Volkswagen, E-Lavida, electrisch

Volkswagen presenteert elektrisch offensief in China

AUTOVANDAAG – Volkswagen onthult op de autotentoonstelling van Peking niet alleen de nieuwe Phaeton, maar ook zijn E-mobility strategie voor China. Die strategie behelst onder meer de introductie van de E-Lavida, de eerste in China ontwikkelde elektrisch aangedreven auto.

Binnen vier jaar vindt in China grootschalige, lokale serieproductie van elektro-auto’s plaats. Voorafgaand aan de introductie van elektrisch aangedreven auto’s, stelt Volkswagen zijn complete pakket aan duurzame BlueMotionTechnologies ter beschikking aan zijn twee Chinese joint-ventures. Op die manier kunnen lokaal zeer zuinige Volkswagen-modellen met verbrandingsmotor worden geproduceerd.

Op de autotentoonstelling van Peking, die op dit moment plaatsvindt (tot en met 2 mei) introduceert Volkswagen de E-Lavida, een elektrisch aangedreven uitvoering van de in China zeer succesvolle Lavida). De E-Lavida is de eerste in China ontwikkelde elektrisch aangedreven auto met batterijpakket. Tijdens de Expo 2010, die vanaf mei in Sjanghai plaatsvindt, introduceert Volkswagen een tweede model, de E-Golf.

Een testvloot bestaande uit E-Lavida- en E-Golf-modellen gaat binnenkort ‘op tournee’ langs diverse grote steden. Daarbij worden onderzoekers, regeringsvertegenwoordigers, media en klanten in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met E-mobiliteit én BlueMotionTechnologies. O

p basis van de feedback die deze tournee oplevert, besluiten Volkswagen en zijn Chinese joint-ventures vervolgens welke modellen het best aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de Chinese klanten. Het uitgangspunt is daarbij altijd dat de auto’s geschikt zijn voor dagelijks gebruik en dat ze bereikbaar zijn voor een brede kopersgroep. Dat betekent ook dat Volkswagen hybride-tehniek in compacte- en middenklasse-modellen gaat inzetten.

Voorafgaand daaraan komt in 2011 de Touareg Hybrid op de Chinese markt. In 2013 volgt de Chinese marktintroductie van E-UP! en uiterlijk een jaar later volgt lokale serieproductie van elektrisch aangedreven modellen.
Ook de zuster-merken Audi en Škoda presenteren op termijn geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven auto’s voor de Chinese markt. Sommige daarvan worden lokaal geproduceerd.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Volkswagen presenteert elektrisch offensief in China”

Miguel|19.03.12|11:19

Sjaak,Zodra je elektrisch rijdt ben ik wel bwnieued naar het dagboek van een elektrisch rijder. Wat kom je dan tegen in de praktijk, wat is je actieradius in werkelijkheid.