Ford Transit, Connect, elektrisch

Elektrische Ford Transit Connect komt naar Europa

AUTOVANDAAG – De Ford Transit Connect Electric nadert Europa. Na introductie eind vorig jaar in Noord-Amerika komt de elektrische bestelbus in de zomer van dit jaar naar ons continent. De eerste exemplaren worden uitgeleverd aan Norway Post.

Ford’s Transic Connect Electric is een bestelauto met 3.8 m3 laadruim die volledig elektrisch wordt aangedreven. Hij is ontwikkeld in samenwerking met Azure Dynamics, de partner van Ford op het gebied van elektrische auto’s.

Actieradius

Met een beschikbaar vermogen van 28 kWh heeft de Transit Connect Electric een maximumsnelheid van 120 km/u. De eerste 100 kilometer daarvan worden binnen 12-15 tellen bereikt, afhankelijk van de hoeveelheid belading. Door de maximale actieradius van 130 km is deze prima inzetbaar voor wagenparken die op vaste routes actief zijn. Norway Post zag een match en heeft twintig exemplaren besteld.

De Ford Transit Connect Electric – de eerste volledig elektrisch aangedreven Ford in Europa – is de eerste van een reeks van vijf geëlektrificeerde auto’s die Ford tussen nu en 2013 in Europa op de markt gaat brengen.

De Ford Transit Connect Electric wordt in 2012 gevolgd door de Ford Focus Electric en in 2013 door de C-MAX-hybride, de C-MAX Energi ‘plug-in’-hybride en een hybride in het C/D-segment.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.