffeurs rouwlinten aan hun taxi’s waar ze de rest van de week mee zullen blijven rijden.

Wethouder Sharon Dijksma heeft haar grote zorgen uitgesproken over het toenemende aantal ongelukken met taxi’s in Amsterdam. Ze heeft al gesprekken gevoerd met de Benelux-directeur van Uber, Thijs Emondts. “Ik vind dat Uber zijn verantwoordelijkheid moet nemen”, citeert de NOS Dijksma. Uber geeft aan dat na het ongeluk meteen contact met de politie is opgenomen om hulp bij het onderzoek aan te bieden.

‘Veiligheid is prioriteit’

Emondts spreekt zijn medeleven uit voor de nabestaanden van de omgekomen fietster en zegt verder: “We vinden het zeer zorgelijk dat er in korte tijd meerdere verkeersongevallen hebben plaatsgevonden en willen daarom de uitkomsten van de politieonderzoeken met de autoriteiten bespreken. Veiligheid is onze grootste prioriteit, daarom onderzoeken wij of wij nog meer kunnen doen om de verkeersveiligheid te vergroten.” Uber noemt de gesprekken met Dijksma constructief en hoopt de komende maanden tot stappen te komen die de verkeersveiligheid in de stad ten goede komen.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/01/15/taxibranche-wil-verbod-op-uber-na-reeks-ongelukken/feed/ 21