Mercedes CLS, camouflage

Nieuwe Mercedes-Benz CLS is zo goed als af

AUTOVANDAAG – Stukje bij beetje ontrafelt Mercedes-Benz de nieuwe CLS. De presentatie van de nieuwe CLS staat voor dit najaar op stapel. Hij zal zich in zijn nieuwe jas duidelijk imposanter presenteren dan zijn voorganger.

Opvallend is onder meer de nieuwe rechtopstaande en tevens groter uitgevallen grille. Dit keer kiest Das Haus wel voor een glooiend lijnenspel en vloeiend uitlopende koplampen, waarin LED’s voor dagrijverlichting en knipperlicht zijn opgenomen. De voorheen toch wat compact gevormde achterzijde wordt net als de wielkasten flink opgepompt en krijgt de looks in lijn van de E-Klasse sedan en coupé.

Technisch is de CLS verwant aan de E-Klasse. Motorisch zal de CLS daar niet veel van afwijken, al verwachten we door zijn hogere positionering geen viercilinders, maar direct ingespoten zespitters in het gamma.

Mogelijk durft Mercedes het wel aan een (diesel)hybride te introduceren – iets waar de E-Klasse al dit najaar op kan rekenen en in de S-Klasse al mogelijk is. In ieder geval wordt de vierdeurscoupé ook beschikbaar met een nieuw ontwikkelde 4.6 liter V8-blok. De AMG-topper kan rekenen op de eveneens verse 5.5 V8 biturbo, ter vervanging van de 6.2 V8 uit de 63 AMG.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.