BMW crash

Nieuwe BMW 5-serie crashtest: glansrijk tegen de muur

AUTOVANDAAG – De nieuwe BMW 5-serie maakt een vliegende start, met al ruim 1300 verkochte exemplaren. Daar zal de Euro NCAP-veiligheidstest in ieder geval niets aan veranderen. De potentiële taxi heeft de botsproeven voorbeeldig doorstaan en noteerde vijf sterren.

In het onderdeel veiligheidsvoorzieningen scoorde de nieuwe Beier als eerste de volle 100 procent. Daarnaast profiteren voetgangers van een motorkap die door een mechanisme bij een aanrijding tussen 25-55 km/u iets omhoog komt en zo een zachtere landing kan verzorgen. Een succesvol vergelijkbaar systeem wordt ook geleverd op de Mercedes-Benz E-Klasse en Citroen C6.

Naast de crashtests van Euro NCAP onderwierp BMW de nieuwe Vijf onlangs ook aan een DEKRA botsproef met elektronische reminterventie. Daardoor dan de auto aanrijdingen voortijdig detecteren en de pijn verminderen of zelfs voorkomen. Zodoende remde de electronica de aanrijsnelheid in de test van 64 km/u tot 40 km/u af en kon de kans op letsel voor inzittenden verder worden verlaagd.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.