Tribus, Civitas

Tribus brengt nieuwe Civitas op de markt

DE MEERN – Tribus levert begin volgende maand de vier eerste exemplaren van de nieuwe Civitas af aan vervoersmaatschappij Arriva. Ze gaan meedraaien in een pilot van de provincie Gelderland waarbij onderzocht wordt of verschillende soorten aanvullend openbaar vervoer gebundeld kunnen worden in één voertuig.

Het verlaagde middenstuk zorgt ervoor dat passagiers eenvoudig in en uit kunnen stappen. Rolstoelpassagiers kunnen bij een verhoogde halte zo naar binnen rijden en gelijk plaatsnemen op de rolstoelplek. Is de halte niet toegankelijk dan kan de rolstoelpassagier via het, in de vloer geïntegreerde, oprijplateau de bus in rijden.

Arriva

Arriva Nederland is het eerste vervoersbedrijf dat de nieuwe Civitas in gebruik neemt. Vooralsnog zullen er vier Civitassen in de M1 uitvoering (maximaal acht passagiers) aan het wagenpark worden toegevoegd.

Twee bussen gaan dienst doen op een normale lijndienst, de andere twee gaan rijden als buurtbus in de regio Neede. Zij vervangen daar een Civitas van het huidige model die daar nu rijdt bij Syntus, momenteel de concessiehouder.

Constructie

Tribus is bij de ontwikkeling van deze nieuwe bus uitgegaan van een hoge mate van toegankelijkheid, een representatief uiterlijk en een hoog rijcomfort. De constructie van het basisvoertuig, een Fiat Ducato, wordt zoveel mogelijk behouden.  De Civitas is uitstekend inzetbaar als lijnbus in krappe binnensteden en op het uitgestrekte platteland met een lage reizigersdichtheid of als regiotaxi.

De hoofdlijnen van de carrosserie en de complete aandrijflijn van de Fiat Ducato blijven ongewijzigd in het ombouwproces. Hierdoor is constructie van de Civitas stevig, de techniek betrouwbaar en is het voertuig door elke dealer te onderhouden.

Tribus B.V. uit De Meern is een multifunctioneel ombouwbedrijf, gespecialiseerd in het ombouwen en aanpassen van minibussen voor kleinschalig personenvervoer. Dit kan variëren van rolstoelbussen , VIP bussen, mini touringcars tot voertuigen voor hulpdiensten. 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.