Volvo, V60, Plugin-hybrid, diesel, hybride

Volvo maakt testrit met diesel-hybride V60 Plug-in Hybrid

AUTOVANDAAG – Volvo maakt zich op voor de eerste officiële kilometers met de V60 Plug-in Hybrid. De 2.4 liter D5 dieselmotor staat de elektromotor met 70 pk vermogen op verzoek bij en genereert 215 pk. Het gemiddelde verbruik blijft in de Europese verbruikscyclus steken op slechts 1.9l/100km.

Tijdens de Michelin Challenge Bibendum in Berlijn – een evenement van 18 tot 22 mei – gaat de Zweedse dieselhybride de wegen in Berlijn onveilig maken. Het duurt echter nog tot 2012 voordat Volvo het model in de showroom zet.

Dieselhybride

Samen met Peugeot en Mercedes-Benz is Volvo een van de eerste fabrikanten die een dieselhybride hebben ontwikkeld. Opvallend aan de V60 Plug-in Hybrid is dat deze ook volledig elektrisch kan rijden, tot 50 km.

Ook maakt Volvo gebruik van plug-in techniek zodat de V60 ook aan de stekker kan en dus voor korte ritjes zoveel mogelijk ‘elektrisch’ kan worden ingezet.

AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.