politie, arrestatie, handboeien, verdachte

Politie pakt opnieuw zes snorders op in Amsterdam Zuidoost

In de strijd tegen snorders in Amsterdam Zuidoost houdt de politie regelmatig controles. Vorige week zijn in Amsterdam Zuidoost tijdens een actie zes mannen aangehouden die worden verdacht van illegaal personenvervoer. Ook zijn drie auto’s in beslaggenomen.

“Via de zogenaamde ‘mystery-guest’ methode ontmaskeren we veel snorders”, legt Liza Huwae, projectleider aan politiebureau Flierbosdreef uit. “Een politieagent in burgerkleding doet zich in zo’n geval voor als klant en rijdt mee met de snorder.”

Inspectie

De politie werkt samen met de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. Huwae: “Zij delen waarschuwingen uit aan snorders. Als die snorders daarna nog eens in de fout gaan, moeten zij een boete betalen van 10.000 euro.”

Bij elke aanhouding wordt een Last onder dwangsom van 10.000 euro opgelegd. Dit is een bestuursrechtelijke maatregel welke naast het strafrechtelijke traject ingezet wordt. Indien nodig wordt zelfs de deurwaarder ingeschakeld om de 10.000 euro te innen.

Snorders

Ondanks het vooruitzicht van deze enorm hoge boete rijden er nog steeds veel snorders rond. Er lijkt op het eerste gezicht misschien weinig mis met het aanbieden van een ritje aan een onbekende, maar in de praktijk blijkt vaak dat snorders een grote rol spelen bij criminele activiteiten, meldt de politie. “Het blijkt dat veel snorders criminelen vervoeren; drugsdealers, straatrovers, woningovervallers.”

Het vervoeren van personen tegen betaling zonder vergunning is misdrijf en een economisch delict. In 2012 hield de politie al ruim 100 snorders aan. Velen werden bekeurd en in totaal werden 23 auto’s in beslag genomen.

Lees ook: ‘Snorderaanpak met mystery guests landelijk invoeren’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie pakt opnieuw zes snorders op in Amsterdam Zuidoost | TaxiPro
politie, arrestatie, handboeien, verdachte

Politie pakt opnieuw zes snorders op in Amsterdam Zuidoost

In de strijd tegen snorders in Amsterdam Zuidoost houdt de politie regelmatig controles. Vorige week zijn in Amsterdam Zuidoost tijdens een actie zes mannen aangehouden die worden verdacht van illegaal personenvervoer. Ook zijn drie auto’s in beslaggenomen.

“Via de zogenaamde ‘mystery-guest’ methode ontmaskeren we veel snorders”, legt Liza Huwae, projectleider aan politiebureau Flierbosdreef uit. “Een politieagent in burgerkleding doet zich in zo’n geval voor als klant en rijdt mee met de snorder.”

Inspectie

De politie werkt samen met de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. Huwae: “Zij delen waarschuwingen uit aan snorders. Als die snorders daarna nog eens in de fout gaan, moeten zij een boete betalen van 10.000 euro.”

Bij elke aanhouding wordt een Last onder dwangsom van 10.000 euro opgelegd. Dit is een bestuursrechtelijke maatregel welke naast het strafrechtelijke traject ingezet wordt. Indien nodig wordt zelfs de deurwaarder ingeschakeld om de 10.000 euro te innen.

Snorders

Ondanks het vooruitzicht van deze enorm hoge boete rijden er nog steeds veel snorders rond. Er lijkt op het eerste gezicht misschien weinig mis met het aanbieden van een ritje aan een onbekende, maar in de praktijk blijkt vaak dat snorders een grote rol spelen bij criminele activiteiten, meldt de politie. “Het blijkt dat veel snorders criminelen vervoeren; drugsdealers, straatrovers, woningovervallers.”

Het vervoeren van personen tegen betaling zonder vergunning is misdrijf en een economisch delict. In 2012 hield de politie al ruim 100 snorders aan. Velen werden bekeurd en in totaal werden 23 auto’s in beslag genomen.

Lees ook: ‘Snorderaanpak met mystery guests landelijk invoeren’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.