Mercedes, B-klasse, F-CELL, waterstof

Mercedes-Benz op ecomobiel met alternatieve aandrijvingen

Mercedes-Benz toont volgende week op ecomobiel 2011, de vakbeurs voor groene mobiliteit, een breed gamma van voertuigen met alternatieve aandrijfvormen: van smart fortwo ed (electric drive) via A-Klasse E-CELL en E-Klasse NGT tot de Atego BlueTEC HYBRID – stuk voor stuk productiemodellen die volledig geschikt zijn voor dagelijkse inzet.

Op het speciale testparcours staan diverse Mercedes-Benz en smart-modellen met alternatieve aandrijfvormen klaar voor een proefrit.

A-Klasse E-CELL

Het brede gamma van voertuigen met alternatieve aandrijfvormen is vandaag al leverbaar. Dat start met de volledig elektrisch aangedreven en dus lokaal emissievrije smart fortwo ed. Vervolgens is er de eveneens volledig elektrisch aangedreven Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL, een volwaardige vijfzits gezinsauto.

De E-Klasse NGT (geschikt voor aardgas of het CO2-neutralere groene gas) biedt een uniek aanbod in het luxe segment. In de categorie lichte bedrijfswagens zijn er de stille en wendbare elektrisch aangedreven Vito E-CELL en de Sprinter NGT (geschikt voor aardgas/groen gas).

Vito E-CELL

Tot de tentoongestelde auto’s behoren een smart fortwo ed van Nijhof uit Baarn, A-Klasse E-CELL-modellen van Sogeti, Peeze, FMO, Heijmans en de provincie Friesland en Vito’s E-CELL van Roteb, Alliander, G4S, en Volker Stevin. Van energienetwerkbeheerder Enexis zijn een A-Klasse E-CELL en een Vito E-CELL aanwezig.

Op de 220 m2 grote stand van Mercedes-Benz is ook de B-Klasse F- CELL ‘World Drive’ met brandstofcel te bewonderen. In totaal drie van deze auto’s hebben onlangs deelgenomen aan een reis rond de wereld. Tijdens deze 30.000 kilometer lange ‘World Drive’ hebben de auto’s die waterstof als brandstof gebruiken aangetoond dat brandstofceltechnologie de volwassenheidsfase heeft bereikt.

Laadpalen

Ook is er aandacht voor car2go, het autodeelsysteem dat later dit jaar in Amsterdam van start gaat. Hierbij worden in totaal 300 elektrisch aangedreven smarts fortwo ingezet. Deze duidelijk herkenbare auto’s zijn voor car2go-leden op elk gewenst moment te gebruiken, zelfs voor ‘enkele reizen’. Het afrekenen gaat per minuut op basis van de werkelijke gebruikstijd. Bij de start van car2go zijn 300 laadpalen beschikbaar. Dit aantal wordt gaandeweg uitgebreid tot 400.

ecomobiel 2011 vindt plaats op 27 en 28 september aanstaande in AHOY Rotterdam. Zie ook: www.ecomobiel.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.