Volkswagen, Passat, taxi

Vernieuwde Volkswagen Passat deze week in de showroom

AUTOVANDAAG – De vernieuwde Passat staat eind deze week in de Nederlandse showrooms. De nieuwe Volkswagen heeft een uitgebreide facelift ondergaan, een opgewaardeerd interieur en zuiniger motoren. Prijs: vanaf 27.990 euro.

De middenklasser kreeg naast een nieuw front en achtersteven het opgewaardeerde interieur uit de Passat CC, met alle (en zelfs extra) rij- en veiligheidssnufjes die er bijhoren. Daarnaast wisten de Duitsers het comfort aan boord te verhogen door de geluidsisolatie te verbeteren. Dat is onder meer bereikt via een nieuw type voorruit.

Diesel

De Passat is er weer als Limousine en Variant. Er zijn vier uitrustingsniveaus: Easyline, Trendline, Comfortline en Highline. De Passat Easyline is beschikbaar als 1.4 TSI 122 pk of 1.6 TDI 105 pk dieselmotor. Beide versies zijn uitgerust met BlueMotionTechnology waarbij onder meer een start/stopsysteem is inbegrepen.

Elke Passat heeft standaard Climatic airconditioning, dagrijverlichting, RCD 210 radio/CD-speler inclusief MP3-weergave, boordcomputer plus, elektrische bediening van ramen vóór en achter, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, 6 airbags en ESP aan boord.

Luxe

De Trendline-uitvoering voegt daar onder meer aan toe: vermoeidheidsherkenning, cruise control, mistlampen/bochtverlichting vóór, met leer bekleed multifunctioneel stuur en de RCD 310 radio/CD-speler met acht luidsprekers. Als Comfortline is de Passat nog luxueuzer met 16 inch lichtmetalen wielen, volautomatische airco, comfortstoelen, licht- en regensensor en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Het meeste biedt wederom de Passat Highline; 17 inch lichtmetalen wielen, lederen/alcantara bekleding en decorinleg van geborsteld aluminium of wortelnotenhout. De Variant kan daarbij nog als extra rekenen op chromen dakrailing. Alle motorvarianten zijn zuiniger geworden en hier en daar aangesterkt (2.0 TSI). Voor zowel de 1.4 TSI, 1.6 TDI en Ecofuel (aardgas) modellen geldt dat deze zakelijk te rijden zijn met 20% bijtelling.

Prijs

De prijslijst van de nieuwe Passat begint bij 27.990 euro voor de 1.4 TSI sedan met zesbak. Dieselen kan vanaf 30.590 euro. Met een 1.8 TSI Comfortline komt de prijs op 33.190 euro en de populaire 2.0 TDI 140 pk – nu standaard met BlueMotion Technologie kost 34.590 euro (Trendline).

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl



U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.