Mercedes-Benz ontwikkelt hybride diesel

Mercedes, E-klasseSTUTTGART – Interessant voor taxi-ondernemers die willen besparen op het verbruik; Mercedes-Benz ontwikkelt de E300 Hybrid, een hybride diesel. Dat meldt Autoblog.nl zondag. Dit model wordt aangedreven door een Bluetec-dieselmotor en een elektromotor.

Ergens in 2011 zou de auto in de verkoop moeten gaan. Hiermee is Mercedes-Benz waarschijnlijk de eerste Europese autofabrikant met een hybride diesel op de prijslijst. Voor de aandrijving van dit model zorgen de 2.1-liter viercilinder dieselmotor die bekend is uit de E250 CDI Bluetec, samen met de elektromotor met lithion ion accu die nu al dienst doet in de S400 Hybrid.

De nieuwe E300 Hybrid zou van de vrij forse Mercedes E een auto maken met het verbruik van een kleine compacte auto. Volgens de laatste metingen van Mercedes-Benz bedraagt het gemiddeld verbruik van de dieselhybride 4,5 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot ligt onder 120 gram per kilometer.

Na zijn introductie in de E-Klasse komt de nieuwe aandrijfcombinatie hoogstwaarschijnlijk beschikbaar in meer Mercedes-modellen, zoals de M-, GL, R- en GLK-klasse.

Lees het artikel van Autoblog.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.