Mercedes, S-klasse

De zuinigste S-Klasse ooit – Mercedes S 350 CDI BlueTEC

AUTOVANDAAG – Mercedes-Benz presenteert een nieuwe, schonere dieselversie van de S 350 CDI. De tot S 350 BlueTEC omgedoopte variant combineert efficientie en kracht van een V6 diesel met een veel lagere uitstoot. Met een verbruik van 6.8l/100km is het meteen de zuinigste S-Klasse ooit!

Door de BlueTEC range uit te breiden met een variant uit de S-Klasse heeft Mercedes-Benz nu ook op topniveau een verantwoord en economische motorvariant, naast de bestaande S 400 HYBRID benzine.

Das Haus nam de drieliter diesel 350 CDI als basis. In tegenstelling tot voorgaande BlueTEC modellen komt de schonere dieselvariant tot meer vermogen; met 258 pk en 620 Nm is het vlaggenschip allerminst bescheiden bedeeld. Daarmee haalt de S 250 km/u en wordt na 7.1 seconden de 100-grens bereikt. T

Toch daalde het verbruik naar 6.8l/100km en 177 g/km CO2 (C-label). Dankzij de geavanceerde emissieregeling en Selective Catalytic Reduction katalysator met AdBlue reduceert Mercedes de uitstoot van schadelijke stoffen (naast CO2) verder. Daardoor voldoet deze motorvariant al aan de Euro6 eisen die in 2014 van kracht zullen zijn.

Prijzen zijn inmiddels bekend. De S350 CDI BlueTEC met standaard zeventrapsautomaat is er vanaf 97.900 euro. Tegen meerprijs leveren de Duitsers ‘m ook af met verlengde wielbasis en/of vierwielaandrijving. Met de introductie van de BlueTEC variant is de reguliere dieselversie in ons land uit het leveringsprogramma verdwenen.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.