Audi A7, camouflage

Scoop: De A7, vierdeurs coupé van Audi

Spy-Shots of Cars

AUTOVANDAAG – Audi heeft de vaart van modellenuitbreiding er flink in zitten. Na de komst van de tweedeurscoupé A5 is het eind dit jaar tijd voor de presentatie van de vierdeurscoupé A7.

Of hij geschikt is als taxi, daarover zullen de meningen verdeeld zijn. Het technische team is er in elk geval nog druk mee en heeft nu een prototype met minder afleidend camouflagemateriaal de weg op gestuurd.

Kort gezegd is de Audi A7 een CLS van eigen makelij. We weten immers dat Mercedes-Benz er in 2004 als eerste bij was om een vierdeurscoupé van formaat toe te voegen aan het gamma. Een auto die als een mooie, sportief-elegante niche tussen de E en S-Klasse kan worden gepositioneerd.

De Audi A7 krijgt ook die taak voorgeschoteld zodra deze in 2011 op de markt verschijnt. De Duitser is nog opvallend goed gecamoufleerd, maar de uitklappende achterspoiler zal niemand kunnen ontgaan.

Tegen die tijd is de nieuwe A8 breed in de markt gezet en telt de huidige generatie A6 z’n laatste dagen. Motorisch zet Audi op niveau in, dus kunnen we louter rekenen op zes en achtcilinders, waaronder de 3.0 TDI, 4.2 TDI, 4.2 V8 en de 3.0 TFSI compressormotor.

Geheel volgens de traditie is ook de A7 quattro vierwielaangedreven. Aan de top komt de RS7 te staan, die echter pas later het gamma letterlijk komt versterken.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.