TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Tue, 25 Jun 2019 14:22:48 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse nu leverbaar https://www.taxipro.nl/innovatie/2019/06/26/nieuwe-mercedes-benz-v-klasse-nu-leverbaar/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2019/06/26/nieuwe-mercedes-benz-v-klasse-nu-leverbaar/#respond Wed, 26 Jun 2019 09:00:27 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60704 De V-Klasse van Mercedes-Benz is op veel punten veranderd en verbeterd. Uiterlijk en interieur zijn opgefrist en de dieselmotor is sterker geworden. Ook op het gebied van veiligheid en comfort zijn flinke stappen voorwaarts gezet. Dat maakt het voertuig bij uitstek geschikt voor gebruik als VIP-shuttle door taxibedrijven. De nieuwe V-Klasse is nu leverbaar op de Nederlandse markt vanaf 40.590 euro exclusief btw/BPM en komt dit jaar nog in aanmerking voor de BPM-teruggave op taxi’s.

De V-Klasse is al populair onder taxiondernemers en Mercedes-Benz verwacht dat de nieuwe versie alleen maar aan die populariteit zal bijdragen. Dat begint al met het veranderde uiterlijk, en dan met name de voorkant. Deze is gerestyled en valt op door de grille met diamantstructuur en het centraal geplaatste merkembleem. De voorbumper heeft grotere luchtinlaten dan voorheen.

Tekst loopt door onder de foto

V-Klasse

Qua ontwerp is er ingezet op een stoerdere uitstraling van de V-Klasse. Bij de AMG Line onderstreept de diamantgrille met chromen pins die stoere uitstraling nog eens. Bijpassend zijn velgen in 17, 18 en 19 inch met hoogglansafwerking leverbaar in vier verschillende modellen. De busjes zijn net als bij de vorige V-Klasse beschikbaar in zwart, zilver en wit, maar daar zijn nu drie soorten metallic-lak aan toegevoegd: grafietgrijs, selenietgrijs en hyacintrood.

Modern en helder

Ook het interieur is veranderd ten opzichte van de vorige V-Klasse. Net als bij de andere personenwagens van Mercedes-Benz vormen moderniteit en helderheid de basis voor het design. Dat heeft bij de V-Klasse geleid tot nieuwe ventilatieroosters met een sportieve turbine-look en nieuwe meters in het instrumentarium. Het vereenvoudigde design moet het voor bestuurders makkelijker maken om hun weg te vinden in de bediening. Er is keuze uit zes verschillende bekledingen, met tartufo nappaleder als nieuwe toevoeging aan het palet. Voor het instrumentenpaneel en de zijpanelen zijn sierdelen in diverse uitvoeringen leverbaar.

Veiligheid

Het aangepaste ontwerp vertaalt zich verder in meer mogelijkheden en comfort. Zo is het achtercompartiment comfortabeler gemaakt. Daarnaast zijn er luxe stoelen op de eerste zitrij en is de achterbank volledig neerklapbaar. Ook rugmassage en klimaatbeheersing dragen bij aan een prettige reis voor alle inzittenden.

Tekst loopt door onder de foto

V-Klasse

Op het gebied van veiligheid en rijassistentie zijn de nodige updates doorgevoerd. Zo zorgt de Crosswind Assist ervoor dat de bestuurder geholpen wordt om de V-Klasse bij stevige zijwind op koers te houden. Nieuw is ook Brake Assist, dat bij een dreigende aanrijding een vooruitrijdende auto kan herkennen en dan een zichtbare en hoorbare waarschuwingen geeft. Als de bestuurder daarop reageert, verhoogt het systeem de remdruk op een wijze die past bij de situatie. Reageert hij of zij niet, dan volgt een autonome remingreep. Daarnaast is New Highbeam Assist Plus nieuw.

Extra veel power

Mercedes-Benz biedt de viercilinder diesel met extra veel power aan. Naast de V220 (163 pk) en V250 (190 pk) bestaat het aanbod uit de V300 die 239 pk en 500 Nm koppel levert. Hiermee snelt de V-Klasse binnen 7,9 seconden naar de 100 kilometer per uur en haalt het model een topsnelheid van 220 kilometer per uur. Aan de andere kant blijft het gemiddelde brandstofverbruik beperkt tot 6,1 à 5,9 liter op 100 kilometer. De nieuwe krachtbron is bovendien stiller en vibraties zijn tot een minimum beperkt. Op termijn gaat Mercedes-Benz een volledig elektrische variant van de V-Klasse aanbieden. 

De nieuwe V-Klasse staat nu bij de Mercedes-Benz VanPro-dealer vanaf € 40.590 excl. btw/BPM. Tot 1 januari 2020 komt het model nog in aanmerking voor teruggave van de aanschafbelasting (BPM) voor het taxivervoer.

V-Klasse

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2019/06/26/nieuwe-mercedes-benz-v-klasse-nu-leverbaar/feed/ 0
Ontslag op staande voet vanwege een onjuist CV https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/26/ontslag-op-staande-voet-vanwege-een-onjuist-cv/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/26/ontslag-op-staande-voet-vanwege-een-onjuist-cv/#respond Wed, 26 Jun 2019 07:00:29 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60711 KNV-jurist Patrick Mommers licht in deze rubriek ontwikkelingen in arbeidsrecht toe aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ditmaal een werknemer die op staande voet werd ontslagen, omdat bleek dat hij bij zijn sollicitatie een onjuist CV had verstrekt.

In de vacature werd aangegeven dat men op zoek was naar kandidaten met een volledig afgeronde opleiding én ten minste vier jaar relevante werkervaring. De man solliciteerde op de functie en stuurde zijn CV mee. Daarin stond dat hij de opleiding had afgerond en dat hij zes jaar werkervaring had als zzp’er. Ook verstrekte hij referenties. In de sollicitatiegesprekken gaf de medewerker aan dat hij de functie, gezien zijn achtergrond en ervaring, gemakkelijk in vier dagen per week zou kunnen uitvoeren.

Overspannen

Na korte tijd meldde de werknemer zich ziek. Hij gaf aan overspannen te zijn. De werkgever wilde controleren of werknemer niet –als zzp’er- aan het werk was voor andere opdrachtgevers en hij wilde de eisen aan de functie nog eens nagaan. Daarom vroeg hij de werknemer om diploma’s op te sturen, de bedrijfsnaam en het KvK-nummer (als zzp’er) door te geven en nadere informatie over een opgegeven referentie te verschaffen.

Eerst weigerde de werknemer om de gegevens te laten zien. Uiteindelijk stuurde hij een bewijs waaruit bleek dat hij alleen het eerste jaar van de opleiding had gevolgd. De opleiding was dus niet afgerond. Ook bleek dat de opgegeven referenties niet klopten. Bovendien kwam vast te staan dat hij maar twee jaar ingeschreven stond bij de KvK, en dus niet over de vereiste vier jaar werkervaring beschikte.

Opleiding niet afgerond

De werknemer werd op staande voet ontslagen, maar was het daar niet mee eens. Hij betoogde dat in de sollicitatieprocedure bleek dat het belang van de diploma’s en het belang van de referenties helemaal niet zo groot was. Ook zou hij in een gesprek met de directeur van het bedrijf hebben aangegeven dat hij de opleiding in kwestie niet afgerond had, hetgeen geen probleem zou zijn, omdat –aldus de werknemer- het de directeur veel meer over werkervaring ging.

De kantonrechter was van oordeel dat het ontslag op staande voet onterecht was gegeven, omdat de werkgever onvoldoende aannemelijk had gemaakt dat met de werknemer het belang van het diploma en de referenties besproken zou zijn.

In goed vertrouwen

Het gerechtshof stelde in hoger beroep vast dat de werknemer zonder meer had gemeld dat hij de opleiding had afgerond, en dat hij deze suggestie ook op zijn CV had gewekt. Benadrukt werd dat een CV een kerndocument is waarop een werkgever in goed vertrouwen mag afgaan. In de vacature werd erg duidelijk aangegeven dat sollicitanten over een afgeronde opleiding moesten beschikken. 

Daarnaast bleek uit getuigenverklaringen van zowel de werknemer en de directeur als de leidinggevende dat de harde eis van de afgeronde opleiding zeker één keer was besproken, waarbij werknemer aangaf aan die eis te voldoen. Uit de getuigenverklaringen bleek ook dat er wel degelijk over referenties en het belang daarvan was gesproken. Het gerechtshof concludeerde dat er wel degelijk sprake was van een dringende reden voor ontslag op staande voet. 

Deze zaak toont nog maar eens aan dat het als potentieel werkgever erg belangrijk is om nog tijdens de sollicitatieprocedure kritisch te onderzoeken of een CV correct is. 

Auteur: Patrick Mommers

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/26/ontslag-op-staande-voet-vanwege-een-onjuist-cv/feed/ 0
Taxibedrijf de Roo maakt doorstart https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/25/taxi-de-roo-maakt-doorstart/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/25/taxi-de-roo-maakt-doorstart/#respond Tue, 25 Jun 2019 09:55:48 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60701 Een maand nadat Taxi de Roo failliet werd verklaard, maakt het bedrijf een doorstart als De Roo Personenvervoer. De onderneming gaat in afgeslankte vorm verder en heeft afscheid genomen van het leerlingenvervoer, Valys, zorgvervoer en de regiotaxi.

Het Naaldwijkse bedrijf blijft zich onder de nieuwe naam wel bezighouden met straattaxi, luchthavenvervoer, het vervoer van groepen van 8 tot 63 personen, zakelijk vervoer en gehandicapten- en rolstoelvervoer. Daarnaast heeft De Roo een CNG-pomp en houdt het zich bezig met autowassen. De activiteiten op het gebied van autoleasing en autoverhuur waren niet bij het faillissement betrokken en worden ongewijzigd voortgezet.

Personeel overgenomen

Onlangs werd al bekend dat verschillende opdrachten van De Roo bij andere vervoerders werden ondergebracht. Dat blijkt nu dus de opmaat te zijn geweest naar een doorstart in afgeslankte vorm. Een groot deel van het personeel is meegegaan naar de partijen die de opdrachten hebben overgenomen. De overgebleven medewerkers krijgen een contract bij De Roo Personenvervoer.

Diensten blijven aanbieden

“Wij zijn erg blij dat we een doorstart kunnen maken met deze diensten. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze vaste klanten en medewerkers. Gelukkig kunnen we een belangrijk deel van onze diensten blijven aanbieden. Uiteraard is het jammer dat we een deel hebben moeten afstoten, maar als we zo het bedrijf voort kunnen zetten, is dat het zeker waard”, aldus algemeen directeur Marco de Roo.

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/25/taxi-de-roo-maakt-doorstart/feed/ 0
Voorrang voor taxi’s uit Assen tijdens TT https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/06/25/voorrang-voor-taxis-uit-assen-tijdens-tt/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/06/25/voorrang-voor-taxis-uit-assen-tijdens-tt/#comments Tue, 25 Jun 2019 07:37:40 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60696 Tijdens het motorsportevenement TT Assen krijgen taxi’s met een speciaal vignet een eigen standplaats in het stationsgebied. Met het vignet mogen ze ook op andere plekken komen die voor andere taxi’s en auto’s niet toegankelijk zijn. Met deze aanpak moeten problemen met taxi’s van buiten Assen worden voorkomen.

De motorraces en de feesten er omheen zorgen altijd voor een enorme toestroom van mensen naar Assen. Voor de plaatselijke taxibedrijven biedt dat de kans om veel te werken en goed te verdienen tijdens het evenement, dat komend weekend weer plaatsvindt. Maar ook taxiondernemers die normaliter niet in Assen rijden, komen op de grote groep aan potentiële klanten af. En dat gaat niet altijd even goed, zegt Wietze Mast namens de Gezamenlijke Asser Taxi Ondernemers (GATO).

“Vaak worden er problemen veroorzaakt door chauffeurs van buitenaf, die niet bekend zijn in Assen en vaak onnodig omrijden tijdens de wegafsluitingen die bij het evenement horen. Ook kwamen er vorig jaar veel klachten over taxi’s van buitenaf die woekerprijzen rekenden.”

Speciale standplaatsen

Daarom is er in overleg met de gemeente besloten tijdens de TT-week een GATO-vignet te hanteren. Taxi’s die dit vignet hebben, mogen op plaatsen komen die voor andere voertuigen afgesloten zijn. Het aanwijzen van deze speciale standplaatsen is een proef. Op het verloop daarvan wordt toegezien door de verkeersregelaars.

Twee jaar geleden probeerden de GATO-bedrijven zelf al een vignet in te voeren, toen nog zonder steun van de gemeente. Tegenwoordig werken de partijen goed samen, geeft Mast aan. “De vereniging werkt nauw samen met de gemeente en er is voortdurend overleg. Belangrijk is dat de gemeente weet wat ze aan deze vereniging en zijn leden heeft.”

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/06/25/voorrang-voor-taxis-uit-assen-tijdens-tt/feed/ 5
35 waterstoftaxi’s voor wmo-vervoer Den Haag https://www.taxipro.nl/innovatie/2019/06/24/35-waterstoftaxis-voor-wmo-vervoer-den-haag/ https://www.taxipro.nl/innovatie/2019/06/24/35-waterstoftaxis-voor-wmo-vervoer-den-haag/#comments Mon, 24 Jun 2019 09:25:39 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60692 Noot Personenvervoer gaat het wmo-vervoer in Den Haag de komende jaren voor een deel verzorgen met 35 taxi’s die rijden op waterstof. Den Haag is één van de gemeenten die zich heeft verbonden aan het doel van uitstootvrij doelgroepenvervoer in 2025.

Het wmo-vervoer in Den Haag is sinds 1 juni jongstleden in handen van Noot. Sinds die datum heet de vervoersdienst ook AV 070, waarbij de letters staan voor aanvullende vervoer en de cijfers voor het netnummer van Den Haag. In de aanbesteding waren ook punten te verdienen met de belofte om het vervoer zo duurzaam mogelijk te rijden. Het in gebruik nemen van 35 waterstoftaxi’s van het type Toyota Mirai is daar een gevolg van.

Logische keuze

Martijn Kersing, directeur van Noot Personenvervoer, ligt de keuze voor de waterstoftaxi’s toe. “Met dit project zetten wij de eerste waterstoftaxivloot in Nederland in. Elders in Europa zijn er ook al dergelijke initiatieven, zoals in Parijs waar op dit moment 100 Toyota’s Mirai rijden. Dat wij hebben ingezet op waterstof, is een logische keuze omdat onze opdrachtgever eist dat wij 24/7 beschikbaar zijn met onze vloot. Door de grote actieradius van de waterstofauto en het snelle tanken kunnen we dit nu aanbieden.”

Het gaat om de Toyota Mirai. De actieradius van dit voertuig is volgens de producent te vergelijken met die van een benzineauto. En waar het opladen van een elektrisch voertuig nogal wat tijd in beslag neemt, is voltanken van de Toyota Mirai een kwestie van enkele minuten. De auto heeft een door de fabrikant zelf ontwikkelde Fuel Cell Stack die elektriciteit opwekt door middel van een chemische reactie tussen waterstof en zuurstof.

Omgezet in elektriciteit

“De 113 kW/155 pk sterke elektromotor drijft de voorwielen aan. Een automatische transmissie is standaard. De waterstof wordt in twee sterke, lichtgewicht tanks opgeslagen, die van drie lagen met koolstof versterkt kunststof voorzien zijn. Omdat waterstof wordt omgezet in elektriciteit die de elektromotor aandrijft en daarbij als restproduct alleen water vrijkomt, is de Toyota Mirai honderd procent emissievrij”, aldus de autofabrikant in een toelichting. 

]]>
https://www.taxipro.nl/innovatie/2019/06/24/35-waterstoftaxis-voor-wmo-vervoer-den-haag/feed/ 3
Diverse gemeenten gunnen leerlingenvervoer opnieuw https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2019/06/24/diverse-gemeenten-gunnen-leerlingenvervoer-opnieuw/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2019/06/24/diverse-gemeenten-gunnen-leerlingenvervoer-opnieuw/#respond Mon, 24 Jun 2019 06:35:58 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60678 Verschillende gemeenten hebben de afgelopen tijd hun leerlingenvervoer voor de komende jaren gegund. Munckhof won de aanbestedingen in Roosendaal en Edam-Volendam. In Valkenswaard werd de opdracht gegund aan Van Driel, in Drimmelen aan Dutax in de gemeente Diemen en Ouder-Amstel aan Willemsen-de Koning. In Hof van Twente zijn Witteveen en Ter Doest de nieuwe vervoerders.

In Roosendaal schreven vijf vervoerders in op een opdracht die de gemeente aan één vervoerde wilde gunnen. Dat werd dus Munckhof. In deze aanbesteding woog de prijs voor 30 procent mee. De overige punten konden worden verdiend met vijf kwaliteitscriteria: plan van aanpak (40 procent), communicatie (30 procent), GPS tracking (15 procent), werkzaamheden opdrachtgever (10 procent) en duurzaamheid (5 procent).

Ook het leerlingenvervoer en zwemvervoer voor de gemeente Edam-Volendam ging naar Munckhof. Op zich was dat geen verrassende uitkomst, aangezien het bedrijf dat zijn hoofdkantoor in Horst heeft staan de enige inschrijver was op deze opdracht. Voor het zwemvervoer zal het om zo’n 300 scholieren gaan, terwijl het leerlingenvervoer zo’n 100 kinderen betreft. De opdracht loopt in eerste instantie twee jaar. Met verlengingen kan die looptijd nog verdubbelen.

Vier inschrijvingen

In Drimmelen gaat Dutax alleen verder als leerlingenvervoerder, waar deze opdracht de laatste drie jaar met PZN werd gedeeld. Net als bij het vorige contract bedraagt de initiële looptijd van het contract drie jaar. Daarna kan er nog twee keer met een jaar worden verlengd. Overigens heeft de gemeente die opties bij het vorige contract niet gelicht en is er na drie jaar voor een nieuwe aanbesteding gekozen. In totaal schreven op de opdracht voor het vervoeren van circa 143 leerlingen vier bedrijven in.

Op het leerlingenvervoer in de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel schreven twee vervoerders in, waarvan Willemsen-de Koning het werk gegund kreeg. In dit geval gaat het om ongeveer 80 scholieren die de in elk geval de komende drie jaar door WdK vervoerd worden. Met verlengingen kan dat nog oplopen tot zes jaar. De prijs werd in deze aanbesteding voor 50 procent meegewogen; duurzaamheid en communicatie elk voor 25 procent.

Ouders geraadpleegd

In de gemeente Valkenswaard werd een deel van het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteed. Voor perceel 1 is er verlengd met de bestaande vervoerder, perceel 2 wordt vanaf 1 augustus uitgevoerd door Van Driel. Er kwamen uiteindelijk twee inschrijvingen op deze klus binnen, die in gelijke mate op prijs en kwaliteit werden beoordeeld door de opdrachtgever. Het gewonnen werk betreft het vervoer van circa 38 scholieren.

De vervoersbedrijven Witteveen en Ter Doest nemen met ingang van het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer over van Brookhuis, meldt de website Maarkels Nieuws. Voorafgaand aan de aanbesteding heeft de gemeente de ouders van leerlingen gevraagd naar wat zij belangrijk vinden aan het vervoer van hun kinderen. De verantwoordelijke wethouder geeft aan dat het vervoer vanaf het nieuwe schooljaar goedkoper uitvalt, terwijl de kwaliteit volgens hem hetzelfde blijft.

]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2019/06/24/diverse-gemeenten-gunnen-leerlingenvervoer-opnieuw/feed/ 0
Kabinet stemt in met vereenvoudiging taxiregels https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/21/kabinet-stemt-in-met-vereenvoudiging-taxiregels/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/21/kabinet-stemt-in-met-vereenvoudiging-taxiregels/#comments Fri, 21 Jun 2019 12:31:26 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60687 Omdat van taxichauffeurs voortdurend wordt bijgehouden of ze strafbare feiten begaan, hoeven ze voortaan niet elke vijf jaar meer een nieuwe Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Met deze maatregel wil het kabinet de lastendruk voor de taxisector wil verminderen. Het kabinet schrapt ook de zogenoemde communautaire vergunning voor ondernemers die al beschikken over een taxivergunning.

De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met deze voorstellen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Kort na haar aantreden eind 2017 sprak zij het voornemen al uit om de taxiregels verder te vereenvoudigen. Sindsdien zijn de plannen verder ontwikkeld en nu worden de veranderingen ook daadwerkelijk doorgevoerd. Het Besluit Personenvervoer 2000 wordt daarvoor aangepast en de wijziging geldt voor de hele taxibranche.

VOG op elk moment intrekken

Wie als taxichauffeur wil werken, moet een chauffeurspas hebben en daarvoor is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Die moet nu nog elke vijf jaar opnieuw worden aangevraagd. Maar taxichauffeurs worden al continue gescreend. Begaan ze een stafbaar feit, dan kan dankzij die continue screening de VOG op elk moment worden ingetrokken. Die werkwijze maakt het overbodig om elke vijf jaar een nieuwe VOG te moeten aanvragen.

De andere verandering betreft vergunningen. Ondernemers die hun taxi’s willen inzetten voor openbaar vervoer hebben daar nu een aparte vergunning voor nodig. Dat is de zogenaamde communautaire vergunning. Deze wordt geschrapt, omdat met de taxivergunning al voldoende kwaliteitswaarborgen voor de reiziger worden geboden, aldus het kabinet.

Ontheffing of vrijstelling

De wijzigingen van het Besluit Personenvervoer 2000 geven “taxiondernemers verder meer ruimte om in te spelen op ontwikkelingen in de markt”, schrijft het kabinet. “De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat krijgt de mogelijkheid om wettelijke beperkingen voor nieuwe reisconcepten waar taxireizigers bij gebaat zijn weg te nemen. Dit kan door onder bepaalde voorwaarden vrijstelling- of ontheffing te verlenen van bepaalde wettelijke vereisten, bijvoorbeeld op het gebied van ICT.” Bij zo’n ontheffing of vrijstelling vervalt de verplichting om veilig en volgens de voorschriften te werken uiteraard niet, benadrukt het kabinet.

Lees ook: Staatssecretaris wil taxiregels verder vereenvoudigen

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/21/kabinet-stemt-in-met-vereenvoudiging-taxiregels/feed/ 13
Geen geldige inschrijvingen op inkoop ziekenvervoer Zilveren Kruis https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/21/geen-geldige-inschrijvingen-op-inkoop-ziekenvervoer-zilveren-kruis/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/21/geen-geldige-inschrijvingen-op-inkoop-ziekenvervoer-zilveren-kruis/#comments Fri, 21 Jun 2019 07:47:25 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60683 De omstreden inkoopprocedure voor het zittend ziekenvervoer van Zilveren Kruis heeft geen geldige inschrijvingen van vervoerders opgeleverd. Vakbond FNV en brancheorganisatie KNV zien dit als een bewijs dat de zorgverzekeraar te weinig wil betalen voor zijn ziekenvervoer. Zilveren Kruis geeft aan in overleg te zijn met de betrokken partijen over het vervolg van de inkoop.

De zorgverzekeraar startte de inkoop op 1 april jongstleden, maar het eisenpakket maakte meteen veel los in de taxibranche. Volgens FNV Taxi en Koninklijk Nederlands Vervoer wilde Zilveren Kruis voor een dubbeltje op de eerste rang zitten door van alles te eisen, maar daar zeer lage vergoedingen tegenover te stellen. Er zou met het werk nauwelijks iets te verdienen zijn, stelden werkgevers en werknemers eensgezind.

De aanpak van Zilveren Kruis werd ‘belachelijk’ en ‘gekkenwerk’ genoemd, sterke uitdrukkingen in een tijd waarin veel taxibedrijven niet opkijken van beperkte marges op het contractvervoer dat ze rijden. De verzekeraar zelf gaf in reactie op de aantijgingen aan dat er goed was nagedacht over de bandbreedtes voor de tarieven en dat deze niet zouden worden aangepast.

In gesprek

Zilveren Kruis bevestigt nu echter aan TaxiPro dat er geen geldige inschrijvingen zijn gedaan. Waarom de inschrijvingen niet geldig zijn, blijft in het midden. “Vanzelfsprekend delen wij geen details van inschrijvingen met externe partijen”, zegt een woordvoerster. Deze uitkomst neemt niet weg dat het vervoer in kwestie moet worden ingekocht. “Wij zijn hierover in gesprek met de betrokken partijen en onderzoeken wat dit betekent voor ons beleid.” Zilveren Kruis zegt contact te hebben gehad met FNV en het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit.

Verheugd over fiasco

FNV Taxi windt er ook nu geen doekjes om: de vakbond “is verheugd dat de inkoopprocedure van Zilveren Kruis voor het zittend ziekenvervoer op een fiasco is uitgedraaid.” Bestuurder Minke Jansma: “Voorafgaand aan de inkoopprocedure heeft FNV duidelijk gemaakt dat de prijzen waar vervoerders op moesten inschrijven, onrealistisch laag waren. Zo laag, dat ook arbeidsvoorwaarden voor chauffeurs onder druk komen te staan. Wij roepen Zilveren Kruis op om de inkoopprocedure aan te passen en de bedragen te verhogen naar een prijs waarvoor kwalitatief goed vervoer verricht kan worden en waar chauffeurs fatsoenlijk van betaald kunnen worden.”

Jansma vindt het uitblijven van geldige inschrijvingen ook een compliment aan de sector. “Vervoerders laten zich blijkbaar niet in de luren leggen en beseffen dat zij zelf een belangrijke verantwoordelijkheid hebben om realistische inschrijvingen te doen. Wij roepen vervoerders op dit standpunt vast te houden.”

Logisch gevolg

Namens KNV geeft directeur Hubert Andela aan niet verbaasd te zijn over het uitblijven van geldige inschrijvingen. “Van onze leden begrijpen we dat de bandbreedte waarbinnen Zilveren Kruis de tarieven voor deze opdracht plaatste niet realistisch was. Dan bestaat de kans nog altijd dat er iemand inschrijft, en wellicht is dat ook wel gebeurd. Maar dat er geen geldige inschrijvingen waren, is een logisch gevolg van een markt die de prijzen gewoon niet reëel vindt.”

Net als FNV wil KNV graag meedenken met Zilveren Kruis over de inkoop van het zittend ziekenvervoer. Volgens Andela zijn er volop instrumenten voorhanden om tot een realistische prijs te komen. “CROW heeft bijvoorbeeld een tool voor kostenberekening ontwikkeld. Weliswaar voor wmo-vervoer en gemeenten, maar die tool geeft wel een goede indruk van welke kostencomponenten er zijn. En met een marktconsultatie kan de markt dan iets zeggen over de verschillen tussen wmo-vervoer en ziekenvervoer. Deze en andere middelen om tot een reële prijs te komen, zoals de cao en het modelbestek doelgroepenvervoer, zijn gewoon beschikbaar.”

Lees ook:

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/21/geen-geldige-inschrijvingen-op-inkoop-ziekenvervoer-zilveren-kruis/feed/ 3
Bij Mobility as a Service moeten concurrenten samenwerken https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/20/bij-mobility-as-a-service-moeten-concurrenten-samenwerken/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/20/bij-mobility-as-a-service-moeten-concurrenten-samenwerken/#respond Thu, 20 Jun 2019 07:35:39 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60669 Mobility as a Service biedt mogelijkheden voor de taxisector, maar als concept is het nog volop in ontwikkeling. Taxibedrijven zullen ook anders moeten gaan denken over samenwerking om van MaaS een succes te maken. Dat kwam naar voren tijdens het KNV Zorgvervoer en Taxi Jaarevent in Bunnik.

Zoals gebruikelijk bij het Jaarevent nam voorzitter Bertho Eckhardt eerst de belangrijkste punten van het afgelopen jaar door. Zo vragen steeds meer aanbestedende partijen zelf om advies bij het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit, maar is de sector met aanbestedingen nog niet waar men wil zijn. De “schandalige aanbesteding van Zilveren Kruis” is volgens KNV een voorbeeld van hoe het zeker niet moet.

Voor de ontwikkelingen in de straattaximarkt nam KNV-bestuurslid Marcel Chandrikapersad het woord. Hij gaf aan dat elke stad weer anders is en zijn eigen taxibeleid vergt. De hoofdstad is daarvan een goed voorbeeld. “In Amsterdam zijn de problemen groot. Onze insteek is dat er daar een gelijk speelveld komt tussen de opstapmarkt en de bestelmarkt.” KNV wil ook het aantal taxi’s in de stad beperken en het recht vastleggen om klanten rustig in en uit te laten stappen zonder meteen een parkeerboete te riskeren.

‘Waardeloos verhaal’

Aan dat alles wordt gewerkt, benadrukt Chandrikapersad. En dat geldt ook voor de afschaffing van de BPM-teruggave voor taxi’s, gaf Eckhardt aan. Vooralsnog is dat een “waardeloos verhaal, een weeffout in het regeerakkoord waar de taxisector hard door wordt geraakt.” KNV hoopt nog steeds dat de maatregel kan worden uitgesteld en vervolgens teruggedraaid. Die deur staat nu toch weer op een kier, terwijl ook de moeilijke omstandigheden met taxiverzekeringen de aandacht van de branchevereniging vragen.

Vervolgens zou eigenlijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven spreken, maar de bewindsvrouw was verhinderd. Wel stuurde zij met Delroy Blokland een vervanger om de boodschap over te brengen dat werken aan slimmere, schonere en beter toegankelijke mobiliteit alleen gaat lukken met partners als KNV. MaaS kan daarin een prima verbinder zijn, wat weer mooi aansluit op het recent door KNV gelanceerde MaaS Lab. Intussen biedt MaaS volop kansen voor de taxisector, aldus de staatssecretaris.

Ook zij erkent de staatssecretaris de problemen in met name Amsterdam en heeft zij daar ook aandacht voor, terwijl de ILT werkt aan het optimaliseren van het toezicht. Uitdagingen in het doelgroepenvervoer zijn er eveneens, en dan met name het verduurzamen van de voertuigen en het toegankelijker maken van het vervoer. Van Veldhoven is vol vertrouwen over de samenwerking met de taximarkt op de genoemde gebieden.

Nog geen eenduidig antwoord

Zoals aangegeven ziet ook KNV veel in MaaS en wil de brancheorganisatie daar met het eigen MaaS Lab werk van maken. Maar wat is en kan MaaS nu eigenlijk, en wat is en kan het niet? Daar is nog geen eenduidig antwoord op, bleek uit een discussie met Hedy Borreman van TCA en Giancarlo Scaramelli van Transdev.

“MaaS wordt heel erg gehypet”, constateerde Borreman. “Ik zie het vooral als het samenbrengen van alle modaliteiten zodat elke reiziger makkelijk de reis kan kiezen, boeken en betalen die hem of haar het beste uitkomt.” Scaramelli vulde aan: “Het is een app, je creëert niets nieuws, behalve de ervaring van de consument. Het is de uitdaging om die samenwerking tussen modaliteiten en partijen tot stand brengen en daarbij de klant centraal te stellen.”

Goede technische omgeving

Volgens Borreman is TCA al een MaaS-aanbieder. De taxicentrale uit Amsterdam met zo’n 1.500 chauffeurs is aangesloten op apps als Whim en Tranzer en draait mee met een MaaS-pilot. “Daarbij delen we informatie met de andere betrokken partijen. Een goede technische omgeving is daar wel voor vereist. En je moet privacy van gebruikers in de gaten houden.” Betalen gebeurt nu overigens nog wel in de taxi; op termijn moet ook dat in het MaaS-aanbod geïntegreerd worden.

Scaramelli vindt dat Transdev het nog niet tot volwaardige MaaS-aanbieder heeft geschopt. “Qua samenwerkingen wel, maar als het om data gaat niet. Ik zou het liefst zien dat het eigendom van data bij een onafhankelijke partij wordt ondergebracht. Zodat je als aanbieder binnen een MaaS-concept alleen bij de informatie kunt die je nodig hebt om een klant van dienst te kunnen zijn. Een verhuurder van e-bikes hoeft bijvoorbeeld niets te weten van het overige reisgedrag van een klant om hem of haar goed te kunnen helpen.”

Concurrenten moeten samenwerken

Het is de vraag of partijen die met elkaar een totaalaanbod in mobiliteit verzorgen ook echt de stap willen zetten om data met elkaar te delen. Dat is essentieel om MaaS te laten functioneren zoals het bedoeld is. Maar de aanbieders die moeten samenwerken zijn voor een deel ook concurrenten van elkaar. Borreman: “Dat is ook lastig. Je moet naar het grotere plaatje kijken en je concurrentiepositie overstijgen zonder je eigen bestaansrecht aan te tasten. We gaan deze kant wel steeds meer op.”

Met die zienswijze is Scaramelli het eens. “Op sommige vlakken zijn we concurrenten maar hiervoor moeten we samenwerken. Daarbij moeten we echt focussen op gedrag en wensen van de reiziger.” Met het oog op die samenwerking vindt Borreman het MaaS Lab een goed idee. “Dat brengt je weer met andere partijen in contact.”

]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2019/06/20/bij-mobility-as-a-service-moeten-concurrenten-samenwerken/feed/ 0
Taxichauffeur en politieagent naar ziekenhuis na aanrijding https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/06/20/taxichauffeur-en-politieagent-naar-ziekenhuis-na-aanrijding/ https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/06/20/taxichauffeur-en-politieagent-naar-ziekenhuis-na-aanrijding/#comments Thu, 20 Jun 2019 07:09:16 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=60675 Bij een aanrijding tussen een taxi zonder daklicht en een politiemotor in Amsterdam zijn de bestuurders van beide voertuigen gewond geraakt.

NH Nieuws meldt dat het ongeval op woensdag rond 18.45 uur plaatsvond op de Stadionweg, ter hoogte van de Achillesstraat. Van de taxi is in elk geval bekend dat het voertuig op het moment van het ongeluk geen daklicht voerde.

Politiebegeleiding

De agent is waarschijnlijk niet zwaargewond; hij was althans goed aanspreekbaar na het ongeluk. Over de toestand van de taxichauffeur is niets bekendgemaakt. Wel wordt door NH gemeld dat hij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis is gebracht. De oorzaak van het ongeval moet nog verder worden onderzocht.

]]>
https://www.taxipro.nl/straattaxi/2019/06/20/taxichauffeur-en-politieagent-naar-ziekenhuis-na-aanrijding/feed/ 2