BYD e6 taxi, elektrische taxi

Eerste 10 Europese BYD-elektrische taxi’s voor GreenCab

Prestige GreenCab heeft een overeenkomst met het Chinese BYD gesloten om 16 e6 elektrische taxi’s te kopen. Een Europese primeur. “We hebben de afspraak dat wij de eerste 10 in europa krijgen. Naar verwachting dit jaar nog”, zegt GreenCab-directeur George Jansen.

De BYD biedt plaats aan vijf personen en heeft een actieradius van 250-300 kilometer.

Elektrische BYD-taxi

De elektrische BYD-taxi rijdt al een jaar rond in China. Daar heeft de testvloot van 50 voertuigen reeds 2,77 miljoen elekrische kilometers gereden. Hierbij werd gebruik gemaakt van snelladers, waarbij het 20-30 minuten duurt de accu op te laden.

Een aantal voertuigen heeft inmiddels al 100.000 kilometer afgelegd. “De belangrijkste bevinding in testen was dat er geen merkbare daling van energie is . Zowel driving range en prestaties van de batterij zijn stabiel, ook na snelladen”, vermeldt het testrapport.

Prestige GreenCab is een half jaar geleden grootschalig van start gegaan en is de eerste volwaardige elektrische taxidienst in Europa. Jansen werkt uitsluitend met oem (af fabriek) elektrische voertuigen, zoals de Nissan LEAF en Mitsubishi iMiev.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.