Nissan Leaf

Elektrische Nissan Leaf gaat zo’n 35.000 euro kosten

AUTOVANDAAG – Het gaat hard met de introductie van potentiële elektrische taxi’s. De nieuwe elektrische Nissan Leaf gaat ongeveer de prijs van een full-options Prius kosten, wat neerkomt op circa 35.000 euro. Dat heeft de importeur bekend gemaakt. Bestellen kan vanaf juli, begin 2011 worden de eerste exemplaren uitgeleverd.
En dat valt niet tegen, zeker als je nagaat dat de LEAF een volwaardige C-segment auto is voor maximaal vijf personen, voorzien van alle luxe. De LEAF komt namelijk in slechts een uitvoering op de markt.

Een luxe Golf, Focus, Astra of Mégane met een krachtige motorisering nog steeds minder euro’s, maar daar kan Nissan allerhande ‘prijzen’ als BPM- en wegenbelastingvrijstelling en vijf jaar lang 0% fiscale bijtelling tegenoverstellen. Regelingen die in ieder geval nog twee jaar van kracht zijn. Daarnaast kost een volle tank elektriciteit (goed voor 160 km rijden) een fractie van wat een benzine- of dieselrijder aan de pomp moet betalen.

Het prijsverschil van de LEAF met bijvoorbeeld de eerste elektrische auto van Mitsubishi – de iMiEV – is eveneens opmerkelijk te noemen. De Japanners verwachten deze vierzitter voor rond de 40 mille te kunnen aanbieden. Nissan houdt de LEAF betaalbaar door (veel) groter te gaan produceren.

De productie van de Nissan LEAF start na de zomer, waarna de auto in december arriveert. Begin juli kan er een reservering worden geplaatst. In januari 2011 worden de eerste exemplaren uitgeleverd. Nissan heeft voor Nederland in dat jaar een kleine 2000 auto’s beschikbaar.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.