politie, arrestatie

Bredase snorder gepakt na vervoeren agenten in burger

De politie heeft afgelopen weekend een snorder aangehouden in Breda. De 43-jarige Bredanaar is zaterdagochtend omstreeks 02.30 uur op de Beverweg aangehouden omdat hij zonder taxivergunning tegen betaling personen vervoerde. De klanten waren agenten in burger.

Tijdens een actie gericht op het tegengaan van snorders bood de 43-jarige Bredanaar vannacht twee agenten in burger op de Hoge Brug aan om hen tegen betaling in zijn auto te vervoeren. Hij zou ze voor 25 euro naar Oosterhout brengen. De agenten gingen er op in.

Wet Personenvervoer

De auto werd op het Brabantplein door geüniformeerde agenten aan de kant gezet, waarna de chauffeur werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet Personenvervoer.

De politie komt af en toe in actie tegen snorders. De’ illegale’ taxichauffeurs hebben immers geen vergunning, voldoen niet aan kwaliteitseisen, betalen geen belasting en hun passagiers zijn vaak niet verzekerd. Ook is dikwijls de auto technisch niet in goede staat. Daardoor is er sprake van oneerlijke concurrentie met de reguliere taxibranche.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.