Nissan, NV200, taxi, New York, NYC

Nissan levert nieuwe New Yorkse taxi’s: NV200 Minivan

NEW YORK – De Japanse autoproducent Nissan heeft het contract gewonnen om de komende tien jaar de gele taxi’s voor de stad New York te leveren. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg dinsdag bekendgemaakt.

Nissan versloeg bij de aanbesteding de Turkse autobouwer Karsan Otomotiv en het Amerikaanse Ford Motor.

Taxi

Het ontwerp van de taxi’s wordt gebaseerd op de NV200 minivan van Nissan. In New York pakken dagelijks 600.000 mensen een taxi. Nissan verwacht gedurende de looptijd van het contract 26.000 taxi’s te leveren. Het contract gaat vanaf 2013 in, de taxi’s kosten per stuk ongeveer 29.000 dollar.

Nissan biedt de NV200 in eerste instantie met een 2.0 benzinemotor aan, maar voorziet in het design ook de mogelijkheid om een elektrische krachtbron in te bouwen. Bovendien start Nissan een pilotproject met zes Leafs om de taximaatschappijen te overtuigen van de werking van elektrische voertuigen.

Oplaadpunt

De Nissan NV200 is voorzien van een paranoramisch dak, zodat toeristen een mooi zicht hebben op New York. Ook beschikt het busje over een oplaadpunt voor mobiele telefoons.

Met de NV200 doet voor het eerst een busje zijn intrede als taxi in New York.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.