peugeot 508

Peugeot presenteert de 508, opvolger van de 407 en 607

AUTOVANDAAG – En nu officieel: de nieuwe Peugeot 508! Na het lekken van de eerste beelden geeft het merk nu zelf extra beelden en details vrij van de nieuwe sedan die in 2011 geïntroduceerd wordt.

Zoals bekend is volgt de 508 de designrichting van de SR1 conceptcar, met zowel sportieve als elegante lijnen. De typische leeuwenbek hebben de designers ingewisseld voor een bescheidener exemplaar. Ook de smallere, schuin geplaatste koplampen maken het front minder heldhaftig, maar wel dynamischer

De richtingaanwijzers nemen plaats in de bumper, net boven de mistlampen. Mogelijk is de 508 ook meteen voorzien van dagrijverlichting. De Fransoos kan daarbij rekenen op de nieuwste snufjes en technieken, waaronder een head-up display, uitgebreide tractieregeling, dynamische verlichting en demperregeling.

Daarnaast zetten de Fransen in op nieuwe technieken zoals e-HDi start/stop-techniek en moderne motoren, waarbij ook een dieselhybridevariant op de planning staat. Deze HYbrid4-variant met 200 pk stoot gemiddeld slechts 99g/km uit. Andere motoriseringen bestaan uit VTi en THP turbomotoren met 1.6 tot 2.0 liter inhoud.

De grote kracht van de 508 is ook zijn ruimte-aanbod. Die zal ten opzichte van de 407 flink zijn gegroeid, aangezien de Fransoos ook de 607 opvolgt. De afwerking is – zoals we dat sinds de 30(0)8 gewend zijn – van hoog niveau.

Peugeot introduceert de 508 als Berline en SW. Beide worden begin oktober voorgesteld op de Autosalon van Parijs. De productie vindt plaats in Frankrijk, later wordt er ook een faciliteit voor de Berline in China opgestart.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.