Mercedes, B-klasse, nieuw

De nieuwe Mercedes B-Klasse krijgt scherpe lijnen

AUTOVANDAAG – De nieuwe Mercedes B-Klasse is gespot. Het uiterlijk van de nieuwe generatie zoekt wederom de ruimte op en wordt gesierd door scherp gevouwen flanken.

De komende tijd staan er weer genoeg nieuwe Mercedes-Benz modellen op de rol. Naast de A-Klasse kunnen we op redelijk korte termijn ook de B-Klasse in volledig nieuwe gedaante aanschouwen.

B-Klasse

Hoewel de B-Klasse in vorm blijft als MPV-achtige en de A-Klasse het juist sportiever opzoekt, is het duo flink aantrekkelijker gelijnd. De vanouds brave B-Klasse krijgt in z’n nieuwe jas een krachtiger neus en opvallend gevouwen flanken. Door de grote achterlichten geeft de ruimtelijke B van achteren ook meer acte de presence.

Tegelijkertijd met de nieuwe designstrategie zijn compleet nieuwe aandrijflijnen weggelegd; waaronder een tweeliterturbomotor met directe inspuiting. Ook geeft Das Haus een vervolg aan de B-Klasse F-CELL op waterstof.

Automaat

Daarnaast zal de nieuwe automaat met dubbele koppeling zijn weg vinden naar de B. Momenteel maken nog CVT-transmissies de dienst uit als je niet wilt schakelen. In een later stadium zijn de implementatie van Renault-motoren niet uitgesloten, aangezien beide merken samen techniek gaan delen (en de nieuwe Twingo en smart ontwikkelen).

De officiële onthulling met alle details is op de IAA Frankfurt in september. Daarmee is de kous van de B-modelserie nog niet af; de Duitsers hebben ook een vierdeurscoupé- en crossovervariant op de agenda staan.

AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.