TomTom omarmt social media en zoekmachines

TomTom gaat speciale versies van populaire social media en reis-en zoekservices in zijn navigatiesystemen integreren. Het gaat om Twitter, Expedia, TripAdvisor en Yelp. TomTom zet hiermee de trend binnen de navigatiemarkt. Aan de diensten zijn geen extra kosten verbonden.

Met de Twitter-functie in de TomTom-navigatiesystemen kan een bestuurder de verwachte bestemming en aankomsttijd twitteren aan zijn volgers, meldt Connexie.nl.

Vergelijken

De combinatie van Search & Go LIVE-diensten met Expedia biedt TomTom-gebruikers de mogelijkheid om verschillende accommodaties in de omgeving met elkaar te vergelijken. TripAdvisor en Yelp bieden toegang tot actuele, onafhankelijke beoordelingen van onder meer restaurants, hotels, welnessbedrijven en theaters.

Route

Alle nieuwe diensten binnen de Search & Go LIVE-diensten zijn zo ontwikkeld, dat ze naadloos samenwerken met de kaart- en navigatietechnologie van TomTom. Op het moment dat een automobilist een beoordeling heeft gelezen en een keuze heeft gemaakt, krijgt hij automatisch de beste route aangeboden.

Introductie

TomTom introduceert de nieuwe LIVE-diensten in oktober 2011 in de Verenigde Staten, Duitsland en Nieuw-Zeeland. Daar worden de diensten getest alvorens ze elders, zoals in Nederland, worden geïntroduceerd.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.