Volkswagen, Sharan

Nieuwe Volkswagen Sharan vanaf 37.490 euro te bestellen

AUTOVANDAAG – De zevenzitter van Volkswagen heeft een prijs en is vanaf nu te bestellen. De Sharan is leverbaar vanaf 37.490 euro, verkrijgbaar met keuze uit een TSI benzine en twee TDI diesels, allen voorzien van brandstof besparende BlueMotionTechnologies. In september staat-ie in de showroom.

De Sharan is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van Volkswagen, met het bekende familiegezicht en strakke lijnen. Veelzijdig als hij moet zijn is er naar wens binnenin plaats voor vijf, zes of zeven personen in de taxi. Dankzij het Easyfold-systeem is het meubilair op de tweede en derde zitrij eenvoudig in de wagenvloer te verzinken.

Bij de marktintroductie in september zijn drie motoren voor de Sharan beschikbaar: de 1.4 TSI met 150 pk en twee 2.0 TDI’s met 140 of 170 pk. Allen verrichten hun arbeid onder de hoede van brandstof besparende BlueMotionTechnologies met onder meer een start/stop-systeem en recuperatie (waarbij remenergie wordt omgezet in elektriciteit).

De 140 pk diesel is met 5.5l/100km het meest spaarzaam ingesteld. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 143 g/km. Elke Sharan wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak – als optie is de DSG-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar.

De nieuwe Sharan is leverbaar in de uitvoeringen Trendline, Comfortline en Highline. Ook is er als 1.4 TSI nog een instapper Easyline. Voor alle modellen behoren nieuwe opties zoals een groot glazen panoramadak, ACC (Adaptive Chassis Control), een automatisch inparkeersysteem en audio/navigatie-systemen tot de mogelijkheden.

Prijzen van de nieuwe Sharan beginnen bij 37.490 euro. Voor dat bedrag staat de 1.4 TSI Easyline voor de deur. De 2.0 TDI 140 Trendline komt op 42.290 euro. Liefhebbers van de meest krachtige diesel rijden minimaal weg in de Comfortline-versie met DSG. Deze staat te boek voor 49.490 euro.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.