ambulance, sirene, voertuig

Video: Geen nieuw systeem sirene hulpvoertuig over radio

DEN HAAG – Er komt geen nieuw waarschuwingssysteem, waarmee voertuigen van politie, brandweer en ambulance de sirene ook kunnen uitzenden over de radio van automobilisten. Staatssecretaris Bijleveld wil niet overgaan tot invoering van het systeem Flister.

Uit een proef is niet gebleken dat het systeem helpt om het verkeersgedrag van automobilisten te beïnvloeden. Zo is in de pilot nauwelijks effect vastgesteld op de mate waarin voorrangsvoertuigen sneller door het verkeer kunnen manoeuvreren.

Overlast

Uit de pilot is verder gebleken dat Flister problemen geeft vanwege overlast voor omwonenden en bij automobilisten die zich ver van het hulpverleningsvoertuig bevinden.

Juist op plaatsen waar veel en met regelmaat hulpverleningsvoertuigen passeren die Flister gaan gebruiken kan dit het geval zijn, zoals in de omgeving van kazernes en politiebureau´s en bijvoorbeeld aan doorgaande routes.

De Flister:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Video: Geen nieuw systeem sirene hulpvoertuig over radio | TaxiPro
ambulance, sirene, voertuig

Video: Geen nieuw systeem sirene hulpvoertuig over radio

DEN HAAG – Er komt geen nieuw waarschuwingssysteem, waarmee voertuigen van politie, brandweer en ambulance de sirene ook kunnen uitzenden over de radio van automobilisten. Staatssecretaris Bijleveld wil niet overgaan tot invoering van het systeem Flister.

Uit een proef is niet gebleken dat het systeem helpt om het verkeersgedrag van automobilisten te beïnvloeden. Zo is in de pilot nauwelijks effect vastgesteld op de mate waarin voorrangsvoertuigen sneller door het verkeer kunnen manoeuvreren.

Overlast

Uit de pilot is verder gebleken dat Flister problemen geeft vanwege overlast voor omwonenden en bij automobilisten die zich ver van het hulpverleningsvoertuig bevinden.

Juist op plaatsen waar veel en met regelmaat hulpverleningsvoertuigen passeren die Flister gaan gebruiken kan dit het geval zijn, zoals in de omgeving van kazernes en politiebureau´s en bijvoorbeeld aan doorgaande routes.

De Flister:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.