elektrische taxi, Kijlstra, Leeuwarden

Elektrisch snellaadpunt Taxi Kijlstra Leeuwarden openbaar

Leeuwarden beschikt sinds deze maand over een openbaar snellaadpunt. Het laadstation is eerst getest door taxibedrijf Kijlstra, dat meedeed aan een onderzoek naar snelladen. Het taxibedrijf beschikt over elektrische taxibusjes, die worden ingezet voor schoolvervoer binnen de gemeente Leeuwarden.

“Dankzij die ervaringen zijn we nu klaar om het grote publiek te verwelkomen”, zegt Hans Verwijs, projectdirecteur van Drive4Electric. “Snelladen is essentieel voor de doorbraak van elektrisch rijden.”

Elektrische auto

Bestuurders van een elektrische auto kunnen vanaf 1 augustus hun accu opladen in slechts een half uur tijd. Afgelopen maandag heeft energieleverancier Essent het eerste Leeuwarder snellaadpunt in de Zwettestraat opengesteld voor openbaar gebruik.

Het snellaadstation voorziet elektrische auto’s in 30 minuten van een volle accu met groene stroom. Dat is tien tot twintig keer sneller dan een reguliere laadpaal. Gebruik maken van het snellaadpunt kan met een speciale laadpas van Essent. Die pas geeft ook toegang tot andere snellaadstations in Nederland en is aan te vragen op www.essent.nl/elektrischrijden.

Snellaadpunt

Het snellaadpunt is onderdeel van een project van Drive4Electric, Essent, gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, Epyon en Tamoil. Drive4Electric streeft ernaar om voor het einde van dit jaar nog drie snellaadpunten in Frysland te openen.

Lees ook: Europa’s eerste snellaadstation voor elektrische voertuigen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.