GreenCab, Wheels4ALL, elektrische iMiEV, laadplaats

Elektrische deelauto van GreenCab en Wheels4all in Bunnik

Prestige GreenCab stelt een elektrische taxi beschikbaar als deelauto in Bunnik. Daartoe is het bedrijfj een samenwerking aangegaan met Wheels4all. Na Parijs, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag staat nu ook in Bunnik, als eerste dorp, een elektrische deelauto.

Er staan nu 9 deelauto’s van Wheels4all in Bunnik en 2 in Odijk, waarvan één volledig elektrisch.

Peer-2-Peer deelauto via MyWheels

Met deze elektrische deelauto in Bunnik lanceert Wheells4all de peer-2-peer variant MyWheels. Via MyWheels kunnen particulieren en bedrijven hun auto beschikbaar stellen als deelauto.

Peer-2-peer carsharing is in het buitenland al een bekend fenomeen. Ook daar staan auto’s 90% van de tijd stil, terwijl ze in die tijd ook gebruikt kunnen worden door andere reizigers. Met MyWheels kun je voortaan ook auto’s uit de buurt gebruiken, die anders niet gebruikt worden.

Mobiliteitsoplossingen van GreenCAB

Het delen van auto’s sluit helemaal aan bij de filosofie van GreenCAB die een toenemende trend ziet in de verschuiving van autobezit naar autogebruik. Mensen willen comfortabel en betaalbaar – en als het moet snel – van A naar B reizen. Een steeds grotere groep wil dat op een duurzame manier doen.

Als meer mensen auto’s delen en er minder mensen alleen in de auto zitten tijdens de reis dan neemt per saldo het aantal auto’s op de weg af. Daarmee neemt de parkeerdruk, de filedruk en de CO2 uitstoot af. Een heleboel vliegen in een klap.

Samenwerking GreenCAB en Wheels4all

De samenwerking in Bunnik is nog maar een begin van een grootschalige verdere partnership. Beide bedrijven delen de ambitie om duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden.

De MyWheels peer-2-peer oplossing van Wheels4all sluit perfect aan bij de plannen van GreenCAB om veel meer combinaties te zoeken auto’s zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken. Binnenkort worden meer auto’s als combinatie deelauto, taxi, shuttle, poolauto op de markt gebracht onder de namen: GreenCab4all en GreenCab2go.

Elektrische standplaats

De elektrische deelauto is een Mitsubishi MIEV. De auto heeft een vaste standplaats bij de laadpaal op de van Beeck Calkoenlaan t/h 8 – 10. Iedereen die lid is van Wheels4all kan gebruik maken van deze auto. Lid worden kan binnen een uur via www.wheels4all.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.