Taxi, Oenema, Heerenveen, aardgas, groengas

Taxi Oenema uit Heerenveen wint prijs voor duurzaamheid

HEERENVEEN – Taxi Oenema uit Heerenveen heeft de duurzaamheidsprijs De Sinnestriel 2010 van de gemeente Heerenveen gewonnen. De jury oordeelde dat taxibedrijf Oenema ‘groen doet, én groen laat zien’.

Oenema draagt volgens de jury duurzaamheid uit door bijvoorbeeld de groen gekleurde taxi’s die op aardgas rijden en met hun website www.groendoorheerenveen.nl.

Investeren

Naast investeren in vergroening van hun wagenpark krijgen de chauffeurs van Oenema standaard een opleiding om zuiniger en dus milieuvriendelijker te rijden. Ook deelt Oenema kennis met andere spelers op de markt door deel te nemen aan de taskforce Fol Gas Foarút. De motiverende voorbeeldfunctie die het taxibedrijf hiermee vervult is voor de jury doorslaggevend.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging, oud-winnaars van de Sinnestriel (De Vries Trappen en Installatiebedrijf Hoekstra), de gemeente Heerenveen en Heerenveense innovatieaanjager de Match.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.