nissan, nv200, elektrische minibus

Nissan start praktijktests elektrische taxibus NV200

AUTOVANDAAG – Nu de LEAF helemaal ‘up and running’ is start Nissan een nieuw avontuur met een elektrisch aangedreven minibus-model op basis van de NV200. De Japanners starten daarom met wereldwijde praktijktests.

Het eerste bedrijf dat de elektrisch aangedreven NV200 in juli gaat testen, is de Japanse Post Service in Tokyo. Een testvoertuig zal twee maanden lang gebruikt worden om post op te halen en te bezorgen in Yokohama.

Elektrisch aangedreven

Doel van de test is om uit te zoeken hoe de elektrisch aangedreven bedrijfsauto zich onder normale gebruiksomstandigheden gedraagt. In een later stadium zal Nissan bij andere bedrijven in de rest van Japan en Europa vergelijkbare tests uitvoeren.

Nissan levert de NV200 sinds 2009 in Japan en Europa en sinds 2010 in China en Singapore. Toekomstige introducties in Amerika en India zijn gepland. Recentelijk is de Nissan NV200 door de stad New York gekozen als nieuwe taxi.

Taxibedrijf

De NV200 is de volgende generatie compacte bedrijfsauto’s, bedoeld voor een enorme verscheidenheid aan toepassingen. Taxibedrijven kunnen ermee uit de voeten, maar hij is ook bedoeld voor gezinnen en vrijetijdbesteding.

AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.