Volkswagen, Londen Taxi, elektrisch

De elektrische London Taxi volgens Volkswagen

AUTOVANDAAG –  Volkswagen heeft nagedacht over hoe hun eigen variant van een nieuwe elektrische Londense taxi er uit kan zien. De fabrikant nam de stadse Volkswagen Up! ter inspiratie.

Met een lengte van 3.73 meter heeft de Brits ingestelde Duitser weliswaar nog niet eens de lengte van een Volkswagen Fox, maar met een relatief lange wielbasis en de op de hoeken geplaatste wielen en een grote ruitpartij belooft de VW-taxi wel genoeg ruimte voor twee volwassenen en hun bagage te bieden.

De achterklep is daarbij in twee delen te openen. De cabine is toepasselijk ingericht met een touchscreen display naast de bestuurder die ritinformatie, klimaatregeling of entertainment weergeeft. Voor de passagiers is een tweede scherm met route- en prijsinformatie geplaatst.

Onder het motorkapje zorgt een 115 pk sterke elektromotor voor de aandrijving. Met deze kracht komt de Vw tot maximaal 118 km/u en kan daarmee dus ook de snelweg aan. Hoge snelheden rijden snoept natuurlijk wel sneller de actieradius leeg.

Volkswagen belooft dat de London Taxi Concept ongeveer 300 kilometer komt met volle accu’s. Een lege accu is via een snelle tankbeurt (snelladen) binnen een uur tot 80% weer opgeladen.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.