draadloos, netwerk, Mobitex, RAM Mobile Data, communicatie

Licentie Mobitex-netwerk RAM Mobile data verlengd tot 2020

MAARSSEN – Het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de vergunning voor frequentiegebruik van RAM Mobile Data, die al bijna 20 jaar eigenaar is van het Mobitex netwerk, wederom met tien jaar verlengd.

“Mobitex wordt vooral ingezet als de beheerder van een netwerk eist dat de communicatie wordt gegarandeerd, zoals in de taxibranche” zegt Peter Groot, marketing en business development director van RAM Mobile Data. “Mobitex is altijd volledig gereserveerd voor een specifieke toepassing, zodat de beschikbaarheid nooit een probleem is.”

Beschikbaarheid

Mobitex is een radionetwerk voor mobiele datacommunicatie, ontwikkeld door het Zweedse technologieconcern Ericsson. Het netwerk is ontworpen voor bedrijfskritisch gebruik en is het enige netwerk dat in de praktijk altijd beschikbaar is. Dat heeft het in Amerika bewezen bij 9/11 en bij de orkaan Katrina.

In Nederland bleef het netwerk vlekkeloos functioneren bij incidenten als de vuurwerkramp in Enschede, de Schipholbrand en de rellen bij Hoek van Holland. Veel Nederlandse taxibedrijven, politie-, brandweer- en ambulanceregio’s werken al jarenlang met Mobitex. Onlangs kwamen daar de traumahelikopters bij.

Mobiele netwerk

Aanvragen voor verlenging van frequentiegebruik worden door het Agentschap Telecom onderzocht en getoetst op basis van de nationale en internationale frequentietechnische ontwikkelingen. Met deze verlenging door de overheid wordt de positie van Mobitex in het landschap van mobiele netwerken in Nederland bevestigd.

Mobitex is het eerste en pakketgeschakelde mobiele netwerk met een landelijke dekking en een gegarandeerde beschikbaarheid in de Benelux. Het Agentschap Telecom ziet toe op een efficiënte verdeling en een efficiënt gebruik van het frequentiespectrum en kent alleen vergunningen toe voor bepaalde tijd. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Licentie Mobitex-netwerk RAM Mobile data verlengd tot 2020 | TaxiPro
draadloos, netwerk, Mobitex, RAM Mobile Data, communicatie

Licentie Mobitex-netwerk RAM Mobile data verlengd tot 2020

MAARSSEN – Het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de vergunning voor frequentiegebruik van RAM Mobile Data, die al bijna 20 jaar eigenaar is van het Mobitex netwerk, wederom met tien jaar verlengd.

“Mobitex wordt vooral ingezet als de beheerder van een netwerk eist dat de communicatie wordt gegarandeerd, zoals in de taxibranche” zegt Peter Groot, marketing en business development director van RAM Mobile Data. “Mobitex is altijd volledig gereserveerd voor een specifieke toepassing, zodat de beschikbaarheid nooit een probleem is.”

Beschikbaarheid

Mobitex is een radionetwerk voor mobiele datacommunicatie, ontwikkeld door het Zweedse technologieconcern Ericsson. Het netwerk is ontworpen voor bedrijfskritisch gebruik en is het enige netwerk dat in de praktijk altijd beschikbaar is. Dat heeft het in Amerika bewezen bij 9/11 en bij de orkaan Katrina.

In Nederland bleef het netwerk vlekkeloos functioneren bij incidenten als de vuurwerkramp in Enschede, de Schipholbrand en de rellen bij Hoek van Holland. Veel Nederlandse taxibedrijven, politie-, brandweer- en ambulanceregio’s werken al jarenlang met Mobitex. Onlangs kwamen daar de traumahelikopters bij.

Mobiele netwerk

Aanvragen voor verlenging van frequentiegebruik worden door het Agentschap Telecom onderzocht en getoetst op basis van de nationale en internationale frequentietechnische ontwikkelingen. Met deze verlenging door de overheid wordt de positie van Mobitex in het landschap van mobiele netwerken in Nederland bevestigd.

Mobitex is het eerste en pakketgeschakelde mobiele netwerk met een landelijke dekking en een gegarandeerde beschikbaarheid in de Benelux. Het Agentschap Telecom ziet toe op een efficiënte verdeling en een efficiënt gebruik van het frequentiespectrum en kent alleen vergunningen toe voor bepaalde tijd. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.