Ford Mondeo

Facelift Ford Mondeo met nieuwe TDCi-motor

AUTOVANDAAG – Ford introduceert op 25 augustus de vernieuwde Mondeo. Naast bijgeschaafde looks en een opgewaardeerd interieur debuteert de nieuwe 2.2 TDCi met 200 pk.

De Mondeo profiteert in grote lijnen van de vernieuwingsdrift die men heeft toegepast op de Galaxy en S-MAX. Dat betekent dat bijvoorbeeld het kinetic Design is gemoderniseerd met een nieuwe, scherper gesneden bumperset, inclusief LED-jes voor dagrijverlichting en achterlichten. Ook de grille en motorkap zijn opnieuw vormgegeven en winnen aan visuele kracht.

Opgewaardeerd interieur
Het vernieuwde interieur is uitgerust met een nieuwe doorlopende middenconsole, hertekende portierpanelen met verzonken portiergrepen en een nieuwe centrale bovenconsole met interieurverlichting.

Daarnaast doen nieuwe moderne snufjes en comfortabele zaken zoals LED-interieurverlichting, verbeterde navigatie en het Premium Sound System met subwoofer hun intrede. Ook is er aan een nieuwe reeks assistentiesystemen gedacht, waaronder Lane Departure Warning, Driver Alert en Auto High Beam.

De nieuwe voorzieningen die al deel uitmaken van de nieuwste S-MAX- en Galaxy-modellen, zoals Blind Spot Information System, een snelheidsbegrenzer, elektronische kindersloten en achteruitrijdcamera, zijn nu ook beschikbaar voor de Mondeo.

Nieuwe 2.2 TDCi
Bij de lancering heeft Ford nieuwe motoren voor de Mondeo beschikbaar. De nieuwe 200-pk sterke 2.2-liter Ford Duratorq TDCi-motor beleeft zijn première in de nieuwe Mondeo. Deze levert maar liefst twaalf procent meer vermogen dan de vorige 2.2 versie en is daarmee de krachtigste Duratorq-dieselmotor tot nu toe.

Eerder dit jaar is ook de 2.0-liter TDCi motor volledig vernieuwd. Deze motor is beschikbaar met een vermogen van 115, 140 of 163 pk.

Alle motoren hebben ongeacht de carosserievariant een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 139 g/km bij gebruik van een transmissie met zes handgeschakelde versnellingen. De nieuwe zestraps Powershifttransmissie is optioneel leverbaar en wordt standaard gecombineerd met de tweeliters.

De efficiëntie van de motoren in het Ford-assortiment wordt verder verbeterd door een aantal nieuwe Ford ECOnetic-technologieën, waaronder recuperatie (herwinning remenergie), de Ford Eco Mode uit de Focus ECOnetic en het Active Grille Shutter System. Dat laatste is een elektronisch gestuurd systeem dat de luchtstroom regelt door de radiator en het motorcompartiment en zo een lagere luchtweerstand kan realiseren. De nieuwe vondst heeft ook een positieve invloed op de opwarmingsfase van de motor.

Introductie september
De vernieuwde Mondeo komt vanaf september 2010 in heel Europa op de markt. In de aanloop naar de introductie en de lancering van de nieuwe Mondeo op de Moscow International Automobile Salon 2010 op 25 augustus worden meer informatie en de technische gegevens van de nieuwe Mondeo-lijn bekendgemaakt.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.