Mercedes

Daimler en BYD gaan elektrische auto’s voor China maken

AUTOVANDAAG – Daimler en het Chinese BYD hebben een contract getekend voor de oprichting van een joint venture onder de naam Shenzhen BYD Daimler New Technology voor de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven auto voor de Chinese markt.
Beide partners investeren circa 71 miljoen euro in het nieuwe samenwerkingsverband, waarbij de kennis van Daimler op het gebied van ontwerp en veiligheid en de expertise van BYD ten aanzien van accu-technologie en elektrische aandrijfsystemen worden gebundeld. Voor de auto zullen beide ondernemingen een nieuwe merknaam kiezen. Ook de merkenrechten zullen in handen zijn van de twee bedrijven.

De nieuwe joint venture biedt Daimler goede mogelijkheden om het potentieel aan elektromobiliteit in China optimaal te benutten. BYD (ofwel Build Your Dreams) kan op deze manier zijn positie als snelst groeiende Chinese autoproducent veiligstellen.

Ook in Europa timmert Daimler aan de weg met emissievrije voertuigconcepten: dit jaar zullen twee zuiver elektrisch aangedreven voertuigen van het merk Mercedes-Benz worden geïntroduceerd: de Mercedes-Benz B-Klasse F-CELL met brandstofceltechnologie en de elektrisch aangedreven A-Klasse E-CELL. Ook de de smart fortwo electric drive staat zo goed als klaar.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl
Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.