Mercedes, Benz, E-Klasse, taxi, Aardgas

Mercedes-Benz introduceert ook de E-Klasse op aardgas

AUTOVANDAAG – De aardgasversie van de Mercedes-Benz E-Klasse is na de B-klasse een feit. Het merk presenteerde de E 200 NGT op Ecomobiel 2010 beurs. Wederom voorzien van een 1.8 liter compressormotor en een lage CO2-uitstoot is het een groen en voordelig alternatief voor de benzine of dieselversie.

De viercilinder op aardgas levert 163 pk en 240 Nm. Daarmee haalt de 1470 kg wegende E 200 NGT BlueEFFICIENCY een maximumsnelheid van 224 km/u te bereiken en accelereert hij in 10.4 seconden naar 100 km/h.

Actieradius

De maximale tankvoorraad bedraagt 19 kg bedraagt. Gecombineerd met een gemiddeld aardgasverbruik van 5.5 kg/100km levert dat een bruikbare actieradius op voor taxichauffeurs. Bovendien houdt deze aardgas-E een benzinetank met een grootte van 59 liter, in geval niet één van de 50 aardgastankstations kan worden bereikt. De CO2-uitstoot op aardgas blijft steken op 149 g/km en dat is bijna 20 gram lager dan zijn voorganger.

Dat betekent voor de E-Klasse het energielabel A.  Levering van de E 200 NGT – met zesbak of automaat – start in december. Wat deze aardgasversie moet gaan kosten is nog niet bekend.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Mercedes-Benz introduceert ook de E-Klasse op aardgas”

Eric|05.10.10|23:04

Helaas hebben we er lang op moeten wachten, maar het was het wachten waard!!