Munckhof, taxi, Mercedes, Sprinter

Munckhof Groep behaalt ISO14001 milieu-certificaat

HORST – Munckhof Groep uit Horst heeft het ISO14001 certificaat behaald. ISO14001 is de wereldwijd geaccepteerde norm van milieubeleid. Munckhof is het eerste milieugecertificeerde bedrijf in Nederland dat actief is in zowel de taxi-, touringcar- als zakenreisbranche.

Om het certificaat te behalen hebben strenge audits plaatsgevonden op alle locaties van Munckhof.

Milieubeleid

“In de gehele organisatie wordt tijdens de audits bekeken op welke wijze ons milieubeleid tot uiting komt”, licht Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof, toe.

“Zo zijn de afvalstromen bij onze werkplaatsen gecontroleerd, bekijkt de auditor de duurzaamheid van ons wagenpark en wordt de communicatie met medewerkers over milieu nagegaan.”

ISO14001

Het ISO14001 certificaat is vooral gericht op beleid en managementsystemen. Munckhof richt echter ook concrete onderdelen van de dienstverlening duurzaam in.

Roefs: “We hebben op dit moment al meerdere aardgasvoertuigen in ons wagenpark opgenomen. Ook volgen onze chauffeurs cursussen zoals ‘Het Nieuwe Rijden’ om milieubewust onderweg te zijn en motiveren we medewerkers om zelf met ideeën te komen.”

Keuring

Het certificaat is aan Tom Roefs uitgereikt door Mark Vermeulen, Manager Certificatie bij keuringsinstantie Vianorm. “Wij complimenteren Munckhof met het behalen van dit certificaat. Het hele traject is heel voorspoedig verlopen en we zien maar zelden dat ISO14001 zo snel uitgegeven wordt”, aldus Vermeulen.

“Het behalen van het certificaat is mooi, maar pas het begin van een langdurig proces waarin Munckhof steeds ‘groener’ wil worden”, vindt Tom Roefs. “Een doelstelling die perfect aansluit bij onze lange termijn visie als kwalitatieve, innovatieve en duurzame personenvervoerder.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Munckhof Groep behaalt ISO14001 milieu-certificaat | TaxiPro
Munckhof, taxi, Mercedes, Sprinter

Munckhof Groep behaalt ISO14001 milieu-certificaat

HORST – Munckhof Groep uit Horst heeft het ISO14001 certificaat behaald. ISO14001 is de wereldwijd geaccepteerde norm van milieubeleid. Munckhof is het eerste milieugecertificeerde bedrijf in Nederland dat actief is in zowel de taxi-, touringcar- als zakenreisbranche.

Om het certificaat te behalen hebben strenge audits plaatsgevonden op alle locaties van Munckhof.

Milieubeleid

“In de gehele organisatie wordt tijdens de audits bekeken op welke wijze ons milieubeleid tot uiting komt”, licht Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof, toe.

“Zo zijn de afvalstromen bij onze werkplaatsen gecontroleerd, bekijkt de auditor de duurzaamheid van ons wagenpark en wordt de communicatie met medewerkers over milieu nagegaan.”

ISO14001

Het ISO14001 certificaat is vooral gericht op beleid en managementsystemen. Munckhof richt echter ook concrete onderdelen van de dienstverlening duurzaam in.

Roefs: “We hebben op dit moment al meerdere aardgasvoertuigen in ons wagenpark opgenomen. Ook volgen onze chauffeurs cursussen zoals ‘Het Nieuwe Rijden’ om milieubewust onderweg te zijn en motiveren we medewerkers om zelf met ideeën te komen.”

Keuring

Het certificaat is aan Tom Roefs uitgereikt door Mark Vermeulen, Manager Certificatie bij keuringsinstantie Vianorm. “Wij complimenteren Munckhof met het behalen van dit certificaat. Het hele traject is heel voorspoedig verlopen en we zien maar zelden dat ISO14001 zo snel uitgegeven wordt”, aldus Vermeulen.

“Het behalen van het certificaat is mooi, maar pas het begin van een langdurig proces waarin Munckhof steeds ‘groener’ wil worden”, vindt Tom Roefs. “Een doelstelling die perfect aansluit bij onze lange termijn visie als kwalitatieve, innovatieve en duurzame personenvervoerder.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.