Nissan Leaf, elektrische taxi

Drie nieuwe dealers voor verkoop elektrische Nissan LEAF

AUTOVANDAAG – De Nissan LEAF wordt voortaan vanuit vier dealers in Nederland aan de man gebracht. Nadat Visscher Amsterdam de elektrische Japanner in de showroom mocht zetten is de LEAF nu ook in Alphen aan den Rijn, Doetinchem en Goes vertegenwoordigd.

Van de Nissan LEAF, Auto van het Jaar 2011, rijden in Nederland inmiddels zo’n honderd exemplaren. Deze auto’s zijn geleverd in het kader van projecten, zoals Prestige GreenCab. De aanstelling van de drie extra dealers luidt de volgende fase in, want de LEAF is vanaf juni ook te koop voor particulieren.

Snellaadpaal

De Nissan dealers in Alphen aan den Rijn, Doetinchem en Goes zijn klaar voor de start en hebben uiteraard een snellaadpaal voor de deur geplaatst. Die laadt de accu van de auto in een halfuur voor tachtig procent op.

Nederland krijgt een netwerk van zeker dertig snellaadstations. De orderboeken voor de Nissan LEAF zijn geopend en de dealers hebben demonstratiemodellen voor proefritten klaar staan. De Nissan LEAF kost 34.990 euro incl. btw.

Hoe meer particulieren kiezen voor een elektrische auto, hoe sneller de ontwikkelingen met laadmogelijkheden gaan.

AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.