Munckhof Taxi, Mercedes, Sprinter, taxibus

Munckhof Taxi stapt over op Goodyear 4-seizoensbanden

Een fors deel van het wagenpark van Munckhof Taxi in Horst rijdt op Goodyear 4-seizoensbanden. Weliswaar zijn de banden in aanschaf zo’n 15 procent duurder dan zomerbanden, het is veiliger voor de passagiers en de kilometerkostprijs is veel lager. “We rijden nu gemiddeld 40 procent méér kilometers per set banden”, vertelt Wagenpark Manager Roy Arts.

Het taxibedrijf heeft een jaar lang getest met de Goodyear Vector 4seasons, die inmiddels onder meer dan honderd taxivoertuigen liggen. Onder de Mercedes-Benz Sprinters wordt de Cargo Vector 4-seizoenenband gemonteerd.

Zomerbanden

“We merken dat we met de 4seasons gemiddeld zo’n 70.000 kilometer kunnen rijden”, geeft Arts geeft na de testfase aan. De af-fabriek gemonteerde a-merk zomerbanden waren meestal na een kleine 40.000 kilometer versleten”.

De extra lange levensduur heeft te maken met de rubbersamenstelling en het profiel van de band. Het resultaat van de test is dat onder de voertuigen waarvan de banden vervangen dienen te worden, de monteur voortaan de Goodyear Vector 4seasons monteert.

Winterbanden

“De roep om het gebruik van winterbanden werd steeds groter. Niet alleen onze chauffeurs droegen dit aan,  ook onder klanten was het een onderwerp dat speelde. Rijden met zomer- én winterbanden brengt in een grote organisatie als Munckhof echter te veel werk met zich mee”, vindt Arts.

“Daarom is de keuze gevallen op de allseason banden. We hoeven daarvan enkel de juiste maat van elk type voertuig op voorraad te hebben. Daarnaast geeft het als voordeel dat we voldoen aan alle eisen die opdrachtgevers stellen aan het vervoer. Én het geeft een veilig gevoel voor chauffeur en passagier.”

Sneeuwvlok-symbool

De Goodyear 4-seizoensbanden zijn goedgekeurd als winterband door de aanwezigheid van het sneeuwvlok-symbool op de band. “Tijdens de sneeuwval van afgelopen winter is het voorgekomen dat voertuigen op zomerbanden niet weg kwamen van de parkeerplaats. De groeven liepen vol en het was niet veilig om een chauffeur zo weg te sturen. De voertuigen met de nieuwe banden hadden geen enkel probleem”, constateert Arts.

“Bijkomend voordeel is dat er zonder problemen in Duitsland gereden kan worden, een land met een algemeen geldende winterbandenplicht bij winterse omstandigheden.”

Munckhof Taxi

Munckhof Taxi heeft vestigingen in Horst, Heijen, Arnhem, Nijmegen en Roermond. Het bedrijf biedt vrijwel alle soorten taxivervoer aan, zoals zorgvervoer, zakelijk vervoer, regiotaxi, schoolvervoer en particulier vervoer. Het wagenpark bestaat uit ruim driehonderd taxivoertuigen. Er werken in totaal zo’n 800 medewerkers.

Goodyear, Vector, 4Seasons, band, winterband, zomerband

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Munckhof Taxi stapt over op Goodyear 4-seizoensbanden”

Bergerhof Taxi Tours|12.02.11|19:04

Wij rijden al jaren met onze touringcars op 4 seizoenenbanden.
En bij aanschaf van nieuwe Taxi,s worden deze bij ons standaard gemonteerd.