elektrisch, taxi

Prijzenoorlog lithium ion is gunstig voor elektrische taxi

JAPAN – De producenten van lithium ion-batterijen zijn verwikkeld in een prijzenoorlog. Hierdoor komt grootschalig gebruik van elektrische auto’s en taxi’s dichterbij.

De grote producenten van lithium ion-batterijen in Japan en Zuid-Korea willen de grootste worden. Het gevolg is overproductie waardoor de batterijprijzen aan het dalen zijn.

“Die gaan in 2010 misschien wel met negentien procent omlaag – de grootste prijsval in vijf jaar,” vertelt marktanalist Hideo Takeshita tegen persbureau Bloomberg. “Als de overproductie zo doorgaat, gaan de prijzen misschien wel met een kwart omlaag.”

Op het moment worden lithium ion-batterijen vooral gebruikt in mobiele telefoons en laptop computers. Sinds kort worden ze ook gebruikt in elektrische auto’s. Daar is de batterij het duurste onderdeel. Door het gebruik in auto’s is de verwachting dat de verkoop van lithium ion-cellen de komende zes jaar gaat verdrievoudigen.

Hoe meer ervaring er opgedaan wordt met elektrisch rijden, hoe succesvoller projecten met elektrisch taxivervoer zullen zijn als het Prestige GreenCab-project in Utrecht.

Bron: GroenOpWeg.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.