Facelift, Mercedes, C-Klasse

Facelift voor Mercedes-Benz C-Klasse

AUTOVANDAAG – Mercedes-Benz heeft na drie jaar een update voor de C-Klasse gepland. Deze laatste spionagebeelden tonen de Duitse middenklasser in een iets gewijzigd, nog gecamoufleerd jasje.

Om de C-Klasse te moderniseren – de nieuwe 3-serie ligt immers in het verschiet en ook Audi beraadt zich op een A4 opfriskuur – heeft Das Haus om te beginnen nieuwe bumpers en andere lichtunits in gedachten. Dagrijverlichting zal ook aanwezig zijn, al biedt Mercedes dat nu ook bij het geavanceerde verlichtingspakket. In het interieur is de vernieuwing waarschijnlijk klein, maar lijkt er wel een nieuw display voor het navigatiesysteem aan te komen.

Motorisch blijven de techneuten van Mercedes-Benz continu aan het fijnslijpen; zo werd onlangs een nog zuinigere 220 CDI motorvariant aangekondigd die voortaan 4.5l/100km consumeert. Daarnaast verwachten we meer intrede van start-stop systemen op de nieuwe CGI-viercilinders. Wellicht ziet ook nog een schone BlueTEC dieselversie het levenslicht. Nu AMG ook een nieuwe V6 en kleinere V8 in de pijplijn heeft zitten lijken de dagen voor de huidige 6.2 V8 in de 63 AMG geteld. De Duitsers maken dat echter goed met assistentie van turbo’s en een lager verbruik.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Facelift voor Mercedes-Benz C-Klasse”

Bart|14.04.10|12:29

Mooie auto. Net een kleine S-Klasse.