rolstoelfiets

Chauffeur Bestax begint project voor gratis uitje invaliden

AMERSFOORT – Taxichauffeur Johan Bogers van Bestax uit Amersfoort is het project ‘Roltrappers’ gestart. Hierbij krijgen invaliden gratis een leuk uitje met een elektrische ondersteunde rolstoelfiets.

De mensen worden bij de woning of verzorgingshuis opgehaald en dan start de tour. Ergens op een gastvrije locatie wordt een kop koffie of thee gedronken.  Afhankelijk van de persoon kan de tour 1 tot 2 uur duren.

Personeel

Het project wordt gesteund door Besseling, maar mogelijk gemaakt en ondersteund door een deel van het personeel van Besseling. Daarnaast is er een groeiend aantal bedrijven die zich ook maatschappelijk willen inzetten voor dit project.

Het project wordt verder bekostigd door collega’s die jaarlijks vier (of meer) verlofuren inleveren voor dit goede doel. De chauffeur die fietst krijgt zo de uren uitbetaald, om er op deze wijze voor te zorgen dat er voldoende animo onder de chauffeurs blijft.

Bijdrage

Op de Open Dag van Besseling op 16 oktober, zal er een grote collectepot staan waarin bezoekers vrijwillig een bijdrage kunnen doen. Zo kost de rolstoelfiets zelf al ruim 7.000 Euro. Daarnaast zijn er mensen nodig die willen fietsen en is er geld benodigd voor promotie.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.