TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Thu, 21 Jan 2021 16:27:22 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6 /favicon.ico TaxiPro https://www.taxipro.nl 32 32 Taxi-stickers maken naleven coronaregels makkelijker https://www.taxipro.nl/innovatie/2021/01/22/taxi-stickers-maken-naleven-coronaregels-makkelijker/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2021/01/22/taxi-stickers-maken-naleven-coronaregels-makkelijker/#respond Fri, 22 Jan 2021 10:06:56 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=65022 De aangepaste regels voor taxivervoer met het oog op corona zullen nog een hele tijd van kracht blijven. Daarom ontwikkelde A.S. Creation een stickerset waarmee taxibedrijven eenvoudig duidelijk kunnen maken wat aan boord de regels en voorschriften zijn. De eerste taxibedrijven maken daar inmiddels naar tevredenheid gebruik van. A.S. Creation uit Swalmen is een reclamebedrijf […]

The post Taxi-stickers maken naleven coronaregels makkelijker first appeared on TaxiPro.]]>
De aangepaste regels voor taxivervoer met het oog op corona zullen nog een hele tijd van kracht blijven. Daarom ontwikkelde A.S. Creation een stickerset waarmee taxibedrijven eenvoudig duidelijk kunnen maken wat aan boord de regels en voorschriften zijn. De eerste taxibedrijven maken daar inmiddels naar tevredenheid gebruik van.
A.S. Creation uit Swalmen is een reclamebedrijf dat ideeën bedenkt én uitvoert, met onder meer gevelreclame, belettering en bewegwijzering als uitingsvormen. Daar hield het bedrijf zich al zo’n 35 jaar mee bezig, tot de maatregelen tegen corona van vorig jaar maart het nodig maakten om de bakens te verzetten. “Een dag nadat de horeca de deuren sloot, hebben wij iets bedacht dat daarna heel vaak gekopieerd is: het kuchscherm”, legt Vester Kok uit. “Dat bedachten we op maandag, waarna de eerste exemplaren op dinsdag werden gemaakt en op woensdag werden verkocht.”

De promotie van het nieuwe product werd met name via Facebook gedaan en dat wierp zo zijn vruchten af. “Al snel meldde zich een grote klant met een order voor 300 schermen. Dat was voor ons wel een groot aantal ineens, maar we zijn gewoon gas gaan geven. En uiteindelijk kwam het allemaal in zo’n stroomversnelling dat we op een gegeven moment elke dag bijna 300 schermen maakten, en dat zeven dagen per week.”

Meer vraag, meer aanbieders

Bij het kuchscherm bleef het niet. A.S Creation had zich ten doel gesteld om te minste wekelijks een nieuw product te bedenken, en als het even kan zelfs twee. Kok: “Dat is best veel, maar achteraf viel dat reuze mee. Door corona was er namelijk behoefte aan tal van nieuwe producten. Dus wij zijn die gaan ontwikkelen: allerlei verschillende verbods- en gebodsborden, vloerstickers, wegwijzers en noem maar op. Daar was veel vraag naar, maar er kwamen ook steeds meer aanbieders op de markt.”

Tekst loopt door onder de foto

Stickers

De veronderstelling was in die periode ook dat als iedereen de stickers, kuchschermen en dergelijke goed in acht nam, het coronavirus snel tot het verleden zou behoren. Zo liep het niet, en dus verschoof ook de vraag naar coronaproducten voor een deel. Al denkende over afzetmarkten kwam Vester Kok tot de conclusie dat er voor de taxisector ook nog wel wat te ontwikkelen viel. Dat leidde tot de stickers en stoelhoezen die duidelijk maken wat aan boord van het voertuig wel en niet gewenst is. Taxi Geerets de Leeuw was vervolgens de eerste afnemer; enkele kleine taxibedrijven zijn intussen gevolgd.

Zitplaats beschikbaar of juist niet

“Het gaat om een vel van tien stickers per taxi. Op vier daarvan staat zowel in het Nederlands als het engels dat een mondmasker aan boord verplicht is. Twee stickers geven aan dat er contactloos moet worden betaald. Twee stickers met een groene rand geven aan dat de zitplaats in kwestie beschikbaar is en twee stickers met een rode rand maken duidelijk dat op die stoel juist niet plaatsgenomen mag worden.”

A.S. Creation zet dit product in markt, waarbij het stickervel ook aan te vullen is met desinfectiegel en mondkapjes. Daarnaast zijn er stoelhoezen voor in taxibusjes ontwikkeld. Kok: “Het is zoals met de meeste producten in dit kader een simpele oplossing, die neerkomt op een geel zeiltje dat aan de hoofdsteun wordt gehangen en zo over de stoel valt. Daarmee wordt duidelijk dat op de stoel in kwestie niemand plaats mag nemen met het oog op de onderlinge afstand.”

Stoelhoes

Sticker

The post Taxi-stickers maken naleven coronaregels makkelijker first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2021/01/22/taxi-stickers-maken-naleven-coronaregels-makkelijker/feed/ 0
Schiphol verlengt contracten taxivervoer met bijna 2,5 jaar https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/22/schiphol-verlengt-contracten-taxivervoer-met-bijna-25-jaar/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/22/schiphol-verlengt-contracten-taxivervoer-met-bijna-25-jaar/#respond Fri, 22 Jan 2021 07:47:28 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=65018 Door de coronacrisis vindt Schiphol het niet gepast om een nieuwe aanbesteding voor het taxivervoer vanaf de luchthaven te starten. Daarom worden de contracten met de drie huidige concessiehouders met bijna 2,5 jaar verlengd, tot en met oktober 2024. In de loop van 2022 moet meer duidelijk worden over het herstel van de luchtvaart en […]

The post Schiphol verlengt contracten taxivervoer met bijna 2,5 jaar first appeared on TaxiPro.]]>
Door de coronacrisis vindt Schiphol het niet gepast om een nieuwe aanbesteding voor het taxivervoer vanaf de luchthaven te starten. Daarom worden de contracten met de drie huidige concessiehouders met bijna 2,5 jaar verlengd, tot en met oktober 2024. In de loop van 2022 moet meer duidelijk worden over het herstel van de luchtvaart en daarmee op de perspectieven voor het taxivervoer op de luchthaven. Eind 2022 kan dan alsnog een nieuwe aanbesteding worden voorbereid.
Voor het taxivervoer vanaf Schiphol Plaza wordt voornamelijk met drie concessiehouders gewerkt: SchipholTaxi, de BIOS-groep (ZCN) en Willemsen-de Koning. Zij hebben de meeste plekken op de standplaats tot hun beschikking, terwijl alle overige aanbieders het met de enkele resterende plekken moeten doen. De contracten met de drie concessiehouders zijn op 1 juni 2014 ingegaan en lopen eigenlijk na acht jaar weer af, dus op 31 mei 2022.

Schiphol BV wilde daarom in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuwe aanbesteding in de markt zetten. Maar door de wereldwijde coronacrisis is het aantal mensen dat via Schiphol reist met zo’n 80 procent afgenomen. De vraag naar taxiritten is daardoor ook drastisch verminderd. Er wordt nog zo’n 10 procent gereden van wat het vóór de uitbraak van de pandemie was.

Investering niet terugverdienen

De vooruitzichten voor het herstel van de luchtvaart zijn zeer onzeker en datzelfde geldt dus ook voor het taxivervoer vanaf de standplaats. Het is nu niet duidelijk in welke mate er vanaf 1 juni 2022 vraag zal zijn naar taxivervoer, wat het ook erg lastig maakt om daar met een aanbesteding op in te spelen. Voor de concessiehouders gaan met deze opdracht flinke investeringen gepaard en de mogelijkheden om die terug te verdienen blijven voorlopig zeer beperkt.

Daarom is de aanbesteding uitgesteld en worden de contracten met bijna 2,5 jaar verlengd tot en met oktober 2024. Daardoor kan 2021 in welke vorm dan ook voorbijgaan en hopelijk wordt dan in de loop van 2022 meer duidelijk over het herstel van luchtvaart en taxivervoer. Eind 2022 kan de opdrachtgever dan beginnen met de voorbereiding op een nieuwe aanbesteding voor het straattaxiproces op Schiphol vanaf november 2024.

The post Schiphol verlengt contracten taxivervoer met bijna 2,5 jaar first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/22/schiphol-verlengt-contracten-taxivervoer-met-bijna-25-jaar/feed/ 0
KNV wil vrijstelling van avondklok voor taxi’s https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/knv-wil-vrijstelling-van-avondklok-voor-taxis/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/knv-wil-vrijstelling-van-avondklok-voor-taxis/#comments Thu, 21 Jan 2021 09:29:56 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=65002 Brancheorganisatie KNV wil dat noodzakelijk taxi- en zorgvervoer tijdens de avondklok gewoon kan doorgaan. En vanwege nieuwe adviezen voor het vervoer van kwetsbare groepen per taxi, moeten de sectorprotocollen voor dat vervoer worden aangepast. De nieuwe maatregelen moeten helpen de coronabesmettingen verder te beperken en de opkomst van nieuwe virusmutaties tegen te gaan. De avondklok […]

The post KNV wil vrijstelling van avondklok voor taxi’s first appeared on TaxiPro.]]>
Brancheorganisatie KNV wil dat noodzakelijk taxi- en zorgvervoer tijdens de avondklok gewoon kan doorgaan. En vanwege nieuwe adviezen voor het vervoer van kwetsbare groepen per taxi, moeten de sectorprotocollen voor dat vervoer worden aangepast.
De nieuwe maatregelen moeten helpen de coronabesmettingen verder te beperken en de opkomst van nieuwe virusmutaties tegen te gaan. De avondklok en de beperking dat mensen thuis nog maximaal één persoon tegelijk mogen ontvangen zijn de meest opvallende ingrepen, naast het verlengen van de al bestaande regels tot in elk geval 9 februari. De Tweede Kamer moet nog instemmen met de nieuwe maatregelen, waarbij vooral de avondklok voer voor discussie is. KNV Zorgvervoer en Taxi heeft zijn standpunt over dit onderwerp intussen kenbaar gemaakt bij het ministerie van Volksgezondheid, vertelt Hubert Andela namens de brancheorganisatie.

“Vanuit KNV hebben we richting het ministerie van VWS nadrukkelijk aandacht gevraagd voor alle zorg- en taxivervoer, dat tijdens de avondklok door moeten kunnen gaan. Dit gelet op de noodzaak van ritten. Denk aan ziekenvervoer, werknemersvervoer, vervoer van huisartsen, enzovoorts. Om de handhaving voor de overheid zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we gepleit voor vrijstelling van de avondklokregels voor voertuigen die voorzien zijn van een blauw kenteken. Of die vrijstelling er ook komt, is niet zeker.” Als de vrijstelling er niet komt, dan zullen chauffeurs en passagiers een ingevuld formulier bij zich moeten hebben om te verklaren dat ze tijdens de avondklok onderweg zijn, voor hun werk of omdat het niet anders kan.

Medisch mondneusmasker in de taxi

Het Outbreak Management Team (OMT) staat momenteel vooral in de schijnwerpers vanwege het advies om een avondklok in te voeren. Maar het orgaan adviseert inzake vervoer van kwetsbare groepen ook dat per taxi of taxibus maximaal één persoon per bank of rij stoelen meereist, waarbij zij niet recht achter elkaar zitten. Ook wordt, indien mogelijk, het dragen van een medisch mondneusmasker voorgesteld. Deze adviezen zijn te lezen in een brief die minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

“Personen uit risicogroepen voor COVID-19, zoals ouderen, maken regelmatig gebruik van groepsvervoer, bijvoorbeeld naar dagbesteding, vaccinatielocaties of stemlokalen. Gezien de huidige epidemiologische omstandigheden, adviseert het OMT om bij groepsvervoer van personen uit risicogroepen het aantal personen per taxi of taxibus te beperken tot één persoon per bank of rij stoelen, waarbij zij niet recht achter elkaar zitten. Daarnaast adviseert het OMT dat deze personen -indien mogelijk- een medisch mondneusmasker dragen. Bij personen die niet in staat zijn tot het dragen van een medisch mondneusmasker moet de afstand tot anderen extra in acht genomen worden.”

Ook verandering leerlingenvervoer

In tegenstelling tot de aanscherpingen van de afgelopen maanden, maken deze adviezen de aanscherping van het sectorprotocol voor veilig taxivervoer noodzakelijk. Dat geldt ook voor het protocol voor leerlingenvervoer. Dat ligt nu weliswaar plat, maar als de scholen weer opengaan moeten leerlingen in taxibusjes waar mogelijk niet-medische mondneusmaskers gaan dragen. KNV, FNV, CNV, de betrokken ministeries, gemeenten, opdrachtgevers en andere belanghebbenden werken momenteel aan het aanpassen van de betreffende sectorprotocollen.

The post KNV wil vrijstelling van avondklok voor taxi’s first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/knv-wil-vrijstelling-van-avondklok-voor-taxis/feed/ 7
Chauffeurs zorgvervoer vanaf tweede kwartaal gevaccineerd https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/chauffeurs-zorgvervoer-vanaf-tweede-kwartaal-gevaccineerd/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/chauffeurs-zorgvervoer-vanaf-tweede-kwartaal-gevaccineerd/#respond Thu, 21 Jan 2021 08:44:11 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64999 Chauffeurs in het zorgvervoer behoren niet tot de zorgmedewerkers die als eerste gevaccineerd worden. Waarschijnlijk komen zij vanaf het tweede kwartaal aan de beurt, wanneer alle ‘overige zorgmedewerkers’ een vaccin tegen corona kunnen krijgen. In de sector zorgvervoer vragen veel chauffeurs en ondernemers zich af wanneer zij in aanmerking komen om gevaccineerd te worden, omdat […]

The post Chauffeurs zorgvervoer vanaf tweede kwartaal gevaccineerd first appeared on TaxiPro.]]>
Chauffeurs in het zorgvervoer behoren niet tot de zorgmedewerkers die als eerste gevaccineerd worden. Waarschijnlijk komen zij vanaf het tweede kwartaal aan de beurt, wanneer alle ‘overige zorgmedewerkers’ een vaccin tegen corona kunnen krijgen.
In de sector zorgvervoer vragen veel chauffeurs en ondernemers zich af wanneer zij in aanmerking komen om gevaccineerd te worden, omdat het immers vaak vervoer van kwetsbare mensen betreft waar zij zich mee bezighouden. In de plannen voor inenting staat bovendien dat mensen die actief zijn in de wmo-ondersteuning vallen in de groep die als eerste gevaccineerd kan worden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft brancheorganisatie KNV inmiddels laten weten dat de chauffeurs in het zorgvervoer en huisartsenpostvervoer niet tot deze groep behoren.

Thuiswonenden 60-75 jaar

Wel vallen zij volgens het ministerie in de groep ‘overige zorgverleners’. Die kan vanaf april worden ingeënt, uitgaande van het huidige stroomschema voor de vaccinaties. KNV merkt wel op dat chauffeurs door persoonlijke omstandigheden mogelijk toch eerder aan de beurt zijn. Relatief veel chauffeurs in het doelgroepenvervoer zijn immers 60 jaar of ouder, en de groep thuiswonenden van 60 tot 75 jaar komt vanaf maart al in aanmerking voor vaccinatie. Wat wel meespeelt is dat dit nu de plannen zijn, die door omstandigheden nog kunnen veranderen. Bij de huidige stand van zaken zullen de meeste chauffeurs in het zorgvervoer echter niet voor het tweede kwartaal gevaccineerd zijn.

The post Chauffeurs zorgvervoer vanaf tweede kwartaal gevaccineerd first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/chauffeurs-zorgvervoer-vanaf-tweede-kwartaal-gevaccineerd/feed/ 0
Haltetaxi Gelderland moet aansluiting op OV verbeteren https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/haltetaxi-gelderland-moet-aansluiting-op-ov-verbeteren/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/haltetaxi-gelderland-moet-aansluiting-op-ov-verbeteren/#respond Thu, 21 Jan 2021 08:06:02 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64996 In Gelderland moet vanaf 1 januari 2022 een haltetaxi gaan rijden om de bereikbaarheid van onder meer dunbevolkte gebieden te verbeteren. HaltetaxiRRReis wordt de opvolger van het huidige vangnet voor openbaar vervoer, dat de gemeenten verzorgen in combinatie met het doelgroepenvervoer. De nieuwe haltetaxi wordt in de loop van 2021 aanbesteed. Vooral in kleinere woonkernen, […]

The post Haltetaxi Gelderland moet aansluiting op OV verbeteren first appeared on TaxiPro.]]>
In Gelderland moet vanaf 1 januari 2022 een haltetaxi gaan rijden om de bereikbaarheid van onder meer dunbevolkte gebieden te verbeteren. HaltetaxiRRReis wordt de opvolger van het huidige vangnet voor openbaar vervoer, dat de gemeenten verzorgen in combinatie met het doelgroepenvervoer. De nieuwe haltetaxi wordt in de loop van 2021 aanbesteed.
Vooral in kleinere woonkernen, dunbevolkte gebieden en wijken waar buslijnen niet meer rendabel zijn is er behoefte aan vervoer op afroep als aanvulling op het openbaar vervoer. De haltetaxi gaat mensen binnen een straal van 15 kilometer vervoeren van een halte naar een trein- of busstation, of naar een andere halte. De reis wordt vooraf gereserveerd en wordt uitgevoerd met een elektrisch voertuig. Over het algemeen zullen dat personenauto’s zijn, die mogelijk met andere passagiers gedeeld moeten worden.

2 tot 2,5 keer het OV-tarief

De inzet van de haltetaxi wordt gebaseerd op een OV-toets. Als voorbeeld wordt een reis van Buren naar een zorgcentrum in Geldermalsen genomen. Over de weg een rit van zeven kilometer, maar met het OV duurt de reis meer dan een uur en moet er twee keer overgestapt worden. Met de haltetaxi is het, buiten het lopen of fietsen naar de halte toe, een reis van elf minuten. De passagiers gaan daar 2 tot 2,5 keer het reguliere OV-tarief voor betalen. De haltetaxi sluit qua openingstijden aan op het OV en er kan ook mee worden gereisd naar enkele belangrijke knooppunten buiten Gelderland, zoals Zwolle, Deventer en Den Bosch.

Programma van eisen

De nota van uitgangspunten voor de HaltetaxiRRReis is klaar en wordt ter informatie aan Provinciale Staten aangeboden. De nota bevat richtlijnen voor aanrijtijden, omrijtijden en kwaliteitseisen. Deze worden vertaald naar een programma van eisen, dat op zijn beurt de basis voor de aanbesteding vormt. De naam van de nieuwe haltetaxi sluit aan op RRReis, de vlag waaronder in Gelderland, Flevoland en Overijssel het openbaar vervoer wordt verzorgd.

Gedeputeerde Jan van der Meer is enthousiast over het nieuwe vervoersysteem. “De bereikbaarheid van woonkernen en wijken wordt hierdoor echt verbeterd. Iedere Gelderlander of bezoeker kan met de haltetaxi reizen. Ook mensen die in een rolstoel zitten en met het openbaar vervoer kunnen reizen. Het is een flexibel systeem. Als het nodig is kunnen we haltes toevoegen. Bijvoorbeeld naar een zorginstelling, P+R of een bedrijventerrein, als blijkt dat dat nodig is.”

The post Haltetaxi Gelderland moet aansluiting op OV verbeteren first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2021/01/21/haltetaxi-gelderland-moet-aansluiting-op-ov-verbeteren/feed/ 0
‘Taxisector is het ondergeschoven kindje van de coronacrisis’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/20/taxisector-is-het-ondergeschoven-kindje-van-de-coronacrisis/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/20/taxisector-is-het-ondergeschoven-kindje-van-de-coronacrisis/#comments Wed, 20 Jan 2021 10:01:02 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64986 Naarmate de coronacrisis langer duurt, wordt het voor taxiondernemers steeds lastiger om te geloven in de goede afloop. Marco Töpfer uit Apeldoorn is zo’n ondernemer. Hij heeft vrijwel geen werk en inkomsten meer, terwijl de kosten doorlopen en hij nauwelijks voor enige tegemoetkoming in aanmerking komt. Töpfer hoopt dat de overheid alsnog erkent hoe zwaar […]

The post ‘Taxisector is het ondergeschoven kindje van de coronacrisis’ first appeared on TaxiPro.]]>
Naarmate de coronacrisis langer duurt, wordt het voor taxiondernemers steeds lastiger om te geloven in de goede afloop. Marco Töpfer uit Apeldoorn is zo’n ondernemer. Hij heeft vrijwel geen werk en inkomsten meer, terwijl de kosten doorlopen en hij nauwelijks voor enige tegemoetkoming in aanmerking komt. Töpfer hoopt dat de overheid alsnog erkent hoe zwaar de taxibranche het heeft door meer steun te bieden.
Töpfer probeert er samen met collega Marco Broekhuis nog iets van te maken met Taxi 203 8000 uit Apeldoorn, maar het houdt simpelweg niet over. “Vóór de coronacrisis had ik op de uitgaansavonden wel vier auto’s neer kunnen zetten op de standplaatsen, zo goed liep het taxivervoer van horecaklanten”, blikt Töpfer terug op de situatie van nog geen jaar geleden. “Maar door de sluiting van de horeca is al dat werk weggevallen. Meer dan 90 procent is gewoon verdwenen”, schetst hij een situatie die voor heel veel taxiondernemers herkenbaar zal zijn.

De balans van wat er nog wel is, kan snel worden opgemaakt. “Nu rij ik als onderaannemer nog twee mensen van en naar de dagbesteding. Heel incidenteel word ik gebeld voor een los ritje. Maar zelfs dat kan ik niet altijd doen. Als er drie mensen samen vervoerd willen worden die geen onderdeel van hetzelfde huishouden zijn, dan houdt het op. Voor de meeste mensen is een taxirit nu helemaal geen optie, ze gaan nergens heen of durven het gewoon niet aan. En dat wat er nog wel is, zal door de avondklok ook wel wegvallen.”

‘Kom zwaar geld tekort’

Tegenover die weggevallen inkomsten staan doorlopende kosten. “De hypotheek, de taxiverzekering, alle vaste lasten.” Voor de diverse steunmaatregelen van de overheid komt Töpfer naar eigen zeggen niet in aanmerking, doordat hij niet aan de diverse voorwaarden voldoet. “We hebben die eenmalige gift van 4.000 euro gehad, en verder moet ik het doen met een tegemoetkoming van een paar honderd euro per maand omdat mijn vrouw een Wajong-uitkering heeft. Daardoor hou ik geen geld over, ik kom juist zwaar geld tekort.”

Tekst loopt door onder de foto

Marco Töpfer
Marco Töpfer

De taxiondernemer stond de afgelopen tijd meerdere media te woord gestaan en hij gaf toen al aan dat hij eigenlijk ten einde raad was. In de tussentijd is er niets gebeurd om hem optimistischer te stemmen. Eerder het tegenovergestelde: er kwam immers een lockdown en die wordt met de aanstaande avondklok en mogelijk andere maatregelen nog eens aangescherpt.

Dure taxiverzekering

“Ik heb een auto verkocht en de opbrengst in een kleinere auto gestoken om de kosten te drukken. En meer kan ik eigenlijk niet doen. Ik heb geen werk en geen inkomen, ik krijg alleen een veel te kleine tegemoetkoming en de taxiverzekering blijft intussen schreeuwend duur. Die hoge premies zijn gebaseerd op de vele schadeclaims in met name de Randstad. In ons werkgebied is de situatie heel anders, maar we betalen wel volop mee voor die schades. Ik zou graag met andere taxiondernemers in contact komen om samen iets te bedenken tegen die veel te hoge premies, want die zijn echt niet meer te betalen.”

De ondernemer geeft aan het gevoel te hebben dat er al jarenlang steeds maatregelen worden genomen die taxibedrijven schaden, zoals het afschaffen van de BPM-teruggave en de invoering van steeds meer milieuzones in steden. “En nu we de steun in deze coronacrisis hard kunnen gebruiken, zijn we opnieuw het ondergeschoven kindje”, stelt Töpfer. “We hebben echt meer hulp nodig om alle verloren inkomsten en doorlopende kosten op te vangen. Zelf heb ik gelukkig nog geen achterstand met de hypotheek, maar het moet echt niet lang meer duren.”

The post ‘Taxisector is het ondergeschoven kindje van de coronacrisis’ first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/20/taxisector-is-het-ondergeschoven-kindje-van-de-coronacrisis/feed/ 3
Meer taxichauffeurskaarten geschorst in 2020 https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/19/meer-taxichauffeurskaarten-geschorst-in-2020/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/19/meer-taxichauffeurskaarten-geschorst-in-2020/#comments Tue, 19 Jan 2021 09:38:39 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64982 In 2020 zijn 58 taxichauffeurskaarten geschorst omdat de chauffeur in kwestie een ernstige overtreding had begaan of werd verdacht van een misdrijf. Dat is een forse stijging, want in 2019 werden er 27 chauffeurskaarten geschorst en het jaar daarvoor 21.  Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Nederland telt volgens de toezichthouder zo’n 68.000 […]

The post Meer taxichauffeurskaarten geschorst in 2020 first appeared on TaxiPro.]]>
In 2020 zijn 58 taxichauffeurskaarten geschorst omdat de chauffeur in kwestie een ernstige overtreding had begaan of werd verdacht van een misdrijf. Dat is een forse stijging, want in 2019 werden er 27 chauffeurskaarten geschorst en het jaar daarvoor 21. 
Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Nederland telt volgens de toezichthouder zo’n 68.000 taxichauffeurs, waarvan er dus 58 hun chauffeurskaart geschorst zagen worden. Dat gebeurt als de chauffeur een ernstige overtreding heeft begaan of wordt verdacht van een misdrijf. Door de kaart te schorsen, kunnen zij tot nader order hun werk niet doen. Wel kunnen ze tegen de schorsing bezwaar aantekenen en een nieuwe Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. Als de chauffeur die VOG krijgt, kan bij Kiwa een nieuwe chauffeurskaart worden aangevraagd.

Verbeterde uitwisseling van informatie

Dat het aantal schorsingen ten opzichte van 2018 en 2019 zo is toegenomen, komt mede door de samenwerking met de politie. “Eén van de redenen dat het aantal schorsingen is gestegen, is de verbeterde informatie-uitwisseling tussen de ILT en de politie, en in het bijzonder de politie Amsterdam”, meldt de ILT.

“Bij misdrijven die relevant zijn voor de uitoefening van het beroep van taxichauffeur, krijgt de ILT een melding van de politie. Het gaat hier om bijvoorbeeld diefstal, rijden onder invloed, mishandeling en zedenmisdrijven. Na een melding schorst de ILT de chauffeurskaart direct, om te voorkomen dat deze persoon nog langer taxivervoer verricht. Hierbij doet het er niet toe of het misdrijf tijdens de taxiwerkzaamheden van de chauffeur heeft plaatsgevonden.”

Verder ontvangt de ILT via het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) een melding als taxichauffeurs niet langer een VOG kunnen krijgen omdat sprake is van een relevant strafbaar feit. Ook dat is een reden om de chauffeurskaart te schorsen.

The post Meer taxichauffeurskaarten geschorst in 2020 first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/19/meer-taxichauffeurskaarten-geschorst-in-2020/feed/ 3
Groengastaxi’s niet meer welkom op schone standplaatsen Amsterdam https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/01/19/groengastaxis-niet-meer-welkom-op-schone-standplaatsen-amsterdam/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/01/19/groengastaxis-niet-meer-welkom-op-schone-standplaatsen-amsterdam/#respond Tue, 19 Jan 2021 09:00:30 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64980 In het toewerken naar een uitstootvrije binnenstad zijn sinds 1 januari geen taxi’s op groengas meer welkom op de ‘schone’ standplaatsen in Amsterdam. Het gaat onder meer om de locaties Centraal Station en Leidseplein. Voor taxibusjes op groengas wordt een uitzondering gemaakt: die kunnen nog tot mei 2022 op de standplaatsen terecht. Dat taxi’s die […]

The post Groengastaxi’s niet meer welkom op schone standplaatsen Amsterdam first appeared on TaxiPro.]]>
In het toewerken naar een uitstootvrije binnenstad zijn sinds 1 januari geen taxi’s op groengas meer welkom op de ‘schone’ standplaatsen in Amsterdam. Het gaat onder meer om de locaties Centraal Station en Leidseplein. Voor taxibusjes op groengas wordt een uitzondering gemaakt: die kunnen nog tot mei 2022 op de standplaatsen terecht.
Dat taxi’s die rijden op groengas geen toegang meer krijgen tot deze standplaatsen, komt niet uit de lucht vallen. Het is onderdeel van de afspraken die gemeente en taxisector hebben gemaakt voor het uitfaseren van taxi’s met schadelijke uitstoot. Die moeten vanaf 2025 uit de binnenstad worden geweerd. En dat is weer onderdeel van een breder plan om het centrum vanaf 2025 uitstootvrij te maken, en daarbij beter leefbaar.

Eisen steeds strenger

Amsterdam werkt met een aantal schone standplaatsen. Daar zijn alleen taxi’s welkom die aan bepaalde eisen voor duurzaamheid voldoen. Maar deze eisen worden door de jaren heen steeds verder aangescherpt, zodat de taxisector ook geleidelijk de overgang kan maken naar uitstootvrij.

Sinds 1 juni 2019 konden al geen groengastaxi’s meer worden geregistreerd om toegang tot deze standplaatsen te krijgen. Dit om te voorkomen dat na die datum nog ondernemers in taxi’s op groengas zouden investeren, terwijl ze die niet meer terug konden verdienen met werk vanaf de voornaamste standplaatsen in de stad. Anderhalf jaar na die registratiestop is dus de volgende stap een feit. Personenauto’s op groengas die als taxi worden gebruikt kunnen geen klanten meer oppikken op de standplaatsen Centraal Station, Leidseplein, Oudebrugsteeg, Amstel, Gustav Mahlerlaan en Julianaplein.

Registratiestop voor groengasbusjes

De uitzondering betreft taxibusjes die op groengas rijden. Het aanbod in uitstootvrije busjes is namelijk een stuk kleiner dan dat in personenauto’s. Het is voor taxiondernemers die met een taxibus werken dus veel lastiger om de overstap te maken. Daarom zijn zij met hun groengasbusjes nog tot eind mei 2022 welkom op de schone standplaatsen. Wel is er op 1 september vorig jaar al een registratiestop voor deze standplaatsen ingesteld, om ook voor deze categorie op termijn teleurstellingen te voorkomen.

The post Groengastaxi’s niet meer welkom op schone standplaatsen Amsterdam first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/01/19/groengastaxis-niet-meer-welkom-op-schone-standplaatsen-amsterdam/feed/ 0
Diverse boetes uitgedeeld bij taxicontrole Schiphol https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/01/18/diverse-boetes-uitgedeeld-bij-taxicontrole-schiphol/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/01/18/diverse-boetes-uitgedeeld-bij-taxicontrole-schiphol/#comments Mon, 18 Jan 2021 08:11:22 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64976 Hoewel er vanaf Schiphol minimaal taxivervoer plaatsvindt, zijn er bij een taxicontrole afgelopen weekend toch diverse boetes uitgeschreven. Het betrof een actie van de politie, de Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Die laatste meldt op Twitter dat er verschillende overtredingen werden vastgesteld. Zo reden twee mensen zonder chauffeurskaart en werd er ook […]

The post Diverse boetes uitgedeeld bij taxicontrole Schiphol first appeared on TaxiPro.]]>
Hoewel er vanaf Schiphol minimaal taxivervoer plaatsvindt, zijn er bij een taxicontrole afgelopen weekend toch diverse boetes uitgeschreven.
Het betrof een actie van de politie, de Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Die laatste meldt op Twitter dat er verschillende overtredingen werden vastgesteld. Zo reden twee mensen zonder chauffeurskaart en werd er ook een verlopen keuringsbewijs van een taxameter aangetroffen. Een ander bood taxivervoer aan zonder over een boordcomputer taxi te beschikken. Twee chauffeurs kregen het bevel dat ze hun arbeid moesten staken omdat ze de regels voor arbeids- en rusttijden hadden overtreden.

21 chauffeurs beboet

Recent kwamen taxichauffeurs op Schiphol ook al in het nieuws omdat ze zich niet aan de coronaregels hielden. Bij die gelegenheid kregen 21 chauffeurs een boete. Zij stonden in groepjes bij elkaar, droegen geen mondkapje en hielden ook geen afstand.

The post Diverse boetes uitgedeeld bij taxicontrole Schiphol first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2021/01/18/diverse-boetes-uitgedeeld-bij-taxicontrole-schiphol/feed/ 15
Uber blijft bij standpunt dat chauffeurs zelfstandigen zijn https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/15/uber-blijft-bij-standpunt-dat-chauffeurs-zelfstandigen-zijn/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/15/uber-blijft-bij-standpunt-dat-chauffeurs-zelfstandigen-zijn/#comments Fri, 15 Jan 2021 09:53:55 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=64974 Terwijl een Belgisch overheidsorgaan recent oordeelde dat een Uber-chauffeur een afhankelijke positie inneemt en feitelijk werknemer is, houdt het taxiplatform voet bij stuk. “Uber-chauffeurs zijn zelfstandigen.” “Chauffeurs die de Uber-app gebruiken zijn zelfstandig, zoals eerder bevestigd in een bindende uitspraak van de Belgische rechtbank in januari 2019”, laat het Amerikaanse bedrijf in een officiële reactie […]

The post Uber blijft bij standpunt dat chauffeurs zelfstandigen zijn first appeared on TaxiPro.]]>
Terwijl een Belgisch overheidsorgaan recent oordeelde dat een Uber-chauffeur een afhankelijke positie inneemt en feitelijk werknemer is, houdt het taxiplatform voet bij stuk. “Uber-chauffeurs zijn zelfstandigen.”
“Chauffeurs die de Uber-app gebruiken zijn zelfstandig, zoals eerder bevestigd in een bindende uitspraak van de Belgische rechtbank in januari 2019”, laat het Amerikaanse bedrijf in een officiële reactie weten aan TaxiPro. “We zullen de visie van de Commissie (CAR) bestuderen, wanneer deze gepubliceerd wordt.”

Uber reageert hiermee op een uitspraak van de Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR). Die federale instelling, die oordeelt over iemand zijn sociaal statuut, besliste dat een Uber chauffeur feitelijk werknemer is. Deze beslissing die deze week uitlekte, legt een bom onder het business model van Uber. De uitspraak van CAR geldt voor één specifieke chauffeur, die een kracht indiende, maar dient mogelijk als jurisprudentie voor andere Uber-chauffeurs die hun status aanhangig willen maken.

Niet als werknemers beschouwen

Uber houdt vast aan een uitspraak van de Belgische rechter van januari 2019 waarin werd beslist dat Uber-chauffeurs niet als werknemers beschouwd mogen worden. Deze uitspraak is overigens vorig najaar aangevochten door de Brusselse taxifederatie. De uitspraak in deze zaak moet binnenkort volgen.

The post Uber blijft bij standpunt dat chauffeurs zelfstandigen zijn first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2021/01/15/uber-blijft-bij-standpunt-dat-chauffeurs-zelfstandigen-zijn/feed/ 19