Elektrische taxi, taxi, RTC, Rotterdamse Taxi Centrale

Twee elektrische taxi’s voor Rotterdamse Taxi Centrale

De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) gaat dit kalenderjaar twee elektrische voertuigen inzetten voor taxivervoer. Ze gaan rijden vanaf Rotterdam Centraal Station. Dat zegt directeur Sjaak de Winter.

Om de voertuigen van elektriciteit te voorzien komen er voor 30 juni twee laadpalen voor de deur van het nieuwe EV-center in Rotterdam.

Taxistandplaats

“Dat is pal naast de taxistandplaats aan de voorzijde van het Centraal Station”, licht De Winter toe. “De elektrische taxi’s kunnen dan mooi vanaf die plek opereren.”

RTC ontvangt verder geen subsidie voor het project. “We schaffen op eigen kosten twee voertuigen aan. Het EV-center zorgt voor de oplaadmogelijkheid. De stroom kopen we vervolgens van hen.”

Elektrische taxi

Welk model er gekozen wordt als elektrische taxi, daar is de RTC nog niet over uit. “Daar gaan we ons nu stevig op oriënteren”, zegt De Winter.

“Onlangs heb ik een proefritje gemaakt met de Chinese BYD. Maar die vind ik door de hoge bodem niet geschikt voor de Europese markt. De klant zit daarin niet comfortabel.”

BYD

“BYD heeft echter wel aangkondigd binnenkort een model te presenteren met een lagere bodem. Maar als een ander merk of model beter is, kiezen we daarvoor. Vervolgens is een RTC-ondernemer die erin wil rijden snel gevonden”, verwacht de RTC-directeur.

Of de elektrische taxi’s deel uitmaken van de goedkopere groen-gele RTC-auto’s op aardgas, dat weet De Winter nog niet. “Maar dat is zeker een mogelijkheid. Dit is een mooie kans om te kijken wat de effecten zijn van dit soort vervoer voor ons.”

Onlangs werd op de beurs van Geneve een BYD-elektrische taxi getoond met een daknaambord van de RTC. “Leuk natuurlijk. Alleen hadden wij niet verwacht dat het op televisie zou komen”, zegt De Winter.

Bart Pals

Lees ook: Elektrische GreenCab taxi Utrecht geeft taxi-imago boost

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Twee elektrische taxi’s voor Rotterdamse Taxi Centrale”

Jan Zaaijer|17.03.11|15:40

RTC altijd vernieuwend bezig. Belangrijk voor de reputatie van het taxivervoer.