Ford Mondeo, taxi

Vernieuwd dieselmotorpalet voor Ford Mondeo

AUTOVANDAAG – Ford komt dit voorjaar met twee verder verfijnde dieselmotoren voor de Ford Mondeo. Ook doet de Powershift-automaat zijn intrede.

Het automerk levert dit voorjaar de bijgeschaafde 2.0 TDCi dieselmotor, verkrijgbaar in een 115, 140 of 163-pk uitvoering. Die laatste vervangt de 2.2 TDCi. Zowel de 140 pk als 163 pk-uitvoering is met de Powershift leverbaar, die door z’n dubbele koppeling veel sneller schakelt dan traditionele automaten.

Alle handgeschakelde 2.0 TDCi versies dragen het groene energielabel A en consumeren 5.3l/100km. De versies met Powershift lusten 5.6 liter en hebben een B-sticker op de neus.

Ook de ‘afgeprijsde’ Limited-uitvoeringen kunnen rekenen op het vernieuwde motorpalet, dat uitsluitend nog met groene energielabels is bedeeld. Daarnaast levert Ford de Mondeo nog altijd met de 1.6 16V en 2.0 16V, die ook in een LPG- en Flexifuel-variant verkrijgbaar is. Ook deze motoren hebben als Wagon of sedan een B-label.

Sinds enige tijd maakt de Limited uitvoering deel uit van de Mondeo line-up. Deze uitvoering is extra compleet uitgerust – met onder meer navigatie, bluetooth, automatische airco, 16 inch lichtmetaal en parkeersensoren rondom – maar eveneens aantrekkelijk geprijsd. De nieuwe 2.0 TDCi 140 pk vindt ook zijn weg naar deze variant.

Prijzen beginnen bij 31.931 euro voor de dieselvariant met handgeschakelde zesbak. Powershiften kost 2740 euro extra.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.