Mercedes, S 250 CDI

Meer modellen Mercedes-Benz met start/stop-techniek

AUTOVANDAAG – Mercedes-Benz rolt dit jaar de intrede van start/stop-techniek en zeventrapsautomaat verder uit over het modelgamma. Na de C-Klasse zijn ook de GLK, meer uitvoeringen van de E-Coupé/Cabrio en S350 CDI dieselvariant aan de beurt. Daarnaast is de 300 CGI zescilinder een feit.

Het leveringsprogramma van de vernieuwde C-Klasse wordt spoedig uitgebreid met een flinke zescilinder diesel. De 350 CDI wordt verkrijgbaar met de 7G-Tronic Plus automaat en start/stop-techniek.

BlueTEC

De 350 BlueTEC dieseluitvoering in de S-Klasse krijgt ook start/stop-techniek. Tenminste, zolang je niet de 4Matic versie zou bestellen. Hierdoor daalt het verbruik van de zescilinder naar 6.2l/100km en komt er nog maar 162 gram CO2 uit de uitlaat.

De verzuinigde versie is nog maar een halve liter verwijderd van de S250 CDI viercilinder die onlangs intrede deed.

Diesel

De GLK’s krijgen ook ECO start/stop, met uitzondering van de zescilinderdiesel. De 250 CDI 4MATIC verbruikt daardoor nu gemiddeld 6.1 liter. De minder krachtige 200 en 220 CDI zonder vierwielaandrijving laten slechts 5.7l/100km voor zich noteren.

Daarnaast monteert Mercedes al dan niet optioneel ook de 7G Tronic Plus zeventrapsautomaat voor meer comfort en extra ‘effizienz’. De bestaande 300 en 350 benzinevarianten worden samen vervangen door de nieuwe 350 CGI met 306 pk. In de GLK verbruikt deze zescilinder 8.2l/100km.

Start/stop-techniek

Voor het duo E-Klasse Coupé en E-Klasse Cabriolet is voortaan ook start/stop-techniek weggelegd. Alleen de E500-variant moet het nog zonder doen. Ook hier kunnen de viercilinderversies rekenen op de zeventrapsautomaat en maakt de 350 CDI met 265 pk als topdiesel de dienst uit. Zescilinderkracht uit de 350 bestaat voortaan uit 306 pk en die verbruikt 7.0l/100km.

Nieuw in de gelederen is de E 300 Coupé- en Cabriolet uitvoering, waarin de nieuwe zespitter tot 252 pk is getemd. Een prima tussenmaatje want de E-Coupé haalt er moeiteloos 250 mee en zit binnen zeven tellen op de 100.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.