elektrische, taxi, Volkswagen

Volkswagen ontwerpt elektrische taxi: Milano Taxi

AUTOVANDAAG – Volkswagen introduceert in 2013 zijn eerste elektrisch aangedreven auto. De Duitsers zijn er bijna klaar voor en hebben zelfs aan een elektrische taxi met handige snufjes gedacht. Ze noemen ‘m de Milano Taxi.
De Milano Taxi is een studiemodel dat over een 115 pk sterke elektromotor beschikt. Deze wordt ‘gevoed’ door een lithium-ion batterijpakket dat in de bodem van de auto is ondergebracht. De batterijcapaciteit is voldoende voor een actieradius van maximaal 300 kilometer. De batterijen zijn via een laadstation of het stopcontact op te laden; de aansluiting daarvoor bevindt zich onder het VW-logo aan de voorzijde van de auto.

De Volkswagen Milano Taxi is uitgevoerd in de traditionele taxikleuren van modemetropool Milaan. Vorm en functie zijn in het studiemodel opnieuw gedefinieerd. Een goed voorbeeld daarvan is de toepassing van een naar voren openende schuifdeur aan de passagierszijde voor een ruime, veilig instap. Een groot glazen panoramadak brengt extra licht in de cabine. De Milano Taxi verwent z’n passagiers achterin met 12 cm beenruimte, de maat van een luxe limo.

Verder heeft Volkswagen een 8 inch touchscreen ingebouwd die de ritprijs van dat moment toont. Op het display worden ook navigatiegegevens zoals de verwachte aankomsttijd, de weersverwachting en ‘points of interest’ weergegeven. Het touchscreen is ondergebracht in een module waarin ook een kaartlezer is opgenomen. Deze maakt het mogelijk om de rit per creditcard af te rekenen.

Ook de bestuurder beschikt in z’n cockpit over een groot touchscreen waarmee een veelvoud aan functies onder handbereik komt. Via dit intuïtief te bedienen scherm kan de chauffeur aan het stuur onder meer de taximeter, de deuren, de telefoon, de airconditioning en het navigatiesysteem bedienen (navigatie desgewenst ook met stemherkenning of via handschrift). Ook heeft de bestuurder de beschikking over diverse online-functies en is het mogelijk om persoonlijke Apps te laden.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl
Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.