GreenCab, Prestige, taxi, elektrisch, Mitsubishi, i-MiEV

ANWB crashtest: elektrische Mitsubishi i-MiEV is veilig

DEN HAAG – De eerste in serie geproduceerde elektrische auto, de Mitsubishi i-MiEV, heeft goede resultaten behaald in een crashtest die de ANWB in samenwerking met zusterclubs heeft uitgevoerd. Ondanks de zeer lichte constructie doorstaat de auto op overtuigende wijze de frontale botsproef, zo meldt de ANWB.

Prestige Taxcentrale gaat vanaf woensdag met de eerste elektrische taxi rijden in Utrecht. Inderdaad; een elektrische Mitsubishi i-MiEV

Verbrandingsmotor

De crashtest laat zien dat de i-MiEV een goede bescherming biedt aan de inzittenden en doet daarmee niet onder voor vergelijkbare auto’s met een normale verbrandingsmotor.

De i-MiEV werd aan drie testen onderworpen; een frontale botsing, een kop-staart botsing en een test naar de veiligheid van hulpverleners en inzittenden bij een ongeval. Daarbij is gekeken welke problemen hulpverleners hebben met het openmaken van de auto en het redden van inzittenden.

Test

Uit deze tests komen slechts marginale verbeterpunten naar boven.  Zo zou de bescherming van knieën en bovenbenen verbeterd kunnen worden evenals het naar binnen dringen van auto-onderdelen.

Ook wat betreft de veiligheid voor hulpverleners en inzittenden bij een ongeval zijn in de test slechts kleine verbeterpunten geconstateerd. Zo zou aan het exterieur al zichtbaar moeten zijn dat de spanning is uitgeschakeld.

Accu

De hoogspanning schakelt zichzelf uit waarmee het voertuig spanningsvrij wordt. Hierdoor kunnen hulpverleners veilig aan het werk zonder dat inzittenden extra risico’s lopen. Ook is bekeken of de accu’s goed beschermd zijn en dat is het geval.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.