TaxiPro https://www.taxipro.nl Het vakblad voor de taxibranche Fri, 20 May 2022 08:26:46 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.3 /favicon.ico TaxiPro https://www.taxipro.nl 32 32 ACM keurt overname van Munckhof goed https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/20/acm-keurt-overname-van-munckhof-goed/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/20/acm-keurt-overname-van-munckhof-goed/#respond Fri, 20 May 2022 08:26:46 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75740 De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft groen licht voor de overname van personenvervoerder Munckhof door het Belgische Hansea. “Er blijft na de overname voldoende concurrentie over”, constateert de marktwaakhond. Hansea, net als Munckhof actief op het gebied van personenvervoer, neemt alle aandelen van de Nederlandse branchegenoot over. De ambities werden onlangs bij de aankondiging […]

The post ACM keurt overname van Munckhof goed first appeared on TaxiPro.]]>
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft groen licht voor de overname van personenvervoerder Munckhof door het Belgische Hansea. “Er blijft na de overname voldoende concurrentie over”, constateert de marktwaakhond.
Hansea, net als Munckhof actief op het gebied van personenvervoer, neemt alle aandelen van de Nederlandse branchegenoot over. De ambities werden onlangs bij de aankondiging van de overname al niet onder stoelen of banken gestoken: door de activiteiten, personeelsbestanden en vloten van beide bedrijven te combineren moet het sterkste mobiliteitsnetwerk van Europa ontstaan. Hansea is gespecialiseerd in alle vormen van busvervoer terwijl Munckhof in Nederland één van de grootse spelers is op het gebied van taxi en touringcar.

Schaalgrootte en aanvullende activiteiten

Nu de ACM de overname heeft goedgekeurd, kunnen de partijen verder met de invulling van de plannen. Er ontstaat een bedrijf met zo’n 3.000 medewerkers die de gezamenlijke dienstverlening beter, duurzamer en innovatiever moet maken. De schaalgrootte en het feit dat de activiteiten van de bedrijven elkaar aanvullen, moeten daar een belangrijke rol in gaan spelen. De huidige aandeelhouders van Munckhof (Tom Roefs, Jos Poortinga en Patrick Straetemans) worden mede-aandeelhouders van Hansea en blijven daarnaast de directie van Munckhof vormen.

The post ACM keurt overname van Munckhof goed first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/20/acm-keurt-overname-van-munckhof-goed/feed/ 0
STAP-subsidie aanvullende oplossing voor chauffeurstekort taxibranche https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/20/stap-subsidie-aanvullende-oplossing-voor-chauffeurstekort-taxibranche/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/20/stap-subsidie-aanvullende-oplossing-voor-chauffeurstekort-taxibranche/#comments Fri, 20 May 2022 08:03:44 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75730 Met de STAP-subsidie kunnen mensen door scholing en ontwikkeling hun positie op de arbeidsmarkt  verbeteren. Taxiwerq is gecertificeerd om STAP-opleidingen te verzorgen voor de taxisector. “Daarmee willen we bestaande en nieuwe relaties graag de helpende hand bieden bij het chauffeurstekort in de branche”, aldus commercieel directeur Wilbert Wijne. Taxiwerq beschikt over de keurmerken NRTO en […]

The post STAP-subsidie aanvullende oplossing voor chauffeurstekort taxibranche first appeared on TaxiPro.]]>
Met de STAP-subsidie kunnen mensen door scholing en ontwikkeling hun positie op de arbeidsmarkt  verbeteren. Taxiwerq is gecertificeerd om STAP-opleidingen te verzorgen voor de taxisector. “Daarmee willen we bestaande en nieuwe relaties graag de helpende hand bieden bij het chauffeurstekort in de branche”, aldus commercieel directeur Wilbert Wijne.
Taxiwerq beschikt over de keurmerken NRTO en PSO om de eigen dienstverlening en de kwaliteit ervan te blijven doorontwikkelen. Dankzij deze keurmerken is het bedrijf ook gekwalificeerd als STAP-opleider. Die afkorting staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Werkzoekenden en werkenden kunnen via dit programma tot 1.000 euro per jaar subsidie krijgen om een training, cursus of opleiding volgen.

Naast haar landelijke afspraken met het UWV en gemeenten voor het opleiden van taxichauffeurs kan Taxiwerq daar nu dus ook het STAP-Budget voor inzetten. Het bedrijf ziet de subsidie dan ook als een mogelijkheid om meer mensen aan het werk te krijgen als taxichauffeur, iets dat met het oog op de personeelstekorten in de sector goed van pas komt.

Vol inzetten op nieuwe aanvraagperiode

In 2022 wordt het beschikbare budget verspreid aangeboden over vijf aanvraagperiodes die tweemaandelijks starten. De eerste periode is gestart op 1 maart en inmiddels is de tweede aanvraagperiode van 1 mei verstreken. De derde aanvraagperiode voor het STAP-budget start 1 juli.

“Daar wil Taxiwerq ook gezien het nieuwe schoolseizoen vol op inzetten. Om de aanvragen hiervoor tijdig ingediend te krijgen, willen we samen met onze (potentiële) relaties toekomstige chauffeurs in de maanden mei en juni spreken”, aldus Wijnne. Vanwege de tweemaandelijkse start van de aanvraagperiodes blijft Taxiwerq óók na 1 juli STAP-opleider voor de opleiding tot taxichauffeur.

Handreiking aan relaties

Wijnne ziet door de inmiddels goedgekeurde aanvragen in de praktijk de meerwaarde al in van het gezamenlijk inzetten van het STAP-budget. “Daarnaast merken we dat relaties door toenemende drukte ook steeds meer ontzorgd willen worden voor wat betreft het complete proces van werving en selectie, de aanvraag van de boordcomputer taxi (BCT), opleiding en dienstverband.”

“We zijn trots dat we hier aan mee kunnen en mogen doen en we krijgen er ook veel positieve reacties over. Wij willen bestaande en potentiële relaties hiermee een handreiking aanbieden die wij zien als het gezamenlijk investeren in de toekomst”, aldus Wijnne. “Taxibedrijven die hier net als wij de meerwaarde van inzien, kunnen zich dan ook bij ons melden.”

Lees ook:

The post STAP-subsidie aanvullende oplossing voor chauffeurstekort taxibranche first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/20/stap-subsidie-aanvullende-oplossing-voor-chauffeurstekort-taxibranche/feed/ 1
ABC nieuwe aanbieder Rotterdams taxikeurmerk https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/19/abc-nieuwe-aanbieder-rotterdams-taxikeurmerk/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/19/abc-nieuwe-aanbieder-rotterdams-taxikeurmerk/#respond Thu, 19 May 2022 08:37:52 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75696 Om in Rotterdam op taxistandplaatsen te mogen werken, moeten chauffeurs aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) en een RTX-keurmerk behalen. Hun cursussen en examens voor dit keurmerk doen de taxichauffeurs voortaan bij ABC Taxikeurmerk Advies & Training. De opleider neemt het stokje over van de Stichting Kwaliteitsverbetering Rotterdamse Taxi (SKRT). SKRT was sinds […]

The post ABC nieuwe aanbieder Rotterdams taxikeurmerk first appeared on TaxiPro.]]>
Om in Rotterdam op taxistandplaatsen te mogen werken, moeten chauffeurs aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) en een RTX-keurmerk behalen. Hun cursussen en examens voor dit keurmerk doen de taxichauffeurs voortaan bij ABC Taxikeurmerk Advies & Training. De opleider neemt het stokje over van de Stichting Kwaliteitsverbetering Rotterdamse Taxi (SKRT).
SKRT was sinds de oprichting van het Rotterdamse taxikeurmerk in 2010 verantwoordelijk voor de opleiding en examinering van chauffeurs die aan wilden sluiten bij een TTO in Rotterdam. Zonder het keurmerk is het voor chauffeurs niet toegestaan om gebruik te maken van de taxistandplaatsen in de stad. SKRT is kortgeleden gestopt als aanbieder van het keurmerk en dus zocht de gemeente Rotterdam een nieuwe partner.

Die rol is uiteindelijk toegewezen aan ABC Taxikeurmerk Advies & Training, zo kondigde eigenaresse Yvonne Botterhuis onlangs aan in TaxiPro TV. “We zijn de cursus gaan maken over Rotterdam, want de chauffeurs moeten hier alles over weten”, aldus Botterhuis, die zelf uit Rotterdam afkomstig is. “De opleiding wordt binnenkort al aan de chauffeurs aangeboden omdat zij flink aan de bak moeten om alle wegen, hotels en bezienswaardigheden te kennen en er sprake is van een in te halen achterstand.”

Veiligheid, weerbaarheid en integriteit

Een andere eis van de gemeente was dat er een nieuwe cursus veiligheid, weerbaarheid en integriteit gemaakt zou worden voor de chauffeurs. ABC heeft een e-learning ontwikkeld over dit thema. Het gaat hierbij onder andere over de-escalerend handelen en over mensen vervoeren tegen een eerlijke prijs. “Bij sommige platforms zie je dat ze de prijzen verdriedubbelen en dan voel je je als passagier flink gefopt. Dit heeft met integriteit te maken en hier vertellen we over tijdens de e-learning”, aldus Botterhuis.

Het grootste verschil met de opleiding zoals die eerder werd aangeboden door SKRT en de opleiding van ABC is volgens Botterhuis dat er niet meer enkel met een boek gewerkt wordt waar chauffeurs uit leren. Chauffeurs die zich nu bij een TTO aansluiten volgen de e-learnings en krijgen extra informatie over Rotterdam, iets wat Botterhuis erg belangrijk vindt. “Je bent als chauffeur een ambassadeur van de stad”, vindt zij. Na het opleidingsgedeelte moeten de chauffeurs ook bij ABC hun examen afleggen. “Dan wordt duidelijk of ze hetgeen dat ze geleerd hebben ook in de praktijk kunnen toepassen.”

Lees ook het andere nieuws op TaxiPro:

The post ABC nieuwe aanbieder Rotterdams taxikeurmerk first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/19/abc-nieuwe-aanbieder-rotterdams-taxikeurmerk/feed/ 0
50.000 xtc-pillen kosten taxichauffeur 3 jaar cel https://www.taxipro.nl/rechtspraak/2022/05/18/50-000-xtc-pillen-leveren-taxichauffeur-3-jaar-cel-op/ https://www.taxipro.nl/rechtspraak/2022/05/18/50-000-xtc-pillen-leveren-taxichauffeur-3-jaar-cel-op/#comments Wed, 18 May 2022 09:05:56 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75723 Een taxichauffeur die in Amsterdam met zo’n 50.000 xtc-pillen aan boord werd aangehouden, is door de rechter tot drie jaar cel veroordeeld. Het wilde er bij de rechter niet in dat een klant de tassen vol drugs in de taxi zou hebben achtergelaten zonder dat de taxichauffeur bekend was met de inhoud ervan.  In Amsterdam […]

The post 50.000 xtc-pillen kosten taxichauffeur 3 jaar cel first appeared on TaxiPro.]]>
Een taxichauffeur die in Amsterdam met zo’n 50.000 xtc-pillen aan boord werd aangehouden, is door de rechter tot drie jaar cel veroordeeld. Het wilde er bij de rechter niet in dat een klant de tassen vol drugs in de taxi zou hebben achtergelaten zonder dat de taxichauffeur bekend was met de inhoud ervan. 
In Amsterdam werd de man bij een reguliere verkeerscontrole aangehouden. Daar verzette de chauffeur zich met geweld tegen en aan boord werd ook een stroomstootwapen aangetroffen. De grote vangst bevond zich echter in de bagageruimte: zo’n 50.000 xtc-pillen, goed voor een totaalgewicht van 27 kilo. Het verzet tegen de aanhouding en het bezitten van een stroomstootwapen stond voor alle betrokkenen vast, maar de taxichauffeur ontkende dat hij wist dat zich een flinke lading drugs in zijn voertuig bevond.

Inhoud tassen niet bekend

Zijn versie van het verhaal: hij reed begin dit jaar van Brussel naar Eindhoven met een passagier aan boord en diens bagage achterin. De klant zou die tassen vanwege het gevaar op coronabesmetting zelf in de achterbak hebben geplaatst. De chauffeur zegt niet te hebben geweten wat er in de tassen zat.

Eenmaal in Eindhoven liet de klant weten niet mee terug naar Brussel te reizen, terwijl dat volgens de chauffeur wel het oorspronkelijke plan was. De passagier zou hebben gevraagd om de tassen weer in Brussel af te leveren bij zijn vrouw. De taxichauffeur stemde daarmee in, maar reed wel eerst door naar Amsterdam om een vriend te bezoeken. Van het adres van die vriend had hij een foto in zijn telefoon.

Klant ophalen of vriend bezoeken?

De rechter vindt deze lezing van de kwestie echter niet aannemelijk. Zo heeft bij zijn aanhouding hij over één van de twee tassen verklaard dat er jurken in zaten. Dat is in strijd met zijn bewering dat hij niet wist wat er in de tassen zat. Ook heeft hij in eerste instantie gezegd dat hij een klant ging ophalen in Amsterdam, terwijl hij bij de rechter verklaarde dat hij in die stad een vriend ging bezoeken. Dat degene die het proces-verbaal opmaakte de taxichauffeur verkeerd zou hebben begrepen, vindt de rechter niet aannemelijk.

In dit alles helpt het de man niet dat hij er bij verschillende verhoren het zwijgen toe heeft gedaan en dat hij niet heeft meegewerkt aan het onderzoek naar zijn telefoon. “Tot slot vindt de rechtbank het niet aannemelijk dat een klant twee tassen met xtc-pillen met een zeer hoge straatwaarde onbeheerd achterlaat bij een onbekende taxichauffeur om het te laten vervoeren naar Brussel. Dit zou een enorm risico met zich meebrengen.”

Niet eerder veroordeeld

Voor de rechter is daarom bewezen dat de man de 50.000 xtc-pillen met opzet heeft vervoerd. Ook staat vast dat hij zich met geweld heeft verzet tegen zijn aanhouding en dat hij een stroomstootwapen had op het moment van die arrestatie. Bij de oplegging van de straf is meegewogen dat de man alleen de zorg draagt voor zijn zoontje en dat hij in Nederland en België niet eerder is veroordeeld voor drugsgerelateerde zaken.

De rechter veroordeelt de man tot in totaal drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk en met aftrek van de inmiddels vijf maanden voorarrest die hij er al op heeft zitten. Zijn taxi krijgt hij bovendien terug zodat hij daar na het uitzitten van zijn straf weer zijn inkomen mee kan verdienen.

Lees ook:

The post 50.000 xtc-pillen kosten taxichauffeur 3 jaar cel first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/rechtspraak/2022/05/18/50-000-xtc-pillen-leveren-taxichauffeur-3-jaar-cel-op/feed/ 1
Arbeidsmarkt taxisector licht gekrompen in 2021 https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/17/arbeidsmarkt-taxisector-licht-gekrompen-in-2021/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/17/arbeidsmarkt-taxisector-licht-gekrompen-in-2021/#respond Tue, 17 May 2022 08:31:21 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75720 Het aantal werknemers in de taxisector is in 2021 net boven de 22.000 gebleven. De daling op dat vlak is daarmee gestopt, al kromp de arbeidsmarkt vorig jaar in meerdere opzichten. De totale loonsom bedroeg 388 miljoen euro, terwijl dat bedrag de laatste jaren altijd minstens 400 miljoen euro was. Het aantal werkgevers nam verder […]

The post Arbeidsmarkt taxisector licht gekrompen in 2021 first appeared on TaxiPro.]]>
Het aantal werknemers in de taxisector is in 2021 net boven de 22.000 gebleven. De daling op dat vlak is daarmee gestopt, al kromp de arbeidsmarkt vorig jaar in meerdere opzichten. De totale loonsom bedroeg 388 miljoen euro, terwijl dat bedrag de laatste jaren altijd minstens 400 miljoen euro was. Het aantal werkgevers nam verder af naar 722 in totaal.
Dat blijkt uit de Arbeidsmarktcijfers Zorgvervoer en Taxi van Sociaal Fonds Mobiliteit, een jaarlijkse rapportage die is gebaseerd op de cijfers van het Pensioenfonds Vervoer. De cijfers gaan alleen over mensen in loondienst en daarmee vooral over het contractvervoer. Mensen van jonger dan 20 en ouder dan 68 jaar zijn niet volledig meegenomen in het onderzoek; dit is een groep van zo’n 1.600 mensen waarvan 90 procent 68 jaar of ouder is.

Afname werknemers lijkt gestopt

Eind vorig jaar telde de sector 22.176 werknemers, twintig meer dan aan het begin van 2021. Daarmee lijkt de afname die in het eerste coronajaar (2019) begon te zijn gestopt. Begin 2019 werkten er bijna 25.000 mensen voor taxibedrijven, eind 2020 waren dat er nog maar 22.375. Van de taxiwerknemers eind 2021 was 37 procent vrouw en 63 procent man. Die verhoudingen zijn al jaren min of meer hetzelfde.

Het rapport laat ook iets zien over het verloop in de sector. De werknemers aan het begin en eind van het jaar zijn namelijk niet allemaal dezelfde personen; in totaal waren er in 2021 ruim 30.000 mensen als werknemer actief in de taxibranche. In 2018 en 2019 lagen die aantallen boven de 35.000 en in 2020 nam het ineens fors af naar een kleine 29.000. Van de iets meer dan 8.000 mensen die vorig jaar instroomden, hadden er ruim 5.000 al eerder in het taxiwezen gewerkt.

Minder werkgevers en kleinere loonsom

Het aantal werkgevers in de taxisector neemt de laatste jaren gestaag af, zo blijkt uit het onderzoek van SFM. In 2018 waren dat er nog 867, een jaar later 843, in 2020 nog 757 en afgelopen jaar 722. Het aantal faillissementen was wel opvallend laag: drie vorig jaar tegen dertien tot vijftien in de jaren daarvoor. De totale loonsom was de afgelopen vijf jaar altijd 400 miljoen euro of iets meer, met uitschieters naar 426 en 443 miljoen in 2018 en 2019. In 2021 schoot de totale loonsom voor het eerst in lange tijd onder de 400 miljoen, met iets minder dan 388 miljoen euro.

Lange en korte dienstverbanden

Dienstverbanden van 31 jaar of langer komen maar weinig voor, al waren het er vorig jaar met 23 net iets meer dan in de voorgaande jaren. Dienstverbanden van twee jaar of korter zijn er dan weer in overvloed: 4.666 in 2021, al is dat wel geleidelijk afgenomen van bijna 7.500 in 2018. Maar dat geldt ook voor het totaal aantal dienstverbanden: van ruim 13.500 in 2018 naar bijna 9.300 vorig jaar. Gedurende al die jaren waren veruit de meeste dienstverbanden met oproepkrachten en de afname in het totale aantal zit dan ook vooral in die hoek.

Lees ook:

The post Arbeidsmarkt taxisector licht gekrompen in 2021 first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/17/arbeidsmarkt-taxisector-licht-gekrompen-in-2021/feed/ 0
Kinderombudsvrouw: onrust leerlingenvervoer remt ontwikkeling kinderen https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2022/05/16/kinderombudsvrouw-onrust-leerlingenvervoer-remt-ontwikkeling-kinderen/ https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2022/05/16/kinderombudsvrouw-onrust-leerlingenvervoer-remt-ontwikkeling-kinderen/#respond Mon, 16 May 2022 09:49:06 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75717 De onrust in het leerlingenvervoer heeft een negatief effect op de ontwikkeling van kinderen in het speciaal onderwijs. Dat stelt Kinderombusvrouw Margrite Kalverboer, die ervoor pleit dat er in de taxi’s meer begeleiding van leerlingen komt. Kalverboer deed haar uitspraken zondag in een uitzending van het tv-programma Pointer. Daarin werd ingegaan op de problemen die […]

The post Kinderombudsvrouw: onrust leerlingenvervoer remt ontwikkeling kinderen first appeared on TaxiPro.]]>
De onrust in het leerlingenvervoer heeft een negatief effect op de ontwikkeling van kinderen in het speciaal onderwijs. Dat stelt Kinderombusvrouw Margrite Kalverboer, die ervoor pleit dat er in de taxi’s meer begeleiding van leerlingen komt.
Kalverboer deed haar uitspraken zondag in een uitzending van het tv-programma Pointer. Daarin werd ingegaan op de problemen die er spelen in het leerlingenvervoer en de vraag waarom het al jaren niet lukt om die op te lossen. Pointer sprak met onder meer ouders, taxichauffeurs, diverse vervoerders en Sociaal Fonds Mobiliteit.

In de uitzending komt ook Kalverboer aan woord, die in haar rol als Kinderombudsvrouw regelmatig klachten ontvangt over de kwaliteit van het leerlingenvervoer. Dan gaat het bijvoorbeeld om urenlange ritten in overvolle busjes en vaak wisselende chauffeurs die niet altijd pedagogisch onderlegd zouden zijn. “Eigenlijk kom ik vrijwel alleen maar zaken tegen waar het vervoer zo slecht is voor de ontwikkeling van het kind, dat ze op school niet meer kunnen presteren”, aldus Kalverboer.

Begeleider bewaart de rust

Ze stelt dat het belang van de kinderen die vervoerd moeten worden niet altijd voorop wordt gesteld. “Nu wordt er toch heel veel gekeken naar hoe het zo goedkoop en efficiënt mogelijk kan.” Ze wil daarom dat er vaker begeleiding komt in de voertuigen, zodat die persoon de rust kan bewaren en de chauffeur beter op de weg kan letten. Op die manier hoopt Kalverboer dat kinderen uitgerust aan hun schooldag kunnen beginnen.

Die begeleiding hoeft zeker niet op alle voertuigen, “maar als de groep te groot is, of als de samenstelling van kinderen niet helemaal goed samengaat, dan moet er gewoon iemand in de bus zitten die zich niet met het verkeer bezighoudt, maar met de kinderen.” Gemeenten en ouders moeten hier volgens haar met elkaar in over gesprek. “Op korte termijn kost het extra geld,” bevestigt Kalverboer, “maar als je je realiseert dat kinderen dan beter onderwijs kunnen volgen, wat ze nu vaak niet goed kunnen, dan levert het veel meer geld op dan het kost.”

Ombudsadviezen over leerlingenvervoer

Het is de laatste jaren vaker voorgekomen dat ombudsorganisaties hun licht lieten schijnen over het leerlingenvervoer. Zo werd er in 2019 door de Kinderombudsman onderzoek gedaan naar het leerlingenvoer, met als conclusie dat er nog veel te winnen was. En niet veel later kwam de Jeugdombudsman van de gemeente Den Haag op basis van eigen onderzoek met vijf aanbevelingen om het vervoer naar een hoger plan te tillen.

The post Kinderombudsvrouw: onrust leerlingenvervoer remt ontwikkeling kinderen first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/contractvervoer/2022/05/16/kinderombudsvrouw-onrust-leerlingenvervoer-remt-ontwikkeling-kinderen/feed/ 0
VOG taxichauffeur geweigerd wegens snelheidsovertreding en drugsbezit https://www.taxipro.nl/rechtspraak/2022/05/13/vog-taxichauffeur-geweigerd-wegens-snelheidsovertreding-en-drugsbezit/ https://www.taxipro.nl/rechtspraak/2022/05/13/vog-taxichauffeur-geweigerd-wegens-snelheidsovertreding-en-drugsbezit/#respond Fri, 13 May 2022 09:48:32 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75706 Een vrouw die in de afgelopen vijf jaar is veroordeeld voor drugsbezit en een snelheidsovertreding heeft terecht geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gekregen. Hiermee wilde zij een chauffeurskaart bij Kiwa aanvragen. Al ruim twee jaar geleden oordeelde de rechter dat de VOG terecht niet was verleend. De vrouw ging in hoger beroep, maar dit mocht […]

The post VOG taxichauffeur geweigerd wegens snelheidsovertreding en drugsbezit first appeared on TaxiPro.]]>
Een vrouw die in de afgelopen vijf jaar is veroordeeld voor drugsbezit en een snelheidsovertreding heeft terecht geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gekregen. Hiermee wilde zij een chauffeurskaart bij Kiwa aanvragen. Al ruim twee jaar geleden oordeelde de rechter dat de VOG terecht niet was verleend. De vrouw ging in hoger beroep, maar dit mocht niet baten. 
De minister heeft op 9 maart 2019 de aanvraag van de vrouw ontvangen om een VOG te ontvangen, zodat zij vervolgens een chauffeurskaart kon aanvragen. Deze kaart is verplicht om het beroep van taxichauffeur uit te oefenen. Haar aanvraag werd echter afgewezen.

Gedurende de geldende terugkijktermijn van vijf jaar in het Justitieel Documentatie Systeem (JDS) bleek namelijk dat de vrouw in 2016 een geldboete van 500 euro had gekregen voor drugsbezit en één van 450 euro voor een snelheidsovertreding. Verder is in het JDS opgenomen dat zij op 7 februari 2020 wegens witwassen veroordeeld is tot een gevangenisstraf van veertien dagen, een taakstraf van 120 uur en een schadevergoeding.

Onder invloed achter het stuur

De vrouw maakte bezwaar tegen het besluit van de rechter, maar werd niet in het gelijk gesteld. Volgens de minister zijn de strafbare feiten, indien herhaald, een belemmering voor het goed uitoefenen van de functie van taxichauffeur. Het tijdsverloop sinds de veroordeling voor witwassen werd bovendien als te kort gezien om aan te nemen dat het risico voor de samenleving voldoende is afgenomen. Het belang van het beperken van dit risico weegt volgens de minister zwaarder dan het belang van de vrouw bij een VOG voor een chauffeurskaart.

De rechtbank is het hiermee eens. De aanvraagster liet het hier niet bij zitten en voerde aan dat drugsbezit en witwassen, indien herhaald, geen belemmering vormen voor het uitoefenen van de functie van taxichauffeur. De snelheidsovertreding en het drugsbezit ziet zij als op zichzelf staande incidenten van drie jaar voorafgaand aan de aanvraag. Gelet daarop en haar belang bij het krijgen van een VOG, eiste ze dan ook dat de VOG alsnog werd toegewezen. De rechter bleef echter bij hetzelfde oordeel. Het hoger beroep werd als ongegrond verklaard.

Lees ook:

The post VOG taxichauffeur geweigerd wegens snelheidsovertreding en drugsbezit first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/rechtspraak/2022/05/13/vog-taxichauffeur-geweigerd-wegens-snelheidsovertreding-en-drugsbezit/feed/ 0
Dronken chauffeur met touringcar vol kinderen van de weg gehaald https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2022/05/13/dronken-chauffeur-met-touringcar-vol-kinderen-van-de-weg-gehaald/ https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2022/05/13/dronken-chauffeur-met-touringcar-vol-kinderen-van-de-weg-gehaald/#respond Fri, 13 May 2022 07:25:12 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75700 De verkeerspolitie Den Haag heeft donderdag bij een controle een touringcarchauffeur van de weg gehaald die onder invloed van alcohol een groep basisschoolkinderen vervoerde. Uit een blaastest bleek dat hij zoveel had gedronken dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. Dit meldt de verkeerspolitie op Twitter. In de touringcar zaten basisschoolleerlingen die op weg waren voor […]

The post Dronken chauffeur met touringcar vol kinderen van de weg gehaald first appeared on TaxiPro.]]>
De verkeerspolitie Den Haag heeft donderdag bij een controle een touringcarchauffeur van de weg gehaald die onder invloed van alcohol een groep basisschoolkinderen vervoerde. Uit een blaastest bleek dat hij zoveel had gedronken dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden.
Dit meldt de verkeerspolitie op Twitter. In de touringcar zaten basisschoolleerlingen die op weg waren voor hun schoolreisje. De politie hield de bus op de A13 bij Delfgauw staande voor een controle. Toen bleek dat de chauffeur onder invloed was. Het touringcarbedrijf heeft gezorgd voor een vervangende chauffeur om ervoor te zorgen dat de kinderen alsnog veilig op hun bestemming zouden aankomen.

Nog achttien bussen gecontroleerd

Naast deze touringcar zijn er nog achttien andere bussen gecontroleerd. In totaal zijn er vier bekeuringen uitgedeeld voor diverse technische gebreken en zes waarschuwingen voor verschillende feiten. Verder bleek een bus geschorst te zijn is er een boeterapport gegeven voor het niet op de juiste wijze registeren van de rij- en rusttijden.

Lees ook:

The post Dronken chauffeur met touringcar vol kinderen van de weg gehaald first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/touringcar-2/2022/05/13/dronken-chauffeur-met-touringcar-vol-kinderen-van-de-weg-gehaald/feed/ 0
‘Hanteer tarief zorgkantoren om kwaliteit zorgvervoer te waarborgen’ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/12/hanteer-tarief-zorgkantoren-om-kwaliteit-zorgvervoer-te-waarborgen/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/12/hanteer-tarief-zorgkantoren-om-kwaliteit-zorgvervoer-te-waarborgen/#comments Thu, 12 May 2022 08:03:54 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75547 De kosten van het doelgroepenvervoer lopen op. Toch wordt er door overheden steeds minder geld voor vrijgemaakt, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Koos Ramakers, projectleider vervoer bij de Hartekamp Groep, maakt van dichtbij mee hoe belangrijk het vervoer is voor de cliënten. Hij pleit ervoor dat er één tariefstructuur wordt gehanteerd om de […]

The post ‘Hanteer tarief zorgkantoren om kwaliteit zorgvervoer te waarborgen’ first appeared on TaxiPro.]]>
De kosten van het doelgroepenvervoer lopen op. Toch wordt er door overheden steeds minder geld voor vrijgemaakt, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Koos Ramakers, projectleider vervoer bij de Hartekamp Groep, maakt van dichtbij mee hoe belangrijk het vervoer is voor de cliënten. Hij pleit ervoor dat er één tariefstructuur wordt gehanteerd om de kwaliteit te waarborgen: namelijk die van de zorgkantoren.
Zorginstelling de Hartekamp Groep biedt met veertig verschillende locaties diverse vormen van wonen, werken, leren en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking. Zo’n 450 mensen die aangesloten zijn bij de Hartekamp Groep maken ook gebruik van het doelgroepenvervoer van Noot, waar Ramakers verantwoordelijk voor is. Een van deze mensen is Mark.

Aan TaxiPro legt hij uit dat het vervoer voor hem zo belangrijk is omdat hij hierdoor zelfstandig naar zijn werk kan. “Als de taxi er niet zou zijn, zou ik niet tevreden zijn”, vertelt hij. “Want dan zit ik thuis, en daar is niks aan. Het stelt mij in staat om te werken.” Wat voor hem hierbij belangrijk is, is dat de chauffeur een bekend gezicht heeft, dat er netjes wordt gereden en dat steeds dezelfde route wordt aangehouden.

Taxi op tijd op locatie

Een ander punt dat hij benoemt als belangrijk, is dat de taxi op tijd komt: iets wat steeds lastiger is nu het chauffeurstekort zo’n groot probleem is geworden. Via het vervoersportaal kunnen cliënten kijken hoe laat de taxi aankomt. De cliënten met autisme zijn erg gesteld op afspraken wat betreft tijd: acht uur is acht uur. “Noot is nu bezig met een nieuwe app waarmee ze nog beter willen inspelen op de behoefte van de cliënten”, vertelt Ramakers. “Er zal gewerkt worden met een zandloper. Op het moment dat deze leeg is, is de bus er. Dit is toch leuker om naar te kijken dan een klok. Met de zandloper is de chauffeur altijd op tijd. Want als de zandloper leeg is, is de chauffeur er.”

Zelfstandigheid stimuleren

Omdat er steeds minder geld beschikbaar is voor het doelgroepenvervoer, onderneemt de Hartekamp Groep verschillende dingen om de kosten beheersbaar te maken. “Taxivervoer is heel belangrijk en wij hebben een groep die ook echt niet zonder kan. Het zal dus ook nooit verdwijnen. Voor de mensen die mogelijk wel gebruik zouden kunnen maken van andere vervoersmiddelen, hebben wij de Reiskaart ontwikkeld. Mark kan bijvoorbeeld met de fiets, maar heeft begeleiding nodig. Met de Reiskaart bekijken wij hoe wij dit mogelijk kunnen maken voor hem.”

Tekst loopt door onder foto. 

Mark, cliënt van de Hartekamp Groep
Mark aan het werk.

Dit helpt bij het drukken van de kosten en het zelfstandiger maken van de cliënten, maar is ook goed voor het klimaat. Toch is het volgens Ramakers wel belangrijk dat er wat gaat veranderen op het gebied van de financiering van het doelgroepenvervoer. “Er is een duidelijk verschil tussen gemeenten en de zorgkantoren als je kijkt naar de financiering. De gemeenten maken eigen tarieven en die verschillen dus van elkaar, terwijl de zorgkantoren een landelijk tarief hanteren waar een kostenonderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) aan ten grondslag ligt. Hier hebben 110 zorgaanbieders aan meegewerkt.”

Een enkele tariefstructuur

Naar zijn idee is het belangrijk dat er in plaats daarvan één tariefstructuur voor zowel de gemeenten als de zorgkantoren wordt gehanteerd. “Wat je nu namelijk ziet is dat een gemeente bij het inkooptraject van een nieuwe concessie probeert de prijs-kwaliteitverhouding zo optimaal mogelijk te maken. De nadruk komt hierbij vaak te liggen op prijs, omdat de vergoedingen voor taxivervoer te laag zijn. “Hier kan een einde aan komen door één vergoedingsstructuur aan te houden.” Hij zegt hier wel onmiddellijk bij dat er ook goed beleid moet zijn. “Gericht op wie er taxivervoer nodig heeft en wie niet en hoe je mensen kan motiveren, stimuleren en faciliteren om van alternatief vervoer gebruik te maken.”

Volgens hem zijn er al een aantal gemeenten die het tarief van de NZA hanteren. Zijn vermoeden is dat geld andere gemeenten ervan weerhoudt om hetzelfde te doen. Toch hoopt hij dat uiteindelijk iedereen over de brug komt. “Wat je ziet is dat gemeenten met zorgaanbieders zoals de Hartekamp Groep afspraken maken om zorg te leveren tegen een bepaalde prijs. Vervoer wordt hierbij als laatste puntje op de agenda afgetikt voor een lage prijs. Dat hier als laatst aandacht aan wordt besteedt mag, maar dan wel volgens de prijzen van de NZA.”

Meerdere oplossingen

Ramakers gelooft dus in meerdere oplossingen om de kosten beheersbaar te houden. Naast zelfredzaamheid stimuleren kaart hij ook het koppelen van vervoersbewegingen in de regio aan. “Er ligt in ieder geval een verantwoordelijkheid bij de vervoerders en de zorgaanbieders. Ik denk namelijk niet dat er snel meer geld bijkomt. Er moet meer meegedacht worden met de overheden en gelobby’d worden voor meer aandacht voor dit vervoer. De wereld is aan het veranderen en de overheden veranderen zeer traag mee.”

Lees ook: 

The post ‘Hanteer tarief zorgkantoren om kwaliteit zorgvervoer te waarborgen’ first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/12/hanteer-tarief-zorgkantoren-om-kwaliteit-zorgvervoer-te-waarborgen/feed/ 7
Video: Impressie praktijkopleiding voor taxichauffeurs https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/12/video-impressie-praktijkopleiding-voor-taxichauffeurs/ https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/12/video-impressie-praktijkopleiding-voor-taxichauffeurs/#respond Thu, 12 May 2022 06:50:51 +0000 https://www.taxipro.nl/?p=75576 Detacheerder Taxiwerq ontzorgt taxibedrijven door de opleiding van chauffeurs op zich te nemen. TaxiPro liep mee met twee praktijklessen en geeft een impressie van wat er bij de opleiding komt kijken.  Taxiwerq boekt ongeveer 1.000 examens per jaar in voor aspirant-chauffeurs. Door dit uit handen te nemen van taxibedrijven kunnen deze bedrijven volgens Dennis Rottier, […]

The post Video: Impressie praktijkopleiding voor taxichauffeurs first appeared on TaxiPro.]]>
Detacheerder Taxiwerq ontzorgt taxibedrijven door de opleiding van chauffeurs op zich te nemen. TaxiPro liep mee met twee praktijklessen en geeft een impressie van wat er bij de opleiding komt kijken. 
Taxiwerq boekt ongeveer 1.000 examens per jaar in voor aspirant-chauffeurs. Door dit uit handen te nemen van taxibedrijven kunnen deze bedrijven volgens Dennis Rottier, teamleider Vakbekwaamheid Taxi bij Taxiwerq, bezig zijn met waar ze goed in zijn: het daadwerkelijk plannen en uitvoeren van de ritten.

Eerste les

TaxiPro liep mee met de eerste praktijkles van twee aspirant-chauffeurs. Tijdens deze les maken cursisten kennis maken met het voertuig, hoe het navigatiesysteem werkt en krijgen ze de nodige ondersteuning voor het behalen van het praktijkexamen.

Bekijk de video-reportage van de meeloopdag hier:

Lees ook:

The post Video: Impressie praktijkopleiding voor taxichauffeurs first appeared on TaxiPro.]]>
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2022/05/12/video-impressie-praktijkopleiding-voor-taxichauffeurs/feed/ 0