Taxameter

Beroving in Hoofddorp en boetes in Assen

In Hoofddorp werd het afgelopen weekend een taxichauffeur beroofd. Het was al de zesde overval op een taxichauffeur in Nederland in minder dan een maand tijd. Ook in Assen hield de politie zich met de taxibranche bezig, maar dan in het kader van controles rondom motorsportevenement TT Assen. Dat was niet zonder resultaat want er werden diverse boetes en bekeuringen uitgedeeld.

Een taxichauffeur in Hoofddorp vertelde de politie dat hij op zondagochtend kreeg een onprettige ervaring had. Hij werd tegen 05.00 uur op de Mercuriuslaan overvallen. De chauffeur uit Assendelft raakte in gevecht met een andere man, waarna deze met een onbekend geldbedrag wist te ontkomen. Na een zoekactie wist de politie de verdachte aan te houden. De Hoofddorper is meegenomen naar het politiebureau. De chauffeur is door het personeel van de ambulancedienst nagekeken.

Het is de laatste tijd opvallend vaak raak met overvallen op taxichauffeurs. Vorig weekend werd zowel in Leiden als Groningen een chauffeur het slachtoffer van een beroving. De week daarvoor overkwam het een Duitse taxichauffeur in Heerlen, en enkele dagen eerder werd in Almere een chauffeur beroofd. Eind mei was het nog raak in Amersfoort. Inclusief het incident in Hoofddorp van afgelopen weekend zijn dat zes overvallen op taxichauffeurs in minder dan een maand. In heel 2016 vonden er niet meer dan twaalf van zulke overvallen plaats.

Zeven taxi’s in overtreding

In Assen vonden de controles plaats in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport. Rondom de motorraces in het weekend werden er taxi’s gecontroleerd bij het TT Festival, zo meldt de politie Noord-Drenthe op zijn Facebookpagina. Via het kentekenherkenningssysteem ANPR werden 112 taxi’s bekeken, waarvan er 48 daadwerkelijk aan de kant werden gezet voor een nadere controle.

Daarbij bleek dat er zeven taxi’s in overtreding waren en zes er moesten zelfs meteen stoppen met het verzorgen van taxivervoer. Bij diverse voertuigen voldeed de taxameter niet in orde. Vier taxameters waren niet gekeurd: goed voor een boete van 900 euro. Twee andere chauffeurs kregen een boete van 1.800 euro aan hun broek omdat hun boordcomputers taxi niet aan de gestelde eisen voldeden. Verder werden er twee chauffeurs bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring en twee chauffeurs voor het niet volgen van het juiste voorsorteervak.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

1 reactie op “Beroving in Hoofddorp en boetes in Assen”