taxi-expo, innovatie prijs, taxi

Inschrijving voor Taxi Innovatie Prijs 2011 sluit zaterdag

Deelnemers aan de Taxi Innovatie Prijs 2011 kunnen tot en met vrijdag 30 september nog ingeschreven worden. De TIP is de jaarlijkse prijs voor de beste innovatie gericht op de taxibranche. De uitreiking is tijdens de Taxi Expo 2011 op 2 en 3 december in de Amsterdam RAI.

De Taxi Innovatie Prijs (TIP) wordt elk jaar ter gelegenheid van de Taxi Expo uitgereikt aan toeleverancier(s) of ondernemer(s) in de taxibedrijfstak. Met de Taxi Innovatie Prijs wordt extra aandacht gevestigd op het belang van innovatie en kwaliteit in het kleinschalig personenvervoer.

Innovatie

De Taxi Innovatie Prijs biedt een uitstekend platform om product- en vervoersinnovaties te toetsen aan de markt en breed te promoten. Innovaties die in 2011 op de markt zijn gebracht, in ieder geval voor 1 oktober 2011, kunnen meedingen naar de prijs.

Belangrijke criteria zijn de mate van innovatie, het belang voor de doelgroep, bijdrage aan duurzaamheid en kosten/baten verhouding.  Tot en met 30 september kunt u uw innovatie inzenden. Drie genomineerden worden eind oktober bekend gemaakt. De winnaar zal door de jury bepaald worden.

Meedoen

Om mee te dingen naar de Taxi Innovatie Prijs dient u deze module in te vullen. Op basis van de aangegeven vereiste basiscriteria wordt uw inzending beoordeeld.

Onder innovatie wordt verstaan een product of dienst die vernieuwend is ten opzichte van bestaande producten of diensten en die zich tevens onderscheidt. Het kan een volledig nieuw product/dienst zijn maar ook een doorontwikkeling van een bestaand product/dienst.

Taxi-ondernemer

Samengevat moet de innovatie ‘onderscheidend vernieuwend’ zijn om voor toekenning van de prijs in aanmerking te komen. Het product of dienst kan voor de eindgebruiker bedoeld zijn, maar ook voor de taxi-ondernemer, en moet dit jaar aantoonbaar op de markt zijn verschenen of worden geïntroduceerd.

Vorig jaar werd de Taxi Innovatie Prijs gewonnen door Bestax. Het taxibedrijf uit Amersfoort kreeg de prijs voor meest innovatieve ontwikkeling in het personenvervoer uitgereikt tijdens de jaarlijkse vakbeurs Taxi-Expo voor het concept ikreisgroen.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.