Top Gear-Jeremy Clarkson nieuwe navigatiestem TomTom

De Britse presentator van Top Gear, Jeremy Clarkson, is als nieuwe navigatiestem gestrikt door TomTom, zo meldt The Daily Mail. Vanaf oktober komt TomTom met navigatie-apparatuur met de stem van immens populaire Clarkson op de markt.

In het Britse autoprogramma Top Gear heeft presentator Clarkson navigatie-apparatuur menigmaal op de hak genomen. Maar nu heeft hij toch een draai van 180 graden gemaakt.

Stig

Clarkson gaat de autorijder op zijn geheel eigen manier de weg wijzen. Zo spaart hij de bestuurder niet, als hij een afslag heeft gemist. Gebruikers die even geen stem willen horen kunnen op de ‘Stig-stand’ drukken.

Kritisch

In Groot-Brittannië  klinken meteen al kritische geluiden over de inzet van Clarkson. Het zou de verkeersveiligheid niet ten goede komen als bestuurders worden afgeleid door de humor van Clarkson.

Gefortuneerd

Top Gear heeft van Clarkson een gefortuneerd man gemaakt. Hij krijgt een percentage van de neveninkomsten van het BBC-programma. Het autoprogramma trekt de wereld over met shows en geeft boeken, tijdschriften en dvd’s uit. Hoeveel hij voor de nieuwe deal met TomTom heeft gekregen is niet bekend gemaakt.

Lees ook: TomTom omarmt social media en zoekmachines

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.