Tribus, werkplaats, rolstoelbus

Serie-productie rolstoelbussen Tribus in nieuwe vestiging

VIDEO – Tribus is verhuisd naar haar nieuwe bedrijfspand in Utrecht. Hier worden alle activiteiten van het bedrijf, dat onder meer rolstoelbussen ombouwt voor taxibedrijven, onder één dak gehuisvest. “Vanwege onze groei hadden we meer ruimte nodig. Bovendien maakt dit onze productie een stuk efficiënter”, licht directeur Iddo Verweij toe.

Het nieuwe terrein heeft een perceeloppervlakte van 10.000 m2, waarvan 5.500 m2 bebouwd. De werkplaats is zo’n 3.500 m2 groot.

Werkplaats

Tribus gebruikte de laatste jaren steeds meer extra hallen en parkeerplaatsen om haar groei op te vangen. Daardoor moesten de monteurs veel heen en weer rijden. Omdat alles nu op één plaats is gehuisvest, kon de firma flink investeren in inventaris en machines. Zo bevat de werkplaats onder meer 22 hefbruggen en een eigen hal voor de bouw van het voertuig Civitas.

“Met de 22 hefbruggen kunnen we bestellingen in serie produceren”, vertelt Verweij. “Vroeger wat zo dat één monteur de volledige ombouw voor zijn rekening nam. Nu worden de werkzaamheden opgedeeld, bijvoorbeeld in vloerassemblage en afbouw.”

Rolstoelbus

Met deze nieuwe productiemethode kan Tribus makkelijk grote orders aan in een korte tijd. “Zo hebben we onlangs in drie weken tijd maar liefst 42 taxibussen omgebouwd tot rolstoelbus voor Connexxion”, zegt Verweij. “Vooral in deze huidige tijd van aanbestedingen met een korte periode tussen gunning en start van het vervoer is dat heel belangrijk voor onze klanten.”

Tribus is vooral bekend van het TriflexPlus-systeem. Hiermee is het rolstoelvastzetsysteem volledig geïntegreerd in de vloer. Bovendien wordt de rolstoel tijdens het rijden vanzelf aangespannen. 

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.