Audi, A8

Nieuwe V6 diesel voor Audi A8 arriveert deze zomer

AUTOVANDAAG – Audi breidt het motorengamma van de nieuwe Audi A8 uit met twee V6-krachtbronnen: de direct ingespoten 3.0 TFSI en de 3.0 TDI met respectievelijk een C- en B-label.

De levering van de nieuwe modellen start in juli. De Audi A8 3.0 TFSI quattro is leverbaar vanaf 98.900 euro, de drieliter diesel staat vanaf 95.200 euro in de boeken.

De 3.0 TDI-krachtbron is eveneens een sterk staaltje. De V6 dieselmotor beschikt over commonrail brandstofinspuiting en start/stop-techniek. Ondanks het hoge vermogen van 250 pk en het riante koppel van 550 Nm (samen goed voor een topsnelheid van 250 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 6,1 s) bedraagt het gemiddelde verbruik van de Audi A8 3.0 TDI quattro slechts 6,6 l/100 km.

Het verbruik komt overeen met een CO2-uitstoot van 174 g/km en daarmee is hij goed voor een groen B-label. Later volgt er nog een voorwielaangedreven dieselversie met minder vermogen maar een nog lager verbruik.

Geheel volgens de Audi-traditie zijn beide nieuwe motorvarianten ook met Pro Line en Pro Line Plus-luxe te verrijken, waarbij comfortabele zaken zoals luchtvering, xenon plus, elektrisch bedienbare stoelen, DVD, Bose Audio, dubbel glas, achteruitrijcamera en zonwering niet mag ontbreken.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.