Mercedes Concept Shooting Break

Een voorbode: Mercedes-Benz Concept Shooting Break

AUTOVANDAAG – Mercedes-Benz presenteert op Auto China 2010 de nieuwe Concept Shooting Break. Zoals het een studiemodel betaamt is deze opgerekte vierdeurscoupé bijzonder innovatief aangelegd.

Mercedes-Benz legde in 2004 met de introductie van de vierdeurs coupé CLS-Klasse de basis voor een nieuw marktsegement. In september 2008 toonde het merk met het studiemodel Concept FASCINATION een nieuwe interpretatie van de coupé.

Met de Concept Shooting Break, die tijdens “Auto China 2010” voor het eerst wordt getoond, geven de ontwerpers van Mercedes-Benz nu een indicatie van hun visie op de verdere ontwikkeling van de coupé. Tegelijkertijd moet het model duidelijke signalen afgeven die erop wijzen dat het Mercedes-DNA van de toekomst nog meer gericht is op emotie.

Breed, laag, met een lange motorkap en een dak dat doorloopt in de achterzijde: de Concept Shooting Break valt op met verrassende verhoudingen, die tegelijkertijd duidelijk doen denken aan de CLS, die nu al wordt gezien als design-icoon. De frontpartij is daarbij in een nog sportiever jasje gestoken en verwijst op details naar de supersportwagen SLS AMG.

Nieuw in de neus zijn de volledige LED-koplampen (voor alle lichtfuncties!) en de verzonken handgrepen in de deuren. Bij aanraking van sensoren klappen de portiergrepen naar buiten om toegang te verschaffen tot het interieur. Ook geheimzinnig is de heldere zijdemat-lak ‘Allanitgrijs magno’ waarmee de carrosserie elegantie wordt gepresenteerd. De lange koets staat tenslotte gestoeld op 20 inch lichtmetalen wielen.

Binnenin is vooral gekozen om de sfeer te bepalen met natuurlijke materialen zoals hout en leer. Het groten glazen panoramadak creëert extra lichtinval. De grote doorlopende middenconsole benadrukt heel duidelijk het comfortabele vierzits-karakter van de Concept Shooting Break. De houten vloer van de laadruimte zorgt eveneens voor een chique uitstraling. Het donker gebeitste eikenhout contrasteert met de beschermstrips van aluminium.

De motor van de Concept Shooting Break is een voorbode van de toekomstige nieuwe generatie van Mercedes-Benz V-motoren. De V6-krachtbron met een blokhoek van 60o en een cilinderinhoud van 3,5 liter is uitgevoerd met directe brandstofinspuiting. De zescilindermotor levert nog meer vermogen dan de bestaande 350 CGI en komt tot 306 pk en 370 Nm. Geheel volgens de BlueEFFICIENCY-normen van Mercedes-Benz belooft de nieuwe krachtbron daar een verrassend gunstig verbruik tegenover te zetten.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.