Leerlingenvervoer, cursus, Sociaal Fonds Taxi, taxichauffeur, schoolvervoer

Sociaal Fonds Taxi komt met gratis cursus Leerlingenvervoer

CULEMBORG – Sociaal Fonds Taxi (SFT) heeft de gratis online Introductiecursus Leerlingenvervoer geïntroduceerd. Met deze cursus laat SFT nieuwe chauffeurs in het leerlingenvervoer  kennis maken met dit type vervoer.

“Juist nu het seizoen voor leerlingenvervoer weer is gestart komt deze cursus goed van pas”, vindt SFT. “Zij kunnen via hun PC de gratis internetcursus volgen. Zo gaan zij beter voorbereid op pad.”

Praktijksituaties

De introductiecursus neemt drie kwartier in beslag en is via de website van SFT voor iedereen na registratie toegankelijk. De cursus bestaat volledig uit filmpjes over praktijksituaties.

Er wordt aandacht besteed aan de omgang met bijzondere leerlingen, de verschillende taken van de taxichauffeur en de oplossingen voor veel voorkomende situaties binnen het leerlingenvervoer. De cursus bestaat uit twee delen en eindigt met een lichte toets. Als de toets succesvol wordt afgesloten ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname van SFT.

Filmmateriaal

De introductiecursus vormt samen met de cursus Leerlingenvervoer de Leergang Leerlingenvervoer. De praktijkgerichte cursus bestaat uit twee dagdelen waarbij dieper op de materie ingegaan wordt. Ook hier wordt veel gebruik gemaakt van filmmateriaal.

Wettelijk gezien heeft een chauffeur weinig meer nodig dan een geldige chauffeurspas. Toch is een bredere kennis over hoe om te gaan met verschillende typen leerlingen en aandoeningen hard nodig bij het schoolvervoer.

De gemeenten Rotterdam, Utrecht en Eindhoven hebben daarom samen met Sociaal Fonds Taxi deze cursussen ontwikkeld en gefinancierd. 

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Sociaal Fonds Taxi komt met gratis cursus Leerlingenvervoer”

s.s mousavi|04.11.11|16:47

hi.
ik wil graag een straattaxi opleiding volgen en als taxichauffeur werken . ik wil graag door uwe organisatie geïnformeerd worden .
bedankt
s.s mousavi

es sekkal|07.04.12|19:44

ik was taxi chauffeur op 2001 en 2002 en ik was naar ander baan overstapen ,ik wil graag terug naar taxi chauffeur , nu moet je en chauffeurspas hebben –
ik wil graag en opleiding volgen bij jullie organisatie ,ik wil informatie hier over
-ik heb en wwb uitkering
groeten ,
es sekkal

hani|27.05.12|13:52

Dag dames / heren
Ik ben wil cursus volgen van een taxichauffer en ik zou de informatie van u ontvangen over de mogelijkheden en de data’s en de prijzen.
met vriendelijke groeten

hani

willem spiegelberg|05.02.20|19:33

hoe kan ik online de cursus doen taxi leerlingen vervoer graag het adres w.spiegelberg@gmail.com telfoonnummer 0681907544