Unicab

Elektrische taxi van de toekomst: Unicab Yellow Cab

VERENIGDE STATEN – De New Yorkse taximodellen Ford Crown Victoria en Ford Escape zijn wereldberoemd, maar inmiddels wel verouderd. De moderne milieuvriendelijke opvolger van de Yellow Cab staat al klaar: de elektrische Unicab.

De Unicab is uitgerust met een set lithium/ion batterijen en vier elektromotoren die zich in de wielnaven bevinden. De accu’s halen hun voeding uit een brandstofcel. Ook leveren zonnecellen in het dak een stroombijdrage. Heeft de taxichauffeur even geen ritje, dan kan er op de standplaatsen even worden bijgeladen.

Het design van de Unicab is futuristisch en in het oogspringend. Voor de klant biedt de Unicab een transparant beeldscherm en een head-up display informatie over de route, bezienswaardigheden en de tarieven. Ook is er een internetaansluiting.

Uitgangspunten bij het ontwerp zijn een hoog veiligheidsniveau, gebruiksvriendelijkheid, lage onderhoudskosten, een efficiënt ingericht interieur en een zo gering mogelijke belasting van het milieu.

De Unicab barst van de slimme vondsten. Zo is het vervoer van 2 rolstoelgebruikers geen enkel probleem. Met een uitschuifbaar paneel in de wagenbodem kan namelijk het hoogteverschil tussen straat en auto worden overbrugd.

Tegen de rijrichting in kan naast de bestuurder een ‘gewone’ passagier plaats nemen. En achterin bevindt zich een 3e zitrij met 2 extra zitplekken. De 3,81 meter lange Unicab heeft hierdoor meer vervoercapaciteit dan de bovengenoemde Ford modellen, terwijl zijn ‘voetprint’ juist veel kleiner is.

Bron: Inhabitat.com

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.